"לא כל הנוצץ זהב"

"לא כל הנוצץ זהב"

ולא כל הזהב נוצץ ! מכל מקום, זה עוד ריקוד זוגות חדש של אבי פרץ. לפני זה הוציא מנהל בית החרושת לריקודי-קוויקלי שני ריקודי זוגות חדשים, האחד שמו "ברצלונה" והשני שמו "ים של טעויות". כמובן שפרץ לא טרח להעביר אותם השתלמות, אין לו צורך, ההשתלמות שלו זה קהל הרוקדים שלו, שכל שבוע "זוכים" ליצירה שבועית חדשה. מירי.

אגב בשאלתי לא

התכוונתי לצאת נגד אבי חו"ח, אלא לתת תשובה לגבי המחבר הפוטנציאלי וצוותו שתפס את השיר של ריטה.

ליאורה - לא

מדובר ב"נמר" אחר. ולגבי "הזהב הנוצץ" - לא מדובר חו"ח בשיניים של גרוזיני. מירי.

יש לי "הפתעה" בשבילך...

בידי רשימה של עוד יותר מתרייסר ריקודים שכבר הופצו בדרכים אחרות (לא דרך ה"השתלמויות") ולבטח יש עוד רבים אחרים ששמעם לא הגיע אלי. ואלי אבי רצה להעבירן ב"השתלמות" אך לא איפשרו לו. לא אינני מגן על אבי חו"ח, אני רק מנסה להראת לך, ליום טוב (שכבר לימד את ברצלונה לפני מספר שבועות...), ליענקל´ה לוי ולכל השאר המעודדים את ה"יצירה" הפורה... שתהליך זה יוצר נזק מצטבר ומי שחושב שקיומם של ריקודי העם כריקודי עם הינו מובן מאליו - טועה ומטעה.

ד"א הריקוד ברצלונה, במבט ראשון,

הינו ריקוד טוב מבחינת המבנה והקשר למוסיקה. עוד לא רקדתי אותו מספיק פעמים בשביל לגבש דעה שלמה אך בינתיים כך הוא הנראה לי, ואני עדין חושב שנזקו גדול מתועלתו במצב הקיים כיום.

"טוב"-לא. נחמד-אולי,ו"ים של טעויות"

אז מנסיון וכמי שרקדה את שני הריקודים האלה כמה וכמה פעמים בלי שום יומרה ו/או נסיון לבחון את הריקודים בכלים דידקטים וכו´, חושבת שהריקוד ברצלונה הוא ריקוד נחמד ולא יותר מזה. בריקוד ברצלונה, צריך להיזהר לא לשבור ידים של בן/בת הזוג אם יש פערי גובה לא נכונים. אבל ים של טעויות - אולטימטיבי. ריקוד קל וזורם. תודה לך אבי. אבל !!!- אם הריקודים האלו לא עברו השתלמות ואישור של אירגון המדריכים, הרי שפשוט לא היה צריך ללמדם. והמעקב על כך פשוט, לבדוק באלו חוגים ואצל אלו מדריכים ריקודים אלו נרקדים. מי נתן לכך במה. אי אפשר להסתיר זאת. ואני בדיעה שלארגון יש מה לומר כאן, להפעיל את כובד משקלו ואולי אפילו סנקציות לגבי מדריכים/מרקידים שלא פועלים לפי תקנון/ת האירגון. אינני מדריכה, אלא רוקדת "שרופה", אבל שוב אנו בתקופה שאנו מוצפים במבול של ריקודים חדשים ואין לזה סוף. תנסו לא להגיע להרקדה שבועיים שלושה ותרגישו שאתם מנותקים. 2-3 ריקודי מעגל חדשים בשבוע, 2-3 ריקודי זוגות באותו שבוע - ונראה אתכם !!! בהרקדות אנחנו כמו תלמידים בביה"ס. לומדים כל הזמן ונבחנים במעמדנו בין הרוקדים. ואז מי אנחנו כי נלין על ילדים/תלמידים בבתי הספר על כמויות ונושאי הלימוד שלהם. גבירותי ורבותי המרקידים, דנתם רבות בנושא זה בפורום. הן על ריבוי הריקודים, הן על הצורך לרשום וכו´ וכו´ . אולם אתם בעצמכם נותנים יד לכך ותורמים מתוך שאיפה להיות עדכניים להיות "in", למשוך קהל רוקדים כי על כך פרנסתכם (ואמירה זו לא היתה לגנאי אלא כדי לנסות לראות מהיכן זה נובע אז בבקשה אל תתחילו להתקיף אותי על זה). ובכל זאת שוב תודה אבי על "ים של טעויות" :) ובנימה אופטימית זו אסיים את דברי בנושא זה.

ריקודי אקס השתלמויות

|חברים יקרים, אני מרגיש שנושא "ריקודי עם חדשים" "והשתלמויות" הולך ומסתאב. כאן דרושה מנהיגות ואוטוריטה. אם נגיע למצב, שכל אחד - הטוב בעיניו יעשה נחסל את המפעל. הטיפול הטוב ביותר בפצע לפעמים הוא בזרית מלח על הפצע. לכן, אני אמנם אומר זאת בהיסוס, לתת חופש יצירה בלי שום הגבלות להפסיק את ההשתלמויות - שהן - אם כל חטאת. השוק יקבע את ההפצה. נקרא לזה ה פ ר ט ה על פי היצע וביקוש תקבע ערכה של יצירה. האבסורד שנוצר במצב הקיים - אנו נותנים במה לאלה שנבחרו להשתלמויות ומותירים, מסיבות שונות, חלק בחוץ. והרי ידוע - בעל המאה הוא גם בעל הדעה. החברים אשר מחזיקים הרקדות המוניות מכתיבים לנו את הבחירה. בהעדר סמכות וכוח אוטוריטטיבי, הם יכולים לתעתע בכולנו. כמובן , אסור להתעלם מהם או לפעול נגדם. אבל אם כבר - אז כבר. רוצים לשלוט בשוק - אז תנו חופש. כל אחד יכול. נדמה לי שהסלקציה הטיבעית , של ההמונים תהיה הבריאה והנכונה ביותר. אם צריך לאלף נמר - חייבים לתת לכולם אפשרות לטרוף. ואז נפחית את המוטיבציה של הנמר. כל ריקוד יפה ומצליח יילמד בכל מקום שירצו. אם הוא באמת מוצלח יעבור הרים וגיאיות, ויגיע לכל פינה בארץ. והנמר המאיים ישאר בכלובו ויסתכל החוצה בכיליון עיניים. אם אוסרים על בעלי הכוח להדריך את יצירתם, מגבירים אצלם את שאיפות הנקם והתחרות. אם לא נאבק בהם. ישארו בתחום מחיתם ולא יפריעו לנו. לסכום- נכריז הכל מותר. על מנגינה יפה, מרגשת, מרטיטה,משגעת, מהממת, אפשר ליצור עשרות ריקודים. שלכל חוג יהיה הריקוד שלו - נראה, אל איזה מדריך ינהרו כל הרוקדים, כשיודע להם היכן מצוי הריקוד הטוב, או היוצר הטוב. אל תדאגו - הטבע יעשה את שחו.. חופש היצירה והבחירה תציל את המפעל היקר שלנו

nilll

New member
בקורת חריפה ולענין אבל

המסקנות אומרות קריסה מוחלטת.אפשר אולי להתחיל מלתקן במקום לנתץ. למשל:מי שמקבל עליו תפקיד בארגון או בועדה לא יוכל להפיץ את ריקודיו כל זמן כהונתו.למשל:לא יכנס יותר מרקוד אחד של יוצר להשתלמות.למשל:יוצר יוכל להביא בפני הועדה רק שני רקודים בשנה.למשל:לא מציגים רקוד לפני שמלאו לשיר שנה.כל מי שיש לו רעיונות מוזמן.

ניל - הרצון שלנו טוב אבל

בתוך עמי אני יושב. אנחנו מכירים את הדמויות. מה שהם עושים הם יעשו גם בעתיד. אין היום - מישהו , שיטול סמכויות ויפעיל אותם. אנחנו במערבולת הדימוקרטיה, בכל השטחים - בחינוך, בפוליטיקה,במסחר, באומנות - ואנחנו חלק מהעם הזה. הצעותיך מצוינות , אבל דא עקא - במדינה שלנו יש הרבה חוקים טובים - הבעיה אכיפתם אם בחוג שמונה 1000 איש , ילמדו 4 ריקודים חדשים בשבוע - מי יעצור ? הרב בא גד, אבו חצירה, עובדיה יוסף , דרעי , הפקחים של בניזרי ? אין משמעת , ולא חינכנו למשמעת עצמית. את התוצאות אנו אכלים יום יום (בכל מסגרת) ועל זה נאמר : עם עיקש תתעקש ועם פתל תתפתל. וכמו שאמרתי : אם כבר - אז כבר

יענקל´ה היקר

באותו מסר שלך אתה אומר מה יחסל את הכל ומציע שנפעל לפי המתכונת שתחסל את הכל. האם זו מטרתך? כתבת: "אם נגיע למצב, שכל אחד - הטוב בעיניו יעשה נחסל את המפעל". ולאחר מכן אתה מציע שכל אחד יעשה מה שבראש שלו: "לסכום- נכריז הכל מותר. על מנגינה יפה, מרגשת, מרטיטה,משגעת, מהממת, אפשר ליצור עשרות ריקודים". האם זו מטרתך?? אכן כן, כפי שכתבת, הכל תוצאה שאין חינוך ואין משמעת. כל אחד חי את הרגע ו"אחרי המבול", "תפוס כפי יכולתך, כל עוד כוחך במותניך" ואכן מצב זה מביא להרס. לפני כ-15 שנה, כאשר האינפלציה בארץ חגגה, העובדים בלחץ ההסתדרות קיבלו כל הזמן תוספת יוקר, במקביל הממשלה הדפיסה כסף (כדי לשלם לעובדים) וכשהיה הרבה כסף העסקים העלו מחירים (אינפלציה), וחוזר חלילה - ספין בלתי נגמר. ואז, באו אנשים רציניים ועשו "עיסקת חבילה": אין תוספת יוקר, יש הקפאת מחירים, אין הדפסת כסף. התוצאה: האינפלציה ירדה. האם אנו ניהיה מסוגלים להחליט ולבצע דבר דומה? אין ספק שאם אתה ואחרים תמשיכו להטיף ל"חופש היצירה" ו"לתת לכוחות השוק לקבוע" התוצאה תיהיה, בסופו של דבר, הרסנית. אשרנו שגם אתה הגעת סוף סוף למסקנה שזו דרך ללא מוצא וסופה הרס טוטאלי. אנא צרף אליך את יום טוב, מירי לוי, עוז2000 ואחרים וכך נתחיל ביחד, לאט לאט, לאסוף עוד תומכים (דני וששי וכבר איתנו) ואולי, אולי, אולי.... אולי בסוף נצליח?

ירון - צודק.. אולם...אליה וקוץ בה

האינפלציה ברקודי עם חוגגת - הללויה. ואם יש ארגון על - הרי ששליטתו בעניין אינה ניכרת והנה אנו עדים לכך שמדי יום, שעה, שבוע צצים רקודים חדשים. ויפה הגדירה זאת מירי תעשיית הקוויקי.. ואתה ירון קורא לתומכים, או.קיי. הנה אני תומכת. אולם שואלת אני אותך ירון במה אנו נוכל להשפיע? האם "נקפיא מחירים" האם "לא נדפיס כסף" האם אנו כוחות השוק? או המרקידים ?? הראה לי קהל רוקדים שיאמר : "אני עכשיו עושה שביתה ולא הולך לרקוד". או איזה מרקיד שיאמר: "אני מפסיק ללמד רקודים חדשים" הרי יסקלו אותו באבנים - ידירו רגליים מהרקדתו. וכך אנו עדים ל"סחרור" שלא נראה לי שיש יציאה ממנו וסופו מי ישורנו

ירון ידידי, כשתמצאו דרך או נוסחה..

שלום לירון. כשתמצאו נוסחה או דרך, לעצור את השיטפון כדבריכם, בריקודים החדשים, או לפחות לצמצם אותו, תצרפו אותי לרשימה שלכם. בינתיים כולם מייללים, שופכים קיטונות של ביקורת, מציעים הצעות לא רציניות ולא ישימות, ומקטרים. אתם מזכירים לי את השלישיה מהחבובות, שיושבת על המרפסת, ועושה את מה שאתם עושים, אבל בתאכלס שום דבר לא קורה. אף אחד, ושום דרך לא תעצור את יצירת הריקודים החדשים, ומהרבה סיבות שכבר נכתבו בפורום, ולא אלאה אתכם בהם שוב. כל גוף שיקום, ואף האירגון עצמו לא יוכל לעשות מאומה בנדון, גם אם הוא יגביל? הריקודים ימשיכו לצאת, ולחגוג ברחבות, וזאת מהסיבה הפשוטה, שרוב החוגים היום הינם חוגים פרטיים, ועסק לכל דבר, מישהו יכול להגיד לבעל עסק פרטי, מה לעשות? ואיך לעשות בעיסקו הפרטי? הסטטיסטיקה מדברת, שכל יום מוקלטים 6 שירים חדשים, דיסק אחד בכל יומיים, 15 דיסקים בחודש, 180 שירים בחודש, מישהו מנסה או מעז לקרוא תיגר? מישהו יכול להגיד די מכל כך הרבה שירים? מישהו יכול להציע לצמצם את המבול? מישהו יכול להגיד שזה הורס את ענף השירה? אתם חולמים בהקיץ. השירים הטובים נשמעים ונשארים, והשאר חולפים כלא היו, בדיוק כמו הריקודי עם!!! ולמה ביקשתי בתחילת דבריי, שאם תמצאו שיטה או דרך, אז הכניסו אותי לרשימה שלכם? כי אם תמצאו את הפטנט, אתם תתעשרו, ואני רוצה להיות שותף לרווחים. כל מה שכתבתי לעיל, אינו מוריד כהוא זה מאהבתי המיוחדת, לריקודים הישנים, ולמציאת דרך לשלבם בכל הרקדה,(ולא רק בנוסטלגיה). יום טוב.

רק שני דברים אומר לך בקצרה:

1. אין דין שירים כדין ריקודים! כבר הסברתי לך בעבר ולא אחזור על כך למרות שאתה חוזר שוב ושוב לאנלוגיה שאינה במקומה. 2. צדקה מתחילה מבית. תפסיק אתה לחבר ריקודים חדשים ותפסיק לרדוף אחרי ריקודים חדשים שאחרים מלמדים!

למעלה