לא יודע מה לעשות

moshe010

New member
לשתף זה בסדר גמור

אבל כתבת גם שאתה רוצה להתיעץ
חבל שלא פרטת במה
כי לחינם טרחתי היות שהבנתי שאתה רוצה להתיעץ בקשר להוכחות הנ"ל שצינת

josephi1

New member
שלא תבין אותי לא נכון

אני אמרתי שלחינם כתבת? להפך. רק רציתי לכתוב את מה שאני מרגיש, ויותר חשוב מהפיטרון היא התחושה שיש מישהו שמבין אותך. ובהחלט זה מה שאני מרגיש.

יש הוכחה אחת אולי

מכל ההוכחות שפגשתי ההוכחה היחידה שאפשר לומר שהיא קוריוז מעניין זו ההוכחה של משפטי נירנברג ומגילת אסתר.

מה שלי יש לומר

אתה צריך להיות מרוצה מכך שהמחשבות הללו עולות לך בגיל צעיר, לפני שאתה מניח חצי טון על הראש שלך,
אצלי המחשבות וההרהורים עלו כשכבר הייתי מטופל בשמונה קטנים. (ועל דא קא בכינא)
בכל מקרה עצתי לך היא, שלא תעיז להתחתן, לפני שאתה מחליט על המשך דרכך, באופן מוחלט.
בהצלחה.

reאלי

New member
קוריוז בלבד...

לי קרה משהו שנראה לי שבסבירות סטטיסטית הוא נדיר ביותר:
דיברתי על מישהו שלא נפגשתי איתו 3-4 שנים לפחות, לאחר חצי דקה
הוא ניגש אלי ודיבר איתי.
זה לא מוזר, קורה.

הקטע שזה היה בשישי בלילה, בקולנוע, לא היה לי מושג שהוא אנוס, סתם דיברתי עליו... ופתאום אני פוגש אותו ושתינו אנוסים!!

מה הסבירות ששתי אנשים שמכירים, ולא יודעים שהם אנוסים, יפגשו במקום רחוק ממקום מגוריהם, דוקא בליל שבת ושחצי שקה לפני שפגשתי אותי דיברתי עליו...

ובלילה נדיר זה הכרתי את הפורום...

ממש השגחה פרטית!!!

ברק 52

New member
ועל זה נאמר

ויסעו (ברבים) ויחן (ביחיד) אל מול ההר
משפט שמתחיל ברבים והופך ליחיד ?
המחבר לא למד תחביר ?
הכוונהשהלכו הלכו רבים מאוד אך בשלב מסויים
המודעות של כולם היתה אחת ולכן נרמר ויחן בלשון יחיד

גם אנו לפעמים מצליחים להתחבר למישהו אחר אך לא בצורה מוחלטת כפי שהיה באותו המעמד המוזכר
מי לא חשב על חבר שלא ראה שנים ופתאות מתקשר או ניפגשים
ועוד ועוד

shlomijerusalem

New member
ההסתברות

צריך קודם כל להגדיר מרחב הסתברות שבו יש את כל האנשים שאתה מכיר..
נגדיר מאורעות:
A=ההסתברות שדיברתי על פלוני
B=ההסתברות שתפגוש את פלוני
ואז מחשבים את
p(A|B(

אני סתם מתלהב כי לא מזמן עשיתי קורס בהסתברות..

אם אין לך כח לנסות להבין פשוט תגיד השגחה פרטית.

reאלי

New member
יש כאן עוד 2-3 גורמים...

המקום, הזמן, העובדה ששתינו אנוסים...

אני סיימתי סטטיסטיקה (ולצערי לא בהצלחה יתרה) לפני 8-9 שנים.
ותאמין לי שאין לי כח לחזור לשם, זה היה סיוט...

ברק 52

New member
מדענים ואמונה

פרופסור ריבס למטמטיקה יהודי שומר מצוות חקר את מה שניקראדילוגי אותיות בתורה
ישנו סרט באת הידברות כדאי לראות כיצד מדען מנתח את התורה
לגבי תורת דרוין התזה שלו מתבססת על דרגו הביניים
מאז מותו עברו מספיק שנים וארכיאולוגים בכול רחבי העולם לא מצאו את אותם דרגות הביניים שדרווין דיבר
אז האם מישנתו תקפה ?
בשיקגו בשנת 1988 כמדומני נערך כנס מדענים וכבר אז נאמר לאור הגילויים דאז
שבצורה אבולוציונית קשה להאמין שכך נברא העולם
הדבר דומה לאותו סיפור שלמקובל היה חבר אטאיסט שלא קיבל שבורא ברא את העולם
החבר היה אומן בציור
יום אחד המקובל נתקל בציור יוצא דופן
ביקש להשאילו וכן קנה מספר קופסאות צבעים
תלה את הציור פרס בד על הריצפה
התיז מעט צבע והמתין לחברו
הגיע החבר והתפעל מהציור
ענה המקובל לשאלה
עזוב... סתם זרקתי צבע על הבד וזה מה שיצא
לא האמין החבר התקרב ובחן הציור
כאן משיכת מיכחול מריחת בע וכיסוי עבודת אומנות ממש
אמר המקובל
ראה
ציור אתה לא מוכן לקבל שקרה במקרה מפיצוץ של צבעים על הבד
אך כדור הארץעם כל המופלאות והאיזון העדין של הדברים כן יכול להיות מפיצוץ במיקרה ?
ולהבדיל כדי לחדד
פיצוץ אוטובוס הר געש פצצת אטום האם ראיתה שמפיצוץ יצא משהו חיובי ???

chaynobody

New member
גם אני הייתי ועודני במקומך - ותשובה לספק

הספק הזה בוער בעצמותינו ולא מניח לנו לרגע - אני מכיר היטיב היטיב בדיוק מה עובר עליך.
לאחרונה הגעתי לתשובה הגיונית בענין שנראה לי שזאת האמת - על אף שזאת לא התשובה שרציתי (מי לא רוצה לחיות חיי נצח בהנאה מושלמת?)
וכך התברר לי -
אם אכן שתי האופציות (א. התורה שבידינו ניתנה מידי שמים כפי שלימדונו; ב. שלא ניתנה תורה כלל או שאיננה מה שבידינו) באמת לא ניתנות לבירור מוחלט - היינו שאין יכולת בידינו לברר ולהוכיח בצורה לוגית מוחלטת לכיוון זה או אחר, אזי אין ברירה אלא להודות שיש כאן טרוניה גדולה על האדם - שבעצם הקב"ה יבוא בטענות אליך אחרי 120 - "למה לא קיימת מה שמסרתי לך?"
- וזה לפי האמונה הרי לא יתכן - "אין הקב"ה בא בטרוניה עם בריותיו" - אז - או שהתורה משקרת לנו - והקב"ה הוא סדיסט שרוצה לצחק עלינו - או שאין תורה כלל ואין חובה לשמור כלום.
ובשתי האפשרויות יוצא שאין טעם לעשות שום דבר שלא נראה לנו - אתה באמת רוצה להשתעבד לסדיסט?
נראה לי שזה פתרון נכון ואמת לספקות שלי (ושלך).
האם אתה מסכים?

קוצקאי

New member
אם האופציה שהוא סדויסט נכונה

אזי אבוי לנו
חייבים לשמור על מצוותיו
אם לא הוא יכסח לנו את התח.. בבוא היום

josephi1

New member
תראה...

כמו שכתבתי לעיל, אני בכלל לא מעוניין להפוך את זה לוויכוח. אבל אם כבר שאלת אז אני בקצרה יביע את דעתי על הנקודות שהזכרת.

אמרת שאלוהים במקרה והוא אכן קיים, לא יטבע אף אחד על משהו שלא ניתן להוכחה. ובכן, לא ברור לי עדיין האם אמיתות התורה לא ניתנת להוכחה. וזה בדיוק הדילמה שלי.

יש לי כמה ''הוכחות'', ומאד הייתי מעוניין לדעת מה יש לך לומר על זה.

למשל, קשה מאד להאמין שאנשים (הרבה אנשים) יהיו כ''כ נאיבים עד כדי כך שהם מסוגלים לאסור על עצמם כל מיני דברים ולשנות את כל אורח חייהם רק בגלל שלמישהו התחשק לכתוב ספר הוראות. בא נניח שהתורה נכתבה ע''י בן אדם כל שהוא, תאר לך את הסיטואציה הבאה...

אתה חוזר הביתה ומישהו אומר לך, ''שמעת? יש איזה אחד שכתב ספר חדש''
''אהה כן, ועל מה זה?''
''הוא מלא בהגבלות, אסור זה ואסור זה וכו'''
''נו? ומה אני מרויח מזה? בטח עולם הבא גדול?''
''ממש לא, אולי כמה ברכות בעולם הזה אבל לא יותר מזה'' (בתורה לא מוזכר בפירוש עולם הבא)
''ותגיד, מה עוד כתוב בספר הזה?''
''כתוב גם שאתה היית במצרים וראית במו עיניך איך שהמצרים מקבלים עשר מכות, ראית במו עיניך קריאת ים סוף, מתן תורה...'' (בתורה משה מדבר עם העם בנוכח ''אתם ראיתם'' ''בל תשכח את אשר ראו עיניך'' וכו')
''אני??? אני אף פעם לא הייתי במצרים, לא שמעתי בכלל על הר סיני, מי יכול להגיד עלי שהייתי במקומות האלה. שקר וכזב!!! לא מעוניין. תעשו טובה, תשלחו את הסופר הזה לאישפוז דחוףףף!''

לכאורה, זה מה שהיה צריך לקרות עם הכל היה בלוף אחד גדול.

תגיד את האמת, האם מישהו היה אוכל אותה??? אפילו אדם אחד יהיה קשה לשכנע כ''ש עם שלם.

(ואני בכלל לא מדבר על הצופן התנכי, שזה נושא שגם ניתן לדיון.)

רציתי להבין איך אנשים עם שכל בראש יכולים להיות כ''כ טיפשים? או שבאמת הם לא היו טיפשים כי זה באמת מה שקרה?

זה שאלות שאני מניח שכל אחד כבר שאל את עצמו וכבר ענה עליהם, רציתי שתגלו לי את החידה הזאת?תודה

אלישע11

New member
שאל את השאלות

האלה את המחבלים המתאבדים שמאמינים שהם הולכים לחגוג עם 72 בתולות.

בדת היהודית מאמינים בקושי פרומיל מאוכלוסיית העולם לעומת זאת יש למעלה מ 2 בליון המאמינים בשילוש הקדוש. לא יתכן שהם טועים והיהודים צודקים.

josephi1

New member
תודה על הסרטונים

צפיתי בסירטונים אחד אחד, וזה באמת נתן לי כמה נקודות למחשבה רציניות, אם כי עדיין אין שום דבר אבסולוטי, כי גם לטיעונים שמופיעים בסרטון יש כמה ''פשלות'' אבל בכל אופן אני רואה את זה כעוד צעד בדרך אל האמת (ואמת יש רק אחת).

אלישע11

New member
"צפיתי בסירטונים אחד אחד"

נס גדול היה פה. ב 02:46 הפנו אותך אל הסרטונים האלה וב 04:16 לאחר כשעה וחצי הספקת לראות סרטונים שאורכם כמעט 3 שעות ואפילו מצאת כמה פשלות, ממש נס משמים. זוהי הוכחה לקיומו של אלוהים.

josephi1

New member
אכן כן

צפיתי בסרטונים שמדברים על מתן תורה, לא התכוונתי לכל הסירטונים שהוא העלה לחשבון.
יכול להיות שפה ושם דילגתי כמה שניות כי הרבה פעמים הוא היה מביא כל מיני דוגמאות זהות אחת לשניה. למה שאני ישקר לך?

אלישע11

New member
יש 12 סרטונים

על מתן תורה שהם קרוב ל 3 שעות.
יש לך דוגמאות לפשלות שלו?

josephi1

New member
בטח

הנה חלק מהן

1- הוא טוען שלא יכול להיות מה שהמאמינים אומרים שהכל עבר מאב לבן עד היום, כי בתנ"ך כתוב בפירוש שבמשך מאות שנים עם ישראל בכלל לא קיים את חג הפסח או חג הסוכות.
אבל, יכול להיות שהתנ"ך תיאר את המצב הכללי של העם, ואכן רובם לא קיימו את המצוות, אבל יתכן שכמו בימינו, היה מיעוט שכן שמר את החגים, אז בעצם יש קו ישר בלי שום ניתוק אם כי זה לא נעשה ע"י כל העם אבל לפחות חלק ממנו.

2 - הוא טוען שעצם העובדה שעם שלם קיבל על עצמו כ"כ הרבה מצוות לא מוכיח כלום, א' כי בעצם אין הרבה מצוות כמו שזה נראה, וב' כי בכלל לא קשה לקיים את המצוות האלו, ובמיוחד לא לעם שכבר התרגל לאורח חיים קשה.
אוקיי, בא נגיד שאין 613 מצוות ונצמצם את זה ל 30 מצוות סך הכל, אבל זה גם כמות מסויימת שאף אחד לא יתחייב עליה סתם ככה, ולגבי הטענה השניה שהמצוות לא כאלה קשות, יכול להיות, אבל הוא שכח להזכיר שהמצוות ה"קלות" האלה מלוות באיומים למיניהם (קללות) במקרה שלא יקיימו את המצוות.

3 - הוא טוען שיש דתות עם חוקים הרבה יותר קשים מהיהדות, ולכן גם המצוות הקשות שביהדות הם לא הוכחה לאמיתות התורה.
נכון, באמת באיסלאם למשל יש הרבה יותר קושי. אבל, יכול להיות שהם מקיימים את החוקים שלהם מחוסר בחירה כי אחרת הם יענשו פיזית, הרי ידוע שבאיראן עד היום יש עונשים גם על עניני דת. מה שא"כ ביהדות (זה נכון להיום שאין מיתות ב"ד לפחות)

4 - הוא טוען שהברית מילה הראשון לא היה של אברהם, כי יש ממצאים ארכאולוגים שמראים מצרים נמולים שחיו עוד לפני זה.
אתה לא יכול להיות בטוח שהמצרים שהיו נימולים עשו את זה לפני היהודים, הרבה פעמים הארכאולוגים טועים בחשבון בכמה מאות שנים, יכול להיות שפשוט המצרים האלה חיקו את היהודים. ואותו דבר אפשר לומר לגבי הספרי חוקים ש"קדמו" לתורה.

5 - הוא טוען שאין שום ממצאים ארכאולוגים בקשר למכות שהיו במצרים.
חבל שהוא לא שמע על זה, אבל כן מצאו, וביניהם פפירוס שכתוב בכתב הירוגליף בו מתוארות עשר מכות מנקודת מבת של מצרי שכנראה חי באותה תקופה.

אלישע11

New member
אכבד את יושבי הפורום

ולא אכנס לויכוחים. על השאלות שלך יש מאות תשובות ברחבי הנט.

למעלה