לא יאומן

arana1

New member
את מצידה חוסר אחריות כאלטרנטיבה יחידה

לדעתך ,ולדעת יותר מדי אנשים,יש רק 2 ברירות,או להתנהל כמו חרא מושלם או להיות כמו כולם
לשמחתי את מאוד טועה
לדוגמה
הרבה אנשים מאוד יכולים ומאוד רוצים להיות טובים ולבטא את יחודם בצורה רגישה ואוהבת וזה רק הכפייה להיות כמו כולם שהורסת את זה

משער שאם היית טורחת ללמוד את הנושא ברצינות אז היית מגלה ש"כולם" זה משהו שבסך הכל מבטא רשת אינטרסים וציפיות שבוודאי לא כולה עולה בקנה מידה אחד רק עם המידות הכי טובות
למעשה ביותר מדי מקרים מתגלה שבדיוק ההפך הוא הנכון

abashel13

New member
אף אחד אף פעם לא יכול להיות כמו כולם

אפילו לא כמו הרוב א]ילו לא מכו האדם הכי קרוב אליו ויש שתי תפיסות שונות לגמרי לגבי מי הוא האדם...

האחת היא זאת הגורסת שהוא כמו משהו והשניה הגורסת שהוא כמו עצמו... זאת הגורסת שהוא כמו משהו

מובילה להתאמה לקנה מידה חיצוני וערכים חיצוניים שככאלה הם סטנדרד לאנושיות כפי שאת ביטאת כאן לעמול על החיים

והשנייה ולהאים ל"דרישות" החיים והשניה היא קנה מידה פנימי המוביל לגילוי הזהות האישית ולא בהכרח לבטלנות... מי שבוחר שזהותו תהיה דומה לזו של

שכנו או של אמא שלו או של אבא שלו או של כל דגם חיצוני אחר שונה לחלוטין ממי שבוחר שזהותו תתגלה לו מיד ראשונה, שלא על פי דגם חיצוני והייחוסים של הזהות

הזאת שונים בטבעם מאלה של הזהות תלויית הדגם החיצוני.

לאוטיסטים ששונותם מהדגם הנורמטיבי הדגם הנורמטיבי אינו קנה מידה יעיל כי מעצם הגדרתם הם לא נורמטיבים כך שהבירה לבחור בדגם פנימי, אישי ויחודי, הרבה

יותר זמינה....

השאלה אינה מה יותר טוב לאוטיסט בכלל כי זה לא עניין של טוב ורע לטעמי אלא מה זמין לו ומהו הקנה מידה יעיל עבורו להתפתחותו... האם קנה המידה של שונה מהנורמה אומר משהו

ממשי לגביו.. או שזאת גחמה של הנורמה להגדיר את הסובב אותה בהתאם לעצמה....

kagome10

New member
לאף אחד לא טוב להיות כמו כולם

ואני לא חושבת שראוי להצדיק עוולה אחת בעוולה אחרת.
אף אחד לא שואל מה מתאים לך? למה? את יכולה לשאול, ולנהוג לפי התשובות. ואני שואלת. מה מתאים לך? מה מפריע לך לעשות את מה שמתאים לך?

אני לא מאמינה במאמץ לשם המאמץ. בלטחון קמח טחון. אני כן מאמינה שי שמטרות שכדאי להתאמץ בשבילן. להיות כמו כולם זו ממש לא מטרה כזו.

הנער חונך. למי זה עוזר? לנער? הוא נהנה מזה? רוצה את זה? אם כן, זו מטרה ראויה. לאמא, שיכולה להתגאות בבן שלה? זה הרי קיים גם אצל הנירו-טיפיקלים. ההורים שלוחצים על הילד ללמוד מקצוע שהם רוצים, בשביל היוקרה שלהם. רק כשזה נ"ט לרוב האנשים ברור שזו התנהגות לא ראויה.

לומד. אפשר ללמוד בהרבה דרכים, לא רק בבית ספר ממלכתי. אני בעד שאף ילד לא ילמד בבית ספר ממלכתי אם לא מתאים לו.

את עושה מאמץ כי בחרת להיות אמא. אף אחד לא הכריח אותך. הו אלא בחר להיות תלמיד. והמאמץ שבלהיות לתמיד הוא מאמץ ריק. תלמידות לא תועיל לו בחיים. עוד חמש שנים לאף אחד לא ישנה אם הוא עשה את הבגרויות בתיכון או אקסטרני.

מי יודע מה הכי טוב לו? לא יודעת. אני מאמינה בזכותם המקודשת <א בציניות, ברצינות> של ההורים להטיב עם ילדיהם על פי שיקול דעתם. זה לא אומר ששיקול דעתם הוא תמיד המיטבי. ובוודאי שלא תמיד שיקולו של הילד הוא הטוב ביותר. זו זכותם וחובתם לחיות את חייהם וללמוד מטעויותיהם. אך זו גם זכותי להגיד להם שדרכם היא דרך ללא מוצא, מירוץ עכברים שלא מוביל לשום מקום ששוה להגיע עליו.

החיים הם לא מלחמה בלתי פוסקת. אנשים יכולים להפוך את חייהם למלחמה כזו, וזה עצוב. אך לפחות שלא ישקרו ויגידו שאין דרך אחרת. כי הדרך השלישית, היא אחראית יותר, מטיבה יותר, ועוזרת יותר, לילד, לאמא, למשפחה, לכל העולם.

arana1

New member
לניורו טיפיקלים זה טוב,עובדה

בגלל זה הם גם לא מסוגלים להבין אנשים שזה רע להם
הם באמת בטוחים שהם עושים להם טובה
בשבילם להיות מיוחד זה משהו להתפאר בו
ולא משהו לחיות אותו
גם דרך נסיון כנה לשלבו כמו שהוא בכלל

kagome10

New member
יש המון נירו טיפיקלים

שמבינים אנשים שרע להם, ושיוצאים מהנורמה. באתר באופן טבעי אפשר למצוא כאלו. וגם אותם הסביבה תוקפת ומבקרת על הבחירות שלהם. אבל הם סובלניים כלפי דעות אחרות.

arana1

New member
זה הפתרון המושלם

אם כולם ילכו לים אז לא יהיה מי שילחם וירמה וישקר יותר
משום מה את ואחרים מניחים שזה או לקיים תבנית מאוד מסויימת ומאוד צרה או כאוס מושלם
החיים זה לא שחור לבן

kagome10

New member
???

מה הקשר בין מה שרשמתי בהודעה שלי, לכשל הלוגי במכונה "אד אבסורדום", שהוא ההודעה שלך?

ואיך מציון העובדה שאני משרתת בצבא, הגעת למסקנה שאף אחד לא צריך לשרת?

kagome10

New member
את מתכוונת לניסיון לענות ברצינות

להודעה שלא כוללת בתוכה שום תוכן או טיעונים, אלא רק שני כשלים לוגיים - איש קש ואד אבסורדום?

אכן, המעשה החכם היה להתעלם.

arana1

New member
הקוו בין עיצוב התנהגות ואילוף הוא מטושטש מאוד

לדעתי הוא בכלל לא קיים

לתפישתי הורים של אוטיסטים נדרשים להקרבה ותשומת לב רבה מהממוצע למורכבות יחסי הגומלין בין הילד להורה
וזה גם בגלל שאצל אוטיסטים,כידוע,הגבול בין ה"אני" ל"אתה" הוא מצד אחר כמעט לא קיים בכלל ומצד שני בדיוק לכן הוא גם הכי חד בעולם
גם אצל אנשים נורמטיבים ממש אין הפרדה ברורה בין הרצון והשאיפות והתחושות של ההורים לאלה של הילדים
ורוב האנשים הם פשוט שפוטים של ההורים שלהם עד יום מותם
וזו גם אחת הסיבות העיקריות לכיעורה וניוונה של החברה
הגדושה בעדרים עדרים של אנשים שאפתנים שלא מסוגלים להסתכל ולו שנייה אחת לצדדים או לתוך עצמם ולגייס מתוכם ולו רק רדע אחת של מודעות ומחשבה עצמאית ופעולה מיטיבה

אצל אוטיסטים יש תנודה מאוד חזקה בין עצמיות חזקה לוויתור מוחלט,
בין זהות והזדהות
ולכן חלקם,לפחות חלק מהזמן,הם פשוט ההורים שלהם,אחד לאחד
ללא שום הפרדה

TikvaBonneh

New member
הקוו בין עיצוב התנהגות ואילוף

הוא בדיוק הקו שבין האנושי לחייתי.
כשמדובר בבני אדם אנחנו קוראים לזה עיצוב התנהגות, וכשמדובר בחיות קוראים לזה אילוף.
כחלק מלימודי ניתוח התנהגות למדתי גם אילוף.
האילוף לא הופך את הכלב לחיה. וגם בכלי של האילוף ניתן להשתמש לטובה או לרעה. אם אני מאלפת את הכלב שלא יעשה את צרכיו בבית, אז אני מגדילה את סיכוייו שמשפחה תיקח אותו הבייתה.

arana1

New member
אבל יש הבדל בין אדם לחיה

וצריך להתייחס להבדל הזה מאוד ברצינות ובקפדנות
אם את מעצבת את ההתנהגות של אוטיסט כדי להגדיל את הסיכוי שהחברה תקבל אותו אז לפחות מהבית שלי היית עפה בבעיטה

TikvaBonneh

New member
רב הדומה על השונה

נוח לנו לחשוב שאנחנו שונים באופן מהותי מידידנו בעלי החיים. אבל בעצם... אנחנו בנויים באופן דומה בצורה מעליבה

arana1

New member
מעליבה ? את מי ?

לא אותי,כי איני רואה סיבה לגאווה או התנשאות על בעלי חיים ושמח לחלוק איתם הרבה מאפיינים משותפים,אלא שמי שלא מסוגל להבין שיש גם הבדל ,ואת מהותו,מוטב שימשוך את ידו מטיפול באנשים

TikvaBonneh

New member
לא כל טיפול חייב להתיחס להבדל

בין בני אדם לבעלי חיים. יש טיפולים שמתיחסים למשותף ביניהם. זה לא נכון להתעלם מכל ההבטים המשותפים בין בני אדם לבעלי חיים כשבוחרים דרך טיפול.
לדעתי השוני בין בני אדם לבעלי חיים הוא תודעתי ורוחני, ואני לא חושבת שיש הרבה טיפולים יעילים שיכולים לגעת במהות זו ולטפל בה. ניתן לטפל רק בהבטים הגשמיים יותר של הקיום האנושי, והם מה לעשות - חייתיים.

arana1

New member
אין ספק שאת טועה לחלוטין

לא כתבתי שיש להתעלם מההיבטים המשותפים בין חיות לאנשים
להפך
כתבתי שאני שמח לחלוק היבטים משותפים עם החיות

זה לא שולל את העובדה שכל מגע עם בני אדם ,ובוודאי טיפולי,צריך להתייחס גם להבדל בין האדם לחיה
וההבדל הזה הוא לא רק תודעתי רוחני אלא גם פיזי ופיזיולוגי וביולוגי וכל מה שתרצי

טיפול או יחס שלא נוגע בתודעה או בהיבט הרוחני של הזהות הוא לא טיפול והוא לא יחס,הוא בדיוק ההפך מטיפול ומיחס
רוב ההיבטים והביטויים של החברה האנושית נוגעים ונובעים גם מהתודעה והרוח,כך שבניגוד מוחלט למה שאת כותבת כאן מסתבר שזה לא ממש בעייה כל כך גדולה,זה טבעי לאדם לבטא את התודעה והרוחניות שלו,זה חלק ממהותו

התפישה ששהיבטים הגשמיים של הקיום הם חייתים שייכת בערך לתקופה הוויקטוריאנית,
ולימי הביניים,
לדעתי את פשוט חיה בזמן הלא נכון

TikvaBonneh

New member
אנחנו חושבים בדיוק ההיפך

1. אני מטילה ספק גדול מאוד ביכולת שלי או של כל בן תמותה אחר וגם בצורך לטפל\לשנות את ההבט הרוחני של האדם באשר הוא , אוטיסט או לא.
2. אני משוכנעת שמבחינת ההבטים הגשמיים של הקיום, אין הבדל בין האדם לשאר בעלי החיים.

arana1

New member
כנראה

1.גישה קצת פחות כחנית וחד צדדית לא הייתה מגדירה טיפול או יחס רק בפרמטרים של הצורך לשנות או לתקן,טיפול ויחס אמורים להתייחס למורכבות האדם,והרכיב התודעתי,רוחני קיים בכל אדם,אם תרצי או לא תרצי,דוןקא אצל אוטיסטים הוא מאוד ניכר ולכן התעלמות ממנו פשוט מסכנת את קיומם.

2.אני משוכנע מעבר לכל ספק שאת טועה לחלוטין.
יותר מזה ,גם כאן,אמור להיות ברור לכל מי שאי פעם ראה או חווה אוטיסט שבמיוחד אצלם ההבדל הגופני בין החיה לאדם ניכר במיוחד,כמו למשל דרך סט שלם ואופייני של רגישויות גופניות שמאוד אופייניות למגזר.

פששששש... פשוט לא מלמדים אותכם כלום,כמה הכשרה צריך להיוצ בשביל להיות מטפל?אפס?

TikvaBonneh

New member
תשובות

1. לא יודעת מה הקשר בין טיפול ליחס. יש הבדל בין רופא שנוגע בי כדי לטפל בי לבן זוגי שנוגע בי כדי לבטא אהבה, ולכל אחד מהם תפקיד אחר, גם אם בן זוגי היה רופא.
2. לכל בעל חיים טווח חושים ורגישות חושית שונה, כלב שומע טווח צלילים מאוד רחב. לחתול ראיית לילה. האדם הינו בעל חיים אחר מכלב, וכלב הוא בעל חיים אחר מחתול. מבחינת הרגישות החושית, כל בעל חיים הוא יחיד ומיוחד.

למעלה