לא יודע מה לעשות

שולי חי

New member
כמה נקודות בקשר למה שכתב יוספי

א. מצרים נימולים זה לא הוכחה כמו שכתבת, ואולי אפילו להיפך, יש מדרש שיוסף חייב את המצרים למול את עצמם, בתור עבדיו (יש חיוב למול עבדים), תמורת התבואה שנתן להם.
ב. היתה תקופה ארוכה שכן היתה דיקטטורה דתית בעם ישראל, כולל ארבע מיתות, ועונשי מלקות! וכן, מסית ומדיח ועיר הנדחת! כך שדורות רבים התרגלו לשמור מצוות מתוך הכרח, והמשיכו עם זה גם בגלות.

זוגי2

New member
רוב התוכן של התורה לא היה חדש להם

לפי כל התיאוריות הקיימות בקרב חוקרי המקרא (ביקורת המקרא), התורה היא סוג של סיכום של החוקים והמנהגים והאגדות שרווחו בעם או בחלקים ואסכולות בעם.
דוגמה לדבר, ע"פ הממצאים הארכאולוגיים בישראל ויהודה לא אכלו בשר חזיר כבר מאז תקופת ההתנחלות (המאה ה-13 לפנה"ס), אבל זה לא נבע מחוק "כתוב" אלא ממנהג (אולי בגלל היותם נוודים לשעבר). החוק עצמו "נכתב" בספר החוקים רק מאות שנים לאחר מכן (כנראה במאה ה-6 לפנה"ס).
גם סיפורי יציאת מצרים ומעמד הר סיני וכדומה, היו סיפורים שרווחו בעם בגרסאות כאלו ואחרות, עד שהועלו על הכתב מהמאה ה-7 לפנה"ס ואילך.

chaynobody

New member
התשובה לדבריך היא בתוך דבריך ממש

אתה אומר "לא ברור לי עדיין האם אמיתות התורה לא ניתנת להוכחה."
זאת אומרת שאתה כבר מבין בעצמך שברור לך שאין ההוכחות שבידך חותכות ממש, שאם כן היו - מה בכלל הספק? זה היה צריך להיות ברור לך בלי ספק כלל -
וזה עוד לפני שאני נכנס לתוכן של הוכחה זו או אחרת. עצם זה שהבורא הכניס אותך לפלונטר כזה שאין בידך לברר את הספק (ולדעתי - ברגע שנכנסת להסתפק בדבר - ספק זה ישאר איתך (וגם איתי) עד סוף ימיך) - הוא ראיה ברורה שאו שכל הענין הוא להד"ם או שהבורא בא אליך בטענות ותביעות בלתי אפשרויות - שבודאי שזה יתכן שזה נכון - אבל מי ירצה לוותר על החיים החופשיים כאן בעולם הזה עבור בורא כזה סדיסט?
אני יודע בודאות שאם וכאשר אגיע לעולם הבא ואתוודע לכך שיש בורא ויבוא עם טענות אלי - אני אקום ואגיד בפה מלא - "אני נסיתי! באמת ובתמים נסיתי! בוחן כליות ולב יודע מה היו מחשבותי ומה גרם לי להסתפק - עצם היותי בעולם שמראה לי בכל כך הרבה מקומות שאין התורה נכונה - מה יכולתי לעשות? נסיתי בכל מאודי לחקור ולמצוא את האמת וזה מה ששכלי אמר לי!"

ולעצם "ההוכחה" שלך - טעות אחת יסודית וברורה יש בידך - לא אני ולא אתה שמענו מהורינו סיפור מפורש על היות אבות אבותם שלהם ממש (דהיינו דור אחר דור שאבא סיפר לבן מה שסבא סיפר שהיה ממש במצרים או במעמד הר סיני), אלא כולנו מספרים שבספר זה כתוב שכך היה וכולנו מאמינים שספר זה הוא אמיתי - דו"ק ותמצא שזה ממש נכון. וזה בעצם כבר פותח חור בראיה - שיתכן מאד שבאיזהו שלב הצליח איזה נוכל לשכנע אנשים להאמין לספר - במיוחד עם סיפורי אגדות שכבר היו רווחות בעם מספרים סיפורים דומים.

ולגבי דבריך - "רציתי להבין איך אנשים עם שכל בראש יכולים להיות כ''כ טיפשים?" -אהה! זה ממש ברור! רק תסתכל ב"מורמונים" שרק לפני 120 שנה היו אלפי אנשים שהאמינו לדברי נוכל אחד ומסרו אותו כזב לבניהם ובני בניהם - חסר דוגמאות של אנשים טיפשים שיאמינו לשטיות? - ואתה שואל לגבי עם מלפני 3000 שנה - הרבה לפני שהיה לאדם הבודד איזהשו יכולת לברר פרטים או לקבל מידע ולחקור דברים???

ברק 52

New member
ומה על האפשרות שהתורה

היא צופן אחד גדול?
וכדי להבין צופן צריך מפתח

הפורום אינו המקום

להודעות ולדיונים מהסוג שאתה מנסה לפתח כאן.
נא להמשיך אותם במסרים או בפורומים המתאימים.

תודה.

josephi1

New member
בהחלט

שים לב שאמרתי את זה למעלה כמה וכמה פעמים "לא מעוניין להתווכח עכשיו כי לא זה המקום". רק עניתי למה ששאלו אותי

אנה למל

New member
אלוהים מבין שאתה רק בן אדם ושופט בהתאם.

שלום יוספי!!!

קודם כל תרגע. אלוהים הוא לא כזה נוראי כמו שהדתיים מציגים אותו.

בוא נלך על האופציה הגרועה ביותר: עזבת את הדת מתוך הגיגיך, חיית את חייך כחילוני וביום המוות אתה פוגש את אלוהים ומלאכים ומגלה שהדתיים צדקו וכן היה צריך לקיים תורה ומצוות ושזה כן היה רצון השם. אז מה? תמיד אפשר להגיד: "סלח לי אלוהי-טעיתי. הסכל שלי הוא מוגבל, אני רק בן אדם, ניסיתי להבין את רצונך האמיתי ולא הצלחתי. יחד עם זאת הייתי טוב וישר עם הזולת והאמנתי שיש בורא עולם". למה אתה חושב שאם תגיד את הדברים האלו לאלוהים, אז הוא לא יבין אותך וישלח לגהנום...???

ואם כבר אנחנו מדברים על מתמטיקה והסתברות: ישנו גם סיכוי שנוצרים צודקים ואנחנו לא, או שהמוסלמים צודקים או שהבודהיסטים צודקים? מה תעשה עם תגיע לעולם הבא ויגידו לך "כל החיים סגדת לדת לא נכונה". :)

למעלה