לא להאמן

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
באמצע יום הלכתי לקנות גלידת טילון לנכדה, למוכר לא היה עודף 40 שח".
הטילון עלה 10 ש"ח, ולי היה 50 שח.
מה עושים במקרה הזה?

משתפרת1

Well-known member
🤔וואווו איך לא חשבתי על זה❓️
ברומניה נסענו בדרך צדדית ולפתע ראינו דוכן דובדבנים שניצב מתחת לעץ דובדבנים ענק. אין טרי יותר מזה. סוף מאי, ממש התחלת העונה. כמה עולה? 7 ליי לק"ג (בשער של היום זה משהו כמו 4 ש"ח). כשהמרתי כסף דאגתי לקבל גם שטרות קטנים. לא התמקחנו. האיש שלי נתן לו שטר של 10 ליי. לא היה לו עודף. אין בעיה, אמר המוכר והתחיל להעמיס את השקית בעוד ועוד דובדבנים. לדעתי הוא הכניס למעלה מ- 2 ק"ג, לשמחתם הגדולה של הנכדים שהיו איתנו.
ובאשר למוכר הטילונים- הייתי נותנת לו כרטיס אשראי, שישלם עמלה, ונראה אותו אומר שהוא לא מקבל אשראי על סכומים קטנים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ברומניה נסענו בדרך צדדית ולפתע ראינו דוכן דובדבנים שניצב מתחת לעץ דובדבנים ענק. אין טרי יותר מזה. סוף מאי, ממש התחלת העונה. כמה עולה? 7 ליי לק"ג (בשער של היום זה משהו כמו 4 ש"ח). כשהמרתי כסף דאגתי לקבל גם שטרות קטנים. לא התמקחנו. האיש שלי נתן לו שטר של 10 ליי. לא היה לו עודף. אין בעיה, אמר המוכר והתחיל להעמיס את השקית בעוד ועוד דובדבנים. לדעתי הוא הכניס למעלה מ- 2 ק"ג, לשמחתם הגדולה של הנכדים שהיו איתנו.
ובאשר למוכר הטילונים- הייתי נותנת לו כרטיס אשראי, שישלם עמלה, ונראה אותו אומר שהוא לא מקבל אשראי על סכומים קטנים.
הילדים שלי צוחקים עלי.
"רק אמא משתמשת עם מזומנים"

GoldenEyes

Well-known member
הילדים שלי צוחקים עלי.
"רק אמא משתמשת עם מזומנים"
שיצחקו
גם אני לא מעט עם מזומנים
מה ל'שות שהרבה מקומות מוסיפים עמלת אשראי, גנבים, אז אני שולף מזומן
דוגמא נוספת, מוניות מעטות מאד מקבלות אשראי

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
שיצחקו
גם אני לא מעט עם מזומנים
מה ל'שות שהרבה מקומות מוסיפים עמלת אשראי, גנבים, אז אני שולף מזומן
דוגמא נוספת, מוניות מעטות מאד מקבלות אשראי
יפה נתת לי סיבה, לפעם הבאה שיצחקו עלי
ויש פתגם
אין חבר נאמן יותר מכסף מזומן :)
פיתום האשראי לא עובר, לא קורא, כמה פעמים נתקלתי ב"אין תקשורת"
פתגם נכון מאד|מצדיע|

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בבית חב"ד ברומניה יש עץ דובדבנים טעים טעים. ביערות הדובדבנים מרים.

למעלה