לא ידעתי, אז אני מספר

אטיוד5

Active member
לא ידעתי, אז אני מספר

יו, יו, יו (במילים אלו), אומר לי הקבלן הערבי שלי הגלילי שלי, מה שהולך באינטרנט! הוא גילה את הצ'ט. שאלתי אותו אם יש צ'ט בערבית. ובכן יש חדרי "ערבים" בצ'ט. ויש לך מקלדת בשפה הערבית? יש, אבל אנחנו משתמשים בעברית. כותבים ערבית באותיות עבריות. ואז הסתבר שבכל אשר יפנה הוא כותב ערבית באותיות עבריות. גם סְפַרות. ובכלל, נוהג (חדש?) הוא במגזר הערבי - הם אמנם לומדים לכתוב ערבית בבית הספר, אבל לא משתמשים בה בכתיבה יומיומית. הם כותבים ערבית באותיות עבריות. כך הוא טוען, והפועל הערבי גם נד בראשו בהסכמה.

מעניין

אבל כשחושבים על זה, זה לא מפתיע אם את האותיות העבריות הם חייבים ללמוד ממילא (חייבים - כי זה שימושי) אז למה "להתאמץ" באותיות ערביות אני מניחה שמדובר באנשים ששפתם היא בעיקר מדוברת, ואינם כותבים על בסיס יומי לכן יש להניח שהאותיות הערביות לא שגורות בשימוש שלהם מעניין אם הכתיבה היא באותיות דפוס או קורסיביות

D o r o t h y

New member
יעני בכתבו ערבי זאי עברני?

(כלומר כותבים ערבית כמו עברית) ראיתי את זה קורה... לי היה קשה להבין את הערבית ככה .. נזקקתי לשניות של חשיבה .. מצחיק

אני דווקא רגילה לזה

כשלמדנו ערבית (מדוברת) בבית הספר היסודי, הספר היה כתוב ככה. ועוד מנוקד.
= אל אצפוּר וכו'. ובדיוק כמו בדוגמה הזאת, הקפידו לבחור בצורת האיות שהכי תדגיש את הדמיון לעברית ("אצפור" למרות שמבטאים "אספור").

אני מוכרח לומר

ששוטטות קצרה בפורום הזה הייתה מאלפת מאוד עבורי. מומלץ בחום. פורום מעניין מאוד.

אה כן

התכוונתי לומר - תודה לך על הקישור. מן הסתם לא הייתי חושב לחפש פורום כזה בעצמי.

יוסי ר1

Active member
נכנסתי, ובעיני זו תופעה מצערת.

נכון שעיקר תכליתה של השפה היא תקשורת בין פרטים, ולכן ככל שיותר נוח זה מה שיתפוס בסופו של דבר. כפי שכל אחד יעדיף היום להתקשר בחיוג מהיר בלחיצת כפתור אחת, על פני חייוג עשרה מספרים בחוגה. אבל עדיין שפה היא גם משמרת מסורת ותרבות, ומעבר לתפקיד הפונקציונאלי, יש בשימור העבר ערך בפני עצמו. נראה לי השימוש באותיות עבריות יעמיק את הנתק של ערביי ישראל משאר ערביי העולם, ומחלק חשוב בתרבותם. כמה מהם ילמדו אותיות ערביות אם זה אינו הכרחי?

shellyland

New member
זה כמו שישראלים החו"ל (חלקם)

כותבים עברית באותיות אנגליות.

יוסי ר1

Active member
זה כמו שאתיופים עושים בלונד ופסים

וכמו ששסניקים לובשים חליפות מעונבות ומגבעות ליטאיות. יותר קל להשתלב בזרם המוביל, מאשר לשמור על ייחודיות.

יוסי ר1

Active member
נכון, אבל גם לדבר בצפונבונית יותר

קל טכנית. ועל זה מוקירי השפה מבכים, שהשפה מוזנת רק לשימוש טכני, ללא שאר רוח, ללא העושר שעוד טיפה השקעה נותנת.

זה כמו שילדים ישראלים בני 4

רואים "דורה ובוטס". הייתי בשוֹק כשגיליתי שה"להיט הלוהט" הזה הוא בסך הכל סדרה ללימוד אנגלית לגיל הרך.

אלי ו.

New member
למעשה זו סדרה ללימוד ספרדית

לגיל הרך (מארה"ב) שעברה הסבה ללימוד אנגלית.

למעלה