לא לבעלות לב חלש...

four seasons

New member
כל עוד אין

הפיכה בארץ אי אפשר להשוות, מעבר לכך אני מניח שאים היתה הפיכה הנשים היו מתקוממות ונאבקות, בהחלט אפשר להשוות את הטליבן למה שקורא בערב הסעודית, עוד פן לצביעות הבין לאומית כולל שלנו. לדעתי מעמד האישה בארץ הטוב בעולם, למעט שאחוז קטן מהנשים רואה בסוגיה הזו משהו שכדאי לחשוב עליו, השבירות בין דיכוי (הרבנות המימסדית) לחופש (דמוקרטיה) היא היוצרת את האינטרקציה הבילתי אפשרית

four seasons

New member
דוגמאות

בבריטניה עדיין גברים נוהגים לקרוא לנשים ברחות בצורה שהיתה בארץ בשנות השבעים ובשנות ה90 זה נעלם בסנטרל פארק בניו יורק נשים לא מעזות לרוץ בלילה, לעומת זאת בפארק הירקון ריצה בשעות הערב ובלילה דבר של יום ביומו הרגישות לסוגיות פמיניסטיות או של איכות הסביבה ביחס לאוכלוסיה מהגדולות בעולם באיזשהו מקום זה קשור לכך שהמדינה קטנה וקל יותר להבחין בסוגיות שיש בהן דיכוי ומעבר לכך זו תחושה שלי, שיותר קל לשנות פה יותר מאירופה, אילו היתה קבוצה של 1000 נשים שהיתה מוכנה להפגין, אני מניח שכל סוגיה שהיו מעלות המימסד היה נענה לה נ.ב חנה טל צריך לשלוח כמה פעמים הודעה בשביל שהיא תשלח ואם אני שוכח להעתיק את ההודעה היא נעלמת

בסנטרל פארק

גם גברים בקושי מעיזים לרוץ או ללכת בלילה. העובדה שרמת הפשע באופן כללי גבוהה יותר באיזור הזה לא אומר שמצב האשה הישראלית הוא טוב. בארה"ב אם אשה תתלונן על הטרדה מינית לא יתייחסו אליה בזלזול שמתיחסים בארץ, כאילו היא היסטרית ומה היא כבר עושה עניין מנגיעה קטנה. כולם, גם גברים, יודעים שלעניינים כאלה מתיחסים ברצינות. איפה זה ואיפה הגישה בארץ. אבל לא דיברתי דווקא על ארה"ב. יש עוד מדינות בעולם יותר מתקדמות מארה"ב. גם אם מצבנו טוב יותר מנשות חלקים מהעולם, להגיד שהמצב הוא הטוב בעולם זו הגזמה פראית.

=יעל=.

New member
סתם שאלה

טל, את יודעת בכלל מהי "הלכה" ביהדות? כנראה שפספסתי כמה "הלכות" במדורי הרכילות בעיתון החג .. אולי אחת מהגולשות תואיל בטובה לשלוח לי את קטעי העיתונות הרלוונטיים לאי-מייל (על צחוק בציבור, עקבים וגלידה ו..) כדי שאוכל (כדוסית כשרה) למהר ולקבל עליי את עול עשייתם. תודה מראש יעל - דוסית כנועה (מזוהה עם משטר הטליבן)

טל קר

New member
את יכולה בינתים לנסות לשיר בציבור

מעורב, כשזה יותר לך, ולא יחשב "קול באישה ערווה" תחזרי אלי, וננסה לעבוד על השאר.

אמיר.

New member
חזרתי.

אני לא מדבר על שירה בציבור במתנ"ס (שם הייתי עם רעיתי המשובסת) וציבור גדול של שומרי תורה ומצוות. אפילו היום בבוקר, בתפילת יום כיפור, הציבור כולו שר, כולל נשים (מי שרצה). אולי תבררי שוב אצל הרב שלך מה בדיוק אסור ?

אמיר.

New member
מלשון שביס.... ../images/Emo13.gif

רק שלמען האמת - היא הולכת בכובעים אלגנטיים מאד....

=יעל=.

New member
אם את כבר מעלה...

עוד שעה בערך... צריכים להגיע אליי חברים, הגיטרה והשירון מוכנים. כולכן מוזמנות פרטים- באי מייל

אמיר.

New member
ברוך שעשה לי נס במקום הזה

שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו והקב"ה מצילנו מידם.

אמיר.

New member
אם לקשר חזרה לנושא הפורום...

אני לא בטוח שאני יורד לסוף דעתך... אבל בודאי שמצבנו כיום טוב משהיה לפני 50 או 100 שנים. צריך לדעת להציץ ב 90% הכוס המלאה.. כך הוא הדבר גם לגבי מעמד האישה. יש עדין מה לעשות... אבל אם מסתכלים אחורה ורואים את ההתקדמות שנעשתה... יש מקום לקצת נחת.

אני מסכימה בקשר לזה שצריך להתסכל

גם על ההתקדמות, אבל 90% כוס מלאה? אל תצחיק אותי.

dylan

New member
../images/Emo32.gif

למה נשים הולכות בכלל עם עקבים? זה נראה לי הדבר הכי לא נוח בעולם בערך

טל קר

New member
זה תלוי בעקב. בכל אופן זה תוצר

אופנה, ונחשב סקסי, או סתם מגביה. זה אכן מאוד לא נוח במיוחד כשמדובר בעקב גבוה ודק, וזה גם פוגע בגב. הועלתה פעם סברה שזה נחשב סקסי כי זה הופך את האישה לחלושה יותר. לעומת זאת יש עקבים נמוכים (נניח כסנטימטר) שהם כן נוחים והם סתם להגבהה.

למעלה