לא למלחמה!

לא למלחמה!

``המלחמה`` שמבקש הימין הקיצוני לכפות עלינו, כתגובה למדיניות ``ההבלגה`` של הממשלה, משמשת הסוואה, תוך ניצול הזעם על הפיגועים, למטרות האמיתיות של המתנחבלים אשר מבקשים מהציבור לקום ולהלחם על ההתנחבלויות אשר מעולם לא קיבלו את הלגיטימציה של העם ועכשיו הוא נדרש, על ידם, לשלם בדמים (תרתי משמע) על חלום הזוי של מיעוט מאוס הכופה את רצונו על כל ממשלות ישראל. הרי ברור לכל בר-דעת כי אין ולוא איש צבא בכיר אחד אשר יכול לומר לנו בביטחון כי אפשר לנצח את מלחמת השחרור הפלסטינים באמצעים צבאיים. אריק שרון שכל חייו הפוליטיים, טיפח את אשליית המתנחבלים מבין היום, ממשרד ראש הממשלה - דברים שרואים משם לא רואים מכאן, כי גם להזיות יש גבול. שרון עמד בגבורה מול לחצים שהפעילו עליו סוחרי קרקעות בקריאות לצאת למלחמה והוא נשאר צמוד לדרכו (דרך השמאל) החדשה התואמת את האינטרס האמיתי של ישראל כשהוא דוחה את קריאות הקרב וההסתה של הימין הקיצוני. הדרך הנכונה בה העדיף שרון ללכת, בזמן האחרון, תוביל אותו לניצחון על הביביהו במאבק על ראשות הליכוד ועם עוד צעד קטן, לקראת הסכם כלשהו עם הפלסטינים, הוא גם עשוי לזכות בניצחון בבחירות הבאות. כצעד ראשון, עליו לדחות בבוז את דברי הבלע של השרים הקיצוניים אשר מגנים בריש-גלי את מדיניותו, בניסיון נואש להתסיס את הציבור נגדו ולשקול אפילו את זריקתם מהממשלה. אל לכם להבין מהנ``ל כי הפכתי חסיד של שרון - פשוט מאוד, מול הקריאות הקיצוניות לצאת למלחמה: חייבים להציג עמדה ציבורית נחרצת, נגד, שתמנע הסתבכות הרפתקנית מיותרת. לכן, גם שרון יכול - ואני עוד עשוי להתפקע מצחוק אם הוא יזכה, כתוצאה מ``ההבלגה``, בפרס נובל לשלום!

שיעמום...

אחרי שתתפקע מצחוק אני מקווה שלא נשמע ממך עוד ועוד ניתוחים משמימים. אין לך מה לכתוב אל תכתוב. הימין עושה לך את זה...? ועכשיו נסה להבליג ולא להלאות בעוד מיחזור של משפטי תשובה שגם הם בסגנונם המוכר ידועים ומכאן גם מיותרים.

יש לי עצה יותר טובה עבורך...חוזי!

הרי ברור לשנינו שאין לך מה לומר - למה את חייבת להגיב?

תיקון: אין לי מה להעתיק או למחזר..

יחי ההבדל הקטן. חבל שאתה לא משכיל להבין שהשיטוט שאין לו סוף כאן, לא ממש עושה לך חסד.

resh0

New member
הסתה, הסתה, הסתה!!!

קיצונים היום יש רק בשמאל והם מתבטאים בדיוק כמוך. העם לא רוצה מלחמה! הוא רוצה פתרון לבעיית הטרור. לדרך המדינית יש חסרונות וגם לדרך הצבאית יש חסרונות!!! אבל עצם העובדה שיש חסרונות בדרכי הפעולה, אין זה אומר שאין לנקוט בדרכים הללו. כך נהגו, נוהגות ותתנהגנה לנצח כל מדינות העולם במקרה דומה. כרגע נכשל שרן במבחן התוצאה, כשלון חמור מזה בו נכשל קודמו! ההבלגה היא מהלך טאקטי שנועד להביא להשגים תקשורתיים מסויימים, אבל לא ניתן להבליג לנצח!!! הציבור מרגיש כי אפקט ההבלגה נגמר, כלומר ההבלגה מיצתה את עצמה וכעת יש לפעול כנגד הפושע. נכון שפעולה צבאית לא תפתור את הבעיה כליל, אבל אין זה אומר שאין להקוט בפעולה צבאית!!! תאר לך שלא היינו מכניסים פושע לכלא מהסיבה כי אנו מודעים לעובדה שלא זה מה שיפתור את בעיית הפשע??? ``להלחם``, אין פרושו ``לצאת למלחמה``. הלחימה הזאת שלבטח תהיה, תהיה קצרה ותשיג יעדים של הרתעה והעברת הכדור למגרשו של ערפאת! פעולה צבאית כנגד תשתיות בראשות הפלשתינים פעולה צבאית כנגד בתיהם של מנהיגי הראשות והטרור פעולה צבאית שתתפוס שטח מוגדר - רצוי שלא יהיה מיושב. ואז.... ישראל תכריז מידית על הפסקת אש חד-צדדית.... כך נלחמים חכם, בלי נפגעים לכוחותינו. קיצוני מבחינתי הוא אחד שרואה בהבלגה אסטרטגיה ארוכת-טווח... לא מכיר רבים כאלו.

זאב! זאב! זאב!

אני בטוח שהעם לא רוצה מלחמה, resh0 , וכי איפה ראית שאני מאשים את העם? רק קבוצה קטנה של סוחרי קרקעות ומספר מפגינים בככר ציון דרשו זאת משרון. וחוצמזה, הבעיות שיש לך עם שרון הן לא הבעיות שלי, אני לא הצבעתי עבורו!

resh0

New member
העם גם לא רוצה טרור ו/או להכנע....

בזה אני מקווה שאתה גם בטוח... לעיתים ניתן לפתור בעיה ו/או למתן אותה, אך ורק באמצעות מלחמה. מלחמה היא לא עניין חד-צדדי! כל מלחמות ישראל נכפו עליה, כך גם זאת שתבוא. כאשר אתה מפגין חולשה, אתה מזמין התקפה. אלו הם חוקי הטבע! משום-מה אתה מתעלם מנתון חשוב זה. ``סוחרי קרקעות``... מה הקישקוש הזה??? מספר מפגינים? רובנו לא מפגינים ורוצים שראש הממשלה יפעיל את הצבא! נעניש את הפושע, נערער את משטרו, תחל שם מלחמת ירושה עקובה מדם ואז אולי יווצרו תנאים חדשים שיאפשרו לכל ראש ממשלה מכהן להגיע להסכם שפוי. אל תשכח! כל הסכם מחייב את אישור הכנסת! בכנסת הנוכחית אין להסכם כנוע סיכוי לעבור ובכנסת הבאה לבטח יהיה פחות סיכוי!!! שים לב לסקרים פנימיים שנעשו במפלגת העבודה: 50 מנדטים לליכוד, 20 מנדטים לעבודה.... אמנם הסקר לא מדוייק, אבל בהחלט מראה על מגמה בעם.

יש כמה וכמה סתירות בדבריך...resh0 !

א. אני התייחסתי אל הימין הקיצוני (עד כמה שהבנתי ממך - אתה מכחיש שייכות אליהם) ואכן, רוב העם לא מפגין? וחוצמזה, מבטיחך אני כי כל הסכם שתביא הממשלה של שרון לאישור הכנסת יזכה לרוב עצום, למרות ההתנגדות הצפויה של הימין הקיצוני!

resh0

New member
קולו של הימין הקיצוני לא נשמע!

ואילו קולו של השמאל הקיצוני נשמע היטב. קיצוני מוגדר כמצב בו מצוי ערך ה X מצוי באחת מנקודות הנמוכות ביותר של Y על גרף ההתפלגות. אלו המצדדים במלחמה עכשיו הם רבים מאוד ואפילו ריאלים מאוד! בהחלט שאינם נמצאים בנקודות קיצוניות אלו מצויים מסביב לערך התוחלת. א. קלושים הסיכויים שעראפת יפסיק את האש. ב. קלושים הסיכויים כי הצדדים יחזרו למו``ם. ג. קלושים הסיכויים שהצדדים יגיעו להסכם לנוכח הפערים העצומים. ד. קלושים הסיכויים שכנסת ישראל תקבל הסכם כנוע. ה. אם יפזר ראש הממשלה את הכנסת, קלושים סיכוייו להבחר מחדש עבור זה המבקש אישור לקבל הסכם כנוע מהעם. בחישוב סטטיסטי מסוג זה יש להכפיל את ההסתברויות!!!! נראה לך שתגיע לערך ריאלי?

ממש נוגי ללב...... resh0 !

הימין הקיצוני לא משמיע את קולו? ומה עשו כל החוליגנים בככר ציון? הרצון שלך לומר לנו כי אתה נמנה על רוב העם אינו עומד במבחן המציאות - גם אם העם רוצה תגובה נחרצת לפיגועים אין זה אומר כי הוא דוחה את מדיניות ה``הבלגה`` בה נוקט שרון ומכאן ועד לנכונות של העם לצאת למלחמה הדרך רחוקה, שרון מבין זאת - מתוך ניסיון מר שהיה לו בניהול מלחמתו הקודמת. כך או כך, ארבעת הדברים שציינת הם רק משאלת לב שלך!

resh0

New member
ריאליות....

העם נאלץ ``לבלוע`` את ההבלגה, אין זה אומר שהעם תומך או לא תומך. אך ברור לי, לעם ואפילו לך, כי לא ניתן להבליג עד אין קץ... אלא אם כן עראפת יפסיק את האש. מכיוון שעראפת לא הפסיק את האש ומיוון שרוב העם סבור שההבלגה מיצתה את עצמה, כך ש``הבלגה מתוך כוח``, הופכת להיות מפגן של ``אין כוח``, ברור לכו-לם שהתקיפה אכן קרובה. מדיניות הפסקת האש החד-צדדית יכולה לחזור על עצמה לאחר התקיפה המהירה!!! זאת התשובה המוחצת שעליה אין לערפאת כיצד להשיב. תזכור טוב!!!! היה ועראפת לא יפסיק את האש (ונראה שאכן כך), ישב פרס ליד שרון ויהנהן בראשו לחיוב כאשר שרון יכריז על הפיכתו של עראפת לאויב שיש להלחם בו עד להשמדתו. לגבי מה שציינתי. רק ריאליות! עראפת לא יפסיק את האש מכיוון שבכך מכניס הוא את עצמו למילכוד ענק! ישראל תוכל מתי שתחפוץ להכניס את המו``ם למבוי סתום (גם כך זה צפוי שיקרה) ומה יוכל לעשות עראפת?? הרי את הנשק הבלתי-חוקי הוא כבר מסר... הפסקת אש מצד עראפת תחת התנאים של ישראל היא מבחינת התאבדות מבחינתו! סביר להניח כי ישאיר את המצב בעינו וימתין חטעות הישראלית. אם הבלתי צפוי יקרה ותושג הפסקת אש טוטאלית שתחזיק כחדשיים, אכן תפתחנה שיחות המו``ם, אבל כאשר יגיד עראפת שהוא רוצה יותר מאשר נתן לו ברק, יתפוצץ המו``ם... אם הבלתי צפוי אכן יקרה ושרון יהיה מוכן לתת לעראפת יותר מאשר נתן לו ברק, כי אז החכ``ים יפילו את שרון, אותם הח``כים בדיוק! אפילו יש להם נוספים... אם שרון יפזר את הכנסת כדי לבקש אמון מחודש מהעם עפ``י תפיסותיו החדשות, צפוי הוא לתבוסה בדיוק עפ``י המודל של קודמו! הכל הגיון. תקן אותי היכן אני טועה. לא שמעתי על נוכחות מוגברת של חוליגנים בהפגנה בכיכר! דווקא הדיווחים דיברו על סדר מופתי. ההכללות שלך הן משאלות הלב שלך, אבל ``רק`` משאלות הלב שלך... אין להן שום אחיזה במציאות.

אבו-דני

New member
לא מבין..אינך יודע שאוליגרכיית מפאי

הראובן? אינך יודע שאוליגרכיית מפאי אינה סובלת דיעות שונות משלך? שלך האבו....שבקרוב קרוב ישא את נס המרד

למעלה