לא כדאי

eric25

New member
לא כדאי

אני לא חושב שכדי לעשות עתודה אנשים,תעשו קום צבא אחר כם תחליטו מה ללמוד מי שבחר אתמול היי טק היום חושב אחרת מוטב לדחות קבלת החלטה לתחום לימודים לשלב מאוחר ככל האפשר בנתיים תנסו לעשות חיים בצבא

סתם שאלה

אתה עתודאי? חייל? אזרח? מה? על סמך מה אתה אומר את זה תבין, שכל מי שמבקר בפורום הזה וכבר עתודאי, בטח שמע את כל הסיבות האפשריות למה לא ללכת לעתודה ולמה כן ללכת. אני מעריך את דעתך שעתודה היא לא כדאית, אבל אני, שרק סיימתי סמסטר א´, כבר שמעתי את כל זה ואני החלטתי להישאר בעתודה. ההחלטה אם ללכת או לא באה אחרי המון מחשבה. זה לא שקמתי בבוקר יום אחד ואמרתי לעצמי "הממממ. עתודה נשמע מעניין. בוא ננסה את זה". הודעה אחת בפורום לא תשנה לי את זה... קצת נסחפתי, לא?

SivanGn

New member
בכלל לא

אתה צודק בהחלט כבר שמעתי עשרות דעות שליליות בקשר לעתודה (בעיקר בפורום זה) בחוץ גם שמעתי על הרבה עתודאים שמאוד הצליחו ומאוד מרוצים. לבוא ולהגיד סתם כך שעתודה זה לא שווה לא ישנה הרבה

לך לא כדאי

מה המצב...אני באחד הפרוייקטים היותר שווים בצבא ואולי לך זה לא מתאים, אבל לאנשים אחרים זה יכול להיות בדיוק מה שהם רוצים. דרך אגב- אל תחשוב שעתודאים לא תורמים ואתה כזה ביג שוט. אני מיועד לפיתוח נשק וזה די הרבה הרבה יותר תורם לצבא מאשר התחת הג´ובניקי שלך! אז אם זה לא מתאים לך, איך אתה יודע מה מתאים לאחרים???

תראה, נסחפתי זה מילה חזקה...

אני פשוט קצת נלהב... וגם נמאס לי שיורדים על עתודאים... ובדרך כלל אף אחד לא מנסה לעשות לי את זה בפרצוף...

הוא לא ממש יורד על עתודאים

אני קודם רוצה לשמוע מי הוא, מה הוא עשה בחיים ועל סמך מה הוא אומר את מה שהוא אומר

apolon

New member
מה התנפלתם עליו??

סה"כ אמר דברים שהם נכונים ל רוב הנוער... אני בתור עתודאי מכיר לא מעט עתודאים שבחרו להיות עתודאים מהרבה סיבות שונות אבל לא בגלל הסיבה העיקרית - שזה מה שהם באמת רוצים...ובבקשה ממכם אל תתחילו להתווכח על זה,זה נכון ב 100 אחוז...יש המון עתודאים שהולכים כדי לעשות את ההורים שלהם מאושרים...יש כאלו שפוחדים משרות קרבי כלשהו בצבא...אין לי שמץ של מושג למה...ויש כאלו שחושבים על כסף כבר בגיל הצעיר הזה...זה בכלל טימטום...

אני מסכים ב-1000% עם אפולון ../images/Emo18.gif

הרבה צעירים בוחרים בעתודה מהסיבות שאפולון מנה- והם קצרי רואי מכדי להיווכח איזו טעות הם עושים. הסיבה הראשונית והעיקרית שצריכה להניע אדם להגיע לעתודה זו או אחרת היא הרצון האמיתי ללמוד מקצוע מסויים ולא לחצים או פחדים מכל סוג או מכל כיוון שלא יבואו (הורים , חברים וכו´). אני לא אומר שלא כדאי להתייעץ עם אנשים- אפילו להפך, תתייעצו עם כל העולם לפני שאתם עושים החלטה חשובה שכזו, אבל המניע חייב להיות רצון פנימי ולא שיקולים ומניעים אחרים למיניהם (כמו המניע השטותי הזה של חישוב כלכלי לעתיד.....אנשים בגיל הזה [ולצערי לפעמים גם בגיל מתקדם יותר] לא מבינים שכסף זה ממש ממש לא הדבר החשוב בחיים). דבר נוסף שאני רואה וחורה לי מאוד הוא כאשר אנשים יודעים מה הם באמת רוצים אך בכל זאת נרשמים למשהו אחר בגלל שאין להם ציון התאמה\סכם גבוה מספיק ואחר כך הם עוברים לשכנוע עצמי בסגנון של "נלמד לאהוב את זה". פשוט חבל לי לראות אנשים שמוותרים על שאיפותיהם בגלל סיבה שטותית ולא רצינית כמו ציונים.(ציונים תמיד אפשר לתקן ולשפר). (ואז אחרי כמה שנים מתחילות לרדוף אותם השאלות של "מה היה אם...") תקראו לי נאיבי, אבל לדעתי אם אדם באמת רוצה משהו בחיים הוא צריך לעשות הכל, להילחם ולא לותר על זה- ובסוף הוא עוד יגיע לזה. ללמוד אחרי 3 שנות צבא זה ממש לא סוף העולם. עתודה זה טוב למי שיודע מה הוא רוצה. וואו....לא התכוונתי בכלל לכתוב כל כך הרבה, אולי נסחפתי קצת אבל אני סבור שחשוב שהדברים האלה יאמרו, ועדיפה שעה אחת קודם.

צודק!

אני הלכתי לעתודה כי ידעתי בדיוק שזה מה שאני רוצה ואני נהנה מכל רגע, לעומת אנשים אחרים שלא כל כך רצו והלכו בגלל כסף, נניח ועכשיו סובלים.

למעלה