לא יכול להחליט...

גם לגרעינרים לשעבר מותר?

יורד ברד כרגע אז אני אכתוב בקצרה לפני שיהיה ל קצר במחשב...... אני רואה את זה ככה- כל המועצות אותו הדבר בעקרון- יש יישובים מאוד שונים, שבהם כלמיני סוגים של מצב כלכלי (תמצאו שם גם נורא עניים וגם נורא עשירים), ומצב תנועתי, אבל לכל יישוב ומועצה יש את הדברים שמייחדים אותה. כמו הקומונה- (כן כן גם פה) אי אפשר לדעת איך זה עד שאתם לא שם. על כל מועצה יש איזושהי דעה קדומה שבדרך כלל לא מבוססת במציאות ומאוד קשה להגיע להחלטה לפיה ("מה, אבל כולם עשירים בלב שרון"). אבל מה שכן אפשר לדעת זה את הפרטים הטכניים ולפיהם להחליט- למשל אני ידעתי שבחוף אשקלון יש עבודה עם מד"בים בכל היישובים, וזה דבר שלא הייתי מוכנה להתפשר עליו. ידעתי שבבאר טוביה יש גרעין ראשון וזה דבר שרציתי. וכדאי גם ללכת למקום שמרגישים יותר קרובים אליו רגשית (לפי דעתי). נניח מישהו ממעלה יוסף יתחבר יותר רגשית למועצה כמו מרחבים כי יש לה מנטליות דומה למועצה שלו. טוב, אז לא כל כך קצר.... שיהיה לילה עם שלג!
 

kedeman

New member
אני לא בטוח

אני לא רוצה ללכת לעמק יזרעאל וזאת מועצה שבאופן יחסי יש לה מנטליות דומה לעמק חפר
 
לא התכוונתי לזה

התכוונתי שאם אתה מתחבר לסוג המנטליות הזה, כי אתה בא ממועצה דומה- אז תלך על זה. אתה לא מתחבר למנטליות הזו? אחלה, אתה יודע מה טוב בשבילך. זה פשוט אומר שתכיר מנטליות חדשה, זה גם טוב :)
 

א ל ו ש ה

New member
אני אנסה...

אז ככה, בגרעין עודד רמת הגולן יש 8 גרעינרים. כרגע הגרעין נמצא בקצרין בבנין קומות- לא אטרקציה, אבל הוא שם על מנת לחסוך בכסף (הם נוסעים עם ההסעות של נופי גולן למושבים/קיבוצים). אני יכולה לספר על מה שהגרעינרים שאצלי (או שהיו אצלי) בקיבוץ עושים- מעבר לזה אני לא כל כך יודעת.... הגרעינרית שלי מעבירה הנחיות, ישיבות של צוות הדרכה, מדריכה ט'ניקים של 4 קיבוצים ביחד. (וואו. רוני את כלה!) אה... מה עוד?... הנוער כמובן מובחר! אחלה אנשים יש פה בגולן! לדעתי עניין הרכז-איזור עכשיו די בבלאגן, אבל אני לא יודעת מה ההשלכות שיש לזה... ו..... לא יודעת... חבר'ה של הגולן!(לא משנה מאיזו שכבה!)- אני אשמח אם תתקנו אותי אם טעיתי, ואם יש לכם מה להוסיף- נפלא!
 
על חופא"ש (אימפריה)

טוב, כמו שאמרתי- רוב הדברים אותו הדבר בכל המועצות. אז מה הייחוד? טוב, לפי מיטב הכרותי.... מועצה קטנה בשטח, עם 10 קינים שעובדים בהם גרעינרים. האוכלוסיה מאוד תומכת בגרעין ברוב היישובים, וגם המתנ"ס מאוד תומך. מאוד עוזרים לגרעין ומנסים לתת את כל התנאים אפשריים כדי לפעול. הגרעין צמוד למתנ"ס ולמועצה, מה שהופך את העבודה ליותר קלה (ברוב הגרעינים צריך לנסוע כדי להגיע למתנ"ס). יש צוות מד"מים כלים ואיכותיים שמספקים את כל הרעל האפשרי לגרעין (שנה הבאה הם יהיו שכבת י"ב מצוינת). ו... זה כל מה שאני זוכרת בינתיים.
 
../images/Emo41.gifגליל תחתון../images/Emo41.gif

אז ככה, במועצה הנפלאה שלנו ישנם 18 מושבים, מתוכם 10 בתנועה. הגרעין ממוקם בכדורי [בין צומת גולני לעפולה], כפר נוער וביצפר אזורי, נמצא דקה הליכה מהמועצה. בעקרון יש 5 גריענרים אבל השנה יש 4. אני אספר לכם על העבודה של הגרעינר שלי [אדר לוי מלב השרון, כפרה עליו]- יש לו 3 מושבים, הוא מדריך ט ,מעביר הנחיות, אוכל צהריים, עושה ישיבות צוות,מקשיב לבעיות שלי, בונה חגים ואירועי זיכרון, סובל את אבא שלי[נאמן נוער, לא הרבה אנשים מצליחים להתמודד איתו], אוכל ארוחת ערב, מעודד אותי וטס לגרעין עם שביקה הנהג של המועצה לכל החרטא שהם עושים בגרעין. בעקרון יש עוד הרבה אבל אני מניחה שקראת בחוברת שלנו. חברה מהגליל- אם טעיתי תתקנו אותי. לילה אור לכולם!!!!
 

קשתונה

New member
אבל יפעת...אני לא מבינה...

הוא אמור להיות נאמן לנוער לא? אז למה למה למה למה...הוא לא נותן לו רשיון?:)
 

מאוו Boaz

New member
קשת יש לו רישיון אבל בגרעינים

בדרך כלל אין מכוניות חוץ מבערבה (ותקנו אותי אם יש עוד מועצות כאלו) כי אני ממש מעוניין במועצה כזו
 

MatanTyler

New member
בגליל אפשר לקבל מכונית מהמועצה

אבל צריך להוציא רישיון מועצתי. בד"כ אחש הגרעינרים עושה.
 
למעלה