לא לבעלות לב חלש...

גלאית

New member
סקסי, אלא מה

זה באמת מוסיף לצורת הרגל, מאריך אותה, וגם מרזה. מי אמר שלא סובלים בשביל היופי?

dylan

New member
ת´אמת אין לי מושג למה זה נחשב

לסקסי, בעיניי בכל אופן זה ממש לא, אבל מי אני שאתווכח... בכל מקרה, תודה לכולכן על התשובות

יש לי מספיק כאבי רגליים גם ככה

ואי אפשר לרוץ עם נעלי עקב. למי שיש בעיה עם הגובה שלי, אז זה בדיוק מה שיש לו - בעיה. והבעיה היא רק שלו.

עקב גבוה גורם לשינוי במצג הגב וכל

הגו. הוא מביא להקשתת המותנית וכך להבלטת הישבנים. תוך כדי הליכה נוצרת תנועת עיכוס מוגזמת מהמותנית אל הישבן אל הירכיים. זה מה שהביא לשימוש נפוץ בעקב הגבוה ולהגזמה במבנהו עד לעיוות ממש של כף הרגל. גם חבישת כף הרגל היפנית, שהביאה לעיוות ולנכות , תרמה לצורת הליכה מדדה ולהבלטת הישבן החוצה. אז מי שרוצה - שתדדה על הקביים האלה ושתתחיל לחסוך לטיפולי גב.

ציפי ג

New member
אז למה במאות הקודמות גברים

הךכו על עקבים? ולמה בשנו תהשבעים היו מספיק גברברים שהלכו על נעלי פלטפורמה? אני כבר שנים לא הולכת על עקבים. זה הרס לי את הרגלים. אבל אני מודה ומתוודה, שהרגל נראית יותר חטובה על עקב. אני גם לא גורבת גרבים, אבל חושבת שגרבים זה מאוד יפה. האם כל לבוש יפה, צריך להוקיע אותו?

חס וחלילה

הבעיה שלי היא לא עם זה שעקבים גבוהים הם יפים, הבעיה שלי היא עם זה שהם מאד לא בריאים (כפי שבעצמך הודית). יש המון פריטי לבוש שהם גם יפים וגם לא הורסים את הבריאות, וחלקם אני לובשת בעצמי, וחלקם אני מסתפקת בלראות על אחרים. אין לי שום דבר נגד שמלות או מכנסיים או ז´קטים או מגפיים או כל דבר שלא גורם לבנאדם להצמיח יבלות, לעקם את הקרסול או להפעיל לחץ מיותר על הגב.

טל קר

New member
גברים מעולם לא הלכו על עקבים

דוגמת העקבים שנשים אמורות לעכס עליהן, אלו עם החוד הדק, הם הלכו על הגבהה שיותר נוחה ויותר בריאה מעקבים גרידא (משהו שיותר דומה לפלטפורמות). חוץ מזה, שבפלטפורמה אין את הנזק שבעקבים, זו נעל רגילה שמוגבהת כולה, להבדיל מנעלי עקב שבה הרגל אמורה להיות באלכסון.

גברים כן נעלו נעלי עקב בתקופות בהן

המכנסיים היו צמודים מאד, כולל הבלטה מוגזמת של אזור הערווה, גרביים צמודים ונעליים רבות תפארת, כולל אבזמים ענקיים ועקבים גבוהים אם כי עבים. לכל זה נוסף כובע ענק, בעל שוליים רחבים ובד"כ נוצה ענקית בעלת פלומה. אף אחד לא טען שהרצון להתגנדר ולהציג רגליים סקסיות והליכה מעכסת הוא נחלתן הבלעדית של נשים.

טל קר

New member
לזה התכוונתי - שגברים לא לבשו

עקב חוד, שזה הסוג הגרוע ביותר של העקבים מבחינת בריאות ויציבות.

wasaby

New member
הרבה מוסכמות אפנה חברתיות

באות כדי להדגיש מאפיינים או הבדלים טבעיים. מכיוון שמרבית הגברים נמשכים לנשים (ולהפך) בעל זוג שמינו ברור ומודגש נחשב למושך יותר. כך למשל לנשים באופן טבעי יש שפתיים אדומות ומודגשות יותר משל גברים (ומודגשות עוד יותר בעת עוררות מינית) והשפתון נועד לחזק הבדל זה. העקבים הדקים לנשים מדגישים כאמור את הישבן והירכיים וכן קרסוליים דקים - כל אלה מאפיינים של הגוף הנשי. העקב הנמוך והרחב יחסית שגברים השתמשו בו ייתכן שנועד להדגיש את השריר האחורי בשוק על ידי כיווצו. אין זה אומר שעקבים או מחוכים או שפתון הם טבעיים או רצויים, אבל הדברים הללו אינם שרירותיים.

aaa123

Member
מדוע הישבן למשל מאפיין דוקא

את הגוף הנשי? מדוע שריר אחורי בשוק מאפיין דוקא גברים? האם את בטוחה שמוסכמות אופנה חברתיות הן כדי להדגיש הבדלים טבעיים ,ולא הבדלים שנלמדו מדורות קודמים?

מירי,

New member
ישבן מאפיין נשים?

מאיפה ההחלטה הזו? ולמה? שמעת פעם נשים "מרכלות" על מראה של גבר ?

wasaby

New member
מבנה השלד הנשי

הוא בעל אגן רחב יותר משל גבר וזוית קימור שונה משלו בקצה התחתון של עמוד השדרה. הבדלים אלו בין המינים מאפשרים לגוף האישה לשאת הריון ולהתרחב בלידה. בנוסף, לנשים בגיל הפוריות במצב בריא יש אחוז שומן גוף גבוה יותר בממוצע מלגברים. חלוקת רקמות השומן בגוף שונה בין המינים: אצל נשים שומן מצטבר על פי רוב בישבן ובירכיים ובמידה פחותה בחזה ובבטן. אצל גברים השומן מתרכז ברובו סביב מרכז הגוף. נכון, יש נשים בעלות שדיים שטוחות מאוד כנטיה טבעית או כתוצאה מניתוח ויש גברים בעלי שדיים, אך הזיהוי שלנו של שדיים כסממן של הגוף הנשי אינו עניין תרבותי אלא ביולוגי. באותה מידה הגוף הנשי הממוצע הוא בעל אגן רחב יותר משל גברים, ישבן מלא יותר ומותניים צרות ביחס לאגן.

הדס, שתי התייחסויות

1. ההבדל היחידי שקיים הוא על ציר הזמן וההזדמנות. 2. אני לא מזלזלת במידת הדיכוי של הטאליבן - ולא מזלזלת במידת הדיכוי של היהדות. ההכרות שלי עם האוכלוסיה הדתית - חרדית טובה משנראה לעין ומוכרים לי סיפורים דומים גם בקהילות החרדיות. אלו הן הקהילות שמנסות בעזרת כלים פוליטיים לעשות לנו את מה שעשו הטאליבן לאוכלוסיה החילונית באפגניסטן. למזלינו קיים פה רוב חילוני ומערכת פוליטית שאינה מאפשרת את זה אבל הם לא מוותרים - שיטת הסלמי עושה לה נפשות. אם לא נתייחס עכשיו - נצטער למדי אחר כך...

אני רק תוהה מה היה קורה אם

היה נכנס מישהו לאיזשהו פורום והיה אומר "כל הערבים/רוסים/שמאלנים/שחורים הם אותו דבר, כולם רוצים לרצוח/לשעבד/לנצר/להשחית אותנו" - האם מישהו היה רואה בזה איזושהי טענה שהיא תקפה מאיזו בחינה שהיא. אבל אולי על דתיים אפשר לומר כל דבר שהוא בלי שאף אחד יתרגז. אולי אפשר לדחוס לסל אחד דתות שונות ודוקטרינות פוליטיות שונות בלי שאף אחד יקפוץ ויגיד שלהשוואה אין ידיים ורגליים.

לא כל הדתיים

אבל יש מספיק כאלה, ולצערנו הם בעמדת כח, שהיו רוצים לגרום לכולם במדינה להתנהג כפי שהם חושבים לנכון, ואני מכירה גם הרבה דתיים לא חרדים שמאד מתרעמים על זה. אני מאמינה גדולה ב"חיה ותן לחיות" ויש לי בעיה רצינית עם כל מי שלא מאמין בזה. כל שאר הדברים שאנשים מאמינים, שיבושם להם. אבל כשהם לא מאמינים בזה וחושבים שזכותם להכתיב לי איך לחיות, כאן אני שמה את הקו וכאן אני יוצאת למלחמה.

איפה מצאת אמירה שכולם - דתיים או לא

הם אותו הדבר ??? האם התייחסת למשהו שנכתב פה או לפרשנות סאב-טקסטית וסובייקטיבית של אמירה כלשהי ? כי קראתי שוב את השירשור ולא נאמר דבר כזה. ולגבי ההשוואה - אולי אין לה רגליים וידיים אבל יש לה פה - של החרדים והיהדות האורתודוקסית עצמם. למה, אגב, אין גם בתנועות דתיות מתונות נשים בעמדות מפתח ? האם זה בגלל שיש ביהדות שוויון מלא לנשים ?

למעלה