לא! לא יצאתי בשאלה!!

Le Fay

New member
../images/Emo6.gif

מאז שהוא ערק לחיים הטובים אני נאלצת לחפש את הדברים המעניינים בעיתון בעצמי.

admor

New member
הנה שלא תחפשי יותר מידי

נשואה לשניים לאחר שהקימה בית חדש והרתה לבן זוגה, נזכר בית הדין הרבני להודיע כי הוא מבטל את הגרושין של האשה מבעלה. העתירה כבר בדרך לבג"צ. חלם זה כאן תושבת המרכז נדהמה לגלות יום אחד שהיא עדיין נשואה לבעלה. לפחות בעיני בית הדין הרבני האזורי בתל אביב, שהכריז על ביטול הסכם הגירושין שנחתם בין השניים לפני כשנתיים וחצי. בשנים בהן היתה גרושה, הקימה האישה תא משפחתי חדש עם גבר אחר וכעת היא נמצאת בחודש השביעי להריונה וחוששת שהחלטת בית הדין הרבני האזורי תביא להכרה בילד שייוולד - כממזר. לאישה לא נותרה ברירה והיא עתרה הבוקר לבג"צ, באמצעות עורכת הדין דיינה הר-אבן, בדרישה לבטל את ההחלטה. השתיים ערערו תחילה לבית הדין הרבני הגדול, אולם משהבינו כי הסוגיה עלולה להיגרר על פני חודשים רבים, והרבה אחרי הלידה הצפויה, החליטו לפנות היישר לבג"צ כשהן טוענות כי החלטת בית הדין הרבני האזורי ניתנה בחוסר סמכות. בתחילת השנה פנתה האישה באמצעות עורכת דינה, אל בעלה לשעבר, בטענה כי הוא לא עמד בהסכם הגירושין, בכל הנוגע לתשלום המזונות עבור שתי בנותיהן הקטנות. בתגובה, הגיש הבעל לשעבר בבית הדין האזורי הרבני בתל אביב, תביעה להפחתת מזונות. האישה, שקיבלה את התביעה הודיעה לבית הדין הרבני כי היא אינה מסכימה להתדיין בפניו, לאחר שהשניים כבר גרושים, ומשום שבהסכם הגירושין סוכם בינה לבין בעלה כי בכל מחלוקת שהיא הם יפנו למגשר המוסכם על שניהם. בג"צ קבע לפני כחצי שנה כי לבתי הדין הרבניים אין סמכות לדון בעניינים כלכליים בין בני זוג שהדיו על הסכם הגירושין ביניהם כבר התייבש. בבית הדין הרבני האזורי רצו כנראה לעקוף את פסיקת בג"צ, והודיעו, לאחר חלופת מכתבים בין כל הצדדים, כי הם 'מעכבים את הנישואין'. כלומר - מבטלים את הגירושין וזאת מבלי שזימנו את הצדדים וטרחו בכלל לשמוע את טענותיהם. הדיינים אף הוסיפו בהחלטתם כי לאחר שהאישה תודיעה שבכוונתה לקיים את הסכם הגירושין, ידון בית הדין אם יש צורך להסדיר גט נוסף. עורכת הדין הר-אבן מציינת בעתירה כי בית הדין האזורי הרבני "נתן לעצמו רשות ליטול את חירותה של האישה ולהפוך אותה, בהבל קולמוס, מנשואה לגרושה ואסורה על בחיר ליבה". עוד היא מציינת כי דווקא הבעל היה זה שהפר במצח נחושה את הסכם הגירושין ובמקום לנקוט בהליך גישור, כפי שסוכם, העדיף להגיש תביעה לבית הדין הרבני. "אם צריך היה ל'העניש' מישהו, הרי שמדובר דווקא באיש. אלא שהחלטת בית הדין הרבני האזורי מצביעה בברור על כך שהרשות שהוא נוטל לעצמו לבטל את הגירושין שמורה כמעשה ענישה המכוון לאישה. המצאה מיוחדת זו באה לאזוק דווקא את בת המין החלש באזיקי הנישואין שחלפו להם", נכתב בעתירה. http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/511/363.html

rigoletto111

New member
איזה מוזר-יש לזה בסיס הלכתי?../images/Emo153.gif

על פי ההלכה ניתן לבטל גט לאחר שכבר נעשה והגברת התחתנה שוב? מה הבסיס לזה?

admor

New member
אני לא בדיוק מומחה להלכה.

ממש לא למדתי את זה בזמן האחרון כל הידע זה מסכת גיטין מלפני אלפי שנים. לי זכור על אפשרות לבטל את הגט כשהוא "מעושה" כלומר שניתן ללא רצון הבעל. מה גם שלא מבין את ההבדל בינו לבין "כופין אותו עד שיאמר רוצה אני" שאז הגט כן כשר. לא יודע איך ומה הם עשו כאן.

rigoletto111

New member
זה נשמע די מופרך, או שהושמט פרט

משמעותי כלשהו. כאלו פלפולים לא נשמעו מאז דנו חכמים בשאלה האם מותר לאדם לשאת את אחות אלמנתו... אבל זה יכול להיות כלי משעשע בידי בית הדין, להכריז על כל אחד שמעצבן אותו נשוי/גרוש כראות עיני הדיין. את אכלת חזיר? יכריזו עליך כעל נשואה + 13. פנית לבית המשפט העליון? תוכרז כנשוי ללריסה טרימבובלר, ביקורי התיחדות - חובה. מאידך, אברך תלמיד חכם צפוי להיות מוכרז כבעלה החמישי של שרי אריסון, וככה ייפתרו לו בעיות הפרנסה, ואולי עוד כמה בעיות.

laife

New member
גט מעושה הוא -

גט שהושג בצורה לא 'כשרה' כלומר: הובטח לו חלק מנכסי האישה כשבפועל לאישה אין נכסים (לא סוכם על סכום! אלא על אחוזים) או באיומים. גט שהוצא בכפיה זה חתיכת סיפור בפני עצמו.

מתלבט13

New member
גט מעושה הוא -

גט שהוצא בכפיה שלא לפי הדין. כלשון הגמרא: כפיה ע"י נכרים - גט מעושה. כפיה בידי בית דין של ישראל, לפי דיני ישראל - גט כשר. עכשיו הדיינים חוששים שאם אין להם נימוק נכון הלכתית זה נחשב "ע"י ישראל שלא לפי דיני ישראל - ולכן זה פסול. במקרה הזה חוששים לגט בטעות. ז"א ההוא נתן גט מתוך הבנה שיהיה משהו והמשהו הזה לא קרה. אני חושב שזה מנוגד לרוח ההלכה שקבעה שלא עושים גט על תנאי. והרי בשעת מתן הגט אומרים לו שיאמר מפורש שהוא נותן גט בלי שום תנאי וכו'. יתירה מזו, הרי בשעת מתן הגט הוא ועורך הדין שלו ידעו שיש אופציה שהיא תלך לבית משפט וכו', כך שזה לא כזו טעות גדולה, זה היה חלק מההימור שלו במקור.

מתלבט13

New member
נבלות בשם ההלכה

אני באמת רותח לקרוא את המניאקיות של הדיינים. בקשר לבסיס ההלכתי. א' יש (למיטב זכרוני) דבר כזה שנקרא גט בטעות. ז"א הבעל הסכים לתת גט בתנאים מסוימים, ואם אכן האשה לא עמדה בתנאים יש "בסיס" לביטול הגט. אז איפה הגועל נפש? 1) הדיינים שוכחים שתמיד הגישה היתה (לזכרוני) שלא מבטלים ומערערים על גט). ואם יש כל שאלה אחרי הגט זה לא סיבה מיידית לשים מעצור על הגירושין. 2) יש לדיינים הרגשה של מאבק כח בינם לבין בתי המשפט. במובן מסוים האישה המסכנה הזאת היא כלי משחק במאבק המתמיד על הסמכויות. 3) יש דיינים שהם "יראי הוראה". הכוונה שהם נורא מפחדים שמא הם יחטיאו את הציבור בהתרת אשת איש לשוק. הם שוכחים שיש גם איסור על להיות נבל. ויש גם מה שנקרא "כוונת התורה". אבל נו. 4) הם מפחדים מהרב אלישיב יותר מאשר מאלוהים.

Le Fay

New member
נפלא. תמיד חשבתי שגבר אחד בדרך כלל

לא מספיק לכלום. שום מדינה נאורה לא היתה מניחה לבית דין מטומטם כל כך להחזיק באזרחיה הנשיים כבנות ערובה, אבל כאן הכל הולך. בדיוק כמו שמעלימים עין מפוליגמיה ומרצח במשפחה בשם אותה רב תרבותיות הזויה. חולירות.

מתלבט13

New member
מה איכפת לך שהילד ממזר?

אם את לא מאמינה בדת, ממזרות לא אמורה להיות איכפת לך. הבעייה היא שאנשים כן שמים על ההגדרה של הדת של ממזר וכאלה. וזו כבר גם בעייה של האנשים. מצד שני, אין ספק שזה שהמדינה לא קבעה נישואין אזרחיים מוסיף לנורמות וכו'. אני לא יודע אם הרוב במדינה רוצה נישואין אזרחיים או נישואין דתיים. מה שבורר לי זה שהרוב תומך בכך שמי שיטפל בנישואין הדתיים זה רבנים לא כאלה חשוכים. ובזה אשמים גם הפוליטיקאים. כשציפי לבני היתה שרת המשפטים היתה אפשרות להכניס דיינם דתיים לאומיים בעלי הסתכלות הרבה יותר נורמלית (אנשים שבחיים לא היו מוציאים "פסק" מגעיל כמו זה שראינו כאן). מי טירפד את המינויים? חיים רמון המניאק! הוא אמר שהוא לא רוצה דתיים לאומיים כי הציבור הזה תומך בהתנחלויות ובסרבנות. הבנתם? הנשים העגונות צריכות להיות קרבן על מזבח השאלות של כן/לא התנתקות. מה הקשר? ייתכן בהחלט שהיו לו עיסקאות אפלות גם עם פוליטיקאים חרדים בנושא. שורה תחתונה. הפוליטיקאים החילוניים מוכרים את באי בית הדין בנזיד עדשים. ועד שלא תהיה צעקה בנושא הזה, ההרכב האנושי של בתי הדין לא ישתנה. וכל הכבוד לציפי לבני שנלחמה לשנות את המצב הזה. כולי תקווה שעכשיו שהיא שרת המשפטים זה ישתפר.

Le Fay

New member
לוכפת לי. אבל

כל עוד אין כאן אפשרות להינשא בנישואין אזרחיים, יתכן שלילד עצמו יהיה פעם איכפת מאד.

rigoletto111

New member
מאוריטניה מציגה: גירושין עליזים

כתבתו של ירון שניידר , כתב צעיר לענייני ערבים של ערוץ 2, בעניין. את תאהבי את זה

Le Fay

New member
לוכולה לומר שמתפעלת מהקונספט:

בעיני די גרוע להתחתן פעם אחת. הן לא יכולות לעשות מסיבות ולרקוד במקום להתחתן? יותר זול, הרבה יותר כייף, ולא צריך לזרוק את עודפי הילדים לרחובות.

barr1969

New member
אוף

אתה מסנוור לי את העיניים. לא אמרת שאתה עסוק? כבר נגמרו הסנאים והחתולות בחצר? יוחלף האדום לצבע ידידותי יותר, או יחסם האדמור. ויפה שעה אחת קודם.

admor

New member
עסוק עסוק

אבל לכבודך אני יוצא וכותב. יודע אני שאת אוהבת את הצבע האדום.

aviroz81

New member
שאלה לא ברורה

מה הקשר בין יציאה בשאלה ללהיות מאושר? זה כמו שתשאל מי יותר מאושר תימני או עירקי. יוצא בשאלה לא יצא בשביל להיות מאושר (לפחות לא אני) אלא מתוך הכרה בדרך בה הם רוצים לחיות אז מה זה השאלה הקנתרנית והמוזרה הזאת?????? וכן ליוצא יש חיים לא קלים אבל הוא חי עם האמת שבתוכו.

להיות מאושר תלוי רק בנו

אני הגעתי למסקנא הברוכה והבנאלית. להיות מאושר תלוי בדבר אחד, בהחלטה. אם נחליט לחייך לכולם, לקחת באיזי, לקצץ את הצפיות שלנו, להתענג על כל משב רוח, כל עלה על עץ, כל דקה של שקט, נהיה מאושרים. וזה לא קשור לחרדי חילוני או בודהיסטי. כן, אני יודע, אני לא המצאתי את סוד הדברים הפשוטים.

למעלה