עמק יזרעאל כמו שאני רואה את זה
הגרעין עובד השנה עם 13 ישובים אם אני לט טועה, אבל זה משתנה משנה לשנה, אבל ישובים שבתנועה לא חסר, יש הרבה ואני אפילו לא זוכר בדיוק כמה עכשיו. יש גם את העבודה במרכז הקליטה במרחביה, אליו מגיעים עולים חדשים מאתיופיה, אני מעביר שם פעולה לכיתות ו-י'ב פעם בשבוע ואני יכול להגיד לכם שזה לא פחות מעניין מעבודה במושב, ואפילו מאתגר במיוחד. כל גרעינר עובד בשני מושבים\ישובים, וגרעינר אחד עובד גם במרכז קליטה(השנה זאת לירון מלב השרון). התפקיד העיקרי שלהם במושבים הוא להנחות מדריכים וישיבות צוות, להדריך את שכבת ט' ולפעמים גם שכבות אחרות, לדאוג לפעילות מועצתית ועוד... אופי של הנוער- יש ויש, מצב אחד אם אתם מחפשים קשר אישי... זה המקום! החניכים קשורים מאוד מאוד לגרעינרים, ונותנים להם הרבה בחזרה על העבודה הקשה שלהם, אתם יכולים לבוא בכל יום באמצע הלילה לגרעין ביפעת ולראות חניכים שישנים שם, הגרעין הוא כמו בית גם בשביל החניכים, ויש דגש חזק על זה... לא חסרים מדריכים ופעילים, הנוער מחובר מאוד לתנועה, ואפשר לראות את זה בכל מפעל תנועתי, אבל זה מייצג אולי חצי מהנוער בעמק, לצערי החצי השני, קצת "פוספס" איפה שהוא בתהליך. וחשוב לעשות הכל בשביל לחבר אותם לדרך הטובה, גם אם זה לא לתנועה עצמה, אבל לפחות שיעו עם עצמם משהו חוץ מלעשן כל היום ולפשוע, וגם אני באתי מהחצי הזה... ככה שאני מכיר את זה אישית טוב, ואשמח לספר על זה אישית למי שירצה לדעת יותר... איך שאני רואה את זה, מה שהכי חשוב בעמק, זה הקשר האישי עם הנוער, כי ההדרכה תעמוד גם בלי הגרעין (יהיה להם יותר קשה אבל זה כבר היה ככה לפני כמה שנים וככה זה גם בחלק גדול מהמושבים פה), אבל הנוער פה חייב את הקשר הזה שמחזיק אותו, שהוא תמיד יודע שיש לו למי לפנות ולא משנה באיזה בעיה. כמובן שאם אתם רוצים ויש לכם רעיונות לפרוייקטים ענקיים, תקבלו פה את כל התמיכה מהמועצה, יש פה כח אדיר של מדריכים ופעילים, וכל פרוייקט שתחליטו עליו אם תרצו יצליח. המועצה הבינה מזמן שהנוער הוא הכי חשוב, ותומכת בפעילות של הנוער מאוד. הצגתי עד עכשיו בעיקר דברים טובים, אני ינסה להציג את הקשיים שאני רואה, או עובר לפעמים גם בתור פעיל במועצה. המערכת פה היא מאד מאורגנת ומסודרת, יש את אסי שהוא מנהל מחלקת נוער, והחלטה שלו אף אחד לא יכול לשנות. יש את אלון, רכז המפעלים, באמת גבר גבר! יתמוך בכל רעיון שלכם ויעזור, יש את גלעד(זיגו) רכז ההדרכה של כל תנועות הנוער בעמק וגם רכז שכבת י'ב. ויש את תם הרכזת של התנועה בעמק. המערכת משומנת היטב וקשה לפעמים לעשות דברים שונים, גם בגלל שאין הרבה זמן ויש בלי סוף עבודה. אבל אם תחליטו שאתם רוצים לעשות משהו וזה באמת חשוב לכם, תקבלו את כל התמיכה מהמועצה וממחלקת הנוער. תמיד אנשים חושבים שאין מה לשנות פה כבר והכל מבוסס ובלה בלה בלה... אז נכון המועצה מאוד מבוססת, ויש נוער מאוד חזק ומגובש, אבל אני מבטיח לכם שלא חסר פה מה לשנות, ודברים שחייבים לעבוד עליהם, לא חסרות בעיות לנוער. ואני יכול לכתוב לכם רשימה ארוכה שלהן. ונראה לי שסיפרתי מספיק, אם יש שאלות אני אשמח...