לא להתרגז תאמרו לי?

מיכל 35

New member
לא להתרגז תאמרו לי?

שולחת הודעות על ימי הורים לפני שבוע. לפני כן מודיעה להורים שמי שרוצה לבוא בזמן שיותר נוח לו, שיודיע לי. בימים האחרונים כמה הורים מתקשרים לאמר שלא נוחה להם השעה בהם הזמנתי אותם. אני מנסה לבוא לקראתם, מזיזה פה, מזיזה זם. היום כבר התרגזתי על אמא: טלפון לפני כחצי שעה שהיא לא יכולה בשעה שקבעתי לה. לא יכלתי לשתוק, אמרתי לה שחילקתי את הפתקים לפני שבוע, למה רק עכשיו היא מודיעה לי. כי ככה היא יוצרת לי חור של כחצי שעה. היא אומרת לי: ניסיתי יומיים אבל לא היתה תשובה. עוד יותר עניתי לה בלא נחמדות, עניתי לה שאני כל הזמן בבית, כשאני לא בבית יש מזכירה אלקט', ויש גם מייל אותו יש לה. תגידו לי, שלא אתרגז? כמובן שבשבילה אבוא מחר לפני 16:00 לבי"ס.

לורליי43

New member
שלחת פתקים, זו הצהרת כוונות../images/Emo8.gif

אבל ברצינות, אני יכולה להעיד על הילדים שלי, שאני לפעמים מקבלת הודעות ממש ברגע האחרון.

מיכל 35

New member
אנו נוהגים לעשות

תכניות שבועיות בהם כותבים לא רק מה לומדים השבוע אלא גם הודעו כשיש. בנוסף, ביה"ס מוציא תכנית חודשים לכל ילדי ביה"ס. זה סתם חוסר אחריות או אכפתיות של ההורים. אף הורה מאלה שהרגיזו אותי לא "האשים" את הילד שלו ששכח להביא לו את הפתק.

מיכל 35

New member
שימי לב כמה שגיאות

מה שמראה כמה אני מרוגזת
הודעו = הודעות. חודשים = חודשית.

לורליי43

New member
מעניין למה לא האשימו את הילדים../images/Emo13.gif

וכן, אם ההורים "רק נזכרו" ברגע האחרון להתייחס- זה בהחלט מרגיז. ולגבי שגם ההודעות החודשיות- אני אומרת לך שגם אלה היו מתגלות במעמקי התיק, למרות השאלה הרוטינית- הבאת משהו שאני צריכה לדעת עליו?

מיכל 35

New member
אני שמחה שלא

כמו שכאשר הילדים מאשימים את אמא, אני כועסת ואומרת להם שיפסיקו להאשים אותה, שהם יקחו אחריות על מעשיהם. הם מאד אוהבים להאשים את אמא (ודרך אגב, אף פעם לא את אבא).

לורליי43

New member
אולי לא במקרה שלכם, אבל אצלינו זו

האשמה חסרת ביסוס. היה לנו מקרה פעם, שהמחנכת התקשרה ובקשה לדבר איתי. לא הייתי בבית והבן היה אמור להעביר הודעה. במקרה באותו יום, החלטתי שהגיע הזמן להרים לה טלפון- כשהתקשרתי היא אמרה לי משהו בהמשך השיחה שרק ממנו הבנתי שהיא חושבת שהחזרתי לה צלצול

מיכל 35

New member
ועוד משהו שהכנסתי לה

שהיא גם יכלה לכתוב לי במחב' קשר. מי שמכיר אותי יודע כמה אני עדינה ונחמדה עם הורים, הפעם הייתי מה זה תוקפנית אליה. אבל מה? כמובן היא קבלה את שלה, אני הרי לא יכולה לאמר לה "בואי נוותר על יום הורים", במיוחד לא היא בגלל הבן שלה.

לורליי43

New member
במקרה הזה, לא יכול להגיד לה- תבואי

בשעת קבלה שלי? אם הייתי מודיעה באיחור, לא הייתי מצפה שהמורה תמציא שעות שאין לה. אולי אם היא היתה צריכה להגיע באמצע היום, זה היה קצת "מאפס" אותה.

מיכל 35

New member
בטח יכלתי לאמר לה

ואני מאמינה שהיתה מגיעה (כי כבר הזמנתי אותה בעבר וכמובן הגיעה) אבל הבעיה שימי הורים האלה די מאוחרים (לדעתי) ושעת הקבלת הורים שלי השבוע תפוסה בכמה הורים שהורדתי לבוקר. לא רוצה לדחות אותה לעוד שבוע. (ביננו? לא ארבה אחדש לה).

noa_f

New member
למה שתבואי במיוחד בשבילה?

אמנם אני לא מורה, אבל בהחלט הייתי מבינה לו הייתי מבטלת למורה ברגע האחרון, אם היתה מבקשת ממני להגיע ביום הקבלה שלה בשבוע הבא. בוודאי שלא הייתי דורשת שתגיע במיוחד עבורי. את יכולה ללכת לקראתם רק עד נקודה מסויימת.

מיכל 35

New member
למה? כי בכל מקרה אני אצטרך

לפגוש את כל ההורים, אז אין לי ממש בררה. אז אמרתי לה לבוא היום בשעה 15:45, לא הכי נוח לי אבל בכל מקרה יש לי את ההורה הראשון (עכשיו הוא השני) בשעה 16:00. היום בכלל היה יום "קשה" בבי"ס, כי את שומעת מעוד מורות באילו שעות הורים מתקשרים אליהן רק בגלל ימי הורים. לאחת התקשרו ביום שישי בשעה 9 בלילה, לאחת אתמול בשעה 10:30 בלילה. אנשים חושבים שאין למורות חיים? בחיי איני מבינה את החוצפה הזו.

noa128

New member
מעניין, אבל המחנכת של הבן ביקשה לא

להתקשר אליה לפני 21:00 בערב - כי עד אז היא עסוקה עם הילדים שלה.. כשכבר היה צורך, התקשרתי ב 19:00, התנצלתי על ההפרעה (אחרי 21:00 אני כאן בהשכבות של הילדים שלי ואחר כך נראה לי לא לעניין להתקשר לאנשים) ובמהלך השיחה הלא ארוכה איתה הילדים אכן לא בדיוק נתנו לה לדבר - הבעיה שבמשך היום היא בכיתה ולא תמיד מסתדר 'לתפוס' אותה בדיוק בשעה של ההפסקה... - בקיצור - תיאום זה דבר הכרוך באי נוחות לשני הצדדים. אני מבקשת להעיר כאן משהו, גם בהמשך למה שכתבה ELLA ומבקשת מראש מהמורות בחבורתנו לא להתנפל עליי, לנסות לראות את הדברים מהצד של ההורה ומהצד הזה לי כהורה זה צורם. תיאום בין מורה אחת שצריכה לפגוש המון הורים הוא אכן לא דבר פשוט, בדיוק כמו שלא לכל ההורים נוח "ליישר קו" עם השעה ש'קבעה' המורה - גם מבחינת ההורים מדובר בשעות שבאות אחרי יום עבודה. אצלנו ימי הורים הם לרוב אחרי צהריימים ארוכים של המתנה בתור כדי לפגוש את המחנכת, ואחר כך את המורה לאנגלית, והמורה הזה והמורה ההוא - אצל כל ילד וילד, ומדובר באי נוחות רבה מאד, בעיקר כשיש עוד ילדים במשפחה - בחיים לא קיטרתי לאף מורה על אי הנוחות - זה קורה פעמיים בשנה, עושים זאת וזהו... - נשמע לי לא לעניין שהמורה מביעה (גם באוזני הילדה) את חוסר נוחותה ושביעות רצונה מה'טרטור' שנגרם לה בגלל יום הורים - חלק בלתי נפרד מתפקידה כמורה ו"אירוע" שקורה פעמיים בשנה. בהרבה מקומות עבודה יש ימים אינטנסיביים כמה פעמים בשנה, כנסים, ימי עיון, תערוכות, מועדי הגשה - שבהם חוזרים מאוחר, נשארים עד מאוחר בערב וכד'. לא נראה לי שלמישהו נראה לגיטימי לקטר (באוזני הבוסים או הלקוחות) בכזה אופן על דרישות מיוחדות של העבודה.

חני ב

New member
מי יתנפל עלייך? ../images/Emo8.gif

אין לך מושג כמה אני למשל ועוד חברות שלי באות לקראת ההורים, אבל עדיין יש כאלה שעושים מה שטוב להם. חזרתי לפני כמה זמן מותשת אחרי יום אחד (יש לי גם את מחר, שישי בצהרים, חמישי בבוקר, שישי הבא.בקיצור זה לא נגמר), אבל יום טוב. זה הרי מה שחשוב. בגלל כמה ביטולים אחרונים של הורים, נוצר לי מחר חור של כמעט שעה. ולא, אני לא כמו ארצי בודקת מבחנים כי אני לא בגיל שלה, ויש לי דברים אחרים משלה לעשות, לכן בחור של שעה אני יכולה לשבת לספור זבובים על התקרה ותו לא. מרגיז ואני כן חושבת שהורים צריכים להבין שאם שעה לא נוחה להם ולא קרה משהו s.o.s (כמו אמא שהודיעה לי ברגע האחרון שאביה נפטר.......ואז כמובן היא לא תוכל לבוא), הם אמורים מיידית לאמר למורה שתשנה להם את השעה. כמה הורים נועה צריכים להטרטר בין כמה מורות? אצלנו רק ילדים עם בעיות מוזמנים גם למורות מקצועיות. שאר הילדים רק למחנכת הכתה.

ARCH 2

New member
כמה דברים

1. את צודקת. 2. כל הכבוד לאמא שבכלל הודיעה לך שלא תוכל לבוא כי אבא שלה נפטר (יפה שהיא בכלל חשבה על זה...) 3.מורה בכיתה א' שאין מה לבדוק בשעה של חור, צריכה לרכוש לפ-טופ, ואז היא יכולה לגלוש כאן
.

למעלה