לא ידעתי איפה לקטר

לא ידעתי איפה לקטר

אז החלטתי לעשות את זה פה. בשבוע האחרון נסעתי לעבודה וחזרתי ממנה כמעט כל יום עם אופניים וכך היה גם היום. כשאני וחברתי לעבודה יצאנו מהמשרד כדי ללכת הביתה היא שאלה אותי איפה אני גרה ואמרתי לה, ולשאלתה גם אמרתי לה שבאופניים לוקח לי חצי שעה להגיע. היא שאלה אותי: "חצי שעה עם האופניים? זה לא מסוכן?? מה אני כבר יכולה לענות על שאלה כזאת? ברור שזה מסוכן, אבל נזהרים, כמו בכל דבר בחיים. בקיצור התחלתי לנסוע ודי בתחילת הדרך, דווקא בקטע שרציתי לעלות למדרכה, ודווקא לא מדרגה רצינית אלא במעין שיפוע כזה שבדרך כלל אין לי בעיה איתו, איבדתי שליטה, ולא יודעת איך זה קרה אבל נפלתי. קיבלתי מכה קטנה בברך, והרגל השנייה קצת התעקמה לי והיא כואבת עד עכשיו. אמנם אחרי הנפילה המשכתי לרכב כרגיל ולא הרגשתי משהו חריג אבל עכשיו הרגל כואבת. מה שמעצבן במיוחד הוא שלמרות שלא נראה לי שזה משהו רציני, בכל זאת אחרי נפילה וכשאת סובלת מכאבים הגיוני לקבוע תור לרופא, לא? אז בשביל זה אני בדרך כלל נכנסת לאתר של הקופה באינטרנט ומשם קובעת אבל עכשיו מתברר ששכחתי את שם המשתמש שלי. כשניסיתי להתקשר למוקד אמרו לי שאם שכחתי אני צריכה ללכת לקופה ולחדש אותו. אבל הקופה תהיה פתוחה רק מחר ולמחר אני רוצה לקבוע את התור. זה המחיר שאני משלמת על הטעות שעשיתי כשעברתי קופת חולים. בקופת החולים הקודמת הייתי צריכה ללכת למרפאה רק אם שכחתי גם שם משתמש וגם ססמא. פה אסור לי לשכוח אף אחת מהן. מה שנשאר לי הוא רק להצטער על הרגע שעברתי קופת חולים (ולא רק בגלל הסיבה הזאת, בגלל עוד הרבה סיבות אחרות) ולחכות עוד חודשיים-שלושה עד שאוכל לתקן את הטעות הזאת ולחזור לקופת חולים שממנה עברתי. ולגבי הרגל, מילא היא כואבת עכשיו אבל עד מחר זה בטח יעבור. העצבים שלי בטח לא מוסיפים לעניין.

נזכרתי בשם המשתמש

וקבעתי ליום ראשון, מסתבר שכרגיל הוא לא נמצא מחר. נו מילא, עד יום ראשון אני בטח אשכח מכל העניין ואבטל את התור. אבל לפחות עד שאוכל לעבור שוב קופת חולים אני צריכה לשמור את שם המשתמש באיזה מקום בטוח שאדע איפה הוא..

טפו טפו טפו

אני די בטוחה שאין לי שבר חס ושלום או משהו רציני אחר. אבל בכל אופן למרות הכל שווה לבדוק את זה.

אופירA

New member
מנהל
המלצה קטנה, מניסיוני ומדעתי

אם נופלים וכואבת הרגל, או אם יש חום או בעיה רפואית אחרת - לחכות 3 ימים לפני שרצים לרופא. אם לא מכירים שזו בעיה שצריכה טיפול מיידי ודחוף (כמו קוצר נשימה או כאבים שעלולים להעיד על התקף לב, או אפילו משהו מוזר, כי כאבים פנימיים מוזרים עלולים להעיד על התקף לב אצל נשים), עדיף להמתין. גם משום שהגוף מרפא את עצמו בד"כ יותר טוב מרופא, וגם משום שהרופא עלול "למצוא משהו" שאין, או להזיק. כי הרופא יוצא מהנחה שבאו אליו אחרי שהבעיה מציקה ולא נפתרה מעצמה. רוב הבעיות השגרתיות נפתרות ע"י מנוחה. אפשר לעזור לרגל ע"י חבישה בתחבושת אלסטית.

עד יום ראשון בערב

יש עוד איזה יומיים-שלושה. בכל מקרה קבעתי תור, תמיד אני אוכל לבטל אותו אם כבר לא יהיה לי צורך.

בלארוס

New member
כן,

אני מסכימה עם אופירA. תודה לאל שאלו הן הצרות שלך (וגם נזכרת במשתמש!)

efriend

New member
החלמה מהירה לנטע, ולגבי רופאים -

הייתי חותם ב100% על מה שאופירה אמרה, עד שלפני כמה ימים הייתי אצל רופא ספורט בקשר לאיזה כאב בכתף שיש לי, והייתי מרוצה עד הגג. יש סיכוי שהוא הצליח לפתור לי בעיה שאני עצמי, וגם רופאים אחרים, לא הצליחו.

היום אני כבר מרגישה הרבה יותר טוב

הכאבים ברגל כמעט נעלמו לגמרי, כך שבאמת כמו שחשבתי זה לא היה משהו רציני, סתם מכה כזאת עם כאב שעובר. כך שבאמת לא הייתה לי סיבה ללכת לרופא.

אופירA

New member
מנהל
מה הקשר לדברי?

אתה מדבר על כאב לא שגרתי ומעיק וארוך טווח, שניסית לפתור ללא הצלחה, וגם רופאים נוספים ניסו לפתור, ללא הצלחה. ברור שבמקרה כזה יש לדרוש ברופאים עד שיימצא השליח המוצלח - במקרה שלך, רופא הספורט שהצליח, ב"ה. אני דיברתי על כאבים שגרתיים - כאב ממכה ברגל, כאב גרון קל, כאב ראש, קצת חום - כאלה. דיברתי על להמתין 3 ימים, לא חודשים...

efriend

New member
אכן אין קשר כשקוראים בזהירות

אני חשבתי שזו הבעת אי אמון כללית יותר ברופאים, כי כך אני הרגשתי עד לא מזמן...

קודם כל, תרגישי טוב ותנסי להירגע...

דברים מעצבנים קורים ביחד בד"כ, והדרך הכי טובה היא לא לתת לזה להשפיע עלינו. תנסי לנוח כדי לא להעמיס על הרגל, ופשוט תקבעי תור טלפונית ומקסימום ביום ראשון תלכי אל הרופא.

תודה, כבר קבעתי באינטרנט

ובאמת אנצל את היום הזה, יום שישי, שאני לא עובדת כדי לנוח. גם בשביל הרגל וגם כי על הדרך התחילו לי גם כאבי מחזור...

יש עזרא ראשונה למכות ונפילות

יש משחה הומופטית בשם טראומיל, מריחה של העור מטפלת בשריר ובעצם שחטף מכה תמיל יש לי אותה בתיק, דלת של המונית נסגרה על האצבעות, מרחתי ועל היד ולא היה שטפי דם או נפיחות באיזור ויש גירסה עם מנטה הנקראצ אייסג'ל שעושה את העבודה טוב יותר וגם מוריד כאבים מהשרירי והשלד זה שני משחות שתמיד עושות עזרה ראשונה עד שמגיעים לרופא פעם שברתי את האצבע הקטנה מרחתי את הרגל , שהגעתי לרופא אמר שום דבר, אבל נשלח לצילום הרגל כאבה קצת אבל לא היתה נפוחה, הצילום הראה שבר רציני בבסיס של האצבע במסרק , הרופא חזר אלי ואמר : "לא יודע מה עשית אבל עשית נהדר , תמשיכי ככהוההחלמה מהירה תהיה מהירה" אז את הסוד הזה מספרת לכם שתהיה טיובה כזו בבית היא לא מיותרת ז

למעלה