לא לבעלי לב חלש...

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך
מצגת של תושבי יש"ע !

חדי האבנה בניכם, שמו לב שזוהי מצגת של ארגון יש"ע. בעקרון, אין הרבה מה להגיד. חוץ מהעובדה שלהזכיר לכם שרוב הדיעות היום אומרות: שהאינתיפדה השנייה פרצה בגלל ראש הממשלה הימני שלנו שרון. שעלה להר הבית בשנת 2000. ואני מבטיח לכם שכל הדברים שראיתם הם לא מהתקופה של יצחק רבין ז"ל. אלא דברים חדשים, עם הכל של יצחק רבין. אנשים כדי לבחון את המאבק הישראלי ערבי, חייבים לבדוק קודם את העובדות ורק אז לדבר. שלשום חזרו 60 חניכים יהודים מהנוער העובד והלומד, ו- 60 חניכים ערבים מהנוער העובד והלומד. שבהם החניכים עברו תהליך מדהים. ממליץ לכולכם, להכנס לפורום הנוער העובד והלומד, בתפוז. ולקרוא את ההודעות שרשמו האנשים ששבו מהסמינר ! ! ! רוב הדברים שהשמאל הקיצוני או הימין הקיצוני, הם רק צד אחד של המטבע ! לדוגמא בסרטון של השמאל הקיצוני, אתה רואה טנק ישראלי מכוון את הכנה לעבור של ילד בן 4, והתעללות של צה"ל בבני אדם חפים מפשע ! בסרטון של הימין הקיצוני, רואים קומץ של ערבים (בדיוק כמו בסרטון הזה) ששורפים דגלי ישראל, מחזיקים כלי נשק ועוד ! ! ! לכן עלינו לזכור מצד אחד של המטבע את מה שהשמאל מראה לנו. ומצד שני את מה שחברי הימין מראים לנו. עלינו לבחון את המציאות מקרוב, ולדעת מה באמת קורה בעזה, ובשטחים. בברכת עלו והגשימו לכו וחפשו את האמת ! מי יתן ותמצאו את האמת, האמיתית, ולא תיפלו בפח של סרטי התעמולה הימנים או השמלאנים ! שלכם אביחי

MS6

New member
אוקי..

קודם כל הרבה תמונות מהסרטון היו לפני תקופת האינתיפאדה. חח להגיד שאריק שרון אשם באינתיפאדה האחרונה זה כמו להגיד שמדינת ישראל אשמה במלחמת ששת הימים בגלל שהיא תקפה ראשונה, סליחה אבל אם יש לך בעיה עם יהודי שעולה לבקר במקום החשוב ביותר בשביל העם היהודי- אז יש לך בעית זהות חמורה! מה הקשר ל"תהליך המדהים" שעברו 120 חניכים?? גם אם זה היה 1000 חניכים זה היה משנה משהו?? אתה נאיבי חבל על הזמן, אף תנועת נוער או ארגון לא יצליחו לסגור פער תרבותי כ"כ עצום בינינו לבין הערבים, שנינו באים מרקעים שונים ומתרבויות שונות וההבדל בינינו בלתי ניתן לגישור, דו- הקיום הוא שקר שמתפוצץ בפנינו כל פעם מחדש אחרי שעוד ערבי ישראלי מתפוצץ או מסיע מחבל להתפוצץ.. זו האמת המרה: השמאל בראשותו של יצחק רבין ז"ל בתקופתו ניסה את דרך השלום מאז עברו 11 שנים והתוצאות הן: אין שלום, יותר מאלף נהרגו (חלק גדול מהם ע"י הנשק שמדינת ישראח נתנה לאותה רשות..). חלום השלום תמורת שטחים הוא טפשי, ילדותי, ומוכיח עצמו כל פעם מחדש כדבר שלא יתכן, רק שלום אמיץ של שני עמים |הדגשהמכבדים אחד את השני לא שלום של עם האומר "שמעו אם תתנו לנו כמה שטחים אז נסכים" שלום בין שני עמים בלי שום תנאים, רק שלום כזה יוכל להחזיק מעמד לתקופה ארוכה. לפי מה שאתה כותב הסרטונים של הימין הקיצוני רק מראים את כל הפעילים הערבים שורפים דגלים ישראלים וכו'. אז לפי מה שאתה אומר הימין הקיצוני השתלט על כל תוכניות החדשות הישראליות והזרות.. למה דבר שכזה הוא כ"כ שכיח, כמעט בכל שבוע מתבצעת הפגנה כזאת. "קומץ של ערבים"?? דע לך שלמשל ברצועת עזה 40% תומכים בחמאס.

שוב הודעה נורא קיצונית ...

אני אמרתי שיש אנשים שגורסים, כי האינתיפדה השנייה פרצה בגלל אריאל שרון. אני אישית חושב שזה נכון, זה בדיוק כמו (סליחה על מילה) להפליץ בגבול הצפון. זה פשוט יכול ליצור בלגן שלם, עם סוריה ולבנון. וזה מה שעשה חברך אריאל שרון ! ! ! התהליך הזה שכבר רץ בנוע"ל כמה שנים, הוא אבן מפנה ביחס של יהודים לערבים וההפך ! כי זה עובד ככה: 120 חניכים, כל חניך משפיע על 10 מהחברים שלו: זה 1,200 אנשים. ה-1,200 אנשים האלה, משפיעים על 10 אנשים כל אחד, וזה כבר 12,000. וכן הלאה. ועל זה במסורת היהודית נאמר: הדואג לשנה שותל שעורה. הדואג לשנים נוטע עצים. והדואג לדורות, מחנך נפשות ! משה אתה טועה, אתה הוא הפסימי, מלא ארגונים כבר פועלים למען גישור פערים אלו, כגון: נוער מרצ, ארגון שלום עכשיו, הנוע"ל, השומ"צ, ועוד תנועות רבות, וטובות ! אל תשכח שב-11 השנים האלו היו גם את חבריך הימנים בינהם נתניהו, ושרון. אז גם הם אשמים בזה ?! השלום שאתה מדבר עליו הוא שלום רצוי, אך אני בספק אם יקרה. כי כרגע זה אתה, העם שלך שחושב פעמיים כל פעם שהוא עולה לאוטבוס. כלומר, רוב הישראלים מפחדים מהערבים. והערבים לא ממש מפחדים מישראלים. כי להם מוות זה בסדר. כי אין להם למה לחיות, אין להם עבודה, כסף, אוכל, או כל דבר אחר. ולכן הם מורדים בנו. אבל עדיין זה 40% תומכים, מול 60% מתנגדים ! ! ! כלומר רוב הרצועה לא תומכת בחמאס, ואתה צריך להסתכל על הנתון החיובי בעניין, ולא על הנתון השלילי. במילים אחרות, אל תהיה פסימי ! ! ! השלום יגיע, זה רק עניין של זמן ! ! ! בשלב כלשהו, ערפאת ימות, ונקווה שבמקומו יבוא מנהיג שקול יותר. שאיכפת לו מהעם הערבי, ולא מונע ע"י אינטרסים שונים ! ! !

MS6

New member
אתה מאוד נאיבי...

קודם כל בעניין התנועות והארגונים.. זה הכל בולשיט אחד גדול!! אין דבר כזה, תהיה בטוח שהשישים ערבים בנוע"ל בעלי השפעה עלובה מאוד על הכפר או היישוב שלהם, כשיש להם את התנועות האיסלאמיות החזקות הפועלות בכל חמולה ובכל שכונה- מה יכולים עליהם 60 נערים?? הכוח של תנועות הנוער בגישור ערבי-ישראלי הוא אפסי, הוא רק הורס את השם של תנועת נוער, למשל הנוע"ל שיודעת להתאים עצמה לציבור שלה, אני בטוח שהם לא יעבירו פעולה על יישוב הארץ ע"י יהודים באיזה קן ערבי.. אם זו לא בגידה באידיאולוגיה של התנועה אז אני לא יודע מה. השמו"צ ושלום עכשיו לטעמי גרועים יותר ממחבלים פלסטינים שמתפוצצים באוטובוסים.. הנזק שהתנועות האנטי-ציוניות אלה עושות עצום יותר מכל פיגוע וכל הרוג, הם מחלישים את העם ע"י תקוות טפשיות של אנשים תלושים מהמציאות שמאמינים שאם הם יקברו לעצמם את הראש טוב טוב באדמה ויתעלמו מכל המציאות הערבית ביש"ע- יהיה שלום. בוא נעזוב, נתנתק ונעקור איכשהו הדבר הזה יגרום לסדר ביש"ע, שלום עכשיו במיוחד הולכת להפגין בתוך הכפרים הערבים, ואחרי כל הפגנה שכזאת הם מוכיחים לעוד ועוד ערבים שהיהודים נחלשים ובקרוב הם יפלו לגמרי. אבל המפתח פה זה החינוך. גדל כבר דור או שניים על ברכי השנאה לישראל את זה אף ארגון מתייפיף לא יוכל לשנות, חינוך של עשרות שנים על שנאה לישראל וארץ פלסטין השלמה, לא אני לא אתה ולא מיליארד חניכים של הנוער העובד יכולים לשנות שוב אתה מדבר כמו ילד קטן.. "רוב היהודים מפחדים מערבים אבל הערבים לא מפחדים מהיהודים..."?? שטויות. לך פעם למחסום ותראה מה זה פחד. כשאני אומר ש40% מהחמאס תומך ברצועה אני לא אומר ששאר ה60% מתים לשלום.. חחח חמאס זה הימין הכי קיצוני אצל הערבים, חוץ מה40% הללו יש גם את הג'יהאד האיסלאמי והחוגים הימנים בפת"ח. מה שאומר שבערך 60-70% מהתושבים שם שוללים רשמית את קיומה של מדינת ישראל, והשאר ברובם תומכים במפלגות שכביכול לא שוללות את קיומנו עכשיו, אלא רק בעוד כמה שנים עד שנחלש לגמרי.. ברגע ש"השלום" יגיע זו תהיה הספירה לאחור עד השמדת המדינה היהודית.

SavageGirl1

New member
קרציות../images/Emo122.gif

לא יעזור מסתבר שאף אחד משניכם לא ישנה את הדעה שלו..! אז לפחות תכתבו הודעות *קצת* יותר קצרות שלכולם יהיה כוח לקרוא

ענווה מצטער. ../images/Emo52.gif ../images/Emo8.gif

אבל אם מכל הויכוחים שלי ושלו, הצלחתי להשפיע על בן אדם אחד, בן אדם אחד בפורום הזה. לפי דעתי זה היה שווה את המאמץ ! ! ! זה נורא חשוב להעביר את המסר ש: כמו שלא כל הפולטיקאים מושחתים ! כך גם לא כל הערבים רוצים להרוג את הישראלים ! ! מה שכן מצער זה לא לשמוע את קולם של הערבים האלה (שרוצים שלום !). ישנם מסגרות רבות שמאפשרות את המפגש הזה, כמו: נוער מרצ, נוער עבודה, הנוע"ל, שומ"צ, ועוד ! ואני אישית הייתי שמח לראות את חניכי בית"ר נפגשת עם ערבים צעירים, ודנים איך אפשר לשנות את המצב, והלגיע לשלום !

אתה הבן אדם הכי קיצוני שראיתי ! ../images/Emo11.gif

ודבר אחד, אני יודע לבטח: כל דבר שהוא קיצוני מידי הוא לא טוב ! ! ! אני לא אוהב שמאלנים קיצונים, ואם יש משהו שאני עוד יותר לא אוהב זה ימנים קיצונים ! ! ! ודע לך משה, אני בעברי הייתי ימני, בא ממשפחה שברובה היא ימנית. אבל אתה פשוט צריך להוציא את הפרנויה הזאת מהראש: לא כל הערבים רוצים להרוג את הישראלים ! ! ! יש אנשים שעושים כסף טוב על הישראלים ! במיוחד בעסקי הסמים ! אולי ההשפעה של ה-60 חניכים עלובה (למרות שאני אומר לך שזה ממש לא). אבל עדיין, הם נערים שבוחרים בדרך אחרת מאשר התנועה האיסלמית. וככל שיותר ויותר חניכים ערבים יבואו לנוער העובד, ופחות ופחות לתנועה האיסלמית, יהיה לך דור שיהיה ניתן לדבר איתו ביותר הגיוניות מן הדור הזה, שהוא דור של מלחמות ! במילים אחרות, שווה לך כאזרח (אוהב ישראל אני מניח ?!) ולכל עם ישראל בכלל שיותר ויותר חניכים ערבים ילכו לנוער העובד, ולא לתנועה האיסלמית ! ! ! כי פשוט הנוע"ל מציב בחירה אחרת מאשר למות בעד פלסטין ! ובקשר לבגידה באידיאולגיה: לפי דעתי אין בגידה באידיאולגיה של הנוע"ל בתור בן אדם שגדל והתחנך על האידיאולגיה הזאת, ויודע אותה היטב ! אבל גם אם יש בגידה באידיאולגיה (שממש אין !) הנוער העובד והלומד מציב בחירה אחרת לנערים האלה ! כלומר הנוע"ל עושה משהו כדי לשפר את את המצב של ישראל. הדרך של הנוע"ל היא חינוך כמו שאמרתי בהודעה הקודמת: "הדואג לשנה, נוטע שעורה. הדואג לשנים, נוטע עצים. והדואג לדורות, מחנך נפשות ! " מה שכן אני מסכים שהשיטה הזאת היא קצת איטית, אבל היא עובדת ! ! ! ועובדה, תראה לי חניך ערבי אחד מהנוע"ל שהתפוצץ ! ! ! בכל מקרה, אין טעם לויכוחים שלנו, הם סתם חסרי טעם. אתה ימני קיצוני בדעותיך. אני מרכזניק, שרואה את הדיעות של הימין, ושל השמאל. ובדעותי הכלכליות חבריתיות אני די שמאלני. ובקשר לביטחון, אני טיפה ימני. וככה זה מתאזן להיות מרכז ! אני הייתי שמח לראות את תנועת בית"ר נכנסת לתור הרצועה, לא כדי להרוג ערבים. אלא כדי לחנך ערבים, על מנת שבעתיד נוכל לדבר עם הדור הצעיר של היום. שהוא הדור השולט של מחר ! עלה והגשם !

MS6

New member
אם אני האדם הכי קיצוני שראית..

אז כנראה לא ראית הרבה אנשים ימנים בחיים שלך. אני רוצה לעשות הבהרה מסויימת: גם אני חושב שהתרופה לטיפול בבעיות האיסלאמיזציה בערביי ישראל היא החינוך. אבל למה להרוס תנועת נוער ציונית בשביל זה? שתקום לה תנועה שתחרוט על דגלה את רעיון הדו קיום, למה להחביא את הציונות בשביל שהערבי יקבל את התנועה? בעבר היו מעו"זים דרוזים ואני מאוד רוצה לראות את ערביי ישראל משכילים ומתערים במדינה כי זו התרופה לתנועות האיסלאמיות, מה כן אני מתנגד לרעיון השטותי של שלום תמורת שטחים המסכן את כולנו, עם ערביי "פלסטין" יש לנו בעיה חמורה מאוד, והבעיה הזאת לא תיפתר בעזרת דיבורים וויתורים שלנו, הבעיה חמורה מכיוון שאין הם יכולים להישאר במצב הקיים בלי לסכן את קיומנו ביומיום (גם אם יהיה "שלום"...). אגב יש לי חדשות בשבילך: אם אתה קורא לתנועת שלום עכשיו הקיצונית תנועה טובה אתה לא מרכזניק.. אתה שמלאני ברוך הבא למציאות.

אני מכיר הרבה ימנים, רוב החברים שלי

הם ימנים, אבל עדיין אנשים כל כך "קשה עורף" כמוך, עוד לא ראיתי ! "להרוס" זה ממש לא ! ! !, זה רק משפר את התנועה, כי יש בה גיוון רב יותר של דיעות, ואנשים. וכמו שאומרת האימרה התנועתית: "ביתנו פתוח לכל נער ונערה !" אנחנו לא מחביאים, אבל אנחנו כן רוצים להציע דרך אחרת להם חוץ מלהיות שהיד. למה שאתה משה לא תקים תנועה, שכל מהותה תהיה לגרום להדברות של יהודים וערבים, תעמוד בראשה, ואני אשמח להצטרף לכמה מפגשים של התנועה שלך ! אבל אני לא מדבר רק על מעו"זים לדרוזים משה. אלא תפתח את המעו"זים שלך, לערבים ישראלים, לבדואים, לערי השטחים. במילים אחרות תפתח את המעו"ז שלך לכל אדם באשר הוא אדם ! ! ! כל הכבוד שאתה מוכן למות בשביל קרוואן שתקוע בשום מקום ! אני ממש לא מוכן ! ! ! ומשה, הם לא מסכנים אותך ! ! !, הם אנשים בדיוק כמוך שרוצים שלום, עבודה טובה, ובדיוק כמו כל חלומתיך ! בדיוק כמו שאני אומר על תנועת בית"ר שהיא תנועה טובה, (למרות שהיא תנועה ימנית קיצונית), כך עם תנועת שלום עכשיו ! למרות שכמובן אני לא מסכים עם הרבה מהדברים שאומרים שלום עכשיו. וכנ"ל לגבי בית"ר, אני ממש לא חושב שקפיטליזם זוהי הדרך לנהל את המדינה ! והשמאלניות שלי מתבטאת רק בכל הקשור לנושאים כלכלים חברתים ! ! ! והימניות שלי מתבטאת רק בעניני ביטחון ! (וגם זה סטייה קלה ימינה) ! ומשה אני במציאות כבר זמן רב, אומנם היא לא משהו. אבל היא יותר טובה ממה שאתה מתאר !

MS6

New member
שמע...

קודם כל בקשר לבית"ר, התנועה לא ימנית קיצונית! יש כמה סעיפים שהיא יותר שמאל בהם מאשר הנוער העובד למשל, יצאו מבית"ר הרבה שמאלנים ו"מרכזניקים" (אין דבר כזה מרכזניקים.. זו המצאה, זה מישהו שהחליט לא לאמץ אף אידיאולוגיה עד הסוף) אנחנו לא קפיטליסטים, אין דבר כזה קפיטליסטים בישראל, אנחנו בעד שוויון כלכלי לכל. בבית"ר לא יקומו מעו"זים לערבים ישראלים כי בית"ר, לא כמו תנועות השמאל, לעולם לא תעלים את האידיאולוגיה שלה למען הגודל. בבית"ר קודם כל חשוב האידיאולוגיה אח"כ גודל התנועה. הנוער העובד היא תנועה שמאוד רוצה לפתוח קנים בכל מקום ולהיות כמה שיותר גדולים, בדרך היא רומסת את האידיאולוגיה של כצנלסון וחבריו שלבטח היו מתנגדים לקנים לערבים ישראלים שבהם כמובן מעלימים את כל הציונות מהחניכים (אם הם היו מקבלים את הציונות אגב אני הייתי הראשון שהולך להקים מעו"ז במגזר הערבי.. אבל הם, ובצדק, לעולם לא יקבלו על עצמם דבר שכזה). הקרוואנים הקטנים האלה הם הסיבה שיש לנו את הנגב, הגליל, השפלה.. כל היישובים המבודדים הם אלו שגרמו להקמת המדינה. אם אנשים לא היו מעיזים, ולא הייתה בהם ציונות היום היינו חיים בחמש מטרים מרובעים של גוש דן. אם להיות קשה עורף זה להיות אידיאולוג, אני האדם הכי קשה עורף שיש, ואני גאה בזה משום שאני חושב שכל אדם צריך לשאוף למען שמטרותיו יתקיימו במלואן..

בעיני בית"ר היא ימנית קיצונית ...

כמו ש"שלום עכשיו" היא שמאלנית קיצונית ! מרכז: זה בן אדם שחלק מדיעותיו הם ימניות, וחלק שמלאניות. לכן הוא נמצא באמצע ! עכשיו משה, להגיד שישראל היא לא קפיטליסטית זה נאיביות ! ! ! הימנים הם תמיד קפיטליסטים, והשמלאנים הם סוצליסטים. בית"ר היא תנועה די סגורה לדעתי, ובגלל זה אתם מוותרים על חניכים ערבים ! תשמע בדיוק כמו שאתה לא תרצה לעבור פעולה, שמעבירים לחניכים הערבים. כך הם לא ירצו לעבור פעולות שחניכים ישראלים עוברים. בנוע"ל יש שישה מגזרים, וכל מגזר עובר פעולות שונות לו תוך שמירה על ערכי התנועה שהם: שיווין ערך האדם, סוציאליזם, וכן הלאה. ולכן אין זה פגיעה באידיאולגיה של הנוע"ל. לידע כללי: ששת המגזרים בנוע"ל הם: המגזר הקיבוצי, המגזר העירוני, המגזר הערבי, המחדשים, המגזר הדרוזי, ותנועת הבוגרים !

yaelcita

New member
בית"ר היא... מה?!!?!?!?!?

בית"ר ממש לא קיצונית, רק מי שמסתמך על הכרה מרחוק של הדברים יכול להגדיר את בית"ר כקיצונית! מעלייך מופיעה מודעה של בית,רי שאומר לך שהוא מוכן לוותר על שטחים תמורת שלום ( מה שקיצוני לא יגיד בחחים) בית"ר היא תנועה שנמצאת עמוק בתוך הקונצנזוס, שחניכיה ובוגריה מסוגלים לחשוב לבד, להגיע למסקנות לדב . תנועה קיצונית לא מתנהגת כך. בגלל אנשים שלא מספיק מבינים ולא מספםיק יודעים -פ זה מה שחושבים עלינו. אני מזמינה את כולם ( מה היכפת לי, אני בעארגנטינה - שמשה יתמודד איתכם) למעו"ז שלנו בבית שמש לראות את ה "קיצונות" שלנו אגב.... מ.... לא יודעת איך לבשר לך את זה , אבל רוב הדעות של מביני עניין (אנשי ביטחון, מודיעין ומשרד החוץ) הן שהאינטיפאדה הייתה פורצת גם בלי הביקור של שרון בהר הבית...... הביקור היה תירוץ אבל הם היו מוצאים תירוץ אחר... צר לי לנפץ אשליות. בית"רים: אני ממש גאה בכם.. זהו רק שתדעו שאני גאה בחניכים שלי לשעבר ובחניכים שלהם ובאלא שיהיו להם....

כמובן שזה נע לכאן ולכאן ! ! !

גם ב"שלום עכשיו" יש אנשים שהם לא ממש קיצונים ! ! ! אבל בתור בן אדם שהוא הרכז מעו"ז בבית שמש, יש לדיעה שלו יותר השפעה.

MS6

New member
קודם כל מפקד מעו"ז..

רכז זה אצלכם, (מה יותר שווה??? להיות מפקד נשמע יותר סמכותי..חחח), הדיעות שלי ריאליות, בוא ותסביר לי אתה: מה יצא לנו מהסכם אוסלו? האם המצב השתפר מאז? אם תסתכל על הנתונים תוכל להיווכח שישראל סבלה ב11 השנים של האשליה של השלום עם ערביי יש"ע יותר מאשר במשך תקופת 67-93 (1967- כיבוש יש"ע, 1993- תחילת האשליה של שלום תמורת שטחים). בוא ספר לי למה אנחנו עדיין סובלים אם עשינו את הדבר הנכון? אגב לא ענית לי עדיין, אמרת שהסיבה לאינתיפאדה היא עליית שרון להר הבית ואני שואל: מה רע ביהודי הרוצה לעלות למקום הקדוש ביותר לעם היהודי?

למה לתקוע לערבים עצם בגרון ?!

זה בדיוק מה שאריאל שרון עשה כשהוא עלה להר הבית ! הסכם אסולו הוא ההתחלה של ישראל לכיוון שלום. בהסכם אוסלו ישנה נכונות של שתי העמים לשלום. האם המצב השתפר זה לא משנה ! כמו שנאמר בסרט מועדון הגוללות: "תמיד יש מלחמות להלחם". וזאת המלחמה של הדור שלנו ! ועכשיו בקשר לשנים: ב67, רק החלו לישב את יש"ע הם עוד לא היו בגרון של הערבים. אבל ב93, היהודים כבר הגיעו ל"חצר האחורית של הערבים". ובדיוק כמו שאתה בבית שמש לא רוצה ערבי שיהיה שכן שלך. (או אולי תפתיע אותי ותגיד לי שאתה כן רוצה ?!, אני לא חושב שאתה רוצה !) כך גם הם לא רוצים אותך בתוך החצר האחורית שלהם ! ועל כן, אני מייעץ לך לחפש מילון את הערך: "כיבוש". תחזור עם תשובות, ונראה מה בפיך !

MS6

New member
כשאתה אומר כיבוש קודם כל..

אתה אומר משהו שהוא אנטי ציוני בגלל שלהגיד שטחים כבושים על שטחי ארץ ישראל הווי אומר שאתה לא מסכים עם העובדה שהשטחים הללו שייכים לעם היהודי. וזו אגב לא דעת השמאל זו דעת השמאל הקיצוני, השמאל אומר "השטחים חשובים לי והכל אבל אני מאמין שאם אמסור אותם אני אזכה לשלום". את יש"ע התחילו ליישב בסוף שנות השבעים סתם כדרך אגב, והסיבה שלא היה טרור בתקופה ההיא זה לא בגלל שהיינו עצם בגרון של הערבים, זה בגלל שלא נתנו להם את התחושה אז שאנחנו "מתיישבים ארעיים" שם. מה אתה חושב שאתה לא עצם בגרון של הערבים כשאתה חי בבית שמש? אתה חי על שטח שהיה לפני 60 שנים שלושה כפרים ערבים (שניים מהם היו גדולים ומוכרים: זנחיה ומחסיה) אתה עצם בגרון למיליארד ומאתיים מיליון מוסלמים ברחבי העולם כשאתה חי בחבל ארץ הנחשב קדוש לאיסלאם! אם מה שהיה מעניין את החלוצים והציונים הראשונים היה "אם אנחנו עצם בגרון לערבים" היום לא הייתה קיימת מדינת ישראל! איזה מין שטויות אלה? אנחנו פה בשביל להישאר, ולחיות איפה שאבותינו חיו ואבותינו חיו בחברון ובשכם ובשומרון ולא בתל אביב וחיפה סתם כדרך אגב... אתה זורק דברים בלי הרבה קשר למציאות.. מה ב93' פתאום הכל התפוצץ?? אתה יודע כמה יישובים נוספו מאז 93'? מספר זעום לעומת היישובים שהוקמו בשנות השמונים. אני ביקרתי בהרבה מאוד התיישבויות ביש"ע, אתה כנראה עדיין לא ביקרת... כשתבקר שים לב שהיישובים הללו הם ממש לא עצם בגרון של אף ערבי. וכמו שאנחנו יכולים לסבול את הערבים ברמלה-לוד, נגב ובגליל ככה הערבים יכולים לסבול את היהודים בבית אל, מעלה אדומים ואריאל. אני לא חושב שעם ישראל קיבל איזשהו כישרון שאין לערבים, שהוא לסבול מיעוטים. היהודים רוצים לחיות בארץ אבותם, הערבים אינם רוצים לוותר על היישובים שאליהם הם פלשו במאות השנים האחרונות.. מאה אחוז למה שהם יוותרו?? אבל מה שהכי מרתיח אותי זה איך יכול להיות שאתה כ"כ רוצה שהשלום המיוחל יגיע ואתה מוכן לטרנספר את אחיך "חזרה" לישראל אבל אם מישהו פה היה מזכיר את הרעיון של טרנספר תמורת טרנספר, משמע לטרנספר ערבים ליש"ע בתמורה ליהודים ש"יחזרו" לישראל אתה בטח היית קופץ וצועק "גזענות"?

yaelila

New member
מסתומרת החצר האחורית?!

הר הבית הוא מקום קדוש ליהודים זה לא אשמתנו שהערבים החליטו להתנחל שם! לכל יהודי יש זכות לעלות להר הבית נקודה! אני לא אומרת שהר הבית לא קדוש גם לערבים אבל למנוע מיהודים להגיע למקום שקדוש לו זה פשוט מעצבן אותי! תקרא את ההודעה הזאת ותגיד לי שאתה לא שמאלני...

למעלה