לא יכולתי להתאפק....

כרכן אפור זה נחש בפני עצמו ולא מופע

כמו: אלבינו, אנרטריסטי, הייפו, אקסנטיק וכו וכו.. תרשום כרכן אפור באנגלית או את שמו הלטיני שרשמתי בהודעה הקודמת ותמצא כמה חומר שאתה רוצה על הנחש הזה. רק צריך לחפש. לסיכום: זה לא כרכן תירס זה כרכן אפור.

עכשיו הכל ברור ../images/Emo51.gif

באמת לאחר שחיפשתי תחת השם הלטיני הגעתי לתמונות שנראות בדיוק כמו הנחש שלי ,לכן אני משוכנע שזהו כרכן אפור ופתאום אני מגלה שיש בכל זאת הבדל ניכר במראה בעיקר בצורת הראש ,לעומת כרכן תירס לסוגיו . האם יש גם איזשהוא הבדל באופיו של הנחש או בצרכיו הבסיסיים ,הרגלי אכילה/מזג/גודל או כל הבדל אחר לעומת כרכן תירס ? אגב ,יום לאחר שהוא הגיע אלי הצעתי לו ולד מופשר ,שתוך כמה דקות כבר היה בקיבתו יחד עם עוד ולד שהכנסתי בעקבות "הביקוש" . עוד לגביו ניתן לציין שהוא כל הזמן בעמדת תקיפה (בדיוק כמו בתמונה) ואפילו נותן מדי פעם נקישות קלות לכיוון הידיים(לא נשיכות ממש) , אך מתרגל מהר וקשה להוריד אותו מהיד .

אני לא ממש מצליח להבין אותך

אתה מאכיל את הנחש פעמיים יום אחרי שהוא מגיע אליך וכבר מספיק לשחק איתו. אתה בכלל קורא את ההמלצות שנותנים בפורום? הן לא סתם ניתנות כאן. המטרה שלהן היא לא להקשות על מגדלים היא לעזור למגדלים ולזוחלים שלהם לחיות ביחד בצורה טובה יותר ולאורך זמן. חבל שאנשים נכנסים לפורום ולוקחים ממנו רק את מה שהם רוצים ומתאים להם ולא את כל מה שבאמת חשוב. אני חוזר על ההמלצה שלי: כשאתם רוצים לקנות חיה חדשה תקראו עליה כמה שאפשר לפני שאתם מביאים אותה ואל תסמכו רק על המוכר כמקור מידע. לצערי במקרים רבים מדי הוכח שהמוכר יודע מעט יותר מהקונה וזה אינו מספיק... לשאלתך: האופי יחסית דומה לכרכן תירס כשהם בוגרים למרות שכרכני תירס טיפה יותר רגועים באופן כללי.

האכלה של נחש שרק הגיע.

יונתן, אתם חוזרים על הנושא הזה עשרות פעמים בפורום. תמיד ממליצים לא להאכיל ולא לשחק עם הנחש לפחות שבוע שבועיים. אני מבין את הרציונאל שמאחורי זה רק שבפועל ( לפחות מניסיוני ) אין כל כך צורך בזה. יש לי כרגע מספר נחשים בבית, כמעט כולם קיבלו ארוחה ברגע שנכנסו לטרריום. כולם טרפו באופן מיידי. אחד מהם הוא בייבי שלך לשעבר שעוד אכל 3 עכברונים במכונית, תוך כדי נסיעה ( הוא פשוט חטף לי אותם מהיד, לא התכוונתי להאכיל אותו אפילו ). ככה שלדעתי, אם הנחש עושה רושם רגוע, לא בלחץ, אין סיבה לא להאכיל מייד כשהנחש מגיע, נהפכהו, זה משאיר את הנחש רגוע לימים הקרובים, שוכב בטרריום ומעכל.

ואם תיתן לו את העכבר וזה ילחיץ אותו

ואחר כך יקח הרבה זמן עד שהוא יתחיל לאכול (ובזמן הזה לא תוכל להחזיק אותו) וכשמדובר בנחש שרק בקע הזמן הזה יכול להיות קריטי. לא עדיף לחכות וללכת על בטוח? אני אתן לך דוגמא: אנשים קנו ממני נחש והתקשרו להגיד לי שהוא לא אוכל אחרי יום שהוא אצלם, מיותר לציין שנתתי להם את כל ההסברים אבל הם לא הלכו איתם ולכן נתקלו בבעיות, או מישהו שהתעקש לתת אוכל לא מתאים ואחר כך באים אלי בטענות או שרצים לכתוב בפורום לא לקנות מבית החיות ורפי כי הנחשים שלהם לא אוכלים. חבל סתם להזדרז גם אם נראה שלא תהיה בעיה, במקרה וכן תהיה היא עלולה להתפתח.

Kavey

New member
אתה צודק 100% אבל.....

לגבי מי שכבר מגדל נחשים, ושיש לו טיפה ניסיון הוא לדעתי יכול בשקט להחזיק את העכבר די רחוק מהנחש, לראות אם יש תגובה של הנחש, אסור מן הסתם לשחרר את העכבר בטטריום או יותר גרוע, לדחוף את העכבר לפרצוף של הנחש. בקיצור, אני לא שולל לרגע את הגישה שלך. אני רק אומר שהיא לא צריכה להיות אבסולוטית. כשהבאתי את הקרפט לראשונה, הוא היה רזה וידעתי שהיו לו בעיות, רציתי לראות את התגובה שלו לאוכל, אז העברתי את העכבר כ 15 ס"מ מעל הראש שלו. תוך שתי שניות הוא זינק וחטף לי אותו.

dreaming h

New member
הערה קטנה לגבי הקרפט שלך

הוא ממש לא הגיע אליך רזה, וגם לא עם בעיות. הרבה קודם, אולי היו לו בעיות, כיוון שהוא סירב לאכול קפוא. ברגע שהוצעה לו ולדה חיה, הוא טרף מיד, ואכל טוב מאוד עד שהגיע אליך. לא יודעת איך מתנהגים הקרפטים אצל יונתן, אבל הקרפט שלי, בכל מצב שמח לקבל אוכל גם מהיד. ולא נראה לי שהסוג הזה סובל מבעיות אכילה באופן כללי. ובכל מקרה, יש לך נטיה לא לקבל המלצות של אחרים, בנוגע לנחשים שלך.

הוא כן הגיע רזה, יותר מזה,

הוא הגיע רזה וקטן משמעותית לקרפטים בגילו, ככה שגם אם הוא אכל, טוב מאוד זה לא היה, לא ככה היה אמור להיראות קרפט בריא בגילו. עצם זה שכתבת שהוצעה לו ולדה, זה כבר לא תקין, הוא אוכל עכברים בוגרים בלי להרגיש, ולדה זה כמו לתת לבורמזי בוגר עכבר. נכון שהסוג לא סובל מבעיות אכילה, אבל הוא ספציפית סבל, באשמתו או באשמת המטפל שנתן קפואים. בנוגע להמלצות....... אין ידע אבסולוטי לגבי גידול נחשים, יש לי די הרבה ניסיון עם נחשים, חלק מהדברים עובדים וחלק לא. כמו שכתבתי, אני לא שולל את מה שיונתן כתב אבל, אצלי זה שונה ועובד טוב מאוד. תהיי פתוחה גם לדעות אחרות, אל תהיי מקובעת על כללים מסויימים, לא כל מה שנאמר פה הוא קדוש אם נאמר ע"י אנשים שאת סומכת עליהם וגם אני, זה חוזר על עצמו כל פעם מחדש.

dreaming h

New member
אני לא אכנס איתך לויכוח הזה

שום דבר שכתוב כאן לא כתוב קדוש עבורי, ואני פתוחה גם לעות אחרות. יחד עם זאת, יש דברים שלא הייתי מנסה. והוא הגיע קטן כיוון שתקופה ארוכה הוא לא אכל. בחודשים שהוא היה אצלי, הוא אכל טוב מאוד.

את לא רוצה להכנס לויכוח הזה מסיבה

פשוטה. את יודעת שאת טועה :) צודקת, שהוא היה אצלך הוא אכל כמו מלך, היה בריא וגיבור, הנחש שאני קיבלתי, ובמחיר נמוך מהמחירון מהסיבה הבאה, הוא לא היה בריא, לא היה בגודל תקין ולא היה תקין. דבר שני. לא היית מנסה לתת לנחש אוכל ביום הראשון שהגיע אלייך??? אפשר להבין למה את לא יכולה להעביר עכבר, 20 ס"מ מנחש, לראות אם הוא מגיב אליו ולתת לו לאכול?? או למה, אם הנחש רגוע, אוכל, לא לחוץ, למה לא להחזיק אותו קצת ביד?? את זה לא היית עושה רק כי קראת כאן כמה פעמים שאסור. ומאז את חוזרת על זה. אין לי בעיה עם ביקורת אבל לכתוב שאני לא מקבל המלצות כאן על הנחשים שלי זה לא מתאים בכלל.

dreaming h

New member
אח, עומרי עומרי.... רד מהעץ...

ודאי שאני יכולה לתת לנחש שהגיע אליי אוכל באופן מיידי, וודאי שאני יכולה להחזיק אותו, וודאי וודאי... אבל אני מעדיפה, להכין לנחש שמגיע אליי את הטרריום שלו, לחמם אותו, לתת לו יום אחד (בתור התחלה) להתרגל למקום החדש, לטמפרטורה החדשה, ואז להאכיל, כשאני יודעת שאני לא מתעסקת, למשל, עם הנחש כשיש לו אוכל בבטן, עד שהוא מגיע למקום החדש שלו. זה שזה עבד לך עד עכשיו, זה יופי, וממש מגיע לך כל הכבוד. ואני מקווה שזה לא יפסיק לעבוד לך, לטובת הנחשים. בעיני, יש דברים שפשוט כדאי לוותר עליהם, גם אם הסיכון הוא לא נורא גדול, ופשוט, לחשוב קצת על טובת הנחש. לא מאמץ גדול, אבל, מי אני לעומתך, שיהיה לבריאות.

תודה.

אני שמח שאנחנו כל פעם מגיעים להסכמה מחדש. כיף להתדיין איתך :) העשרה הדדית זו הדרך.

קודם כל תודה רבה על המידע....

שנית , אתייחס ברשותך לטענות שהעלת (מבלי להתייחס לדרך...) . זה הנחש הרביעי בסה"כ שאני מתחיל לגדל מבייבי , אומנם זה לא הנסיון העשיר שיש לך או לחבר'ה נוספים כאן ,אך זה מספיק כדי לדעת את כל הדברים שציינת. ואפילו כתבתי פה באחת ההודעות שאני לא מתכוון להאכיל אותו ולשחק איתו כמה ימים ,קרה שנתקעתי עם ולד מופשר שהקינג לא רצה כנראה כי הוא בנשל ,אז במקום לזרוק לפח, אמרתי-נושיט לו עם פינצטה ,יקפוץ על המציאה -סבבה ,לא יקפוץ, או ילחץ ממני (מה שלא קרה עד אותו רגע ) אזרוק לפח . הוא כמובן קפץ בהתלהבות ,חטף אותו ממני ובלע אותו בשניות ומיד המשיך לחפש ולהתעניין ,מה גם שהבליטה בבטנו נראיתה לי לא רצינית ,הפשרתי עוד ולד ומיד הוא חטף ממני את השני . פה כמובן הפסקתי ,בערך יומיים אחרי כן הרמתי אותו לידיים כשהוא טיפס על ענף בטרריום והוא היה נינוח והכל תקין (וגם חירבן כבר פעמיים) ,אז מה בדיוק עשיתי לא בסדר ? (חוץ מששאלתי אולי יותר מדי שאלות
) לא ציינתי את העובדה שבחנות הוא היה כשבוע ולא אכל שם ,כנראה משום ששמו אותו בתוך טרריום 50 ס"מ ועצם ההעברה ממקום למקום ,לאחר שהעברתי אותו לפלסטיקה 30 ס"מ, טבעי שהוא ירגע ויאכל . מגיע לי קצת יותר קרדיט ,לדעתי ,אבל כנראה שזה הרושם שהשארתי . בכל אופן טוב שיש את הפורום הזה כי לולא הוא ,הייתי יודע הרבה פחות ,אבל אני נהנה סתם לקרוא אותו יום יום ,לא רק על מנת לשאוב מידע . יש גם תמונות וסיפורים....

למעלה