לא יודעת מה לעשות!!!

123195

New member
לא יודעת מה לעשות!!!

היי. אני אמורה להתגייס בעוד כחצי שנה . רק בכמה חודשים האחרונים התחלתי להתעניין יותא בצבא, לבדוק ולחקור.
הגעתי למסקנה שאני רוצה להתגייס לתפקיד שמתעסק עם חיילים מתנדבים, כאלה מחול שבאים רק בשביל להתגייס. לאחר בירורים הבנתי שאין תפקיד שעוסק רק בזה.. אלא תפקידים שעוסקים גם בזה כמו משקית תש, משקית עלייה וכדומה...
לכן החלטתי שאני רוצה להיות משקית תש.
היום קראתי באתר יחידה שחיילים באים למשקוית תש רק בשביל לבקש הקלות .. לא בשביל לספר להם ולשתף אותם בדברים, זה נדיר.
וזה ניראלי משעמם ומעצבן רק לתת הקלות לאנשים שמתחננים אלייך.
יש לי קבא 48 ( היא ממש לא מתאימה לי וערערתי על זה אבל לא קיבלו את האישור), אני רוצה לשרת בתפקיד משמעותי ולא לשבת בתוך משרד ולא לעשות כלום.
האם אתם מכירים תפקידים שיכולים להתאים לי ?
אשמח לתגובות ורעיונות חדשים, תודה ! :)

Gohan SSJ2

New member
משקית ת"ש ממש לא מסתכם רק בלשבת ולקבל אנשים

נכון, יהיו גם את האלה שיבואו לנסות להוציא ממך דברים למרות שאין להם בעיה אמיתית, אני לא אומר שלא.
אם זאת, גם יצא לך לטפל בהרבה אנשים עם בעיות אמיתיות, ויצא לך גם לעשות הרבה ביקורי בית וכו'...

dana327

New member
אתה אולי יכול להמליץ לי על תפקיד אחר ?

כי הייתי נורא להוטה על התפקיד הזה של משקית תש אבל עכשיו .. אני פחות מעוניינת בו לצערי .
לאור מה שקראת, האם את מכירה תפקיד אחר שיכול להתאים לי אם יש לי קבא 48?

Maldini Girl

New member
אני חושבת שתפקיד שיכול להתאים לך

מדריכת שראל- בדקי את האופציה.
מדריכות שראל- מדריכות של מתנדבים מחו"ל. לא יודעת אם יתאים לקב"א אבל שווה לנסות.

dana327

New member
קראתי כבר על מדריכת שראל

אבל הבנתי שזה מדריכה שלאל זה מדריכה של אזרחים שבאים מחול והיא מסבירה להם כל מיני דברים על הצבא וארץ ישראל ,
ובנוסף משכנעת אותם לעלות לארץ ולעשות צבא .
זאת אומרת שהם לא חיילים ... היא רק מנסה לשכנע אותם

Gohan SSJ2

New member
שמעי בצבא לא מקבלים מה שרוצים

או ליתר דיוק, קשה לקבל מה שרוצים. במיוחד עם קב"א כמו שלך.

dana327

New member
נכון אני מודעת לזה

וזאת הסיבה שאני מנסה למצוא אולי תפקיד אחר .. ואני שואלת ומבררת ..
ברור לי שלא אקבל תפקיד סדיוק בדיוק כמו שרציתי.. אבל אני רוצה משהו בערך ..

Maldini Girl

New member
נכון, הם לא באמת חיילים

אבל למשך החודש/שבועיים שהם מתנדבים, הם לובשים מדים, עושים סיורים בארץ וכל מיני עבודות בשביל הצבא. ככה שאת בעצם מפקדת על קבוצה.

ESPS

New member
מה פירוש "משמעותי" ?

כל תפקיד צבאי הוא משמעותי.
יש תפקידים יוקרתיים, ויש תפקידים לא יוקרתיים, אבל כל תפקיד צבאי הוא משמעותי.
אם לא נראה לך להיות משקית ת''ש, אז תגידי שזה פשוט לא נראה לך.

בכל תפקיד שיש בו סמכויות, פוגשים חיילים נודניקים שמבקשים הקלות, פטורים, אישורים, וכיוב'.
חוץ מזה, אף אחד לא מתחנן אלייך בשביל שום הקלות. משקית ת"ש זה תפקיד מקביל לעובדת סוציאלית בתוך תחומי הצבא. חייל ניגש אלייך, שואל לגבי הזכויות שלו, מספר לך מה הולך אצלו בבית, ואת שולחת עבורו בקשות שונות, רושמת חוות דעת. זהו.

אם שירות במשרד נשמע לך כמו קללה, אז תבקשי תפקיד שדורש לרדת לשטח, להסתובב עם חיילים באוהלים. הצבא מחפש חיילות כאלה בנרות.
יש המון תפקידי הדרכה, תפקידי הסברה, תפקידים של תומכות לחימה, והם לא כרוכים בעבודה משרדית.

יוקרה... זה כבר עניין אחר... וזה גם תמיד שנוי במחלוקת עד כמה התפקיד באמת יוקרתי.

למעלה