לא יכולתי להתאפק....

לא יכולתי להתאפק....

בביקורי בחנות החיות של "זוארץ" בפ"ת ,במקרה נתקלתי בכרכן בייבי ,ממה שראיתי עד היום הוא נראה לי יפה מאוד ,לכן לא התאפקתי ו"העמסתי" ,מה ששונה בו בעיקר זה הראש שבד"כ יש עליו דוגמא מסוימת אצל רוב הכרכנים , אבל הוא שונה ,הראש שלו אפור כמעט לגמרי ,בקיצור עוד אחד לאוסף . בינתיים הוא בפלסטיקה באורך 30 ס"מ ,בקרוב (לאחר כמה אכילות) אקנה טרריום 50 ס"מ בשבילו . אפרופו אוכל -אני מתכוון להניח לו ליומיים שלושה ואז לנסות להאכיל . אשמח אם מישהו יגיד לי בדיוק איך נקרא המופע שלו (קישור לתמונה של אותו סוג בכלל יהיה מצויין) נ"ב סליחה על איכות התמונות ,לא רציתי "להציק" לו יותר מדי .

OREAL1111

New member
קודם כל מזל טוב!

תיתחדש ובהצלחה.. אבל לדעתי הכרכן מוכלא עם עוד מין של זעמן.. לדעתי אחד ממיני הגופר\פין\בול ! אבל אני ממש לא אחד שיכול ליקבוע בוודעות שמדובר בהכלאה פשוט הראש שלא מאד מזכיר לי את אחד מימני הנחשים שהזכרתי. בכול אופן שוב שיהייה בהצלחה הנחש יפה :) ואני מאוד מיצטער עם טעיתי. :(

tom klein

New member
ניראה לי שזה ..

כרכן צהוב/אפור X כרכן תירס רגיל .. אבל לא בטוח הצורה של הראש שלו מאד מזכירה לי צורת ראש של כרכן צהוב..

naja

New member
תתחדש.

נראה כמו כרכן אפור או הכלאה של כרכן תירס וכרכן אפור, אבל קשה לי לקבוע בודאות. אני אשתדל לברר לך את הנושא דרך "זו ארץ".

נחש מאוד יפה...

עכשיו אתה מבין מדוע אני ממעיט מלבקר במקומות כאלה...אני מתפתה מהר...שיהיה לך בהצלחה איתו,נחש חמוד.

Nailicq

New member
ריכוז משאבים

תתחדש, אני הייתי מרכז משאבים בקניית מצלה דיגיטלית חדשה, התמונות זוואה. בקשר לכרכן, לדעתי המקצועית יש בו כרכן אפור לפחוט חלקית.

omerzi

New member
תמונה של כרכן אפור להשוואה.

השנה אני מתכוון לזווג אותה עם כרכן הטרו לאלבינו, מעניין מה יצא
אגב, שימו לב לבטן שלה,מה שאין לכרכני תירס.

זה דומה בדיוק...

אגב ,בחנות נאמר לי שזהו כרכן אפור ,רק שאני לא סומך כל כך על הידע של חנויות חיות ולכן שאלתי . לגבי תשובתו של יונתן -כרכן צהוב לא אמור להיות צהוב ? אין עליו אפילו נקודה צהובה אחת ,לכן אני בספק לגבי צהוב .

omerzi

New member
מה לגבי הבטן?

אם זה כמו זה שבתמונה אז קרוב לוודאי שהוא אכן כרכן אפור.

רן333

New member
כרכנים צהובים לא בוקעים צהובים.

הם בוקעים אפורים, ומשנים את הצבע שלהם בהמשך.

למקרה שהעניין לא ברור אני רוצה

להבהיר משהו חשוב. כרכן אפור (Elaphe obsoleta spiloides) זה לא מופע של כרכן תירס (Elaphe guttata guttata). כרכן אפור הוא מין אחר של זעמן ונכון להיום הם קרובים גנטית כמו זעמן שחור לזעמן זייתני. זיווג בין שני המינים הוא הכלאה לכל דבר. לכרכני תירס יש מופעים רבים שבחלקם הנחש הוא בעל מופע אפור, אדום, צהוב או שילובים שונים אבל עדיין מדובר באותו הנחש ולא בעירבוב של מספר מיני נחשים כפי שאתה מעוניין לעשות. זיווג של נחש הטרו לאלבינו עם נחש שלא נושא גנים ללבקנות נותן שתי אופציות: א. 25% מהצאצאים יהיו הטרו לאלבינו והיתר יהיו נחשים רגילים שלא נושאים גנים לאלבינו. או ב. שמכיוון שהנחשים הם לא מאותו המין כל הצאצאים לא יהיו נשאים לגן של האלבינו ופשוט יהיו בני כלאיים ללא שום תוספת לשם. מה שלא יהיה התוצאה בטוח שלא תהיה שווה את התוצאה הסופית והיא עוד נחשים מעורבים בארץ. נ.ב יש לי ספקות עד כמה הנחש שלך יהיה מסוגל לזווג בעונה הקרובה, וכשחושבים על זה כנ"ל לגבי הנקבה

לאחר בירור מעמיק...

המקור הוא "בית החיות" ,לאחר שביקשתי במיוחד מהחנות ,פנו לשמעון מבית החיות והוא ענה חד משמעית -כרכן אפור טהור . מנסיוני עם בית החיות ניתן לסמוך עליהם ,מה דעתכם ? ראוי לציין שבכל מקרה אשאיר אותו גם אם הוא הכלאה ,כי הוא מצא חן בעיני והוא שלי ,אבל לאחרונה מרוב שהות ממושכת פה בפורום ,אני די תומך בהומוגניות של זנים . עוד שאלה -באתרים בחו"ל לא מצוין הסוג כרכן אפור ,האם מדובר באנריטריסטי ,או שזה סוג אחר לגמרי ? תודה מראש על התשובות .

למעלה