על שמות ועל האושר
ראשית , שלום לך קיין. נגעת כאן בנקודה חשובה, ומכיוון שזה קשור אלי הפעם, יש לי 2 סיבות עיקריות לכתוב באריכות בתגובה לנושא שעלה. מה שמעניין ומאוד הפליא אותי הוא העובדה שהשם ניתן לי אחרי שנה של עבודה בנושא של מהות האושר האמיתי, העילאי. כיום אני רואה את האושר הזה בצורה שונה מעט מהאופן שראיתי אותו בעבר. באיזה שהוא שלב בשנתיים האחרונות הבנתי שהאושר הזה נמצא ברמה שונה לחלוטין מהרמה שבה נמצאים השמחה, העצב, הכעס והצחוק. האושר שאני מדבר עליו הוא מצב רוחני גרידא. אני לא מדבר על "מצב רוח" - מצב נפשי נתון, רגעי. אני מדבר על מצב קבוע. המילה "אושר" באה מהשורש א.ש.ר - מילה באותה משפחה (ובאותה המשמעות לדעתי) היא "אישור". מה זה אישור? לתת OK למשהו... לדעתי להיות מאושר זה לתת OK למה שיש. למי שאני. עם הרע ועם הטוב. המפתח כאן הוא להיות מאושר גם כשאתה ממש עצוב בגלל משהו, וגם כשאתה שמח, וגם כשאתה כועס על מישהו. אם אני אדם מאושר (תמיד) אני אוכל לומר "אני עצוב עכשיו, אבל זה בסדר". זה בסדר להיות עצוב לפעמים. זה רגש לגיטימי. מי מאיתנו אינו מרגיש עצב לפעמים? רבים מאיתנו אפילו אוהבים להיות במצב הזה. זה לא דבר רע. דווקא אמונתי הנכחית באלוהים מספקת לי את האפשרות והיכולת לעשות את זה. להרגיש ככה... אדם מאושר יכול לראות את המכלול של רגשותיו ולקבל אותם כחלק מעצמו. לחיות איתם, כי זה מה שיש. גם לעצב יש חלק בחיינו, וגם לשמחה, וגם לכעס, וגם לצחוק. אדם מאושר הוא זה שיכול לקבל את עצמו קודם-כל. לראות את החוויה הנכחית כחלק מההתפתחות, מהגדילה. מהצמיחה הרוחנית. לכן שמחתי כשקיבלתי את השם הזה. לגבי משמעות השם לגבי ולגבי החברה סביבי: אדם הוא מטבעו יצור חברתי. הוא לרוב זקוק לשדה הייחוס החברתי. לשדה ההקשר. אתה לא יכול לבוא ולהגיד שאתה יכול לחיות ללא ההתייחסות של החברה סביבך. החברה מספקת לך את המשוב, ואתה הוא זה שמחליט מה יהיה תוקף המשוב, עד כמה אתה מפנים את יחס החברה אלייך. אני לא נותן לחברה להגדיר מי אני, אבל פעמים רבות אני נעזר במשוב שאני מקבל מהחברה כדי לבחון את מעשיי ואת האופן שבו אני מתבטא. אני משתמש בדוגמה של השם שלי כדי להמחיש לאנשים מסוימים דברים. בין אם אני מצליח להראות לחברה את מי שאני באמת או לא, ההרגשה שלי זהה. לפחות לגבי עצמי. כיצור חברתי ותקשורתי אני צריך לדעת להציג את עצמי בדרגה מסוימת של אותנטיות. לכן ההבחנה שאני צריך להוכיח לחברה מי אני יותר מאשר לעצמי, אינה לגמרי מדויקת. אבל נתת לי נקודת מבט טובה על עצמי. ועל כך תודה. סם.