לא ינום ולא ישן צורר ישראל

טוב, זה כבר דיון אחר

וגם פה את לא ממש מדייקת בעובדות, אבל אני אוותר.

רק אגיד שמבחינתי אני בכלל לא מקבל את הקונספט הזה של "אדמות מדינה" "משפט בינ"ל" "בנייה בלתי-חוקית" וכו'. מבחינתי זה הכל סלנג פשיסטי ואני לא רואה מדוע יהודי או ערבי או אדם שנולד בקונגו לא יכולים לבנות בית בשכם, תל אביב או אפילו בקיבוץ (כולל כאלה עם "ועדות קבלה" - מושג מגעיל ביותר) מבלי שביבי או קרי יתנו להם אישור בשביל זה.

שימו לב ל-newspeak שקיים פה: בנייה היא גזל. נו באמת.

כל עוד יש מערכת של מדינות ריבוניות

עם שיטת משפט הקשורה לטריטוריה מסויימת, זה מה שיש. אני לא בטוחה שהאלטרנטיבה היא עדיפה: שלטון (ומשפט) התאגידים הבינ"ל, שלמעשה מכתיבים כבר היום את האג'נדה הבינ"ל בכמה תחומים. עדיין בשיטה הנוכחית יש לתושבים במדינות לאום איזה say לגבי גורלם, ויכולת לשמור על אוטונומיה תרבותית ברמה מסויימת.

הדברים רחוקים מלהיות מוחלטים

כפי שאת מציגה אותם אחרת היה ממש פשוט להסביר למה צריך להחרים את ישראל. כולם, חוץ אולי מווטרס, מבינים שהדברים מורכבים מלהיות מוכרעים בקלילות ע"י פרשנות פשטנית כזאת או אחרת של החוק הבינ"ל.

חרם אינו מתחייב מהמצב שתארתי

זהו בסה"כ אמצעי לחץ. זו אינה סנקציה שכתובה איפשהו. וכן, המצב באזורנו הוא מורכב, ולא תמיד דברים שרואים מכאן רואים גם משם, וההפך.

אני מוכרח להגיד ולתקן

להגיד, שאני מסכים ב-100% עם הדברים שאת אומרת כאן. לצערי, שאר החברים כאן בדיון מדברים או מהבטן או מבורות, ואני לא בא חלילה לפגוע. להגיד שאין כיבוש, שהאו"ם זה קשקוש (יצא לי חרוז) וש"מבחינתי אני בכלל לא מקבל את הקונספט הזה של "אדמות מדינה" "משפט בינ"ל" "בנייה בלתי-חוקית"" (וואלה, נעדכן את קרי בעניין) זה לא ממש רציני. מצחיק גם שאותו חבר אומר שהוא "לא רואה מדוע יהודי או ערבי או אדם שנולד בקונגו לא יכולים לבנות בית בשכם, תל אביב" ובאותה נשימה תומך בהתנחלויות, בכיבוש, באפלייה ובאי מתן זכויות בסיסיות ואזרחות למיליוני בני אדם (לא אגיד אפרטהייד, כדי שלא יקפצו עלי, אבל כן, אפרטהייד, סוג של). בטן או בורות, אתם תחליטו. ואגב, "האוזן המחתרתית", אני מצטער שאני נותן דוגמאות מדבריך, שום דבר אישי כמובן.

ולתקן תיקון קטן, כתבת (ציף) ש"כל אלו הם מסמכים משפטיים - חוזים - שישראל מחוייבת לקיימם" - לא כל האמנות הן חוזים משפטיים, אלא חלקם הם מנהגים, כלומר סוג של פסיקה מחייבת שאומצה ברחבי העולם ומחייבת מדינות החברות באו"ם גם ללא חתימה ממשית עליהם.

http://he.wikipedia.org/wiki/מקורות_המשפט_הבינלאומי_הפומבי

arieltr

New member
בטן או בורות? החלטתי

לא אמרתי שהאו"ם זה קישקוש. אמרתי שהאו"ם (ציףציף לא להתבלבל1) הוא שעשועון עולמי (יש הבדל), כי הוא באמת כזה וככה הוא מתנהל. ואני לא ציני. חסרה שם רק נערת גלגל. אבל אם אתה מתעקש על קישקוש אין לי בעיה סופר רצינית אם זה.
בחייאת טאורטיקל אתה לא באמת קורא לאו"מ ארגון רציני, נכון? זה רציני לקרוא לארגון הזה רציני? ארגון שיוויוני? לא מוטה? איך אתה קורא לזה?

לגבי האין כיבוש, לא טענתי זאת חד וחלק. כן טענתי שאני חושב שצריך לבדוק (בשני המובנים שכתבתי) לא מעט לפני שזורקים את המילה האופנתית הזו לאויר כל 18 שניות. (אותה הבעיה קיימת גם בשימוש הזוועתי שנעשה במילה אנטישמיות, אבל זה נושא אחר).
את מה שאני חושב שצריך לבדוק כתבתי בערך 25 פוסטים למעלה. אתה יותר ממוזמן לענות עליהן, לפחות עבור עצמך. ולא, לא תשובות שמעוגנות בהחלטה 521 סעיף 126.1.39 פיסקה ארבע, שורה חמש של המשפט הבינלאומי (ציףציף לא להתבלבל2). אלא תשובות קצת פחות אבסטרקטיות שקשורות לעובדות בסיסיות ולא אינטרפטציות מילוליות, או רגשיות.

אם נשהה לרגע קט את המילה כיבוש (כולם מבולבלים, זה בסדר ציףציף), אני אנדב את דעתי והיא שיש שם דיכוי לא ראוי בהחלט, ואינני מתומכיו.

כן, אבל גם נוהגים הם סוג של חוזה/חוק שבע"פ

וממילא רובם בסופו של דבר מעוגנים במסמך. גם במשפט האנגלי היה מושג של "נוהג" מחייב, שמעמדו כמעמד דבר חקיקה, לפחות עד שנות השמונים של המאה הקודמת. אני מניחה שכיום כבר לא. אולי במקומות כפריים נידחים? אולי באירלנד? אבל זה יותר קוריוז אקדמי, בשביל אנשים שמקשיבים למרצה בקורס "שיטות משפט". (אם עדיין מלמדים את הקורס, בכלל).

את זה מלמדים ב"מקורות המשפט הישראלי"

ואח"כ ב"משפט בינ"ל פומבי". דווקא זה האזור שבו יותר מעניין להקשיב למרצה, לעומת שאר קורסים משמימים

חוזה איננו חוק.
בכל מקרה, הפוענטה היא שמנהגים יכולים להיות מחייבים כמו אמנות חתומות, גם אם מדינה מסויימת מתנגדת להם ומעולם לא חתמה על שומדבר שקשור להם.
יאללה, סגרנו.

Barmelai

New member
מצטרף לדבריך

בקטנה, אני די מתעב את שרשורי הפוליטיקה הללו. כמי שהיה בעבר ווכחן לא קטן, אני נמנע כיום מדיוני סרק ושומר את דעתי למקרים ספורים שמישהו באמת מקשיב. הויכוחים כאן מוציאים את המירע מגולשים שבזכותם הפורום מתקיים ומוציאים מהמחילות טוקבקיסטים שמנצלים את מדיניות השמיים הפתוחים של הפורום כנגדו.
כל זה קרה גם הפעם אבל מכיוון שאני הוא זה שירה את היריה הראשונה, עקבתי אחרי השרשור, די משועשע, אני חייב להודות. הייתה כאן תצוגת אמן של הסתייפות סימולטנית בין ציפציף לשאר העולם פחות או יותר. זה די יחסי כוחות של גוליבר נגד גמדים, חלקם מנסים לכסות על בורות איומה בניבולי פה וסימני קריאה, כמקובל באתרים נחשלים יותר.

חברים, הרפו. דברו על נושאים שבהם לכולנו יש משהו חכם לומר, כמו מוזיקה. ואתה שוטה, אני לא מכיר אותך בתור אחד שמכבס מילים. דבר חופשי, אפרטהייד זה כאן.

אתה גם לועג לאחרים

ועוד כותב, ללא שום סימוכין, כמה שלמטה מרמתך לענות לאותם "גמדים בורים איומים שיצאו מהמחילות". לפחות אל תכתוב כלום אם כל מטרתך היא בוז וזלזול.

ייתכן וזה נשמע מזלזל מצידו

אבל אני חושב שהדיון הזה מדבר בעד עצמו. לא שנאמרו פה דברים איומים שעוד לא שמענו, אבל רמת הטיעונים של רבים מהאנשים לא הייתה גבוהה במיוחד, ללא קשר (או כנראה שעם קשר, בעצם) לדעותיהם הפוליטיות של הטוענים. בכל מקרה, נראה שאפשר לעבור הלאה.

אל דאגה

לא לקחתי שום דבר אישי, במיוחד מאחר ולא כתבת שום דבר בעל תוכן של ממש

יאללה חבר'יא, נראה לי אפשר לסגור פה את הבסטה, לא? זה זמן טוב ללקק את הפצעים, לאגור מחדש את התחמושת, להחזיר את הברמלאי לבית (מי הוציא אותו בכלל?!) ולחזור לויכוחי המוסיקה - הבמילא חריפים יותר... ג'וני ת'אנדרז לבוקר?

חחחח

שמע, זה שווטרס עושה ועשה מוזיקה גרועה ברובה זה לא אומר שהוא לא מבין במזרח התיכון

גם אותך הם עושקים?

או שבדומה לווטרס הדוגמטי יותר נוח לך עם הצגה חד מימדית של מציאות מורכבת?

arieltr

New member
אירן נכנעה? מתי?

לאירן יהיה נשק גרעיני ללא שום צל של ספק. הם חופרים וחופרים מסביב לכל המכשולים בדרכם, אך בסופו של דבר, בדרך כזו או אחרת הם יגיעו לנשק. בלתי אפשרי למנוע את זה השאלה היא רק לאיפה זה יתפתח אחר כך.
מי שמאמין לחילופי שלטון, צלילים חדשים או ספינים אחרים מאירן וודאי גם חושב שהמדינות הערביות יכירו בארץ ישראל כמדינת העם היהודי. או עלול גם לחשוב שירושלים קדושה לאיסלם. אבל איך בכלל הגעתם לדיון הזה? בטח פפפפרינס

droriko

New member
קיצר אתה שמאלני חרטא

שוב ומזיין את המח על העקרונות ועל כמה שאתה ״לא ישן בלילה בגלל הכיבוש״ אבל מוכן לזרוק בשביל הופעה של ניל יאנג. אבל העיקר שאתה חי טוב עם הפוזה של הרוקר השמאלני

למעלה