לא כבשנו את..

asafpp

New member
אז הם כבר הגיעו לזה

ואתה ב תור בן אדם נאור שחושב בצורה הגיונית ומושכלת לפי עקרונות מדע יים בניגוד לכל הימנים החשוכים חסרי ההשכלה, חייב למנוע מהם לעשות את זה.

חמוד?

קודם כל אני לא חמוד. שנית כל אני לא צריך שירות צבאי בשביל להבין את המציאות. אני חושב שאני מספיק חכם להבין את זה.

ומדוע

אתה לא מראה לי היכן פגומה חשיבתי ? "אתה אומר שלא כבשנו את מדינות ערב אבל הן שונאות אותנו. מה הצעתך? לכבוש אותן ולכפות עליהן לאהוב את ישראל?" אמרתי שמדינות ערב שונאות אותנו ללא שום סיבה נראית לעין, מלבד היותנו יהודים. והסיבה לכך שהעליתי את זה היא שניסיתי להעביר מסר קצר לכל אלו החושבים שאם "נהיה בסדר" עם הפלשתינים הם "יאהבו" אותנו ויהיה שלום. אבל מכאן ולקבוע שאני מציע לכבוש את כל המדינות שלא אוהבות אותנו, זה הרבה מעבר למגוחך. אני לא רוצה לכפות על אף מדינה כלום, שם זין על כולם. רוצה רק שיעזבו אותנו במנוחה. זה הכל. אם אותו ילדון היה מדבר בהגיון, הייתי משיב לו בהגיון. תאמין לי.

תגובה

לכבוש את מדינות ערב זה דבר מאוד מגוחך. תחשוב איך העולם ישנא אותנו וזה גם לא אפשרי ולא הגיוני ואף פעם לא יקרה.

פיש...

"וזה גם לא אפשרי ולא הגיוני ואף פעם לא יקרה." חוזה עתידות קטן.. אתה נהנה לחזור על דברי ? (מצטט - "אבל מכאן ולקבוע שאני מציע לכבוש את כל המדינות שלא אוהבות אותנו, זה הרבה מעבר למגוחך.") ולך מנייק "לא תמיד שנאו אותנו במדינות ערב" מדינות לא שונאות, אנשים שונאים אני לא גזען, עד היום (לא יודע מה קורה עכשיו לאחר שהמפלגה הדתית נבחרה לשלטון) היו לנו יחסים מצויינים עם טורקיה, אשר רבים מאזרחיה הינם מוסלמים, אבל אם אתה מודע לתהליכים המתרחשים בטורקיה, אתה ודאי יודע שזו מדינה דמוקרטית, אך עם כל זאת, הצבא מופקד שם לשמור על טורקיה נקיה משלטון הדת האיסלמי ולפחות פעם אחת או פעמיים השתלט הצבא על המדינה בכדי להוציא את השלטון מידי המוסלמים והחזיר את הדמוקרטיה למדינה. אותם מוסלמים שנבחרו בשם הדמוקרטיה.. מסתבר שגם על הדמוקרטיה צריך להגן מעצמה. אני לא שונא אף אחד. רוצה לחיות בשלום עם כולם. אבל מה לעשות ואני שומע ורואה את השנאה מסביב של אומות ערב לישראל. אני מספר סיפורים ? רק אני שומע את הדברים הללו ? האם אני הוזה ? חולם חלומות ? לא חושב. לא סתם משרד החוץ מזהיר ישראלים מלבקר בסיני, אותו סיני שהחזרנו תמורת "שלום". וגיל לא משחק אצלי תפקיד. (ראה משהו שכתבתי באתר שלי בנוגע לגיל) מה שכן משחק תפקיד זה אינטלגנציה.. הגיל כן משחק תפקיד כמובן, הוא מביא איתו ניסיון, ואמצעים נוספים כגון ידע הנרכש עם הזמן. לפעמים הוא גם מביא לפקחון. לפעמים, לא תמיד.. אה.. עוד משהו. אני לא מדבר בהגיון ? אתה יכול לצטט אותי במדוייק, בכדי להעמיד אותי על חוסר ההגיון שבדברי ?

תגובה

דבר ראשון, בקשר למוסלמים בטורקיה- אל תהיה בטוח שהם כל כך גרועים, העובדה שהם מוסלמים לא מונעת מהם להיות אנשים דמוקרטיים. אתה צודק, ל אמדינות שונאות אלא אנשים. בעיראק לדוגמא, היו אנשים בקהילה היהודית שחיו חיים לא רעים בכלל. ביחס לאירופה מצב רוב (היו גם מקומות שבהם הייתה שנאה עזה ואנטישמיות, כן) היהודים במדינות ערב היה טוב. הנקודה שלי היא כזאת- העולם הערבי-מוסלמי נמצא מאחור, אי אפשר להכחיש את העובדה הזו. אבל השנאה כלפי ישראל היא לא דבר שאנשים נולדים אליו, אלא עניין של חינוך. אני מסכים איתך שיש שנאה, אבל הוויכוח הוא מאיפה היא מגיעה? וכיצד ניתן לעצור אותה? ובמקרה זה אתה לא מדבר דברי היגיון... תסביר לי מה בדיוק אתה מציע לעשות בבקשה. הגיל כמובן משחק תפקיד בדיעות של האדם, אבל אסור לפסול דיעות של אנשים רק בגלל גילם.

תגובה מאוחרת

בקשר לילדון למעלה, תסביר לו מהיכן הבאתי את ה"מנייק" קרא שוב את דברי ותראה שלא הזכרתי בשום מקום שהמוסלמים בטורקיה הם גרועים. מה שכן אמרתי זה שטורקיה או האדם שהעלה את הרעיון הזה (ינוח בשלום על משכבו) הבין שבכדי שטורקיה תעלה מדרגה ותגיע לרמה של שאר מדינות אירופה, על טורקיה להפסיק לתפקד כמדינה דתית מוסלמית. ומסתבר שהוא צדק, לפחות עד היום. טורקיה מתקדמת כל פעם יותר ככל שהם מתרחקים מדת האיסלאם. אם מישהו ינסה לרמוז לי שזה גם רעיון טוב לעשות זאת עם הדת היהודית והמדינה אז אני אזכיר לו שבזכות הדת היהודית הגענו דוקא לארץ ישראל. ושמדינת ישראל היא דוקא אחת המדינות היותר מתפתחות בעולם ואחת הנהורות שבהן. אז הוא יכול להרגע. ודאי ששינאה זה עניין של חינוך. רק שלהזכירך, שינאת היהודים רודפת אותנו אלפי שנים. אתה חושב שבחתימת הסכם נוכל למחוק אותה ? לא. אין לי פתרון לשנאה. יש לי פתרון לאיך להגן על עצמינו. יש מצבים שלא משנה מה תעשה, ישנאו אותך (קנאה, או כל סיבה אחרת) האם אתה אמור לרצות ולהתחנף לאותם שונאים על מנת שיאהבו אותך ? לא. אתה תשתדל להתנהג כמו שאתה חושב שצריך להתנהג ותשים פס על כל השונאים.

גם אתה לא מדבר בהיגיון

תשמע, אני חושב שאתה שוכח עובדות. לא תמיד שנאו אותנו במדינות ערב. כשאיראן עוד הייתה מדינה נורמלית היו לנו יחסים מאוד טובים איתם. לא הערבים שונאים אותנו, אלא המנהיגים הפודמטליסטים. הבעיה היא שהם שוטפים לאנשים את המוח בקצב מפחיד. והעובדה שהוא ´ילדון´ כביכול לא משנה כלום, אתה ממש אטום לדיעותיהם של אחרים. גם אני ´ילדון´ אם זה מעניין אותך.

הם לא ´שמאל´ כל האנטישמי הנ"ל, הם..

אנשים טפשים שיצר מהפכנות ילדותי רודף אותם. אין להם שום אידיאולוגיה אמיתית.

Deathatred

New member
מאות האלפים

שמפגינים נגד המלחמה בעיראק, בבלגיה, איטליה וארה"ב מזהים את עצמם עם השמאל, ומנהיגי השמאל בעולם לא ממהרים להסיר את חוצנם מהם.

shay or eli

New member
אנשי שמאל מתנגדים למלחמה בעירק

לא בגלל שהם אוהבים את סדאם חוסיין, אלא בגלל שהם לא רוצים שאמריקה תשתלט על עירק. הם רואים במלחמה צעד אימפריאליסטי שנועד לגרום לשוק החופשי והדיקטטורה של הבורגנות לשלוט במקורות הנפט המזרח תיכוניים. ארה"ב די מוכיחה את זה כשהיא אומרת שתהיה מלחמה למרות שסדאם נבהל והסכים לאולטימטום האמריקאי על הפקחים (תקנו אותי אם אני טועה). הרבה שמאלנים דווקא כן תומכים בהורדת משטרו של סדאם חוסיין - חלקם טוענים שצריכה לקום פדרציית מדינות כמו בריה"מ ולטפל בעירק, חלקם אומרים שסין צריכה להוריד את סדאם (אלו שעוד אשכרה מאמינים שסין היא סוציאליסטית) וחלקם פשוט מנסים לתמוך בתנועות המהפכניות העירקיות והכורדיות. כך שרוב האנשים שמתנגדים למלחמה בעירק לא תומכים בסדאם כי אם מתנגדים לגלובליזציה והאימפריאליזם האמריקאי. אין פה שנאה עצמית כי אם עמדה פוליטית שקיימת כבר הרבה זמן, הקומוניזם והסוציאליזם אינן תנועות חדשות בכלל.

asafpp

New member
"הדיקטטורה של הבורגנות"

מושג שרק אנשים משועממים יכולים להמציא. בטח לא מישהו שגר במזה"ת. סליחה, תיקון טעות, בטח לא מישהו שלא שוכח שהוא במזה"ת.

koby83

New member
עובדה שזה קיים

בוא נחשוב שנייה, מי נמצא בפוליטיקה, אנשים עניים? מי מתערב בפוליטיקה לטובתו, עניים? מי יכול להביע את דעתו בפורומים של תפוז, עניים? יש בארץ דיקטטורה של בורגנות- הם אלה בעלי ההשפעה, יש כוח שפועל לטובת האינטרסים שלהם. גם הפוליטיקה, גם בעסקים, כולם חלק בזה. שרון, מצנע, נתניהו, ברק הם לא אשכנזים עשירים אליטיסטים? הם כן. אגב, מרצ היא גם חלק בעניין, למרות פעילותה בכנסת.

asafpp

New member
מצטער על הגסות: חרטוט

ממתי אנשים עניים לא יכולים להביע את דעתם? יש הרבה אנשים שהגיעו לתפקידים שלטוניים מהתחתית של החברה בישראל. זה שהם לא הרוב, זה לא אומר שאנחנו ב"דיקטטורה של בורגנות"

למעלה