לא לגעת במתנחלים

שמלת תחרה1

Well-known member
לא לגעת בעם ישראל.

בעקבות החרם של 'בן אנד ג'ריס' על ההתנחלויות ספגה מניית 'יוניליוור' התרסקות חסרת תקדים. בשישה חודשים מניית החברה צללה ב-20.7%, משמע הפסד של 26 מיליארד דולר. לצורך השוואה, המנייה של המתחרה הגדולה 'נסטלה' עלתה ב-5% בששת החודשים האחרונים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לא לגעת בעם ישראל.

בעקבות החרם של 'בן אנד ג'ריס' על ההתנחלויות ספגה מניית 'יוניליוור' התרסקות חסרת תקדים. בשישה חודשים מניית החברה צללה ב-20.7%, משמע הפסד של 26 מיליארד דולר. לצורך השוואה, המנייה של המתחרה הגדולה 'נסטלה' עלתה ב-5% בששת החודשים האחרונים.

יש לי תחושה שהחרם נעשה ממיניעים כלכליים דווקא כדי ללקק את ישבנו של העולם הערבי.
חשבו שבעקבות החרם יהיה צפי שהגלידה הזאת תלוקק יותר במדינות ערב ולא היא.
אף אחד שם לא שם עליהם קצוץ, מה שאומר שהחרם היה טעות ביסודו.

SupermanZW

Well-known member
אני מקווה שעסקים אחרים ילמדו מהטעות של בן אנד ג׳ריס ולא יעזו עוד להחרים לקוחות ולא משנה מיהם.

שמלת תחרה1

Well-known member
למה טעות? הם נפלו כלכלית. הערבים הוכיחו שאינם שווים בזמן מצוקה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
למה טעות? הם נפלו כלכלית. הערבים הוכיחו שאינם שווים בזמן מצוקה.
אני לא באמת יודע האם הערבים הם הפקטור העיקרי כאן.
קחי בחשבון שייתכן שההפסדים של בן & ג'רי הם כתוצה מכך שעכשיו חורף ואנשים ממעטים ללקק גלידה.

כוכבית מצויה

Well-known member
לא לגעת בעם ישראל.

אין שום משמעות לניתוח שנעשה ע"י מי שלא יודע להבחין בין הפסד של החברה לבין ירידת השווי שלה בבורסה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לעניות דעתי יש כאן פספוס גדול בכל הסיפור הזה.

ראשית אין לי שום התנגדות לחרמות. אני סבור שבעל עסק שמעוניין שמוצריו לא יימכרו במקום מסוים או לאדם מסוים, זאת זכותו שצריכה להישמר. כמובן שזכותי כלקוח להגיב בהתאם. אבל אני לא מתלהב מכל מיני חוקים נגד זה, ודאי לא חוקים גורפים.

שנית במקרה הזה בעלי החברה ביקשו להחרים את איו"ש מסיבות לא נכונות ולא מוצדקות. הבעיה היא בורותם בכל הקשור למה שמתרחש כאן באזור. אפשר לדבר שעות על הגורמים לבורות הזאת אבל זה לא כל כך משנה. השורה התחתונה היא שלא מן הנמנע שאם היו מודעים לכל האמת העובדתית, הן ההיסטורית והן העכשווית, לא היו פונים לכיוון החרם שביקשו לייצר.
אז במבחן התוצאה, כמובן שכיף לי שהם 'אכלו אותה'. אבל יש לי כאן הרגשת פספוס מסוימת. עדיף היה לטעמי אילו המדינה (או כל גוף אחר) הייתה פונה אליהם, באופן פומבי כפי שהם התבטאו, ופשוט מסבירים להם דבר או שניים. זו דעתי באופן כללי אך בוודאי כך משביהודים עסקינן.

כעת אם מישהו מסתכל על השתלשלות האירועים הזאת, הוא בס"ה למד שאנחנו (היהודים/ישראל/המתנחלים) התגלינו כחזקים יותר בעולם (ובמיוחד בארה"ב) מאשר בעלי החברה הזאת. הייתי מעדיף אילו מי שהיה מסתכל על השתלשלות האירועים, היה רואה רצון לגיטימי של בעלי החברה שלא למכור את מוצריה מסיבות מסוימות באזור מסוים ו/או לאנשים מסוימים, ובהמשך ביטול חרם זה לאחר שהם הגיעו למסקנה שהם התבססו על נתונים שגויים ושזה פשוט דבר לא נכון לעשות.

SupermanZW

Well-known member
עסק שמחרים לקוחות מגיע לו ליפול. חבל שבן אנד ג׳ריס לא הפסידה יותר.

ריקי זו אני

Well-known member
כמו שאני לא הייתי רוצה שיחרימו אותי... כך אני באופן קבוע
לא מחרימה אף אחד...
אני לא חייבת לרכוש כל מוצר של כל חברה... יש לי את הזכות לבחור
אבל בלי הצהרות ובלי שלטים גדולים... כי מי שיודע להחרים
צריך לדעת להיות מוחרם...

למעלה