אני מסכים ב-1000% עם אפולון ../images/Emo18.gif
הרבה צעירים בוחרים בעתודה מהסיבות שאפולון מנה- והם קצרי רואי מכדי להיווכח איזו טעות הם עושים. הסיבה הראשונית והעיקרית שצריכה להניע אדם להגיע לעתודה זו או אחרת היא הרצון האמיתי ללמוד מקצוע מסויים ולא לחצים או פחדים מכל סוג או מכל כיוון שלא יבואו (הורים , חברים וכו´). אני לא אומר שלא כדאי להתייעץ עם אנשים- אפילו להפך, תתייעצו עם כל העולם לפני שאתם עושים החלטה חשובה שכזו, אבל המניע חייב להיות רצון פנימי ולא שיקולים ומניעים אחרים למיניהם (כמו המניע השטותי הזה של חישוב כלכלי לעתיד.....אנשים בגיל הזה [ולצערי לפעמים גם בגיל מתקדם יותר] לא מבינים שכסף זה ממש ממש לא הדבר החשוב בחיים). דבר נוסף שאני רואה וחורה לי מאוד הוא כאשר אנשים יודעים מה הם באמת רוצים אך בכל זאת נרשמים למשהו אחר בגלל שאין להם ציון התאמה\סכם גבוה מספיק ואחר כך הם עוברים לשכנוע עצמי בסגנון של "נלמד לאהוב את זה". פשוט חבל לי לראות אנשים שמוותרים על שאיפותיהם בגלל סיבה שטותית ולא רצינית כמו ציונים.(ציונים תמיד אפשר לתקן ולשפר). (ואז אחרי כמה שנים מתחילות לרדוף אותם השאלות של "מה היה אם...") תקראו לי נאיבי, אבל לדעתי אם אדם באמת רוצה משהו בחיים הוא צריך לעשות הכל, להילחם ולא לותר על זה- ובסוף הוא עוד יגיע לזה. ללמוד אחרי 3 שנות צבא זה ממש לא סוף העולם. עתודה זה טוב למי שיודע מה הוא רוצה. וואו....לא התכוונתי בכלל לכתוב כל כך הרבה, אולי נסחפתי קצת אבל אני סבור שחשוב שהדברים האלה יאמרו, ועדיפה שעה אחת קודם.