לא יודע מה איתכם

c0g

New member
התקפי לב - אפשרי

אבל אפילפסיה? מה הקשר אפילפסיה? אין קשר לאפילפסיה, גם אצל חולי אפילפסיה: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9003849 התקפי לב הם סיכון, בגלל שריטלין מעלה את לחץ הדם. למי שאין בעיות לב ידועות, או לחץ דם גבוה מראש, העליה לא תהיה משמעותית כדי לגרום לו נזק. ה"קומבינה" היא איך שרפואה עובדת בכל מקום. אין בכך שום דבר ישראלי.

c0g

New member
לא בהכרח

מהכתיבה ברור, שמשהו לא בסדר שם. אפילו אם נשאר ברמת התוכן, היא קונה ריטלין בצורה לא חוקית, בלי מרשם (אחרת המחיר היה נמוך בהרבה), ולוקחת מינונים שהם גבוהים מידי בשביל כמעט כל הנשים בעולם (אם בכלל יש כאלה שלוקחות גרם ריטלין ביום). אפשר להפוך ריטלין לסם, אם משתמשים בו לא נכון מתוך כוונה. נשמע כאילו זה מה שהיא עושה. זה לא צריך להטריד "צרכנים" אחרים, שלא מתכוונים לשחק עם התרופות שלהם.

בתור אחד שלוקח כמויות מסחריות של רטלין רגיל

היו ימים שלקחתי 150 מג ביום, ימים שבאמת הרגשתי נרקומן. בשעות הערב הרגשתי ריבאונד חזק ובקושי יכולתי לנהוג חזרה הביתה. אבל כשהגיע סוף השבוע, לא לקחתי כלום ולא הרגשתי שום קריז ושום תופעות של גמילה ההיפך, חשתי צורך לעסוק בדברים שאינם דורשים חשיבה וריכוז בסוף שבוע כיף לי
להיות מעט מעופף אי לכך ובהתאם לזאת כל התאוריות המטומטמות שרטלין ממכר, הזויות וקנטרניות

איה1974

New member
מתוך מה שקראתי בבלוג שלה

הבנתי שהיא היתה מכורה בעבר לסמים ושיש לה אישיות התמכרותית. התעסקה גם בהימורים. היא יכולה גם להתמכר באותה מידה לצפייה בטלויזיה או לאכילת שוקולד. אחת השאלות באבחון ADHD היא האם לאדם נטייה להתמכרות (או שאלה בסגנון דומה). אם נותנים ריטלין לאדם שאין לו נטייה להתמכרות, והוא משתמש בו באופן תקין ולא לרעה, הכדור יכול לשנות את איכות חייו מהקצה לקצה. זה כמו שאכילת אוכל היא חיונית להישרדות של האדם. אבל אם הוא יפריז באכילה, זו תיהפך לאכילה חולנית ועודף משקל שיסכן את חייו. כך היא משתמשת בתרופות מרשם (אמנם נרקוטיות) שמיועדות לבליעה ולאורך תקופות זמן קצובות, ומסניפה אותן ללא היכר. שלא לדבר על זה שהיא אינה מאובחנת ורוכשת את התרופות באופן בלתי חוקי ומבלי שהיא זקוקה לכן ככל הנראה. בנוסף לכך, ה"קריז" שהיא מתארת לא מתקרב למה שאני מכירה ולדברים שתוארו כאן ע"י כותבים אחרים בפורום. ואחרי שהייתי בחופשת מחלה השבוע ונטלתי ריטלין במקביל זה ברור לי עוד יותר: נטלתי ריטלין כרגיל וכשההשפעה פגה, כמעט לא הרגשתי בריבאונד והבנתי שזה בגלל שלא התאמצתי במשך היום, כך הגוף לא היה מותש. במילים אחרות, כשנוטלים ריטלין, עושים מאמץ ולא מודעים לו כי התרופה פעילה, וכשהתרופה מפסיקה להיות פעילה אז חשים בתשישות מהמאמץ של כל היום. אצלי הריבאונדים יותר קשים למשל, כשאני ישנה פחות בלילה או כשיש עייפות מצטברת. הריבאונד מתבטא בתחושה של חולשה, צרבת קלה, ראייה מטושטשת ועצבנות קלה. מתוך נסיון שמתי לב שניתן להקל על הריבאונד בעזרת קפה חזק ומאכל מתוק. הריבאונד נמשך אצלי כחצי-שעה עד שעה ואחר כך המצב חוזר לקדמותו. לפי מה שהיא מתארת, זה קריז של מכורים לסמים שמושאל אולי משימוש בסוגי סמים אחרים. תארו לכם שלכל ילד שנוטל ריטלין היה "קריז". אף אחד לא היה מאפשר לילד שלו להשתמש בתרופה.

גם אני שמתי לב לכך

שכאשר אני ישן לא טוב הריטלין מחמיר את המצב. זה נכון גם אם אני סובל למשל מבעיות קיבה ותזונה לא מאוזנת.

למעלה