לא להאמין לנציגים

שמלת תחרה1

Well-known member
פרפראות
אתמול בשעת צהריים , התקשרה בחורה לטלפון האישי שלי והציגה את עצמה בשמה וטענה שהיא מדברת מישראכרד וברצונה לאמת איתי נתונים . .הסכמתי כי חשבתי שעל הדרך אני גם אתלונן על בעיה קטנה .
היא החלה בשאלה , האם שמי שרה , שם משפחה , אימות כתובת , רחוב .האקליפטוס . מספר 25 , מקום מגורים מעלה אדומים . כן , כן אימתתי את דבריה . שאלה האם מספר הטלפון 054 ........הוא הנכון . נשואה ?....כן מספר תעודת זהות 050....... כן . הכל בסדר . ואז שאלה ..; "לפי הסטטיסטיקה משכורת של משפחה ממוצעת היא ......בלה בלה . מה סדר גודל ההכנסה החודשית לכם . ? כאן עלתה לי הג"ננה ובכעס אמרתי לה ; את אמרת שאת רוצה לאמת נתונים לישראכרד . מה את ניכנסת לי לחשבונות פיננסיים ? אני לא יודעת אם את ביכלל נציגה של ישראכרד ולמה אני חייבת לתת לך תשובות ?. ואז היא טענה ; כן אני נציגה ואומר לך את חמשת הספרות האחרונות של כרטיס האשראי שלך אם תרצי . כמובן שלא רציתי לשמוע ולאמת . בעלי טוען ואני חושבת שהוא צודק . עוד מעט היתה מבקשת את שלושת הספרות שבגב הכרטיס .
לאור העובדה שיש היום המון דרכים מתוחכמות לרמאויות . נוכלויות ושאר מריעין בישין , יש להיזהר מאוד במסירת נתונים אישיים שלכם לכל דיכפין .
היום מנסים להוציא מימכם את מספר החשבון , בדרכים שונות ומגוונות גם דרך האינטרנט . היזהרו !אף פעם אל תימסרו שום פרטים .

GoldenEyes

Well-known member
פרפראות
אתמול בשעת צהריים , התקשרה בחורה לטלפון האישי שלי והציגה את עצמה בשמה וטענה שהיא מדברת מישראכרד וברצונה לאמת איתי נתונים . .הסכמתי כי חשבתי שעל הדרך אני גם אתלונן על בעיה קטנה .
היא החלה בשאלה , האם שמי שרה , שם משפחה , אימות כתובת , רחוב .האקליפטוס . מספר 25 , מקום מגורים מעלה אדומים . כן , כן אימתתי את דבריה . שאלה האם מספר הטלפון 054 ........הוא הנכון . נשואה ?....כן מספר תעודת זהות 050....... כן . הכל בסדר . ואז שאלה ..; "לפי הסטטיסטיקה משכורת של משפחה ממוצעת היא ......בלה בלה . מה סדר גודל ההכנסה החודשית לכם . ? כאן עלתה לי הג"ננה ובכעס אמרתי לה ; את אמרת שאת רוצה לאמת נתונים לישראכרד . מה את ניכנסת לי לחשבונות פיננסיים ? אני לא יודעת אם את ביכלל נציגה של ישראכרד ולמה אני חייבת לתת לך תשובות ?. ואז היא טענה ; כן אני נציגה ואומר לך את חמשת הספרות האחרונות של כרטיס האשראי שלך אם תרצי . כמובן שלא רציתי לשמוע ולאמת . בעלי טוען ואני חושבת שהוא צודק . עוד מעט היתה מבקשת את שלושת הספרות שבגב הכרטיס .
לאור העובדה שיש היום המון דרכים מתוחכמות לרמאויות . נוכלויות ושאר מריעין בישין , יש להיזהר מאוד במסירת נתונים אישיים שלכם לכל דיכפין .
היום מנסים להוציא מימכם את מספר החשבון , בדרכים שונות ומגוונות גם דרך האינטרנט . היזהרו !אף פעם אל תימסרו שום פרטים .
נכון
ואני יש לי שיטה
אה ? את מישראכרט באה לאמת נתונים ? בסדר, אני באמצע ישיבה עכשיו , אני אתקשר אליכם אח"כ . ביי .

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
בסדר, אני באמצע ישיבה עכשיו , אני אתקשר אליכם אח"כ . ביי .
אבל אולי היא באמת נציגה מישראכרט.
נציגה אשר באה לדווח לך על גניבה שנעשתה לא מכבר בחשבונך.
ואם לא תאמת עכשיו את הפרטים אז הגנבים ימשיכו למשוך עוד ועוד כספים מחשבונך.

GoldenEyes

Well-known member
בסדר
יחכו עוד שעה
חוצמזה , במקרה כזה מזדהים לפניך "מחלקת הבטחון של ישראכרט" , מתקשרים אליך ממספר מזוהה שאתה יכול לחזור אליו.
הם שואלים שאלות כלליות , אם קניתי פה ושם , אבל לא יבקשו ממך מספר ת.ז. , לא יבקשו ממך מספר כרטיס , ושאר נתונים מזהים
אבל שנציג יתקשר וימכור לי סיפורים ממספר לא מזוהה , שיחפש ...

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
במקרה כזה מזדהים לפניך "מחלקת הבטחון של ישראכרט" , מתקשרים אליך ממספר מזוהה
כן, אבל שים לב שלא נאמרה אף מילה על שיחה לא מזוהה.
דובר על נציגה שבסך הכל אמרה: "שלום, אני נציגה מישראכרט אשר מעוניינת...
אבל אתה ישר טרקת לה את הטלפון ואמרת לה: "אני אתקשר, ביי".
בינתיים הגנבים חופרים בחסכונות של הקופות גמל שצברת בעמל רב. |כסף|
לא מין הראוי היה שנקשיב לה קודם? מה יש לה להגיד.

GoldenEyes

Well-known member
כן, אבל שים לב שלא נאמרה אף מילה על שיחה לא מזוהה.
שמלה כתבה שהתקשרו לטלפון האישי שלה , מניח שהתקשרו לקו בזק , שם אין שיחה מזוהה ( אם אין לך טלפון מיוחד לזה ואם אתה לא משלם לנזק על השירות הזה)
מעבר לזה סבא , יש לי נסיון לא מועט עם כל ה"נציגים" האלה , וגם קראנו ושמענו עליהם רבות .
לכן , יש לנקוט במשנה זהירות. כבדהו וחשדהו .
כמו בכביש \ במעבר חציה , אתה יודע שיש לך זכות קדימה , אבל אתה מאט ובודק שאכן נותנים לך זכות קדימה , כן ? (אני מקווה) :)

שמלת תחרה1

Well-known member
בסדר
יחכו עוד שעה
חוצמזה , במקרה כזה מזדהים לפניך "מחלקת הבטחון של ישראכרט" , מתקשרים אליך ממספר מזוהה שאתה יכול לחזור אליו.
הם שואלים שאלות כלליות , אם קניתי פה ושם , אבל לא יבקשו ממך מספר ת.ז. , לא יבקשו ממך מספר כרטיס , ושאר נתונים מזהים
אבל שנציג יתקשר וימכור לי סיפורים ממספר לא מזוהה , שיחפש ...
צודק|כן|

משתפרת1

Well-known member
לישרכארט יש כל הפרטים שלך, כולל מספר הכרטיס, התוקף וספרות הביקורת מהצד האחורי. כשתפסו שכרטיס של האיש שלי זוייף (2-3 קניות גדולות באותו יום בסופרמרקטים שאנחנו לא מגיעים אליהם) חסמו אותו וטלפנו ממחלקת הבטחון, הודיעו שהכרטיס בוטל ויידעו אותו מתי החדש יגיע. כשמישהו עלה על מספר כרטיס שלי (זה אפשרי אם מישהו מתאמץ לקרוא פרטים כשאדם משתמש בכרטיס) וניסה לקנות איתו בטלפון- ישראכרט חסמה את הקניה בגלל ששגה במספר הביקורת, ויידעה אותי בהודעת SMS. לא היה להם צורך לברר מהם הפרטים שלי, הרי הם הנפיקו את הכרטיס. הציעו לי לבטל אותו ולקבל חלופי, אך מעקב אחרי השימוש בו (זה קל, מדובר בכרטיס שאני מחזיקה למקרי חרום וכמעט לא משתמשת בו) הוכיח ומוכיח שאין צורך.

Harrington

Well-known member
מנהל
הדבר הנכון לעשות במקרים כאלו הוא לבקש את פרטי המתקשר/ת, להגיד שנחזור אליהם, לבדוק עצמאית באינטרנט (או בניירת שלנו, אבל לא ע"י קבלה מהמתקשר) את מספר הטלפון של החברה הרלוונטית, להתקשר לשם ולבקש לדבר עם הנציגה שהתקשר/ה.

פנינה10כחולה

Well-known member
הדבר הנכון לעשות במקרים כאלו הוא לבקש את פרטי המתקשר/ת, להגיד שנחזור אליהם, לבדוק עצמאית באינטרנט (או בניירת שלנו, אבל לא ע"י קבלה מהמתקשר) את מספר הטלפון של החברה הרלוונטית, להתקשר לשם ולבקש לדבר עם הנציגה שהתקשר/ה.
בעייתי, לא כולם יודעים לגלוש באינטרנט

Harrington

Well-known member
מנהל
בעייתי, לא כולם יודעים לגלוש באינטרנט
יש שלל דרכים. הנה בדיוק אתמול התקשרה אלי מישהי מבזק עם איזושהי הצעה. הלכתי על זה. הבוקר היא מתקשרת לומר שהיא זקוקה לפרטי האשראי כדי לקדם את העסקה. עניתי לה שאתקשר בעצמי למוקד בזק (מספר ידוע: 199) ואתן להם את פרטי האשראי. לאחר מכן היא תוכל למשוך אותם משם. ניסתה לשכנע אותי. שלחה כרטיס ביקור בווטסאפ ועוד. סירבתי. לא מסובך.

כרגע בשיחה אחרת אבל אכן עוד כמה דקות אתקשר לבזק ואמסור את מה שהיא ביקשה. אם הכל תקין, זה יסיים את ההליך. אם לא, נדע :).

שמלת תחרה1

Well-known member
יש שלל דרכים. הנה בדיוק אתמול התקשרה אלי מישהי מבזק עם איזושהי הצעה. הלכתי על זה. הבוקר היא מתקשרת לומר שהיא זקוקה לפרטי האשראי כדי לקדם את העסקה. עניתי לה שאתקשר בעצמי למוקד בזק (מספר ידוע: 199) ואתן להם את פרטי האשראי. לאחר מכן היא תוכל למשוך אותם משם. ניסתה לשכנע אותי. שלחה כרטיס ביקור בווטסאפ ועוד. סירבתי. לא מסובך.

כרגע בשיחה אחרת אבל אכן עוד כמה דקות אתקשר לבזק ואמסור את מה שהיא ביקשה. אם הכל תקין, זה יסיים את ההליך. אם לא, נדע :).
מצפה לעידכןן :)

Harrington

Well-known member
מנהל
מצפה לעידכןן :)
סיימתי כעת שיחה עם בזק. אישרו את קיומה של הגב' הנ"ל, שמה ותפקידה. סוכם שאעביר לה ישירות את הפרטים. מבחינתי ברגע שאושר בשיחה יזומה שלי אל בזק, מקובל עלי למסור לה.

ועכשיו היא יורדת עלי שעה שלא האמנתי לה :).

שמלת תחרה1

Well-known member
סיימתי כעת שיחה עם בזק. אישרו את קיומה של הגב' הנ"ל, שמה ותפקידה. סוכם שאעביר לה ישירות את הפרטים. מבחינתי ברגע שאושר בשיחה יזומה שלי אל בזק, מקובל עלי למסור לה.

ועכשיו היא יורדת עלי שעה שלא האמנתי לה :).
יורדת עליך. זה לא צריך להיות רע:)
חבל שאיני שם לשמוע.:)

שמלת תחרה1

Well-known member
|כן|

למעלה