לא יאומן

arana1

New member
בוודאי שיכולים

ההורים שלי היו כבדי שמיעה מאוד,חלק ניכר מהחוויה שלהם היה כמעט זהה לחירשות,אם הייתה בעייה במכשיר הם לא יכלו להבין מה אנשים אומרים ולהשתתף בשיחה,למשל,העולם שלהם היה מאוד שקט ולכן הם נטו לסמוך על חושים אחרים,כמו ראייה,החוויה דומה לחירשות אם כי לא זהה.
גם אדם כבד ראייה מכיר מיד ראשונה לא מעט התנסויות של עיוור.

מאוד תלוי בדרגה

ועדיין למשל לא כל כבדי השמיעה צריכים לקרוא שפתיים
"ולא מעט" זה ממש לא כמו לחיות את זה בפועל....
ומי זה שהטיף כל הזמן שרק אוטיסט יודע מה זה אוטיזם?

arana1

New member
אנשי אמצע מבינים א"ס טוב יותר

בדיוק בגלל שרק אוטיסט יכול להבין אוטיזם ומה זה להיות אוטיסט.
בגלל שא"א חווים הרבה דברים כמו א"ס הם מוכשרים להבינם יותר,
גם אחרים יכולים להבין אבל הם נדרשים לתרגום תאורטי.

בדיוק רונן! באה בחורה שהיא לא אוטיסטית ולא

אימא בכלל, וכותבת דברים כאילו היא הסמכות העליונה לשפוט האם הזו נוהגת נכון לנער או לא.
אני לא מבינה למה בכל פעם שהורים מרשים לעצמם לכתב על התקדמות הילדים שלהם, מופיעות תגובות
עם קו ברור שההתקדמות לא טובה לילד ,מזיקים לו, מפריעים לו להיות מה שהוא.
היו מעדיפים לראות אותו (הבן של פותחת השרשור) מסתובב במעגלים והיו אומרים: ''או, הינה ליד מאושר!'''
או דופק ראש בקיר והיו אומרים: ''הינה, נפלא הוא עושה מה שטוב לו! שידפוק, שידפוק!''
אבל אם הוא מתקדם, מתפקד בחברה, מתקרב ל''נורמה'' (אוי, מילה מפחידה!!)
אז צריך דחוף לציין שההורים לא שואלים האם זה טוב עבורו, אולי הוא סובל, אולי הוא קורבן, אולי אימא מזיקה לו, הכל בגללה..

מסכימה מאוד

ואני רואה שככל שהילים שלי מצליחים לתפקד קרוב יותר לנורמה ככה טוב להם יותר.
כנ"ל לגבי עצמי.

arana1

New member
ואני רואה וחווה ההפך

שעם כל המשא הכבד בטירוף ,והלא מוצדק,הכרוך בחיים מחוץ לנורמה אז מצד אחד יש אנשים שבאמת אין להם ברירה ומצד שני יש אנשים כמוני שהקירבה לנורמה גורמת להם ליסורי תופת ולתחושה שעדיף כבר למות
אז כילד נשאת את זה בקלות יחסית,בהומור,ברחתי ככל האפשר והתפרעתי והפרעתי ככל המותר
אבל כאדם מבוגר זה כבר הפך לבלתי נסבל
לשאת זהות שאינה תואמת לנורמה
ולהבין שלחלק ניכר מהפשרות איתה יש מחירים שאף אדם לא צריך לשלם
ולדעתי זה לא צודק
כי הרבה מהדחפים והמניעים האוטיסטים המקוריים הם בסך הכל טובים,וישרים,ובאים ממקום הגון ויפה ויצירתי
ולכן אין שום סיבה טובה לשעבד אותם לתבניות שהורסות את זה
לא מבחינה פרטית ואישית ולא מבחינה חברתית

ילדים רוצים וצריכים נורמה,ילדים הם קונפורמיסטים כברירת מחדל,כל אדם מתפתח דרך צורך כמעט חסר ביקורת בהזדהות עם סביבתו המיידית
את המחירים משלמים רק בגיל מבוגר יותר,כשהצרכים המהותיים יותר מתחילים לבצבץ מתחת למסיכה המלאכותית

kagome10

New member
אם יש לך בעיות בהבנת הנקרא

ואת לא מבינה שלכל אדם יש זכות להביע דעה, גם אם דעתו שונה מדעתך, מה חבל. ואם את חושבת שהבעת דעה אומרת שאני חובת שאני איזו סמכות שיפוט עליונה - מה עצוב. אך לא מפתיע. בבתי ספר כבר מזמן לא מלמדים הבנת הנקרא.

אך יהיה נחמד אם לא תקבעי במקומי מה אני חושבת, מה שכל קשר בין ההשמצה שלך למציאות מקרי בהחלט. אנשי קש - לא בבית ספרי.

אני לא חושבת שהתקרבות לנורמה היא התקדמות. כאשר הנורמה שלילית, התקרבות עליה היא נסיגה. כמו שלמוד לקר זה נסיגה, כי שקר זה רע.

קגומה, חיילת, בוגרת 12 שנות לימוד במערכת החינוך הממלכתית, שכפי שמתברר פוחדת להיות נורמלית. נו שויין.

הגמל לא רואה את הדבשת שלו..

מי אמר בעיות בהבנת הנקרא ולא בחן את עצמו?
למדנו בבתי ספר שונים.

arana1

New member
איך הפסקתי לדפוק את הראש ולהסתובב במעגלים ?

מהרגע שהבנתי שמה שגורם לי להתנהג כמו מטורף חסר מנוחה וכיוון זה בדיוק הנסיונות לחיות תבניות,או מיכלים כמו שמישהי כתבה כאן,שפשוט מטריפים לי את הצורה,והתבניות האלה הן הנורמה
ואני יכול לכתוב ספר שלם,ואפילו כמה,על הסיבות המדוייקות של חוסר ההתאמה בין התבניות הנורמטיביות לאוטיזם שלי
הרי נולדתי אחר,שונה,אני מאובחן כך ,ועוד לא פגשתי ולו אדם אחד שלא קלט שאני מוזר ושונה מאוד
אז למה ועל זמך מה את ואחרים חושבים שאני אמור או יכול או צריך להתאים לכללים שלא משקפים ולא תומכים בשונותי ?

אני יודע שעובדה שהילד מבסוט(לדעתך) ומאושר להיות נורמטיבי אבל מבקש תשובה עקרונית

אני לא רוצה להתכתב איתך כי זה תמיד גולש לפסים

אישיים. אם אתה מבטיח שזה לא יקרה, אני מוכנה לדו שיח.

arana1

New member
מעוניין שתבהירי איך את מזהה חוסר מודעות אצלי

למדתי מהפורם הזה הזה שהרבה טיעונים שלי נשמעים כאישיים בזמן שהם לא
למשל
כשאת מציגה הערות שתואמות למה שאת חושבת כלגיטימיות ואחרות כלא אז אין לי ברירה אלא לטעון שזו עמדה סובייקטיבית בטירוף

טוב, רק בגלל שביקשת

אתה פעם פתחת שרשור בנושא למה נפגעים מהודעות שלך, למה מתקוממים אם אני זוכרת נכון.
אז לא הבנתי האם אתה באמת לא מבין או זו רק פרובוקציה. אז לא עניתי לך, אבל חשבתי איך בן אדם יכול
להשתלח בהורים לאוטיסטים, הורים לרוב, אומר בעדינות, במצב רגיש, ואחר כך לשאול במה אני לא בסדר.
זו רק דוגמה אחת לחוסר מודעות עצמית שלך.

arana1

New member
אלא שאיני משתלח

וכמו שעולה גם מהתגובות בשרשור הזה זה רק הדבקות בתפישה חד צדדית בטירוף שמפרשת כל מה שלא מיישר איתה קוו לחלוטין כהשתלחות

עובדה שיש הורים שיודעים לפרש את מה שאני כותב לא כהשתלחות
ואפשר לראות בלי בעייה איזה סוג של הורים ואיזה גישה הם נוקטים ומייצגים לא רק כלפי הילדים אלא בכלל כלפי החיים מזהים ומפרשים דברים בצורה שונה ואף הפוכה לאחרים
מה שמדגים עד כמה הדבר תלוי בפוזיציה ממנו אנשים מדברים ולא מהווה מדד אובייקטיבי בכלל
כמו שאנשים מזכירים כאן שמדובר בפורום תמיכה
מה שממחיש בצורה שאין בוטה ממנה עד כמה אנשים מסויימים מסוגלים לזהות תמיכה רק עם העמדה שלהם
וזה בעייתי במיוחד בהקשר של אוטיזם
שמטבעו מבטא עמדה לא שגרתית כלפי הקיום

כששאלתי למה מתנפלים עלי הבעתי והבאתי מראי מקומות ודוגמאות לחוסר ההגיון שבדבר
גם בקומונה שנפתחה כאלטרנטיבה למה שנחשב בטעות לחופש דיון בפורום הזה המחשתי יפה מאוד לתקווה עד כמה הרגישויות של ההורים לביקורת מוגבלות בעיקר למי שמנסה להסביר שאוטיסטים הם לא דפוקים לחלוטין
בעוד שאת התפישות של אוטיסטים כמשהו שהוא פגום אין בעייה לקבל והם לא מכעיסות את ההורים
לדעתי יש כאן בעייתיות ששווה להתייחס אליה,עקרונית,אישית לא מזיז לי בכלל מה חושבים עלי כאן
אני לא מצפה לתמיכה מאנשים נורמטיבים
מעולם לא קיבלתי כזאת וכנראה שגם לעולם לא אקבל כזאת
רק צרות וכאבים ובעיות יצאו לי מהם

שלומות0

New member

לא לימדו אילפו, הכריחו, לא ויתרו, מילים האלו חזרו בהודעה של פותחת השרשור
וזה בסדר וזה נהדר, היא הביאה לכולם כאן את הדרך שהיא בחרה להוציא את בנה מהספקטרום,

ehud48

New member
לא אילפתי אותו

אני מצטערת אם מישהו הבין שאנחנו אילפנו את הילד שלנו. הוא עבר תהליך של עיצוב התנהגות באמצעות סיוע רב של המטפלים והסייעים שעבדו איתו. אבל, זה היה בשיתוף פעולה מלא מצידו. כי בלי שיתוף פעולה והבנה של הילד של מצבו זה אף פעם לא יכול להצליח.

לא אילפנו אותו והוא לא יצא מהספקטרום. האספרגר יישאר איתו תמיד ואף פעם לא התייחסנו לזה למשהו רע שצריך לצאת ממנו. אבל, מה לעשות שאחרי עבודה כל כך קשה הוא ילד שמתפקד נהדר בבית ספר רגיל, מדריך בתנועת נוער ואני לא מרגישה שזה מוסרי שהוא יהיה מסווג כאספרגר ויקבל קצבה. בעבר, לא התביישנו לקבל קיצבה מביטוח לאומי והשקענו בו המון בטיפולים רבים החל מהידותרפיה, רכיבה טיפולית טיפול פסיכולוגי ומימון של צבא של סייעים בבית הספר. אבל, עכשיו כאשר הוא כבר לא זקוק לקביים ומצליח לצעוד בגאון ובהצלחה, אני לא חושבת שזה הוגן שהוא יקבל תמיכה מהמדינה. והוא יותר מכל לא רוצה כבר להיות מתויג. זה מאוד חשוב לו להיות רגיל וזו בחירה שלו. ותאמינו לי שאף פעם לא הסתרתי מאף אחד שהוא אספרגר.

הבן שלי בחר וזו היתה בחירה שלו לנסות ולהילחם בתופעות של אספרגר שהפריעו לו להתקדם ולהתנהל בכיתה ובחברה.

ואני מצטערת אם לאנשים זה כואב כאשר אני כותבת שאנחנו חשפנו אותו לשינויים ושאני באמת מאמינה שזה חלק ממה שמאוד עזר לו לצאת מתבניות ההתנהגות שכל כך הפריעו להתנהלות שלו.

הילד שלי הוא ילד מאושר, הוא לא ילד מאולף שעושה מה שאומרים לו. הוא מאושר וגאה בעצמו שהוא מצליח להדריך קבוצה של ילדים, לעבוד בצוות של מדריכים. הוא גאה בעצמו שהוא מצליח בלימודים והוא זוכר היטב את הימים בכיתה א' בה הוא לא יכול היה לשבת יותר מ-5 דקות בכיתה ובילה את כל זמנו בחדר המנהלת (שמאוד אהבה אותו והיתה ממש נחמדה, אבל הוא כבר אז הבין שזה לא נורמלי). הוא זוכר את התסכול של להיות תמיד לבד בהפסקה כי לא היה לו מושג איך מתנהלים בחברה.

הוא אובחן בפסח של כיתה א' ומכתה ב' היה בכיתת תקשורת. בשנתיים הראשונות הוא התקדם בצעדים קטנים מאוד ועם הזמן כאשר חשפנו בפניו עוד ועוד ספרים על אספרגר והוא התחיל להסתכל על העולם בעיניים אחרות הוא הבין שהוא מעדיף לנסות ולאמץ את דפוסי ההתנהגות של אנשים רגילים. זה עדיין לא מוציא אותו מהספקטרום והוא גאה להיות חלק מהספקטרום. זה משהו שמייחד אותו, אבל הוא לא רוצה שזה יהיה משהו שמבדל אותו.

אנחנו לא מטיפים לו שהוא צריך להיות ילד רגיל ושאוטיסט זה רע. האספרגר הוא עובדה. יש לו גם הרבה מאוד תכונות חיוביות.

אבל, אני לא מצטערת לרגע שהצלחתי לעזור לבן שלי להסתכל החוצה מעבר למסגרת של האספרגר. והעובדה שהוא היום מבין את זה ומודה לי שחשפתי אותו לשינויים תכופים מראה שכנראה שעשינו משהו נכון.

הוא זוכר את הפעם בה רצינו לצאת לטקס יום העצמאות, זה היה בכיתה ג' הוא לא רצה ללכת, הוא ממש צרח והתעקש, אבל היו לנו כרטיסים ובסוף כולנו הלכנו. הוא נורא נהנה ובסוף הערב אמר לי - תודה אמא שגרמת לי לצאת מהבית. למחרת בבוקר הוא הלך לבית ספר ובהפסקה אחד הילדים הציע לו לשחק בכדור הוא חזר הביתה וסיפר לי: אמא, צ'רלי הזמין אותי לשחק בכדור. את יודעת כמה אני שונא לשחק בכדור ורציתי להגיד לו לא. אבל אז נזכרתי במה שהיה אתמול והחלטתי לנסות והיה ממש כיף והצטרפו אלינו עוד ילדים. הוא היה מאושר כי זו היתה הפעם הראשונה שהוא שיחק עם ילדים אחרים בהפסקה. ובאותו רגע הוא הבין שאם הוא רוצה שדברים יקרו, הוא צריך לגרום להם לקרות, הם לא יקרו מעצמם.

זה סוג ה"אילוף" שהילד שלי עבר. הוא לאט לאט הבין בעצמו את היתרונות שיש בלהעיז לעשות דברים שהנטייה הראשונה שלך היא להתנגד אליהם.

ומאז אותו ביום בכיתה ג' הוא כל הזמן מאתגר את עצמו וגורם לעצמו לעשות דברים שבתחילה הוא לא רוצה. אני לא חושבת שאפשר לקרוא לזה אילוף.

לגבי שיחות הטלפון. לי אין שום נגיעה לעובדה שהוא בוחר בכל שבוע להתקשר לחניכים ולהורים. נראה לכם שזה בכלל ענייני? אני רק ציינתי שבעבר הוא ממש לא אהב לדבר בטלפון כי הוא לא ידע איך. ואני היום ממש מופתעת לשמוע אותו מנהל שיחה בוגרת של מדריך עם הורה בטלפון ולא מאמינה שזה הוא. הוא פשוט "הכריח" את עצמו לעשות את הטלפונים. אני מניחה שהטלפון הראשון היה קשה, ובטח גם השני. היום זה כבר ממש טבעי לו. וזה בדיוק מה שהוא עושה. הוא בעצמו נלחם בכוחות שמושכים אותו, באי רצון שלו להרים את הטלפון והוא עושה זאת למרות הכל. ואז, זה כבר לא קשה.

ביננו, גם אני כאשר התחלתי לעבוד במכירות כשהייתי צעירה נרתעתי מלעשות טלפונים, אבל עם השנים זה נהיה הרבה יותר קל. כל מה שאני אומרת זה שגם אם קשה לעשות דברים לא צריך לוותר. אבל, אני לא מכריחה את הבן שלי לעשות את הדברים. החוכמה היא שעבודה קשה תגרום לו לאט לאט לגרום לעצמו לעשות דברים שלא באים לו בצורה טבעית. והמלחמה הזו היא גם מלחמה של ילדים רגילים שלא תמיד רוצים לעשות שיעורים כי זה קשה. אני יודעת שלפעמים יש נטייה דווקא עם הילדים שלנו לוותר להם יותר ממה שאנחנו מוותרים לילדים אחרים. כי קשה להם. גם לילדים רגילים קשה, אבל צריך תמיד לשאוף שהם יעשו יותר ממה שהם מאמינים שהם יכולים לעשות.

אפילו אני ובעלי מוותרים לבן שלי והבת הגדולה שלנו ממש כועסת של זה. לדוגמא אם בעבר הוא לא רצה לסדר מדיח כי מגעיל אותו להתעסק עם הכלים המלוכלכים אז הוא רק הסכים לפנות את המדיח הנקי. היא לימדה אותו לרחוץ כלים. בכלל, היא ממש לא מוותרת לו על כלום ומלמדת אותו לעשות הרבה דברים שאנחנו מוותרים לו כי מה לעשות שאיתו יותר קשה. והוא, ממש לא מוכן שנפלה אותו לעומתה, אז הוא מתעקש לעשות מה שאנחנו חושבים שהוא לא יכול, והיא מתעקשת שהוא חייב.

אין לו חוש כיוון ואני כל הזמן רוצה להסיע אותו. אבל הוא מתעקש לנסוע בתחבורה ציבורית בעצמו. בהתחלה הוא היה הולך לאיבוד שעות אבל זה רק דירבן אותו להמשיך ולנסות להתנהל באופן עצמאי. וכן, אני הייתי מעדיפה להסיע אותו ולהקל עליו אבל הוא לא מוכן - הוא פשוט לא מוותר לעצמו. אז למען הדיוק, אנחנו לא מאלפים אותו. הוא בוחר לאלף את עצמו.

אביטל

kagome10

New member
את מודעת להשפעתך כאמא?

הקו הברור שאת שמה בין רצונותייך לרצונותיו מלאכותי בהחלט. ילדים מושפעים מהוריהם, ורוצים לרצות אותם באופן טבעי.

התחושה שלי מקריאת ההודעות שלך, היא שאת מחשיבה את הנורמליות, אפילו מאוד מחשיבה. את רואה בלהות כמו כולם ערך. והבן שלך אימץ אותו. ואני מטילה ספק גדול מאוד בכך שזו באמת הבחירה שלו. גם מתוך סיפורים של אחרים - והיו לא מעט כאלו. על לדים שהשתלבו והיו כמו כולם עד שזה הגיע לדכאון או OCD או התפרצויות זעם. ויש לי גם את הסיפור שלי, על איך לא רצתי להיות בלי חברים ואיך הבנתי שזה בכלל לא *שלי*. וזה קרה בסוף י"ב ובזמן שבי התיכון לצבא. וממש לא כל האנשים לומדים להבחין בי רצונותיהם לרצונות החברה וההורים. הייתי אומרת שרוב האנשים לא לומדים.

את יכולה להבין למה להגיד שאת עושה שוב ושוב דבר שמשגע את הילד נראה לאנשים פה בעייתי? גי זו פגיעה בילד ללא סיבה הגיונית. כי אפשר להרחיב את אזור הנוחות בלי לשג, זה יהיה קצת יותר איטי, ויגרוםלפחות נזקים.

אני קוראת על הבן שלך ורואה ילד שהאפשרויות שלו היו להיות כמו כולם או להידרס. בוודאי שהוא בחר באפשרת הראשונה, אבל יש לה מחיר. מחיר שאין לאפשרות השלישית, אותה את לא רואה.

ובעיקר, אני רואה עוד מקרה שב אני יכולה לומר בלב שקט - הזמן יקבע במקומנו. כי אני עוד לא ראיתי פה בפורום בוגר שבא והודה על הטיפולים הוריו כפו עליו. ולו פעם אחת. לעומת זאת, ראיתי יותר מאוטיסט אחד שקרא לטיפולים הללו התעללות. כך שהזמן יקבע במקומנו. ואני רק מתפללת שהבן שלך ימצא את הדרך שלו בהדרגה, כשיבין שכל ההקרבות שהוא עושה כדי להיות כמו כולם לא נחוצות, סתם דעה קדומה של אימו. האפשרו השנייה היא שזה יקרה אחרי משבר כלשהו.
האפשרות השלישית - לחיות חיים שלמים בשקר, כפי שעושים רבים מהנ"טים, לא נגישה לאוטיסטים. ועל כך תודה לאל.

ehud48

New member
ממש לא כך

אני מבינה מאיפה שאת מגיעה אבל את יכולה להיות רגועה. מעולם לא כפיתי על הבן שלי כלום, בטח לא טיפול. והדבר האחרון שאפשר להגיד עליו זה שהוא דכאוני או אפילו בדרך להיות כזה. הוא ממש נער פורח ומאושר ומאוד גאה במי שהוא - כולל זה שהוא אספרגר. אנחנו בבית תמיד אומרים שאספרגר זה ברכה וכל אחד טוב במשהו אחר. אין נורמלי אצלנו כי לדעתי גם אנשים רגילים הם לא נורמליים, לכל אחד יש סטייה.

כשדברים נעשים בכפייה אז עדיף שלא יעשו.

אני לא עושה דברים שמשגעים את הבן שלי. מה שעשינו לאורך השנים זה חשפנו אותו לשינויים. טיילנו המון, היינו בהרבה מקומות. והשינוי הכי דרסטי שהוא עבר זה מעבר ל-5 שנים לאוסטרליה ללא שהוא ידע מילה באנגלית. הוא פחד נורא אבל עמד בזה בכבוד. ואני מאמינה שכל השינויים האלה רק עשו לא טוב. אף פעם זה לא נעשה בכפייה או בבכי. ההצלחה הכי גדולה היתה שהוא הצליח לחזור לארץ בכיתה ח' לכיתה רגילה להשתלב בתנועת נוער ולהצליח להשתלב בבית הספר בכיתה רגילה. זאת למרות שבבית הספר שלו יש כיתת תקשורת שהוא יכול היה להצטרף אליו. הצוות בבית הספר היה מאוד קשוב אליו והחליט שהוא אכן מצליח להסתדר בכוחות עצמו ללא כל עזרה, אבל האופציה להיכנס לכיתת תקשורת תמיד היתה שם. הוא ידע זאת והתעקש שהוא יכול להסתדר לבד והוא הוכיח לכולם שהוא צודק. אפילו מנהלת בית הספר חזרה אלי בסוף השנה ואמרה שהיא לא האמינה שהוא יצליח להיקלט בצורה כל כך יפה. האמת היא שאני גם לא האמנתי שזה באמת יצליח כל כך. אבל הוא היה נחוש להוכיח לכולם שהוא יכול.
הבן שלי הוא עצמאי לחלוטין, אחראי לעצמו ולמעשיו ואם הוא מרגיש שהוא יכול לעמוד בעומס שהוא מצוי בו (כל הלימודים האלה ופעילות נרחבת בתנועת הנוער + פעילות במועצה של תנועה הנוער) אז אני שמחה בשבילו.

מצידי שלא יעשה אפילו בגרות, הכי חשוב לי שיהיה מאושר. אבל הוא מוצא את האושר שלו בהצלחות שלו והוא לא עושה את זה בשביל לרצות אותי או מישהו אחר. אני לא לוחצת עליו להביא ציונים גבוהים, הוא עושה מה שהוא יכול מתי שהוא יכול. כשיש לו זמן ללמוד הוא מוציא ציונים טובים, אבל סדר העדיפויות שלו זה קודם כל פעילות בתנועת הנוער ואחר כך לימודים. ואני חושבת שזה דבר נהדר ומצידי שלא יביא ציונים גבוהים, הרבה יותר חשוב לי המסגרת החברתית שהוא נמצא בה.

אני לא יושבת בבית ולוחצת עליו לעשות ככה וככה, אני בקושי רואה אותו ביום יום כי הוא כל כך עסוק ואנחנו רק נפגשים בארוחת הערב.

אולי קשה להאמין שיש ילדים שבטיפול נכון יכולים להגיע רחוק אבל זה קורה.

ההשפעה שלי כאמא תמיד היתה לעודד אותו להיות מי שהוא, לא להתבייש במי שהוא. אצלנו אספרגר אף פעם לא נחשב למחלה או למשהו שיש להתבייש בו. כאשר הוא אובחן היתה לנו הקלה עצומה כי ידענו שמעתה דברים רק יהיו יותר טובים כי נוכל לטפל בו.

אני לא מכחישה שקראתי המון מחקרים וספרים וניסיתי למצוא דרכים לעזור לבן שלי. בשנים הראשונות הייתי בפורום הזה כל יום מבקשת ומקבלת עצה.
בדרך כלל זה היה בדרך של אנלוגיות וסיפורים שהוא קרה איתי ביחד. זה אף פעם לא היה בכפייה, אלא תמיד תוך עידוד. ואם הוא בוחר לנסות ולהתנרמל כדבריך זה זכותו, אבל מצידי הוא יכול להישאר אספרגר כמה שהוא רוצה.

את לא יכולה לבוא ולומר שהוא יהיה דכאוני בגלל שהוא בחר בדרך הזו. הוא יהיה אספרגר לתמיד. אף פעם הוא לא יהיה מוקף חברים והוא גם לא צריך חברים. מספיק לו חבר אחד טוב. מה שאני רוצה בכלל לא חשוב. כבר מזמן הפסקתי לחלום שהוא יהיה ככה וככה. אבל, אני מרגישה שהוא בר מזל שהוא חבר בתנועת נוער עם ילדים מדהימים שמקבלים כל אחד גם אותו בדרכו. הוא מוקף בחברה שאוהבים אותו עם כל המוזרויות שלו. ונוח לו בחברתם.

אני מקווה בשבילו שהוא יבחר לעשות שנה לפני הצבא עם התנועה אולי גרעין או שנת שירות. אני לא אומרת מילה בנידון. יש לו סמינר חשיפה עוד שלושה שבועות ומה שהוא יחליט לעשות אנחנו נגבה אותו.

אז לשאלתך, כן אני יודעת איזה השפעה יש לי כאמא, ואני רוצה להאמין שיש לי חלק, גם אם קטן בהצלחה שלו. אבל, את רוב העבודה הוא עשה בעצמו. ואם הוא בוחר לאתגר את עצמו מי אני שאתנגד.

אביטל

TikvaBonneh

New member
לגבי דיכאון

הבן שלי נכנס לדיכאון לפני שהוא אובחן, בגלל שהוא לא אובחן בזמן ולא טופל בזמן.
הוא יצא מהדיכאון, אבל עד היום לא חזר לעצמו.
זה טוב מאוד שאיבחנתם אותו בגיל כל כך מוקדם, ו*ריפדתם* לו את הדרך, כדי שלא יהיו לא נפילות כואבות כמו שהיו לבן שלי.

kagome10

New member
והנה, שוב את לא רואה את הדרך השלישית

כאילו ה"להגיע רחוק" שלך הוא היחידי האפשרי, ומי בוחר ב"רחוק" אחר לא מאמין שאוטיסטים יכולים להגיע רחוק.

התעקשות זה לא טוב. התעקשות זה לקחת משהו פשוט וענים, ולסבך אותו. בשביל מה? בשביל להוכיח למישהו שהוא מסוגל להיות כמו כולם? מה הוא רוצה להוכיח? למי? בשביל מה?

כדי "לעזור לו". כי לעזור לו זה לעזור לו להיות כמו כולם, במקום לחשוב ולשקול מה הכי מתאים לו. אני חושבת כיתה עם ארבעים תלמידים לא מתאימה לאף אחד. אני חושבת שכל עוד יהיה גיוס חובה נישאר עם שחיי על חרבו, גם כשלא צריך.

אמרת "מוקף בחברה שאוהבים אותו עם כל המוזרויות שלו". ואת לא מבינה כמה עצוב זה נשמע למי שהחברים שלה לא אוהבים אותה *עם* כל המוזרויות שלה, כי לדעתם אלו לא מוזרויות, או אפילו אוהבים אותה בגלל ה*מוזרויות* האלו. כמה עצוב זה לקחת את הדברים הכי יפים שיש ולקרוא להם *מוזרויות*.

ואני לא מבינה איך אפשר אחרי תיאור של כמה את מעודדת ומגבה ועושה, אקטיבית, להגיד "מי אני שאתנגד".

כי לו הכל היה כל כך יפה וטוב, אז למה הוא מתעק כל כך להוכיח לכולם שהוא יכול? מי שיודע שהוא יכול לא צריך להוכיח, לא צריך להתעקש. אני יודעת זאת, מניסיון.

אני לא מבינה את הנטיה לטעון

שזה לא ''טוב'' לעזור לו להיות כמו כולם וצריך לחשוב מה נכון לו.
לדעתי, מי שמסוגל צריך להיות כמו כולם. למה אף אחד לא שואל מה מתאים לי?
אולי לי מתאים לא לעבוד, לשבת בברים עד אור הבוקר, לקום ב12?
לא רוצה להיות כמו כולם, מה אני חייבת? שיטפלו בי ואני לא אתייחס לאף אחד.
הנער חונך, עוזר בבית, לאחיינים שלו, לומד מתקדם.. עושה מאמץ כמו שכולנו יום יום עושים.
גם לי לא בא לקרוא ספר לילדים שלא שלי, אבל אני עושה מאמץ וקוראת, כי ככה צריך. לא עושה לעצמי הנחות.
גם הוא לא עושה.
גילה וצהלה ושמחה וששון. מי יודע הכי טוב מה טוב לו? הוא ואימא שלו.

למעלה