לא יפה, אבל מצחיק.

ixmix

New member
שאני אבין

לא אמרתי שאתה צריך להסכים לדעתי, לא אמרתי מילה על ביבי שטרחת להשחילו הנה משום מה, לא הדיון המעניין שלך בפורום אקטואליה נדון כאן. כתבתי את דעתי ואם איני טועה כתבתי גם "אני אישית חושב ש" בתחילת הדברים, אתה לא מסכים? יבושם לך. מותר לך לטעות, כמו גם לי. ולשאלתך - לדעתי כן, הסיבה שהדברים קורסים הם ההשקעה במדיניות של התנחלות ע"ח דברים אחרים (אם תרצה קיבוצים, מושבים והתנחלויות על חשבון השכונות), העסקת חיילים כשוטרים בתפקידי מישטור וקילגוס למיניהם, העסקת שוטרים בבט"ש שאינו משטרתי ועוד כהנה וכהנה. כשכל משאבינו מופנים לפעולת הכיבוש, השליטה והקילגוס וכשאנו נוהגים זלזול בערכים מעבר לגדר, אז גם אין משאבים כאן וגם הגדר לא עוצרת את עליבות הערכים.

אטיוד5

Active member
גם לא ביקשתי לתסכים לדעתי

בכל אופן, לדעתי, תליית כל החוליים במדינתנו בדבר אחד ויחיד, הפעם כיבוש (ופעם אחרת, אצל אחר פה - ביבי) , הוא מוטעה. לא רק מוטעה, גם קיצוני והזוי. בחירת המילים שלך ("קילגוס") גם היא כזאת - קיצונית והזויה. באשר לגדר - היא לא עוצרת ערכים, היא עטצרת ערבים. וטוב שכך.

ixmix

New member
ברצינות?

אנחנו לא מתנהגים כקלגסים, פעמים רבות? הלוואי שתיאלץ לעמוד רק יום אחד במחסום כזה, כערבי. וכל החוליים לא תלויים בכיבוש, אבל כמעט כולם קשורים אליו בדרך זו או אחרת.

Sea Urchin

New member
ולא נראה לך שטיפול בכל הגורמים האלה

יביא גם למצב שבו תהיה לנו משטרה יותר איכותית? לדעתי מערכות חינוך ורווחה טובות גם יביאו לצמצום שיעור הפשיעה בארץ, ואז גם פחות עומס על המשטרה שיביא לפחות ניהול מטומטם של סדרי עדיפויות וטיפול יותר רציני במי שעדיין בוחר בפשע. כמו כן אם בתי המשפט היו מגבים את המשטרה במעצר אנשים המהווים סכנה לציבור, נראה לי שהיו מנפנפים פחות אזרחים שבאים להתלונן. וע"י תגמול הולם גם היה ניתן לגייס כ"א יותר איכותי למשטרה. ובהצלחה למפכ"ל החדש במילוי תפקידו.

ixmix

New member
אין פה שאלה.

בוודאי שיש קשר בין הדברים, וברור כי חינוך טוב יותר יביא לשיפור באיכות כ"א, למשל אם הדרישה הבסיסית היא בגרות, אז תעודת בגרות שיש לה ערך מבחינת ידע עולם תסייע לאיכות השוטר. על אף דעתי זאת, עדיין אני מצביע על עליבותה של המשטרה על רקע השאר.

השמצות גסות וחסרות שחר

"בולטת המשטרה בעליבותה, שחיתותה, טפשותה, חוסר תפקודה וכשלונה כמעט בכל מה ששוטרי ישראל נוגעים בו."??? משטרת ישראל הרבה פחות מושחתת, נאמר, צצשטרות בארה"ב הנגועות בשוחד כבד מעבריינים, שלא לדבר על מדינות כמו רוסיה, סין, הודו, ומדינות רבות נוספות. מתי שילמת לאחרונה שוחד לשוטר? זה נוהג נפוץ ברבות ממדינות העולם. אני אישית שילמתי כזה ברוסיה, במצרים, ובארצות הברית, לפי רמז ברור של קציני המשטרה. המשטרה מתפקדת לדעתי לא רע, במגבלות הקיימות. מצב הפשע בישראל אינו מן הרעים בעולם, פשעים רבים מאד מפוענחים. המשטרה נלחמת בשנים האחרונות בשחיתות בקרב פוליטיקאים ואנשי עסקים, ורוב הפשעים הקשים מפוענחים. מערכת הבריאות הציבורית "מסואבת המתמוטטת בהדרגה"?? נכון שיש מה לשפר, אך היא טובה יותר ושוויונית יותר , עדיין, מרוב מדינות העולם. מערכת המשפט שאין בה בקרה או משוב? אתה מצפה למשוב מהעבריינים המורשעים או מעורכי הדין הדחויים? מערכת הבטחון מושחתת מלמעלה עד למטה? י שלך הוכחה או רמז להוכחה לטענה מוגזמת כל כך? אתה, נדמה לי, מורה? לעניות דעתי, ראוי לך ללמוד כמה דברים...

ixmix

New member
במה כבודו עוסק?

שאם בהשמצות אישיות על רקע תפקידי הענין, הרי אוכל להשיב באותה מטבע. או אם אתה מחפש תשובה ענינית, עשה זאת בלי להתייחס למקצועי, אלא אם זו התייחסות ענינית. עד אז, לצערי לא אשיב (ולמרות שיש לי לא מעט לכתוב על הנושאים). דרך ארץ קדמה לתורה.

אכן דרך ארץ קדמה לתורה...

וכמו שאתה נוהג תמיד, הפגנת דרך ארץ למופת, הפעם בעיקר כלפי משטרת ישראל.

יש לך תגובה לענין?

אם לא, אתה מוזמן להתלונן עלי שוב- עוד פעם חזרתי על משהו שכתבת על עצמך בפורום. ואכן, אתה נותן דוגמא לאיך מורה צריך להתנהג. אחרי השתלחות גסת רוח בכל העולם אתה פתאום נזכר שדרך ארץ קדמה לתורה.

ixmix

New member
בוודאי:

הבעיה אינה רק בכך שהשוטרים שיש להם את האינטראקציה הגדולה ביותר עם הציבור הם בתפקידים שמאפשרים להם להיות אהבלים מוחלטים (שוטרי תנועה שכל שוטר יכול להעיד מה איכותם ומי מגיע לשם, יס"מניקים המתהדרים בעיקר בשרירים מגודלים והכאת שוטרים, יומנאים שכל אחד יכול להבין כיצד הגיעו לשם ומה נדרש מהם וכדו'). הבעיה חמורה מכך - גם ושטרים טובים נעלמים במערכת, משום שבכדי להתקדם צריך לעגל פינות (בלשון המעטה) ומעבר לכך, המערכת רואה באזרח את האויב מספר אחת, ובאויבים היא רואה יעד להגנה. בדיחה עצובה. ואם את לא מאמינה, ראי מה קורה במגרשי הכדורגל, בכבישי ישראל. או נסי לשמוע שיחה בין תוקפן לקורבן, כשמטרתו העיקרית של השוטר היא שלא תוגש תלונה. הכי טוב, קראי את סיפורה של הגברת שנרצחה לאחר עשרות תלונות במשטרה על השכן, שגם איים עליה ושרף את רכבה... "תסתדרו לבד", אמר לה השוטר, "תתפשרו" אמר שוטר אחר ושלישי יעץ להם לשלוח אנשים להכות את השכן כדי שלא תהיה בירוקרטיה. סיפור שמראה איך פועלת משטרת ישראל בענינים שבהם אלפרון לא מעורב (בענינים שבהם הוא מעורב, שומרים על חייו). אתה מוזמן להגיב לענין. בהצלחה, חביבי, זה יהיה קשה.

תגובה לענין:

בתור איש מחשבים בוודאי יש לך רקע במתמטיקה, ולכן אתה צריך לדעת שאי אפשר להוכיח כללים על סמך דוגמאות. באותה מידה אני יכול להביא את דוגמת המורה שלי שריקי בתור הוכחה שכל המורים נבזים, ואני יכול להביא כמה דוגמאות מפורום זה ולטעון לפיהן שכל המורים דמגוגים, ואחרי שעשיתי זאת אני יכול לגנות את מערכת החינוך הרקובה.

ixmix

New member
בוודאי שאתה יכול

לדעתי מערכת החינוך רקובה. את דעתי אני קובע על סמך היכרות עם מספר מפקחים, עבודתם והתגמול, עם כמה עשרות (יותר ממאה, אם נדייק) בתי ספר ומוסדות חינוך כתלמיד, הורה, מורה ומנחה מטעם המשרד. יש בה פינות של אור, אך ההתנהלות שם מביאה לרקבון מערכתי, שגורם לכך שאנשים טובים במקומות מעולים הופכים לעבדים לרייטינג ולשיטה שהיא גרועה מאד. אני מבסס זאת על סמך ביקורת קשה על שיטת ההיבחנות, על חוסר הסיוע וההכלה ללקויי למידה (סיוע שהפך מהכלה להקלה ולא להיפך) ועל עוד חוויות כאלה ואחרות. אכן, דעתי לא נקבעה על סמך סטטיסטיקה מתמטית מדויקת, ואולי אני חוטא לאמת ומערכת החינוך היא נפלאה ונהדרת, כשם שמשטרת ישראל מתפקדת נפלא ומערכת הבריאות הציבורית אינה מסייעת לעשירים ולמקושרים בעוד שעניים נידונים לעיתים לטיפול דפוק... ואולי קרוב המשפחה שלי שהיה צריך לשלם 5000 ש"ח כדי שלא ינתח אותו רופא מתמחה, בבית חולים ציבורי, כשיש לו הביטוח הרפואי הכי טוב שנמכר לציבור הוא רק אחד ממאות דוגמות שאינן מייצגות, כמו הזקנים במסדרון, כמו אשתי ששכבה במסדרון לאחר לידה. אולי אכן כל טענות הרופאים שנשמעו לאחרונה הן מופרכות, ואולי האחיות והסניטרים מתוגמלים כנדרש ואינם עובדים בעומס בלתי אנושי כמעט, כפי שטוענים סגלי בתי החולים וכפי שאני רואה בכל פעם שאני בחדר המיון. אולי באמת צריך לעשות סטטיסטיקה מתמטית על כל תחום בחיים. ואולי לא. אני חושב שמערכת החינוך רקובה, מותר לך להסכים או לא, יהיה בהחלט קשה להוכיח את זה (כפי שלא תוכל להוכיח שהיא אינה רקובה על סמך כמה פינות בריאות). אתה מחפש הוכחה מתמטית להבעת דיעה, ואם כן לא ניתן להביע דיעה, למשל - לדעתי הפלסטינים כעם אינם מוכנים לשלום עם ישראל (בטח יש כמה שכן), לדעתי הקיבוצים קיבלו הרבה כסף מהמדינה שלא הגיע למקומות אחרים (למרות שאולי יש קיבוצים שלא לקחו אלא דווקא נתנו, איני יודע מבחינה מתמטית), לדעתי רוב האנשים אינם בוגדים בבני זוגם משום שיש לאנשים נטיה להיות טובי לב ולשאוף למימוש עצמי (אין לי הוכחה מתמטית גם לזה), לדעתי מי שקובע על מה הוא מתווכח ומחליט עבור מי שמולו מה הוא חושב ואז עונה לעצמו הוא לא נבון (למרות שלא בדקתי זאת מבחינה הסתברותית, מתמטית או פיזיקלית).

ixmix

New member
לא ממש.

התייחסות אישית אינה נעימה. זה לא מראה דבר, חוץ מאשר ש...התייחסות אישית אינה נעימה. אה, כן - זה גם מעיד על רוח הפורום. חבל. וזה גם מראה שהתייחסות אישית אינה נעימה, ועדיף לא לנסות להגיב עליה באופן עניני, כי היא תשוב להיות התייחסות אישית ש... איננה נעימה. האם זה מוכיח משהו על הדיון? כן, שהצליחו להסיטו מהענין, שוב. כפי שקורה כאן לעיתים. איך עושים זאת? אד הומינום. התייחסות אישית.

ixmix

New member
השוטר בפוטומונטז'?

הוא גולש פה?!

ixmix

New member
אתה לא מבין

זה קורה כי אני אדם רע, רגע לפני שאני שולח את היהודים לתאי הגזים, אני גוזז את שיערותיהם.

למעלה