לא להעמיד פנים

לא להעמיד פנים

למרות שזה פשוט יותר.. כשמסביב הציפיות מרקיעות לגבהים חדשים, מאוד קל להתבלבל. לעטות עצמנו במסיכות בשביל לא להיפגע, בשביל לרצות. אתם מבינים אותי? בבית הספר היסודי בדקו לנו בבוקר אם באנו עם ציצית. מי שהיה נטול היה זוכה למבט חמור סבר מהמורה. אני אף פעם לא הגעתי עם ציצית, העדפתי לסבול ממבטים עוינים. בכיתה ז' הרב שלי היה סובב בינינו בתפילת שחרית וצועק "אמן יהא שמי רבא" עד שנאלצתי לאטום את אוזני. לאן התפילות שלו הגיעו? בטוח שלא אלי. בכיתה ח' ההורים שלי היו מכריחים אותי ואת אחי ללכת בחופש הגדול לתפילה במניין בבקרים. שנאתי אותם על זה. כ"כ שנאתי, שהעדפתי לעשות סיבובים בכל העיר העיקר לא להיכנס לבית הכנסת. העיקר שלא להרגיש את הדיכוי שהם מפעילים כלפי. בתיכון הייתי מחריש בד"כ מול כל ההערות הגזעניות שהראש ישיבה שלי היה משמיע באופן קבוע בדרשת הבוקר. הייתי מסרב להצטרף לכל הפעילויות שהיו שולחים אותנו אליהם להצלת גוש קטיף/הפנינג למגורשי חומש/ההפגנה התורנית נגד הקמת מדינה פלסטינית. ראיתי איך ראש הישיבה שלי מדבר על נתינה ועשייה, כשלמעשה בכל הישיבה המפוארת שלנו לא היה ילד אתיופי או רוסי אחד לרפואה. תמיד שנאתי, תמיד הרגשתי אנטי, תמיד האמנתי שאפשר אחרת. ועדיין, לא עשיתי שום דבר בנידון. כ"כ היה חשוב לי לרצות את אמא ואבא היקרים שלי, ששכנעתי את עצמי שזה מה שאני רוצה. שככה צריך. שככה נכון. ברור שאחריות רבה מאוד לכל תחושותיי מוטלת על עובדת היותי הומו. מלכתחילה היה לי ברור שהם לא מקבלים אותי, הם לא רוצים אותי אצלם.זה לא הזרם שלי ולשם אני ממש לא שייך. רק לפני לא הרבה זמן כתבתי פה הודעה על ההתלבטויות שלי, אלה היו ניצנים. מאז השתנו עוד כמה דברים. יצאתי מהארון בפני ההורים שלי, סיימתי קשר ארוך ואינטנסיבי, הפסקתי להקפיד על מצווה אחת פה, מצווה אחת שם. תכופות אני הולך בלי כיפה. אני לא מתגאה בזה, אבל כשאני קורא שהרבצ"ר מתנגד לפרסום כתבה בעיתון "במחנה" על קצין דתי שיצא מהארון, ברור לי שעליתי על הנתיב הנכון.על מה שמתאים לי. שלא תבינו לא נכון, אני לא קורא לאף אחד לחזור בשאלה. אני מלא הערכה לאותם צדיקי פורום שמצליחים לשלב בין הנטייה לאמונה ומחזק את ידם. מה אני כן מנסה להגיד פה? שתהיו אתם עצמכם. עושה לי רע לקרוא פה על ביינישים ממורמרים שלגמרי בטוחים שהמחשבות הסוטות שלהם בלילה על בנים זו אפיזודה חולפת. עוברת בי חלחלה לשמוע על עוד הומו שהחליט להתחתן על אף ולמרות הכל. רובכם פה מאוד משתדלים להעניק לגיטימציה לכל דרך שהיא להתמודדות עם הנטייה - אני לא מוכן לקבל את זה. התמודדות עם האמת היא הדרך הנכונה לחיים מאושרים, נסו את זה גם אתם. נ.ב. אם יש פה איזה דתל"ש חביב שחושב שהוא יכול לעזור לי באיזשהי צורה, אני אשמח לקבל מסר אישי. שנשמע בשורות טובות!

מיסטר זנגביל, בחלק מהדברים שלך...

אני מסכים איתך ובחלק לא... אמרת שרתי לרצות את הוריך, כל הכבוד על הרצון הטוב ועל כיבוד ההורים שעמד לנגד עיניך מחד, ומאידך מה עם עתידתך? מה עם מה טוב לך? כשאני סיימתי יסודי, הורי מאוד רצו שאלמד בישיבה תיכונית עם פנימייה (נבחנתי התקבלתי והשמחה בבית היתה גדולה) אבל כשראיתי שכל חברי עברו ללמוד בתיכון הדתי (המעורב) היחידי שבמקום מגורי - רציתי גם אני להיות איתם. כשנפתחה שנת הלימודים, נסעתי לישיבה עם המזוודה הגדולה שהיתה לי וסירבי להכינס בשעריה, למחרת כבר חזרתי הביתה וסרבתי בתוקף לחזור לשם. אחרי החגים התקבלתי לתיכון שכה רציתי. היום בדיעבד אני חושב, אם הייתי מגיע לישיבה הזו עם הפנימייה, אין לי ספק שהייתי מגלה את המשיכה שלי לבנים מוקדם הרבה יותר (ככה זה התגלה רק בצבא...) אני יודע מידידים בשכונה על המגזינים (עירום כמובן) שהיו מביאים הביינישי"ם לישיבה ובלילות בסתר היו מעיינים בהם ועושים מה שעושים... אני בהחלט מסכים שדרך הכפייה היא הגורם להפיכה כללית. אם רוצים שאעשה כך וכך, דווקא אעשה ההיפך... חוק המרדנות. אבל אם יש חברים שמרגישים צורך להתחתן ולהקים משפחות, זה אולי לא פשוט, אבל זה בהחלט אפשרי (לא לכל אחד כמובן... אבל כן זה אפשרי) - לא מתוך לחץ סביבתי, משפחתי וכו'... אלא אך ורק מתוך רצון אישי. לא כל אחד יכול לצאת מהארון ולהתוודות על מצבו. מה לעשות לא לכולם יש את הואמץ לכך. כל אחד אכן יעשה את המתאים לו, וזכותו של כל רב זה או אחר להביע את דעתו. כל אחד יקבל ויתודרך על ידי רבו (עשה לך רב וקנה לך חבר... היום יש לך את הרב רון יוסף, הומו מוצהר שבהחלט יכול לעזור ולסייע לחברי הפורום המתלבטים...) כתבת: "התמודדות עם האמת היא הדרך הנכונה לחיים מאושרים" - אכן כן אבל שוב לא כל אחד יכול לעמוד בזה.

Naor2x

New member
אני מצטער לשמוע...

שכך הייתה החוויה שלך עם עולם הדת... לצערי ישנם עוד הרבה מקרים כאלה - שהיו קורבן של כפייה-דתית, לחץ ומניפולציות, והתוצאה היא באמת כמו שקרה לך - התרחקות. לצערי גם - האנשים האלה שאתה מתאר (הרב בישיבה ושות'), הם לא אלה שמייצגים את הדת באמת. כי זאת לא הדת. הדת היא דבר נפלא (בחוויה שלי בכל אופן). אני לא מסכים איתך לגבי מה שאמרת "עוברת בי חלחלה לשמוע על עוד הומו שהחליט להתחתן על אף ולמרות הכל". אי אפשר לבוא ולפסול ככה את דרכם של אחרים. אולי זאת לא הדרך שנראית לך נכונה - אבל אל תזלזל. זה צעד שהוא מאד לגיטימי ולכל אחד יש את הסיבות שלו לעשות זאת. לא כולם רוצים לחיות חיים הומוסקסואליים. וזה שאדם הוא הומו לא אומר שהוא חייב לחיות ככה. אני למשל לא רוצה. אני מבין את האנטגוניזם הכללי שיש בדברייך (כי גם אני הייתי שם פעם) - אבל חשוב שתבין שהגישה הזאת היא גישה מוטעית, וכל שנותר לי לעשות זה להרים תפילה, שיום אחד ה' יקרב אותך אליו ממקום קצת אחר... ותזכה להרגיש באמת את טעמה האמיתי של הדת.

אבל אין כזה דבר "לא רוצה - אז לא עושה"

אם היינו יכולים להחליט שאנחנו לא רוצים חיים הומוסקסואליים, נדמה לי שלא היה פה אחד שהיה מחליט שלא להתחתן ולהקים משפחה. אבל אי אפשר. זה לא עובד ככה. החשיבה הזו מזכירה לי את העבודה בעיניים שעושים ב"עצת נפש". עוד דרך שלא להתמודד עם העובדות בשטח...

דווקא יש פה אחד... ../images/Emo13.gif

לא כולם רואים את החיים כהומוסקסואל כגרועים כ"כ... אני שלם לחלוטין עם הנטייה המינית שלי. אמנם לא בחרתי להיות הומו, אך גם אם הייתה ניתנת לי הבחירה, הייתי בוחר לחיות את חיי כפי שהם. לעולם לא הייתי מוותר על מערכות היחסים שהיו לי, ועל הזוגיות המדהימה שאני נמצא בה כבר כמעט 3 שנים... יש גם הרבה דברים חיוביים בחיים האלה, שלא לדבר על כך שהחוויות האלו מעצבות אותך להיות מי שאתה- ואני, לא הייתי רוצה להיות אדם אחר... סתם להזכיר שלא הכל כ"כ רע בעולם ההומוסקסואלי, לא כולם היו מוותרים על החיים שלהם ועל זהותם (ומבחינתי זה חלק אינטגרלי מהזהות...) רק בשביל להתאים לתפיסת הנורמטיביות של החברה...

נ"ב:

סתם עוד הערה קטנונית משהו: גם אני החלטתי להתחתן ולהקים משפחה- אבל עם גבר שאני אוהב, ולא עם אישה שאיני נמשך אליה.. גם זו משפחה, ע"א שנוטים לשכוח את זה, ויש כמובן הרבה אופציות כיצד להביא ילדים בזוגיות כזו...

Naor2x

New member
יש לך טעות....

זה שאני הומוסקסואל לא אומר שאני חייב לחיות ככה או לממש את הנטייה שלי. אין בחירה בעניין המשיכה והתשוקה. בהחלט יש בחירה בעניין המימוש.

איך אפשר שלא לממש יצרים?

לא סתם בני האדם חיים על האדמה עם בעלי החיים ולא בשמיים עם המלאכים. אמנם קצת לא נעים לשמוע, אבל הדחפים הגופניים שלנו חזקים יותר מכל דבר אחר. זה כמו המאבק הטיפשי, המיותר והמכאיב שמתנהל נגד אוננות. כמה זמן בזבזו לנו בישיבה בשיחות לא יעילות נגד האוננות.... זה היה חסר סיכוי מראש. לא מכיר מישהו שהצליח להתגבר על דחפיו המיניים. איך חיים בלעדיהם? נשמע לי מאוד עצוב...

Naor2x

New member
לא מכיר? אז תכיר אותי...

נעים מאד
כמה אתה מזכיר לי את עצמי פעם :) דיברתי בדיוק כמוך בעניינים האלה... וזה מסיבה פשוטה מאד - הדחפים והתאוות היו אצלי במקום של אלוקים. הייתי בטוח שאני לא יכול לחיות בלעדיהם. שזה יהיה סוף העולם. שייגזר עליי להיות אדם אומלל למשך כל חיי אם אוותר עליהם. אז בוא אספר לך משהו - זה בולשיט. היום כשאני מסתכל אחורה אני אומר - רבאק, בשביל הדברים האלה כלכך סבלתי כל השנים? בשביל אלילי התאווה? והיום - אני כלכך הרבה יותר מאושר בלי זה... שאין לי מילים לתאר עד כמה. הויתור הוא כואב מאד מאד - לא אשקר לך. אבל אחרי שהכאב הזה עובר, נפתח עולם ומלואו שרוב האנשים לצערי - לא זוכים להכיר... שכולנו נזכה... אמן !

Naor2x

New member
אני לא (כרגע)

אבל בעזרת ה' בעתיד אתחיל לצאת. ואספר בהחלט גם על הנטייה ועל התהליך שאני עושה. דרך אגב - למען הסר ספק - אני לחלוטין נגד הגישה של להתחתן ולהקים משפחה - ומהצד "להשתעשע" מדי פעם. זה מנוגד לכל העקרונות שעל פיהם אני חי, ומבחינתי - להתחתן זה ויתור על גברים לחלוטין.

מכעיס לראות כאן שמשוים הומוסקסואליות עם תאווה

הומוסקסואליות אינה תאווה יותר מאשר הטרוסקסואליות. משיכה מינית היא משיכה מינית. השאלה היא איזה תפקיד היא משחקת לך בחיים. גם הומוסקסואל יכול לענות על הצרכים שלו בלי להפוך את המיניות שלו לאובססיה. גם הומוסקסואל יכול למזג מיניות עם אהבה וזוגיות. הקמת משפחה היא לא אנטיתיזה לקשר זוגי עם גבר. אפשר למזג את השניים.

Naor2x

New member
כן...

מכעיס כאן הרבה אנשים כל דבר שהוא לא בדיוק לפי הדעה שלהם או התפיסה שלהם.... אז אתה מוזמן לכעוס פורטי
גם זה לגיטימי. לכל אחד יש הזכות להביע את רגשותיו

זה לא עניין של דיעה או תפיסה

אלא עניין של מחקר ואיסוף נתונים. אתה לבדך החלטת בלי שום סימוכין שהומואים חייבים להיות שטופי זימה ואומללים. אעריך את הדיעות שלך יותר אם תציג כאן עובדות ולא ניחושים.

אני כועס משום...

שבמשך מאות שנים אנשי הדת וה"מוסר" צעקו לנו באוזניים: אתם אומללים, אתם מסכנים. וכל זאת כדי להצדיק את העוולות, העינוויים והרציחות שעשו בהומואים במשך הדורות. אנא, תן להומואים עצמם להחליט אם הם שמחים או עצובים.

avitano

New member
נאור

אני רוצה לחדד משהו אתה צודק בזה שאי אפשר לבוא ולפסול את דרכם של אחרים... כל עוד הם לא פוגעים באף אחד זה כמו שאני אגיד שאני אוהב לדרוס חתולים, אתה לא יכול לפסול את דרכי אבל היא לא מוסרית נכון? אז אתה כן יכול, כי היא מעשה רע כשגבר הומו מתחתן עם אישה בלי ליידע אותה שהוא לא באמת נמשך אליה בלי ליידע אותה שהוא לעולם לא יוכל להעניק לה אהבה כמו שהיא תעניק לו, משיכה, מיניות לא משנה כמה הוא יתאמץ, זה בחיים לא יהיה אותו הדבר, אין מה לעשות, צריך להפסיק לשקר לעצמנו אז כן אני חושב שיש בעיתיות עם הנושא של לשקר לאישה שלא בחרה חיים כאלה, ולכפות את זה עליה אני לא מתנגד להומואים נשואים, כל עוד הבעל לא בוגד, ומעניק לאישה אהבה כמו שהיא מעניקה לו (מה שבלתי אפשרי, וכסף או יחסי מין לא נחשבים אהבה)

Naor2x

New member
ובכן,

אני נגד להתחתן בלי לספר לאישה על המצב. בעיניי זה להוליך אותה שולל ולגרום לה להכנס למצב שאולי אם הייתה מודעת אליו מלכתחילה לא הייתה מסכימה. מצד שני, למה אתה מחליט שאדם הומוסקסואל לא יכול להעניק אהבה לאישה? מה זה בכלל להעניק אהבה בעינייך? אני אישית מאמין, שרוב האנשים לא יודעים בכלל מה זה קשר בין בני זוג בימיינו. הם חושבים שהם יודעים - אבל הם לא. הם לא יודעים מה זה קשר בין שתי נשמות. ויחידי הסגולה שהצליחו ליצור קשר כזה, דרך הנשמה, משהו שהוא מעבר לפיזי ומעבר לרגשות - יודעים שברגע שיש כזה קשר זה כבר לא משנה הומו או לא הומו, גבר או אישה. אתה רואה מולך נשמה של בן אדם. וזה כבר בכלל לא משנה... אל תזלזל בדרכם של אחרים (או לפחות בדרך שהם מנסים לעשות). אני עשיתי את הטעות הזאת בחיים (לפסול ולשלול דברים שלא תאמו את דעותיי ומחשבותיי ותפיסותיי האישיות) והיום אני מבין שזו טעות נוראית.

orbinin

New member
אופיר, כתבת בסוף

שהגבר ההומו לא יכול העניק לאישה אהבה.. אני אביא את ההוכחה הניצחת החזקה ביותר - המציאות! אני הומו, והתאהבתי בעבר בבחורה. כן אהבה, לא כסף ולא יחסי מין. אהבה. ואני בטוח שלא מעט נשואים כאן יעידו על האהבה האמיתית כלפי בנות זוגן. מש"ל.

למעלה