לא יכול להחליט...

MatanTyler

New member
לא יכול להחליט...

אני מניח שאני לא הי"בניק היחיד שלא יודעלאיזה מועצה ללכת. אז חשבתי על פתרון נחמד - נפתח שרשור שכל אחד יספר על המועצה שלו ועל הגרעין שם. וזה לא שרשור רק לי"ב! כל הלא י"בניקים גם יכולים לספר על הגרעין שלהם. אז יאללה... :)

Miss Understood

New member
הייתי בשמחה מספרת לך על הגרעין שלנו

רק שאין לנו כזה...מישהו פה יודע באמת למה?!

א ל ו ש ה

New member
מאיפה את?

נראה לי שזה תלוי במועצה. המועצה יכולה להחליט שהיא לא רוצה גרעין. מכל מיני סיבות. או להגיד שהיא רוצה פחות גרעינרים (כמעט קרה אצלנו....)

Miss Understood

New member
אני מדרום שרון...אני לא מבינה אבל

למה שלא תרצה?! גם זה לא שהמועצה שלנו במצב כלכלי כזה רע...

א ל ו ש ה

New member
את זה תשאלי את המד"ב/ית שלך, או

איזה רכז.... כי זה באמת תלוי במועצה, וכל מועצה עם ההחלטות שלה....

Yootam

New member
מתן

אני לא יודע אם יש לי טעם לספר לך על המועצה שלי- עמק יזרעאל (אמפריה) כי זה פשוט מרחק יריקה ממך, ואני מניח שלא תבחר בה, אבל תתקן אותי אם אני טועה, ואני בשמחה אספר לך. בכל מקרה, הדבר החשוב באמת הוא: לדעת איפה את לא רוצה להיות, זה הרבה יותר חשוב מאיפה כן...

s h e e p i t

New member
אבל...

יש י"בניקים שאולי כן יכולים לקחת את עמק יזרעאל כמקום אפשרי להיות בו גרעינרים... אז לפי דעתי אם תספר להם זה יכול לעזור...

Yootam

New member
אם ככה...

טוב, אז יש כאלה שנוטים לחשוב שבעמק יזרעאל אין הרבה עבודה כי כאילו יש הכל. אבל הדבר לא יכול להיות רחוק יותר מהמציאות. קודם כל ישנם הרבה מושבים שבהם אין הרבה ילדים ובני נוער (כמו המושב שלי), ולכן אין גם מדריכים, ולכן תפקיד הגרעינר כמדריך הוא קריטי באותם מושבים. בנוסף בשנתיים האחרונות התחיל לפעול גרעינר גם במרכז קליטה של ילדים עולים מאתיופיה במרחביה, בשיתוף עם הי"בניקים. הגרעין הנוכחי פתח לאחרונה קבוצת תיאטרון ומקווים לפתוח גם קבוצת מד"חים. אני חושב שבשביל להיות גרעינר בעמק יזרעאל צריך להיות יצירתי, כי לכולם כאן כבר כאילו ברור מה צריך לעשות, והגיע הזמן שמישהו יבוא וינפץ את זה. אז בואו לעמק יזרעאל, ואני אבוא לבקר אתכם בקומונה...

Yootam

New member
לדעתי לא

אני לא שמעתי על מקרה שמישהו היה גרעינר במושב שלו. תקנו אותי אם אני טועה.

s h e e p i t

New member
אי אפשר....

אני מאמינה שאם הייתה לאנשים אפשרות חלקם היו רוצים להשאר במועצה אבל אין אפשרות

MatanTyler

New member
שאלתי פעם את הרכזת שלי

אי אפשר, ויש סיבה קודם כל, הם מאמינים שאם הם יזרקו אותך בחברה חדשה, זה יכול לתת הזדמנויות לגרעינר להתפתח וליצור. חוץ מזה, הם רוצים שכל הגרעינרים בגרעין יעברו את אותו תהליך ביחד, זתומרת שכולם "יזרקו" ביחד במועצה לא מוכרת, ולא שכשאחד צריך עוד להתאקלם, השני כבר מרגיש כמו מלך בבית שלו... הרעיון בשרשור הוא שכל מי שרוצה, יספר על הגרעין שלו (איך שהוא רואה אותו) ועל המועצה שלו כדי שלכל המש"צים יהייו עוד נקודות מבט על המועצות. אז משצים או לא, תתחילו לירות!:)

kedeman

New member
אין שום סיכוי

חלק מהרעיון של גרעין זה שאנשים מגיעים לאזור חדש הדבר הכי קרוב זה להיות גרעינר במועצה שכנה שלך כמו שלפני 3 שנים היה מורן גד מלב שרון שהיה גרעינר בהדסים - לפני שהגרעין של לב שרון עבד בהדסים (וסליחה אם אני טועה בשם) ויש את גיל גרבר מעמק חפר שגרעינר בנחו"ם (נווה חורש-מנשה) אבל במועצה של עצמך את לא תיהיי גרעינרית

kedeman

New member
נוהגים לא לשים קרוב לבית

למרות שגם זה יוצא... ברוב המקרים אנשים לא נמצאים קרוב לבית אז הם מתחילים כמעט מההתחלה

kedeman

New member
איריס חברה מאוד טובה שלי

והיא היתה גרעינרית במרחבים גרעין אחד לפני האחרון שהיה שם היא לא היתה בעמק חפר ואת איריס אני לא אשכח (ולא משנה כמה אני אתאמץ...) הידעתם? איריס היא ה-א של גרעין תבו"א (תשעה בנים ואיריס)

למעלה