"לא כל הנוצץ זהב"

לירון ידידי, תגובה קצת ארוכה.

צהריים טובים ירון. לגבי השוואת השירים לריקודים, נכון שהסברת כבר בעבר, נו? אז מה? ההסבר שלך לא שיכנע אותי, ולפי דעתי , אתה הטועה. דעתי איתנה בכל הנוגע ליצירות כולן, כולם יוצרים ובכמויות, ואין שום צנזורה, ושום צימצומים, ושום זריעת בהלה לקריסת אותו ענף, לא בכמויות הסרטים שיוצאים, לא בשירים, לא במוסיקה, לא בהצגות, לא בהלחנות, לא בדיסקים, לא בציורים, לא בריקודי להקות, לא במופעי באלט, לא בספרים, וכו´... שום ענף לא קרס, עקב ריבוי יצירות באותו תחום, וגם כאן, הנדרשים ביותר נשארו, והפחות נעלמו או נדחקו, ועולם כמנהגו נוהג כבר שנים על גבי שנים, אנחנו בעידן אחר ירון, לא עידן עליו גדלנו אתה ואני, אנחנו בתקופה של: אופנות מתחלפות, יצירתיות, תחרותיות, הפקות ענק, שפע, קידמה, התחדשות תמידית, התרעננות וכו... נגמרה תקופת צנצנת השמנת והחלב בבקבוק זכוכית, תקופת בקבוק הסיפולוקס עם הידית האדומה, תקופת ההרקדות עם האקורדיון, ותקופת החציר והגורן, אנחנו עם הפנים לקידמה, ולנו נותר רק להתגעגע לאותה תקופה יפה, אך לא במחיר של צנזורות, צימצומים, דיכוי חופש היצירה, וכו´.. לעידן החדש על כל המשתמע מכך. לגבי צדקה מתחילה מבית, אני אישית יוצר כ-6 ריקודים בשנה, ופעמים רבות אף פחות מזה, לדעתי זה בהחלט לא שיטפון, ועל פניו נשמע ונראה נורמלי. (תקן אותי אם אני טועה), לגבי לימוד ריקודים חדשים, אנחנו היום עובדים בשיטת: ההצע והביקוש, כל עוד יש ביקוש להם, אנחנו נמשיך למכור אותם ללקוחותינו, אני לא שמעתי תלונות, או אנחות מרוקדים על לימוד ריקוד חדש, אני מלמד ריקוד אחד פעם בשבועיים,(לפעמים שניים), ולרוב, כשהריקוד יפה ומוצלח, תמיד זה מלווה במחיאות כפיים, אלה נשמעים לכם אנחות? או תלונות? אתמול כשהחלפתי את ויקטור גבאי, לימדתי ריקוד אחד במעגל, וריקוד בזוגות,(וזאת לפי בקשתו), וגם שם היו מחיאות כפיים, והנאה מרובה ממה שלימדתי. אני חושב שאתם עושים מזבוב פיל, ורוב הרוקדים נהנים, מהמצב הקיים היום, טוב להם לומדים ורוקדים, לא טוב להם, לא קונים את הסחורה, וזה בעיניי בסדר גמור. יש המון ריקודים, המון מדריכים, המון חוגים, המון רוקדים, יש מענה לכולם מבחינת רמת החוג, הרפרטואר, הגיוון, הישן, החדש, האולמות, הימים, המדריכים, וכו´... וכל אחד בוחר את הכי טוב שנראה לו מהשפע שיש, וכך לפי דעתי צריך להיות. יום טוב.

יבנאי

New member
ליום טוב

למה אתה כל הזמן מתנצל בפני ירון? אני רוצה לראות את ירון משתף פעולה ונוקט יוזמה, מפסיק להפיץ (למכור) את כל הריקודים החדשים. (גם לחו"ל) "נאה דורש - נאה מקיים" ירון צריך לפנות בראש וראשונה לאלו המחברים 50 ריקודים בשנה,

ריבוי ריקודים

אני חייבת להגיב למרות שיודעת שיתנפלו עלי., איני נגד "יצירה" אלא להפך מאוד בעד, אך "יצירה " בלי סוף? "יצירות" ללא סוף אינן "פוריות" כלל, גם סופרים ושאר המחברים אינם מסוגלים "ליצור" ספרים, לחנים, ריקודים, ושכולם יהיו טובים, הרי כוח היצירה "מתייבש" מתי שהוא, כמה זמן יכולה "המוזה" לשרות עליהם? איני מסכימה עם יענקלה שעל הרוקדים להחליט בעיניין זה. האם זה לא תפקידו של המדריך או של האירגון? מדוע אין אנו המדריכים קשובים לטענותיהם של הרוקדים, שמתלוננים השכם וערב על ריבוי הריקודים, ועל עיפותם מלימוד ריקודים. האם לא הגיע הזמן לקחת את עצמנו בידיים, ולעשות דבר מה בנידון? ושוב אינני יוצאת נגד גוף מסוים, אלא נגדנו עצמנו. וכמו שאמרה שוגי לגבי הרוקדים שיאמרו : "אני עכשיו עושה שביתה ולא הולך לרקוד", ודאי שלא, אבל אם המדריכים יעשו זאת ודבר זה יעשה על ידי כולם: "אנו לא מוכנים ללמד יותר מאשר 12 ריקודים בשנה(סתם מיספר לפי ריקוד אחד לחודש)כאשר ריקודים אלה עברו ועדה מומחית, ועדת על (ולאו דוקא של אירגון המדריכים,) ואולי המדריכים הם אלה שצריכים לעשות את השביתה!!!!,אני בטוחה שדברים ישתנו.אבל קיימת בעיה "קטנה"אחת ועיקרית והיא שאינני מאמינה שדבר כזה הוא מציאותי, כוון שרוב המדריכים מתפרנסים מריקודי העם, אני רוצה לראות מי מהם יקבל"ביצים" ויעשה זאת.

nilll

New member
לכל המומחים

האם יש רקודים שנלמדו בחוגים ומאוחר יותר הוגשו לועדת הרפרטואר ולא נכנסו להשתלמות?

אני יכולה לענות לך

וזאת רק דעה אישית שלי(איני בועדת רפרטואר, ואין לי מושג מה קורה שם) אני מאמינה שיש כאלה. השוק היום פרוץ!!! כל אחד עושה כרצונו. ושוב אני חוזרת ,זו דעתי בלבד!! אם אני טועה יום טוב בודאי יתקן אותי.

האוירון

New member
ריקודים נכשלים

השוק פרוץ למי שיש חוגים ומלמד ריקודים ללא הבחנה כדוגמת: אבי פרץ, שיקר, ביטון ועוד´.. החברה האלה, לא מביאים ריקודים לא מוצלחים שלהם להשתלמויות, הם לבד מחליטים שהריקוד לא טוב, בכמויות המסחריות שהם מייצרים זה קורה להם הרבה. לגבי וועדת הרפרטואר, נראה שיש סדר, הם צריכים לצמצם את כמות הריקודים להשתלמות.

יבנאי

New member
לפי הידוע לי, כן

ישנם ריקודים שנלמדו בחוג מסויים ואך ורק שם , שם הם להיטים כדברי היוצר אבל הם לא מוצלחים, לדוגמא: ארבע לפנות בוקר שהיוצר התבקש לשפר את הריקוד, התעקש ולא עשה כן, לעומת זאת ריקוד אחר של אותו יוצר שלא נוסה בחוג, כן התקבל באהדה רבה בהשתלמות האחרונה, לדעתי, יוצר צריך גם לדעת לשפר את ריקודו בייחוד לאחר שניסה אותו. יום טוב

יבנאי הצלחת לבלבל אותי

ראיתי את שמך ליד התגובה , ופתאום למטה כתבת יום טוב, חשבתי לרגע שיום טוב ענה לי
יום טוב גם לך

יבנאי

New member
הסבר לבילבול

סתם בירכתי את הפורום ליום טוב, כנראה אני צריך לכתוב, "ועכשיו לברכה היומית - יום טוב"

nilll

New member
הסכמה כללית

כלומר כל הגורמים :נבחרי הארגון ,ועדת הרפרטואר,יוצרים ומרקידים,יוצאים מתוך הנחה שהרוקדים הם עדר של מטומטמים שאפשר לעשות עליו מניפולציות .ומה שחשוב באמת הוא אורך רשימת הרקודים שתשתלשל תחת שמו של יוצר ולא איכות הרקודים או טובת התחום או הרוקדים.

האוירון

New member
יוצר או הורס?

אם כל חטא - הכל תלויי ועומד על שלושה יוצרים השמים ... על הרוקדים ועל הארגון וכולם יודעים מי הם. כל אחד מהם מלמד 3 או 4 ריקודים שלו בחודש, מה היה קורה אם הם היו מלמדים כ"א מהם רק ריקוד אחד שלהם בחודש? רשימת הריקודים שלהם לבד היתה יורדת ל- 12 בשנה לעומת כ- 50 ריקודים כיום. הם כמובן מנצלים את חבריהם הטובים להשפריץ את הריקודים לכל עבר - כאן מתחיל הבלגן, אני אשמח לשמוע מה כל אחד מהם יענה לניל לגבי זה. ולך ניל ידידי, נבחרי הארגון שאתה מדבר עליהם שהם עצמם גם יוצרים, מלמדים/מכניסים להשתלמות ריקוד אחד או שניים בשנה (לפי רשימת הריקודים של ההשתלמויות שבידי), לנבחרי הארגון יש קבלות עם יצירותיהם לדוגמא: "אהבה פשוטה""סרנדה לעדה"אמרו לי""סופו של קיץ""הפייטן"תיבת הזמרה"איך עף הזמן""את הגשם"בנוף ילדות""אוורטו" ועוד רבים.. אני לא מבין אותך לגביהם, ד"א שמעתי שיו"ר איגוד הסופרים הפסיק לכתוב בגלל שנבחר ליו"ר - נו באמת. אם הרוקדים עצמם לא יביעו דעתם בפני שלושת המוסקטרים, ענף ריקודי העם ימשיך להיהרס. בשורה התחתונה, "היוצר הוא הורס" - "מרבה יצירה, מרבה הריסה"

nilll

New member
הנבחרים

אין לי בעיה עם יכולת היצירה שלהם.יש לי בעיה עם חוסר יכולתם לארגן ולאכוף החלטות ולבוא בדרישות או להטיל סנקציות.

למעלה