לא יודעת איך לומר...

לא יודעת איך לומר...

בן זוגי ואני במשבר כבר זמן מה. היינו בפגישה אחת אצל יועץ לפני כחודש אך נאלצנו לדחות את המשך הפגישות עקב נסיעות עבודה. השבוע יש לנו פגישה שניה. אני חושבת שאני אוהבת אותו ויודעת שיכול להיות לנו ממש טוב ביחד, אם רק נעבוד על כמה דברים קטנים (ושנינו מוכנים להשקיע ולנסות). הבעיה היא שבן זוגי אינו דואג לעצמו. הוא לא מתעמל, מתחיל לטפח כרס ובעיות גב. אני משקיעה קצת יותר במראה החיצוני שלי (לא ספורטאית מצטיינת) וחשוב לי שהוא יהיה קצת מעוצב, לא הרבה, לא צריך שרירים, לא רוצה ארנולד שוורצנגר, אבל גם לא רוצה דרו קרי. אמרתי לו כבר כמה פעמים שחשוב לי שלא יגדל כרס, ושאני רוצה שיתאמן, אבל הוא מתעצל. הצעתי שנלך ביחד לחדר כושר ונקח מאמן אישי, אבל הוא ממציא תרוצים שזה לא בריא ושאין לו כוח. בקיצור, איך אומרים? מה עושים? (לא אכפת לי אם תאמרו לי שאני שטחית, אני רוצה להסתכל על בן זוגי ולרצות את גופו כמו שאני רוצה את נפשו)

תרדי מעניין הכרס והשומן

אני מתכוון שתרדי מהם כאשר את מנסה לשכנע אותו כמה מכון כושר טוב למראהו. יתכן שהוא לא רוצה להיות תחת זכוכית מגדלת ופיקוח משקל מצידך. אני מניח שהוא מרגיש עלבון מסויים. במקום זאת, מבלי להתייחס כלל לגיזרה ומשקל, נסי לעודד אותו להצטרף אלייך לפעילויות פיזיות שאינן אימון כושר וזהו. למשל ריקודי עם, או סלסה, או שנות השישים. אולי תצטרפו לחוג משוטטים, שמטיילים בסופי שבוע ברגל בחיק הטבע. פעילויות בשביל הכיף והביחד (שזה העיקר מבחינתכם), המשלבות פעילות פיזית. בהצלחה.

אוי אוי

פעילות זוגית... בשביל זה צריך להרגיש כמו זוג. תודה על תשובתך, היא נתנה לי קצת פרופורציה.

על מה אתם עובדים כעת?

לא על איך להרגיש זוג? תתחילו להנות כזוג ולפעול כזוג. זה חלק מהתהליך, גם אם בהתחלה יש בו מלאכותיות. בערך כמו פיזיוטרפיה לאיבר מנוון - עצם הנעתו מבחוץ מחזקת את כושרו לנוע בעצמו בהמשך.

seeyou

New member
"אמרתי לו כבר כמה פעמים "../images/Emo118.gif

זאת לא סיבה לרוץ ליועץ!! אני חושב שכול אדם אחראי על גופו של עצמו! סליחה-אף גבר לא מוכן לקבל "פקודות" !(אמרתי לו כבר כמה פעמים " בני כמה אתם? האם את גם עובדת(אני משקיעה קצת יותר במראה החיצוני שלי)? לרוב נשים יותר מודעות על גןפן...הן מפחדות מההיזקנות... גבר לא מגדל קרס...לא עושה את זה בכוונה להשפיל אותך בין החברים טענתך ...קצת מוגזמת... אם הית אוהבת אותו הית מוצאת דרכים לשתף אותו לפעילות ספורטיבית מבלי לגער בו... קצת רגישות נשית לא יזיק...

mickeym

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif מבין אותך לחלוטין...

לשם שינוי, אל תתני לו להגיע לפרופיל הישראלי המצוי בעל הכרס שיושב מול הכדורגל עם גופיה ומפצח גרעינים..
(ההגזמה מכוונת) תנסי לעודד אותו להירשם למכון, ע"י כך שתספרי לו עד כמה הפעילות הספורטיבית גורמת לך להרגיש טוב, וכמה את מרגישה יותר בטוחה בצמך... אם זה לא עוזר לכי על אחת מ-2 השיטות: "וואו, איזה גברים מטופחים יש בחדר כושר, ממש שומרים על עצמם... (מלווה בטון עצב ועינים נוגות- יקירתי, זה יפגע בו כמו חץ מושחז היטב..
) ואם זה לא ובד לכי על אולטימטיבי לגברים: "אני לא מאמינה! יש שם פשוט חבורה של דוגמניות צעירות שבאות למכון רק כדי להפגין נוכחות! אם רק הייתי נראית כמוהן..."
אם זה לא יביא אותו למכון, אני לא יודע מה כן... לשרותך, מיקי

s p i n

New member
נקודה למחשבה

נורא מצער לשמוע מה שאתה אומרת כי אהבה צריכה להיות יותר חזקה ממשאת מתארת כשאת מכירה בן אדם מקרוב מספיק לדעת שיש בו יותר ממראה חיצוני סימן שאת אוהבת אותו לא משנה מה ומה אם בעלך היה חולה סרטן והיה משמין ומקריח או עובר תאונת דרכים ונשאר נכה או אלף אפשריות אחרות ההית עוזבת אותו גם אז???????!!!!!!!!!! תחשבי טוב

yalyul

New member
מחדדת עוד קצת את דברי דידי

עצוב, שמראה חיצוני הוא הגורם לקושי שלך בלקבל את בן זוגך. האם הוא משמש לך תכשיט? שימש בעבר? אין צורך לחזור ולומר לו אם כבר עשית את זה מי מבשל בבית ? מי עורך קניות? בקלות תוכלי לעזור לו לרדת במשקל בלי שידע אפילו ספרי שאת בדיטאה והכיני סלט גדול לחם קל וגבינות רזות את הבשר העדיפי בגריל... יופי של מטעמים יש היום במרכולים ואז תצאי מנצחת, משום שבמקום להביא אותו לתיסכול על שאינו מושך בעיניך בגלל קפל הכרס המשתפלת פשוט תהיי שם ותעזרי לו. לא רוצה להכנס לעניני בריאות כרגע גם את יכולה לאבד את צורתך הנאה בשניה... האם יעזוב אותך או יפגע בך? אני נישאתי לשמשון, אישי נישא לשרוכית היום הוא קרח כמו תינוק בן יומו לא רוצה טיפולים נגד התקרחות ובטח לא פאה... ושרוכית אני מזמן כבר לא... שמעת פעם על הקנקן ומה שיש בו? או שהבעיה שלך בכלל לא המראה אלא בעיה אחרת.

לא הבנתם את כוונתי

וכנראה שגם לא ראיתם את ההודעות הקודמות שלי. יש לנו בעיה זוגית בלי קשר למראה החיצוני. המראה החיצוני הוא רק נושא פעוט במערכת יחסים מורכבת. לא אמרתי שהבעיה היא המראה, רק שאלתי שאלה נקודתית לגבי משהו שמפריע לי. הבעיה היא הרבה יותר עמוקה ולכן אנחנו פונים לייעוץ מקצועי. בקשר לדיאטה שהוצעה, כל מה שיש לי לומר זה
אני לא מבשלת, וגם אין טעם שאבשל, שנינו עובדים עד שעות מאוחרות מאוד ולא אוכלים בבית. כמו כן, הבעיה אינה נובעת מתזונה לקוייה אלא פשוט בגלל הזנחה. הוא לא עושה פעילות ספורטיבית כלל. ניסיתי לקחת אותו איתי לחדר כושר, אבל הוא טוען שזה משעמם אותו. ניסיתי לקבוע הליכות משותפות אבל אין לו זמן. הרבה תרוצים... בסופו של דבר, אני חושבת שאדם שאינו דואג לבריאותו מזלזל בעצמו, ואדם שמזלזל בעצמו מזלזל (בצורה כזו או אחרת) גם במי שחולק\ת איתו את חייו. לא נעים לי לומר לכם, אבל מראה חיצוני מצביע גם על מצב בריאותי. כרס אינה רק בעיה אסטטית אלא גם בעייה בריאותית אמיתית הגורמת לבעיות לב, כליות וכדומה. עובדה, שכבר היום בגיל צעיר מאוד (32) הוא סובל מכאבי גב ומתעייף מפעילות גופנית פשוטה. בקיצור, אינני ממעיטה בערך התכולה של הקנקן, עובדה שאני איתו כבר תקופה ארוכה מאוד ומוכנה לנסות לעבוד על הקשר ומנסה להשקיע בפתיחת ערוצי תקשורת, אך אינני ממעיטה בערך הקנקן עצמו. אותו קנקן שצריך לשרת אותנו כל חיינו. לסיכום, אני לא מאמינה במשפט שאומר "אל תסתכל על הקנקן אלא על מה שיש בתוכו", אני מאמינה שצריך להסתכל על הקנקן והתכולה שלו ולאהוב הכל.

maof

New member
אני הייתי אומר........

לא תמיד משנה מה אנחנו מבקשים מבן/ת הזוג תלוי מאוד איך אני אומרים או מציגים את הדברים במיקרים מסוימים אנחנו ניגרום למצב של שלילה רק עקב זה שאנחנו מנסים לכפות דעה מסוים כמו לכל דבר בחיים צריך את הזמן והדרך הנכונה מעוף

ספיישיל

New member
איזה כיף זה אין לכם מושג!!!!!

אין לכם מושג איזה כיף זה לנשמה ולגוף לעשות כושר.גם אני חשבתי שזה יוציא לי את כל הכוח ואצטרך הרבה לישון.להיפך!!!! נרשמתי לקנטרי.נכנסתי ללו"ז של חוגים וחדר כושר.והאנרגיה בשמיים.פשוט בשמיים. אני מוגלת ל"אכול את כל העולם" אח"כ. לא באוכל באנרגיה בשמחה בכוח שנוצר לי .זה פשוט מעיר את התאים שקיבלו קומה. האדרנלין בשמיים. אני מאמינה שזה יכול לתרום לבעלך גם לסקס שהוא יכול לתת. בימים הראשונים יש קצת התכווצות. יש להזהר לנהוג בגוף בעדינות ולא "לקרוע אותה".א"חכ כשמתמידים...פשוט סוף הדרך....והמחמאות מאנשים שלא נדבר....

על זה אני מדברת!!

משקיעים קצת בגוף והגוף מחזיר כל כך הרבה אנרגיות חיוביות!! אדם שמעריך את נפשו מעריך גם את גופו ומשקיע בשניהם!!

איזה הכללות!!!!!!!!!!!1

ואם אני לא אוהבת לעשות ספורט? סימן שאני לא אוהבת את גופי, את עצמי? את נפשי?? מאיפה את מביאה את הסיסמאות המטופשות הללו?.?? אם הוא לא רוצה להשקיע בגופו- זה סימן שהוא מזלזל בך? נראה לי שהבעיה יקירתי, היא אצלך- בתפיסה שלך, במסקנות המשונות שלך ובמחשבה שכולם צריכים לחשוב ולהתנהג כמוך....

תשובתי קצת מורכבת...

התשובה שלי קצת מורכבת, בגלל שאני הולך לדבר פה על שני נושאים שאולי אפילו סותרים אחד את השני, אבל... תחליטי את איהז כיוון מדבר אלייך יותר. למטבע שהצגת כאן, 2 צדדים. מצידו האחד - על פי המתקרא מהודעתך בן זוגך לא הראה סימנים של דרו קארי (כפי שהגדרת את) בתחילת הזוגיות, אלא רק לאחרונה, מה שיכול להיות שמצביע על איזה שהוא שינוי באחד מדפוסי הוויתו - משהו בצורה בה הוא מתייחס לעצמו (פחות ביקורתי כלפי עצמו, וותרן לעצמו) או ביחסו כלפי הסביבה שלו (אין לי בשביל מה להתאמץ, את שלי השגתי, "מזדקנים") או אולי כלפי החיים בכלל (המיתון, האבטלה, המצב הביטחוני, הפיגועים - גורמים לו לחשוב כאילו אין עתיד, אין בשביל מה להתאמץ, בשביל מה לחיות וכהנה) ואולי בכלל גורם אחר. כדאי אולי שתבדקי מה הסיבה לשינוי בתפיסתו, מדוע אין לו כוח, מדוע הוא מזלזל במראהו החיצוני וכהנה - אחרי הכל, אין לי ספק ולו הקל שבקלים, כי המשיכה המינית בסופו של דבר היא זו שתיפגע וכתוצאה מכך נזקים יותר חמורים בזוגיות יכולים להגיע. את רגילה לבן זוג מסוים, ופתאום הוא אט אט משתנה לו בלי התראה מוקדמת - עמדי על שלך, הסבירי לו שזה חשוב לך, הסבירי לו שכואב לך לראות אותו מזלזל בעצמו, בחיצוניות שלו, שאת מרגישה כאילו שהוא לא משקיע יותר בשביל להיות הכי סקסי בעינייך... לגבי השטחיות - אם יש החושבים שזו שטחיות - אזי אשרי השטחיים והשטחיות, אני רוצה להיות מרצפת... מצד השני - אחרי הכל הבסיס לזוגיות זה אהבה, ואהבה זה דבר מורכב קצת בשביל להסביר, אבל אני אישית מעדיף להתייחס אל אהבה כבדרך שלנו לקבל את האחר בגלל כל מה שהוא כן, ובגלל כל מה שהוא לא, ז"א להבדיל אלף אלפי הבדלות - אם הוא גבוה, אבל קרח, אזי אהבה זה לאהוב אותו גם בגלל שהוא גבוה, וגם בגלל שאין לו שערות, ומדוע - כי אחרי הכל - לכולנו יש חסרונות ויש יתרונות, וכל יתרון בעיני האחד - בעיני האחר זהו חסרון ולהיפך (נדיב או פזרן ? ביקורתי או דוגרי ? רגיש או חנון ? קשוח או אכזרי ? וכהנה וכהנה) - הכל זה עניין של הגדרות. אז, אולי זה הזמן להכיר בעובדה שכולנו בני אדם, ואנשים משתנים לפעמים, אם זה מתאים לנו וגם אם זה לא מתאים לנו, משתנים למה שרצינו, משתנים בניגוד למה שאנחנו רוצים, לקבל את השינוי, לאהוב אותו ולחיות איתו. היום הוא מגדל כרס, מחר הוא פתאום רוצה ללכת לכדורגל בשבת, חודש הבא פתאום בא לו ללכת לקזינו, ושנה הבאה הוא רוצה לעשות פירסינג בלשון, בפיטמה וקעקוע על כל הגב - מתי נפסיק לקבל את השינויים ? האם זה אומר שהאדם הזה הוא כבר לא מי שהיכרנו ? ואולי בכלל לא הכרנו ? או שהעדפנו להכיר את מה שרצינו והדחקנו את הצדדים האחרים ? בקיצור - כל החיים אנחנו משתנים, לטובה ולרעה, ויש מקרים שבהם עדיף להשלים עם השינוי מאשר להילחם בו, כי אחרי הכל - היופי (החיצוני, והפנימי, וגם היכולת לקבל) בעיני המתבונן המה, ובעיניו בלבד. אז... יכול להיות שקצת שיגעתי אותך, ואולי קצת סירבלתי, אבל - לכל מטבע שני צדדים - ואת - עשי את שאת מוצאת לנכון - כי אחרי הכל - את היחידה שתצטרכי לחיות עם התוצאות של בחירתך - ותהייה בחירתך אשר תהייה.

כושר=בריאות=מראה טוב יותר=התלהבות

כושר=בריאות=הרגשה נפלאה=מראה טוב יותר=התלהבות=הערכה=תרומה ענקית לזוגיות טובה יותר. מה יש פה להתווכיח
לכל הבטלנים תזיזו את התחת ותכבדו את עצמכם ואת בת/בן הזוג.שמרו על איכות חייכם. לך
אני מסכימה איתך ב 100%
קשה... אפילו קשה מאוד להתמיד אבל חובה ומשתלם
אני מבטיחה לך ולכל חברי הפורום שכל אחד/אחת שלא הסכימו איתך לא משקיעים בעצמם
.
איזה כייייייף לי שבנושא הזה בן זוגי ואני מסכימים ,מתעמלים,נהנים,מתלהבים,ונראים מצויין
הליכה זה רעיון מצויין בשביל ההתחלה

ketalar

New member
אני תומך בך במאה אחוז!

במשברי זוגיות אני לא מבין שום דבר. אבל בבריאות אני מבין משהו, וגם קצת בכושר גופני. העמדה שלך ברורה לי, ואני מבין למה מטריד אותך שבן הזוג שלך פחות מושך ואסטתי מבעבר. שטחי? שטחי. לא הוגן? אולי. אבל זה מאוד אנושי. אני הייתי מרגיש ככה גם כן, ואני חושב שלשלול את התחושות האלו זו צביעות. נכון שניתן לאבד את הצורה החיצונית הנאה בשבריר שניה. הרפואה המערבית מכירה בעשרות על עשרות סוגים של פגעים רעים, מחלות ותאונות, חוליים וקשיים, שיכולים להפוך את חיי האדם לגיהנום, וגם את חיי בן זוגו. אבל כשזה לא המצב, האדם צריך לעשות הכל על מנת להגיע לזקנה ושיבה טובה, עם מינימום בעיות בריאותיות בדרך. חמור מאוד לדעתי שבגיל 32 בעלך מתקשה לבצע מאמצים גופניים. התלונה על כאב גב היא שכיחה מאוד, גם בגיל הזה וגם אצל אנשים רזים, אבל אצל מי שסובל מעודף משקל הבעיה חמורה בהרבה. תבינו, חבריה, השמנת יתר הולכת להיות הבעיה מספר אחת של העולם המערבי במאה הנוכחית. ארה"ב כבר נכנסה לזה - הם מוציאים מליארדים של דולארים (30-50!!) לשנה על דיאטות. אנחנו בהחלט בכיוון! באשר לדברייך, מחפשת משמעות, קודם כל יש להגדיר את הבעיה. מכירה את נוסחת BMI? לוקחים את המשקל בקילוגרמים, מחלקים לגובה במטרים, ואז מחלקים שוב לגובה במטרים. אני לדוגמא שוקל 65 קילוגרם, והגובה שלי הוא מטר שישים ושלוש. ה BMI שלי הוא בערך 24.5. האוכלוסיה התקינה נעה בין 18-25. מתחת לזה זה תת משקל. בטווח 25-30 האדם נחשב "משקל יתר", ורופאי המשפחה כבר מתחילים להציק לו עם דיאטות ופעילות גופנית. מעל BMI של 30 הבעיה כבר מוגדרת "השמנת יתר", ויש קשר ברור של ירידה בסיכויי ההישרדות (בגלל כל מני מחלות), על כל ק"ג שהאדם עולה. כאן כבר צריך להתערב באופן אגרסיבי. לאיזו קבוצה את ובעלך שייכים? הייתי ממליץ קודם כל לברר אם בעלך עולה במשקל מסיבות רפואיות, דהיינו ירידה בתפקוד בלוטת התריס, עליה בייצור הורמונים סטרואידיים מסוג קורטיזול, ועוד כמה סיבות. האם הוא לוקח תרופות? בקיצור, אתם צריכים להתייעץ קודם כל עם רופא. היה ואין סיבה "רפואית" לעליה במשקל, ולרוב אין, הגיע הזמן לרדת! מי שהמליץ לך על פעילות כמו סלסה או ריקודי עם מתכוון לטוב, אבל זה לא מספיק. ביי דה בוק, ארגוני הרופאים ממליצים על שילוב בין דיאטה רפואית שהורכבה במיוחד לפציינט על ידי דיאטנית מוסמכת, ופעילות גופנית סדירה. הדגש הוא על : דיאטנית מוסמכת - אל תנסו לרדת במשקל בלי דיאטה מתאימה. זו אשליה עצמית. פעילות גופנית סדירה - הפעילות הגופנית שיש לבצע היא פעילות אירובית, (דהיינו לא הרמת משקולות!), במשך 45 דקות לפחות, שלוש פעמים בשבוע. זו השקעה גדולה, ודורשת כושר התמדה אדיר, אבל תאמיני לי שהמאמץ שווה את זה. מעבר ליתרונות של ירידה במשקל, פעילות גופנית אירובית סדירה מורידה את לחץ הדם, משפרת את פרופיל הכולסטרול בדם, דוחה את סיבוכי מחלת הסכרת, משפרת את ההרגשה הכללית, משפרת את איכות השינה, ומשפרת את התפקוד המיני. רמת ה"אירוביות" של פעילות מוגדרת לפי צריכת החמצן במהלכה. מאחר ולמתאמן הסטנדרטי אין אפשרות לקבוע זאת, משמש הדופק מדד טוב. תבקשי ממאמן ספורט ללמד אותך איך למצוא את הדופק. השאיפה שלך היא להגיע במהלך התרגיל ל 65-75% מהדופק המקסימלי, שמחושב בנוסחה הפשוטה 220-גיל. למשל, אני בן 23, כך שהדופק המקסימלי שלי הוא 220-23 = 197, ודופק המטרה שלי באימון אירובי נע בסביבות 130-150 לדקה. תעשי את החישוב עבורכם. הפעילויות המומלצות - הליכה וריצה. כל שאר הדברים הם (לדעתי) בזבוז כסף. הקפידי להתאמן בנעלי ספורט טובות, אחרי חימום טוב, ובמידת האפשר להימנע מלעשות זאת על משטחי אספלט או מדרכות. דרכי עפר או כורכר עדיפים. התעמלות זוגית עדיפה על התעמלות יחיד, מאחר ויש בה הזדמנות לאינטראקציה זוגית, וגם כי בני הזוג מרגישים מחויבים אחד לשני ולאימון המשותף, וזה משפר את ההתמדה של שניהם. בהצלחה!

למעלה