לא להעמיד פנים

אל תזלזל.

יש הומואים שמוכנים להקדיש את חייהם (ותאוותיהם) למען הערך העליון של נישואין והבאת ילדים. לכל אדם הזכות לבחור אם הוא רוצה לחיות את החיים שלו או להקדיש את עצמו לערך עליון כלשהו. ואני מאד מעריך הומואים שנישאים לנשים (כשהאישה יודעת!!!
), ומנסים ביחד להתגבר על הנטיה. בעניין הדת - אני כ"כ מזדהה עם מה שכתבת בנוגע לכפיה הדתית, וזה באמת ככה. גם אני לא הייתי מגיע עם ציצית לביתספר. לאט לאט הפסקתי ללכת למניינים, בתיכון כבר הוצאתי אישור להגיע מלכתחילה אחרי התפילה.
וגם מוותר על מצווה פה ומצווה שם, אבל זה לא מונע ממני עדיין להאמין באלוהים. או לשמור שבת (מרצון, לא כי ההורים מכריחים... הם בכלל חילונים.), ולשמור על המצוות ה'גדולות' של היהדות, כשרות וכו'... תחשוב על זה. לא חייבים לוותר על הכל - זה לא הכל או כלום.
הצעות יתקבלו בברכה רק מדתל"שים?

אולי הוא רוצה להתייעץ בנוגע לחזרה בשאלה...

זה לא נגד דתיים, פשוט יש דברים שמשותפים לדתל"שים, חוויות ומין אחווה מסויימת שאנשים אחרים, חילונים או דתיים, פשוט לא יוכלו להיות חלק ממנה בגלל השוני בהשקפת העולם ובחוויות המשותפות... מקווה שהצלחתי להסביר את זה...

אז אני אנסה שוב...

קודם כל, בנוגע להתייעצות שלו- אנשים שחזרו בשאלה יוכלו לתרום לו יותר ידע ונסיון בנוגע לתהליך החזרה בשאלה, מאנשים שלא עברו את התהליך הזה- כשם שאדם שיצא מהארון יכול, לדעתי, לספק הרבה יותר ידע, תמיכה ונסיון לאדם שרוצה לצאת מהארון... בנוגע לקשקושים שלי על אחוות דתל"שים- מדובר פשוט באיזושהי תחושה של אחדות, הזדהות, ואולי סוג של שותפות גורל, שקיימת אצל הרבה בין אנשים זרים המשתייכים לאותה קבוצה- כשקיימת סוג של "אחוות הומואים", שגורמת לך להתייחס ביותר הזדהות והבנה לאדם זר שאתה יודע שמשתייך לאותה הקבוצה כמוך, וקרוב לוודאי שעבר חוויות דומות לשלך... ההזדהות הזאת יוצרת איזשהו חיבור ישיר ומהיר יותר מזה שנוצר עם אנשים זרים שאין לך איתם את התחושות האלה... אני לא יודע בדיוק איך להסביר את זה, אבל זה בערך כמו התחושה של לפגוש עוד אדם דתי כשהסביבה שלכם חילונית ברובה, או אחווה שנוצרת סביב הרגלים- כמו "אחוות מעשנים" (רוב האנשים יתביישו לבקש שקל מאדם זר ברחוב, ולחלופין לא יתרמו שקל כ"כ בקלות... אצל המעשנים, לעומת זאת, יש מעין שותפות סיגריות עולמית בלתי כתובה- לגיטימי לחלוטין לבקש סיגריה מאדם זר ברחוב, ואם יש לך יותר מסיגריה אחת, אתה חייב לתת סיגריה למי שמבקש... אלו החוקים הבלתי כתובים של המעשנים...) קצת חפרתי, אבל בקיצור- מדובר על תחושת הזדהות שיוצרת אמפתיה, קשר ורצון-לעזור באופן מוגבר יותר מזה שמתעורר כלפי אנשים זרים שאינם "שותפים לאחווה".

כשהאישה יודעת זה משהו אחר

אמנם לא הייתי מוכן לחיות ככה, אבל הבחירה הזו כן לגיטימית. חוצמזה, אני יודע שזה לא "הכל או כלום", אם זה היה ככה הרי לא היה יכול להתקיים מושג כזה "הומו דתי"... כרגע זה מבחינתי פריקת עול, נדמה לי. אבל עדיין לא זרקתי את הכל מחוץ לחלון, אני לוקח את זה באיזי.

DannyDinn

New member
אתה צודק בהחלט, אבל

באמת שאי אפשר להכנס לנעליים של אף אחד אחר. זה יכול להיות מאוד מתסכל וכואב לראות אנשים נכנסים למשהו שנראה מועד לכשלון מראש, אבל הפסיכולוגיה שלהם שונה משלך וזה כמעט בלתי אפשרי לשכנע או להראות את ההגיון בצדקת דרכך, ורק מעשים שיעשו והזמן שיעבור ודברים שיקרו יוכלו להאיר את עינייהם. כך גם אני מרגיש, אם זה בעניין היציאה מהארון ולחיות 100% את מי שאנחנו, ואם זה לעניין הדת והאמונה (או חוסרה).. לאפיקורס האמיתי, שהיה בצד האמונה, וחקר ומצא שאינו מאמין יותר, ואף מאמין הוא באמת ובתמים שהתינוקות שנשבו הם בעצם חובשי הכיפה, מאוד מאוד קשה לבוא ולשכנע מי מהם באמת דרכו, אף כי היא נראית הכי הגיונית שאפשר. גם לי עשה רע בעבר מה שלך עשה רע, אבל צריך לקבל את זה שטעות לעולם חוזרת וכל דור צריך להתנסות בדברים בעצמו, וזהו טבע הדברים (או שאולי משמים?
)

pcwt87

New member
לא הייתי דתי מההתחלה אבל אני כמוך

בגלל שאני הומו אני לאט לאט מתחיל להיות אטאיסט,ולא מאמין בבורא עולם בכלל, מה שלא היה עד עכשיו. אני כן גאה בזה שאני יהודי, זה הלאום שלי. ולא חושב אני אפסיק לגמרי לשמור את המסורת. אני מתחיל לחשוב שהתורה זה פשוט משהו לא אמיתי, כי אם יש בורא עולם, הוא לא היה מעמיד אותנו במצב הזה ומייסר אותנו. אני מאמין שהדמויות והאנשים בתנך היו אמייתים, אבל חושב שכל התורה משמיים והניסים זה סתם המצאה של מישהו, שפשוט עברה מדור לדור לדור עם (היה קל לשטוף לאנשים תמוח בתקופה ההיא בלי טלויזיה ומחשב ) עד שהגענו לתקופה שלנו. אם פעם(בתקופה שנכתבה התורה) היה אפשר עוד להעלים את ה"הומואים" לתת להם הרגשה שהם שונים ובודדים בעולם ולכפות עליהם את הנורמה, היום כבר אי אפשר, הרפואה התפתחה, החברה התפתחה ( עדיין לא ברמה שצריך אבל בכל זאת קצת התקדמנו ב100 שנים האחרונות) ויש תקשורת אינטרנט מחשבים ואמצעים אשר שמקשרים את ההומואים ומוחיכים להומו הבודד שהוא לא לבד וזה נורמאלי לגמרי. נסו לדמיין הומו לפני 3000 שנה. במצב הנוכחי,מבחינתי זה שאני הומו היא הוכחה ניצחת לזה שהתורה היא לא תורה מסיני. אני כן חושב שבלהיות דתי יש יתרונות מהרבה בחינות כי היהדות היא דת שמחנכת לחיים בריאים ערכיים וטובים.אבל במקרה שלנו זה לא תמיד מספק. ועדיין , אולי גם אני אחזור בתשובה יום אחד בשביל להקים בית, כבר לא יודע מה יהיה בעתיד. הדעות שלי כל הזמן משתנות ואני נהיה פתוח יותר. אני מודע לזה שאני כותב את הדברים בפורום הומואים דתיים ולא מנסה להחזיר בשאלה אף אחד. אבל אני בטוח שההירהורים שלי עברו לכל אחד ממכם בראש בתקופה כלשהי בחיים.

DannyDinn

New member
אטאיזם

גם אצלי איבוד האמונה החל בגלל הנטיה וההוכחה האישית שלי שהמצב החברתי הקיים אינו בידי שמיים אלא ידי אדם. אבל, מפה לעזוב את הדת והאמונה צריך עוד הרבה צעדים... רובם אינם קשורים כלל לנטיה. תקרא בענייני אמונה ודת והיסטוריה ופסיכולוגיה וספרי מקרא ןמחקר ואל תחדל ידך מאף ספר או דעה, ואז תגיע להבנה כוללת יותר לגבי האמונה שלך. כי רוב האנשים שעוזבים את הדת אינם עושים זאת כלל כי הם הומואים. יש 1001 סיבות לעזוב היתרונות שדיברת עליהם הם יתרונות המסגרת הדתית, ולא יתרונות הדת! אם תמצא לך מסגרת אנושית בעלת ערכים מוסריים גבוהים, ואם חינוך מתאים לילדים, הרי שמצאת מה שאתה כ"כ חושב שקיים רק ביהדות. וזה ממש לא נכון. יש מליוני אנשים מוסריים ובעלי ערכים, והם לא יהודים או דתיים..... מה שלא תחליט, בהצלחה!

outcider

New member
משגע אותי היחס שלכם לאטאיזם...

זה פשוט צועק לי בעיניים
. הרי כותבים אתאיזם, עם ת'. כל מילה לועזית שיש בה את הצרוף th כמו המילה Atheism עוברת בתעתיק עברי ל-ת' ולא ל-ט'. כך למשל כותבים Mathematics - מתמטיקה. th - הופך ל-ת', ו-t הופך ל-ט'.

DannyDinn

New member
טוב שזה הדבר היחידי

שמשגע אותך באטאיזם.... אופס, אתאיזם....
האמת, מה המילה העברית? או שמא לא הומצאה אחת בלשון הקודש....

בעברית: כפירה באל. ולפני 3000 שנה

בחצי האי היווני, דווקא כן היה כיף להיות הומו. לעומת זאת ומשום מה, במזה"ת אסרו את זה... אולי משום אווירא דארץ-ישראל מחכימא. אתאיסיט שכמוני, טודה לכולכם פורתי...

Inspector Finch

New member
../images/Emo45.gif

אני אוהב את ההשלכות שאתה עושה..( אולי מסכים יותר מתאים מאוהב) ואת המרדנות שב"'קולך". אולי זה יישמע קצת לא קשור (אני חושב אסוציאטיבית וזה מאד לא קשור לפעמים) אבל הייתי ממליץ לך לקרוא ספר בשם 'באמונתו', ספר על חייו של הרב יהודה עמיטל. אני אף פעם לא הייתי דתי, אז אולי יותר קל לי לדבר מלאחרים, אבל אני לחלוטין איתך. שיהיה אחלה שבוע לכולם.

למעלה