לא להתרגז תאמרו לי?

noa128

New member
גם הילדים מבקשים, וגם אני רוצה

לדעת מה המצב באנגלית ובמקצועות המגמה (אצלנו זה אמנויות) - המחנכת יודעת לספר רק על מה שקורה אצלה, אם לא אלך למורה אראה רק בתעודה, וזה לרוב לא מספיק כדי לקבל באמת תמונת מצב. אצלי הילדים מתעקשים שאבקר אצל המורות, כי הם רוצים שאשמע תשבחות, וגם זה חשוב. אז אני חוזרת מהימים האלה עם חיוך, כי אני שומעת שם מחמאות, אבל זה עדיין טרטור, ואני רואה את שאר האמהות, נגררות עם העגלות של הקטנים עד מאוחר כי אצל כל מורה יש תור.

חני ב

New member
לא מבינה את זה

אני כמחנכת מקבלת מכל המורות המקצועיות את הערכות, בעיני זה כן טרטור ללכת ממורה למורה. אצל המחנכת אני אומרת להורים הכללללללללל.

ת ב נ

New member
שיטה נהדרת, כך את שומעת בצורה

ישירה, מעמיקה ונרחבת על הישגיו של בנך אצל כל המורות ולא בצורה עקיפה ולא מפורטת אצל המחנכת. הרי המחנכת רק מקריאה את הערכה שנותנות המורות המקצועיות ולא יודעת להרחיב ולפרט. וכמעט לכל תלמיד והורה יש הסתייגות על הערכה של מורה מקצועית אחת לפחות, אז למה דרך המחנכת בטלפון שבור?

חני ב

New member
בקצב בזה

הורים ומורות יצטרכו להביא שק שינה לאותם ימים. אני חושבת שהכי נכון להזמין הורים למורות מקצועיות רק במידה ויש בעיות, או אפילו לשבח, אבל הורה הורה שיצטרך לעבור גם אצלן? תחשבי על הכתות שאת מלמדת, זה לא כמו אצלי שיש רק 3-4 מורות מקצועיות, יש הרבה יותר, לא?

ת ב נ

New member
אז תשמעי מה קרה עם מקבילתי

היא סיימה את אסיפת ההורים, אספה את חפציה, סגרה את האורות בכיתה, ויצאה מן הכיתה. הגיעה לחניה ובחניה מגיעה אמא שאחרה מאוד, מדברת בפלאפון ובמקביל מחזירה את המורה לכיתה. בפלאפון היא אומרת לבתה "תבואי לקחת אותי עוד רבע שעה" , המורה ענתה בכעס ואמרה "שום רבע שעה, 5 דקות וזהו".

חני ב

New member
חחחחחחחחחחחחח

שאנחש מי זו המקבילה שלך? אני עד לפה שומעת את הצעקה שלה

noa_f

New member
אני הייתי מדברת איתה במגרש חנייה

ועדיף, תוך שיחה בפלאפון עם מישהו אחר. מזתומרת "החזירה את המורה לכיתה"? אחרה הרבה - אז אחרה. שתבוא ביום אחר לשיחה ממש. אח"כ אתן מתפלאות שמתייחסים למורות כמו שמתייחסים.

חני ב

New member
חייבת לאמר שפה אני מסכימה איתך

אני לא הייתי חוזרת לכתה. אולי הייתי באה אליה לכוס קפה ושם עושה לה את יום ההורים. זה גם לא מתאים למורה הספציפית הזו, כנראה משהו קרה לה

חני ב

New member
../images/Emo6.gif אוי, התבלבלתי בשניה

אבל עדיין אני בטוחה שקלעתי בול.

ואני התרגזתי בגלל אותה סיבה, אבל

מהכיוון ההפוך. נקבעה לנו שעה ליום ההורים. בערב שלפני התברר לי שבגלל מקרה חרום כלשהוא לא אוכל להגיע בכלל ליום ההורים. בבוקר שלחתי פתק עם הילדה שלצערי לא אגיע. זה משהו שאני לא עושה בדרך כלל, מקפידה להגיע בזמנים שנקבעו, אבל במקרה הזה לא היתה לי ברירה אחרת. הבת העבירה את הפתק למורה וחטפה "שטיפה" שלא כוונה אליה אל ההורים. אותי זה מאוד הרגיז, מכיוון שמצבים לא צפויים עלולים להיות לכל אחד. הטענה של המורה (שצוטטה על ידי הבת שלי כשחזרה הביתה) היתה ש"עכשיו אצטרך לחכות לאמא שלך בשעות הקבלה שלי, וזה נורא מעצבן שאני צריכה לחכות במיוחד לכל הורה", ועוד "לרופא היא לא היתה מעיזה לבטל". כשהבת שלי השמיעה לי את הטענות האלה כולנו צחקנו. למה? באותו יום גם נאלצתי לבטל תור של הבת לרופא, ומאותה סיבה. אתמול היא בקשה מהבת שאתקשר אליה לקבוע מועד לפגישה (אני לא התקשרתי, מתוך הבנה ל"מצוקה" שלה, כפי שהיא תיארה באוזני הבת). היא הכחישה(!) שאי פעם היא אמרה שלא נוח לה לפגוש אותי שלא במסגרת יום ההורים ("מה פתאום? ברור שאשמח להיפגש בכל שעה שתרצי/תוכלי"). בקיצור, בהחלט לא בסדר שהורים לא מתחשבים במורות. מצד שני, זה לא בסדר כשמורות לא מתחשבות בהורים.

לורליי43

New member
זה גם לא מסתדר עם ההגיון שלי

שמורה תכעס שמודיעים לה שלא באים. ממה שאני מכירה, המורה מסדרת זמן של 10 דקות לכל ילד, מתוך ידיעה, שעם חלק מהילדים זה יקח יותר, חלק מההורים לא יבואו (בלי להודיע)- ובסך הכל, תמיד יהיה תור ארוך
. בקיצור- היא היתה צריכה להגיד לבת שלך תודה רבה שהיא מעדכנת אותה.

ARCH 2

New member
מנסיוני כמורה

אני אכן מקדישה לכל ילד כ-10 דקות (את ההורים שאני יודעת שיש הרבה מה לדבר אני מזמינה בבוקר וכמובן מתאמת מראש מתי נוח להם ולי, אם רוצים מאוד, זה מסתדר). אתמול ביטלו שלוש אמהות, למרות שהשעות נקבעו מראש. אני ממש לא מתעצבנת מהדברים האלה, כי מנסיוני אני יודעת שלפעמים באמת השיחה מתארכת עם איזה ילד, או שהורה מסוים מקדים. איכשהו זה תמיד מסתדר, וגם אם מחכים 10 דקות להורה, אפשר בינתיים לבדוק מבחנים (הרי לא חסר לנו מה לעשות
).

חני ב

New member
אני מבינה אותך

גם אלי התקשרו כמה הורים וביטלו יום לפני, כל אחד סיבותיו עימו, רובם אמרו "אני עובד", "אני לומד", ואלה מקרים שהם ידעו מראש, נכון? חוץ מזה, עוד בעיה, הרבה אמהות רוצות לבוא ולא רוצות שהבעלים שלהם יגיעו. לאמא אחת אמרתי "שבעלך יבוא", לזה היא לא הסכימה. אם אצלך קרה מקרה חרום אז מובן שלא ידעת על זה קודם, ולא הייתי מעירה דבר.

michal@gal

Active member
מנהל
אני דוקא נורא התרגזתי על המורה השבו

שלחה הודעות על יום הורים. ומתי היא מתחילה לקבל? בשעה 14:00 . לא נראה לה שיש הורים עובדים (הרבה כאלה) שלא יכולים להגיע בשעות כאלה? ובמקום להגיד שאם לא נוח לי שאודיע לה, היא מודיע שאני צריכה להתקשר להורה אחר ולהחליף איתו.

חני ב

New member
שעות כאלה אם אזמין הורים

זה רק אחרי שאודא איתם שהשעות מתאימות להם. משעה 16 והלאה אלה שעות הגיוניות.

למעלה