לא יאומן כי יסופר....

לא יאומן כי יסופר....

חידון , מה מספר הריקודים שהמרקידים והיוצרים "שיריינו" ( מעין רישום בטאבו על שם המרקיד ), לעצמם בשנת 2005 ובשמונת חודשי 2006 - על מנת ליצור מהשירים ריקודים חדשים ?! אחזיק אותכם מעט במתח – שכן תגידו כמה שירים נוצרו בכלל בתקופה הזאת .......נכון?? ובכן , "במקרה" היגיע אלי מסמך אשר נשלח על ידי מירי אקוני (מופקדת על רישום והצמדת הריקודים לשירים להלן טאבו ) - לקראת דיון שאמור היה להתקיים ביום ה' 28.9.2006 - המפרט את הנתונים והריהם לפניכם: נרשמו "בטאבו" על שם היוצרים כ-1042 ריקודים. כן , אין טעות במספר !! מי שיריין לעצמו את מירב הריקודים..??! נכון , היו"ר גדי ביטון – תשאלו מדוע זה כך..? אני איני יודע להשיב... כמה ריקודים רשומים לזכותו - 125 (כ-25 מתוכם בשלבי ברור ואישור) ומי במקום השני הרחק מאחורי היו"ר ..? שלמה ממן עם כ- 66 ריקודים (מתוכם כ-11 בשלבי ברור ואישור) ועל מספרים אלה , יש מי שיהין לומר – אה , מדובר בסה"כ בכמה ריקודים בשנה – זה לא נורא. ובכן זה ממש נורא – ולדעתי מזמן היינו צריכים לקום ולפעול בעניין. חברים , להזכירכם אנחנו לקוחות המשלמים במיטב כספנו את ההשתתפות שלנו בהרקדות - ויש לנו זכות מלאה לדרוש שקולנו ישמע ושנהייה שותפים בהמשך עיצובו של ענף ריקודי העם. קחו לדוגמה את מערכת החינוך ; אפילו משרד החינוך הבין שיש לשתף את הלקוחות ( ההורים והתלמידים ) בתהליך החינוכי – וניתנה זכות להורים להשפיע על 25% מתוכנית הלימודים. אני אישית מודאג מהמספרים . ואני שואל את עצמי מה צפוי לנו ? עוד שטף של ריקודים בדרך אלינו ? ההקף הזה מזכיר יותר צונאמי מאשר התנהלות סבירה של יצירת מחולת. ברור לי לחלוטין שלא כל השירים יהפכו לריקודים – אך גם אם מדובר בעשרות אחוזים – אנא אנו באים ! חברים הגזמנו לחלוטין – זוהי לא מערכת פרוצה , זוהי פשוט ............עד כאן. שוחחתי באופן אישי עם מרקידים שאני מיודד איתם ושאלתי – אנא עם יד על הלב – מה דעתך על ריבוי הריקודים ? התשובות היו חד משמעיות : זה מטורף , זה להיות במרוץ כל הזמן , זה ללמד ללא הרף וללא יכולת להטמיע, זה גורם להשכחת הריקודים הוותיקים והיפים , כל הדברים למעשה שעלו ונאמרו בפורום. אגב , הנתונים לעיל מצויים בידיי על טבלאות אקסל , ומאחר ולא מדובר בחומר חסוי – אשמח להעמידו לרשות כל דורש – בודאי לחברי הועדה אם יבקשו זאת. כל שנותר לי לומר זה פשוט תחשבו על זה - ותשמיעו את קולכם שכן כוחנו טמון בהתארגנותנו. אני מתנצל מראש אם לא דייקתי ב- 100%במספרים – ואם יעלה הצורך – אשמח לתקן. שבת שלום וגמר חתימה טובה.

אל תדאג...

כמובן שלא לכל השירים ברשימה אכן יחובר ריקודים, ולא כולם יגיעו לרחבת הריקודים. כמובן שהכמות היא עצומה ומיותרת, אך זה היות ויוצרים רוצים "לתפוס" את השירים. לפי מה שנראה לי, בסוף את רובם הם זונחים ולא מחברים להם ריקודים, אך כמובן רצוי לצמצם גם רשימה זאת, וזה עומד לקרות, אני מקווה.

משהא

New member
תדאג מאוד,מאוד,מאוד, ידידי אדם רוקד

אבל אתה לא תדאג לבד. כולנו הרוקדים צריכים לדאוג מאוד, מאוד, מאוד,................ זה כבר מזמן לא עניין של יוצרים ויצירות - זה מפעל המייצר פוטומונטאז של ריקודים, ולשם כך צריך חומר גלם. אז כמו שמוציאים מלח מהים אוספים את כל השירים שנכתבים רושמים עליהם זכויות ייצור מייבשים בשמש ומשתמשים במלח. ולנו שמים את המלח על הפצעים שישרוף. כבר מזמן קיימת מלחמה על השירים שיצאו. זה בחלקו הפך להימור. ידוע לי על מרקידים שמהמרים על שיר בעוד הוא במגירות, וטרם בוצע וטרם נקבע הזמר שישיר. הדוגמא הטובה ביותר הייתה שגדי ביטון הזמין את הזוכה המושמץ מכוכב נולד לשיר בחוג עוד טרם זכה, כאשר הימר שבועות קודם שהוא יזכה. ומה אכפת למרקיד לרשום זכות לשיר ולא לייצור ריקוד ובאותה עת להפריע למרקיד אחר להשתמש בו. הריקוד לא מבקש אוכל והוא ישן מצויין. רויטל - גם אני מקוה שזה הולך להשתנות. ריקודים שמחים אורי גבעוני

משהא

New member
מדוע חלק לא קטן אינו מתנגד לחדשים

הסיבה שרבים תומכים ומקבלים הכנסת הרבה ריקודים חדשים מניעה את ההליך עצמו וגורמת למערבולת שסוחפת, מוציאה את היכולת לעצור, לחשוב ולהבי את כל נושא ריקודי העם. עד שלא יקפוץ המציל מסוכתו ויצא אל הים להוציאם - ימשיך הסחף. כל שחיין יודע שכדי לצאת ממערבולת בשלום צריך לרדת לתחתית ומשם לברוח הצידה ולעלות. אז אפשר להמשיך לשחות למקום מבטחים. היות ובשנים האחרונות נכנסו כמויות אדירות של ריקודים חדשים, לעשרות חוגים של מתחילים ובינוניים לא ניתנה ההזדמנות ללמוד ריקודים שמתחת לשנת – 2000. היות וכך נוצר בכל שנה פער הולך וגדל בין רוקדים ותיקים אפילו בני 10 – 15 שנים לחדשים של שנים אחרונות. על כן בעשרות חוגים פשוט נוח יותר להתעלם מהעבר כי מה שרוב הרוקדים יודעים לא נמצא שם. וכל עוד זה נמשך כך גם ברצון הכי טוב לא יתאפשר איזון אלא בחוגים שבהם שמרו על האיזון בין ישן לחדש שנים רבות, או שעברו שינוי מודע. כאן צריכה להיות מהפכה לא רק ביצירה אלא גם בתודעה, כי צריך להבין שבקצב הזה כבר לא רוקדים גם ריקודים בני שנה אחת אפילו הם נחשבים. ראוי שכל אחד מהרוקדים יפנים זאת ואני מציע שכל אחד מהכותבים בפורום שמאמין שראוי לשנות ישתף את חבריו בהרקדות שאינם קוראים כאן וינסה לגייס חברים נוספים או תומכים שיהיו מוכנים לתת את שמותיהם ולכתבם בפורום כתומכים. ריקודים שמחים אורי גבעוני

פשוט מדהים

היכן היינו כולנו כל הזמן. במחשבה נוספת , זה מאד הפריע גם לי - אך אודה על האמת - לא עלה בדעתי שהמצב הוא בר שינוי או שאני אוכל להשפיע , ולכן לא התעמקתי מידיי. אני רוצה לקוות שהחברים אשר לקחו על עצמם לטפל בסוגיה זו - אכן תצלח דרכם

הנושא הפריע לכל הרוקדים הוותיקים

אך לא היו לנו אמצעי תקשורת ויכולת להביע את עצמנו ולהבין בעצם שנקודה זו מפריעה לכולם. כתבתי על כך בעבר , שמי שאמור להשפיע - ככל שמדובר בכלכלה -הם כוחות השוק. כאן לצערי השוק לא משוכלל דיו על מנת לאפשר שינויים - ללא התארגנות משמעותית וכללית של הלקוחות שהם הרוקדים. אני רוצה לקוות שהנושא לא יירד מסדר היום - כל עוד לא יימצא פתרון הולם. גמר חתימה טובה

bda50

New member
אדם רוקד על מה הזעקה?

שאלה לי אליך :כמה ריקודים בערך נוצרו ב 20 השנה האחרונות? כמה מהם שרדו ונרקדים ?אולי 10% נשארו והם נכסי צאן הברזל של התקופה הזו.איני כולל בכוונה את הריקודים שנכללים בקטגוריה של ריקודי הנוסטלגיה ששם לא היתה אינפלציה כזו של "חיבור צעדים לכל מה שזז" כפי שקיים כיום. מאומה לא השתנה ולא ישתנה בעתיד והכל תלוי בציבור הרוקדים,מה שינתן לנו ברמה ובמינון הנכון,ישרוד,וכל השאר לפח האשפה. וכן הכל תלוי בנו-הרוקדים,אם נפסיק לנהוג כעדר ,נאכל כל מה שיאביסו אותנו,זה יימשך..ברגע ש"אנחנו" נצביע ברגליים לתופעה של "לימוד" כל שיר ,ללא קשר אם הוא מתאים לריקוד או לא,לא יעזור שום דבר גם "לטייקונים" בראש הפירמידה. לאחרונה אני מגלה בהרקדות תופעה מבורכת של רוקדים אשר עומדים בצד בשעת לימוד ריקוד "חדש" כמחאה שקטה,ואני תקווה כי העניין יצבור תאוצה,והרבה רוקדים ינקטו בדרך זו.ואולי כך נחזור לריקודים הטובים הטובים שנשכח בגלל עודף החדשים. ואני מזכיר לך את השיר של אריק איינשטיין.."אני ואתה נשנה את העולם" גמר חתימה טובה

אדם רוקד אתה צודק בהחלט

ולאותם מחברי ריקודים בסיטנאות ,אל תישכחו שהריקודים שאתם מחברים מחזיקים אולי חודשיים במיקרה הטוב, פעם ריקוד חדש היה מחזיק 20 שנה ,היום בשביל לדעת ריקודי עם צריך להיות פרופסור.

אדם רוקד - לפי הדף שנשלח אלי

מדובר ב 188 ריקודים רשומים, כאשר חלק לא מבוטל של הריקודים רשום 3 - 4 פעמים, כך שהמספר הוא הרבה יותר נמוך. אין צורך להתרגש יתר על המידה מכמות הריקודים הרשומים, בסך הכל מדובר ברעיונות שחלקם הארי לא יבואו כלל לידי מימוש. זה היה כך בעבר, זה קיים היום וזה יהיה גם בעתיד. לא צריך להתרגש יתר על המידה. גמר חתימה טובה.

למען הסר ספק ולמניעת

אי הבנות בפרשנות - אני מפרסם את הנתונים באופן פומבי. המספר 188 מתייחס לריקודים "בשלבי אישור - בברור " , כשהמספר הסופי הוא מעל 1000 ריקודים. גמר חתימה טובה.

אדם רוקד - לרגע לא היה ספק

בנתונים. ומס' הריקודים שפירסמתי הוא מס' הריקודים החדשים, תאריכי הרישום שלהם הוא רק בשלושת החודשים האחרונים. מחודש יוני עד ספטמבר. אבל זה לא משנה אם רשומים 188 או 400 או 4000. החשוב הוא מה נלמד, מה יקלט וכו'. כדאי שנדע כולנו שיש כיום כ 3500 ריקודים שכבר עברו השתלמויות, נלמדו בהרקדות וגם הספיקו להישכח'. אך כמות הריקודים הנרקדת בפועל היא כ 10% בלבד מהכמות הכוללת. מרבית ההרקדות מסתובבות סביב אותם 400 ריקודים פלוס מינוס. המסקנה היא ש"קיבת הרוקדים" יש לה גודל מסויים, והיא יכולה להכיל כמות מסויימת, כל כמות מעבר לכמות המסויימת, פשוט תיזרק לפח. זה כמו להושיב בן אדם במסעדה ולהניח לפניו 400 סוגי סלטים, 50 סוגי בשרים, 300 סוגי שתיה. הקיבה שלו יכולה להכיל רק כמות מאוד קטנה, כל השאר יזרק לפח. אתה בוודאי תטען, שהבעיה היא שכל אחד בוחר סוג אחר של סלט, כל קבוצת רוקדים בוחרת ברפרטואר אחר. מסתבר שלא כך הדבר. כולם בוחרים את אותו אוכל טעים ואת כל השאר משליכים. לא צריך להתרגש ממספרים. גמר חתימה טובה.

אנחנו מסכימים על הרוב

המוחלט של הנושאים - בסוגיה הזאת נשאר כנראה חלוקים . אילו לא היתה בעייה , מן הסתם לא היתה עולה זעקתם של הרוקדים הוותיקים - ולא היה מתחיל שלב של התארגנות אקטיבית לשינוי המצב הקיים. גמר חתימה טובה וצום קל.

אדם רוקד - אין שום התארגנות אקטיבית

יש הרבה מלל, הרבה מאוד מלל, הרבה מאוד מאוד מלל. וקצת...קצת...אבל ממש קצת "התארגנות אקטיבית". אני לא רואה את המוני הרוקדים "מתארגנים אקטיבית", ההיפך הוא הנכון, חלק נכבד מהם דורש ממני ללא הפסקה ללמד עוד ועוד ריקודים חדשים אחרים. אני כמרקיד שומע את פניות הרוקדים, ואני לא אגזים אם אומר לך שלפחות 12 פעמים בערב אני שומע מרוקדים בקשה ללימוד של ריקוד חדש כזה או אחר. אני גם שומע פניות של רוקדים שלא מעוניינים ללמוד ריקוד, הם אפילו כועסים כאשר אני רוצה ללמד ריקוד חדש, והם אפילו זועמים מאוד כאשר אני רוצה ללמד ריקוד חדש. זה לא מונע מהם כלל, לבוא אלי שבוע לאחר מכן ולומר לי משפט כמו: "שמעון, אתה יודע שאצל המרקיד .......לימדו ריקוד חדש ויפה מאוד, לריקוד קוראים...... מתי תלמד אותו גם אותנו? ותחשוב על זה טוב טוב, אולי הזעקה היא לא זעקת העם, אלא היא זעקת הזועקים בלבד.

שמעון - אשיב לך כך

1.אלה שלוחצים ללמוד ריקודים חדשים הם בעיקר הרקדנים החדשים - אשר עבורם אגב , הריקודים הוותיקים הם ריקודים חדשים לכל דבר - והם אכן רוצים ללמוד ריקודים חדשים - כי אוצר הידע שלהם מוגבל יחסית. 2.גם אני רוצה ללמוד ריקודים חדשים - אך רק כאלה שהם איכותיים ויפים. גם אני בקשתי ממך ללמוד ריקוד שנלמד בהרקדה אחרת ושבעיני היה יפה. עם הריקודים האלה גם אני מסכים - אך אין ביוצאים מהכלל להעיד - אלא רק על היותם יוצאים מהכלל. 3.יש התארגנות שאתה בוודאי יודע עליה - ופגישה שאמורה להתקיים בנושא זה . לא ברור לי מדוע אתה טוען שאין כזו. 4.מלל והרבה מלל הן הדרך להתחיל תהליך אם רוצים להוביל שינוי. רק באמצעות מלל והצפת הבעייה במלוא חומרתה - ניתן יהיה להעלותה על סדר היום (התארגנות של שמונה נציגים ופניה להפגש עם ארגון המרקידים היא פעולה אקטיבית - אגב , גם מלל בוודאי שהרבה מלל הינם פעולה אקטיבית ). 5.חוץ מכותב אחד או שניים בפורום , שצידדו בעניין - ובדיעבד הסתבר כי הם רקדנים חדשים יחסית (וגם הם עשו זאת בחצי פה ובשפה רפה ) - לא נשללה דעתם של אלה התומכים בהקטנת הקף הריקודים החדשים. 6.ובעניין הזעקה , לא ירדתי לסוף דעתך , אלה שזועקים על כך הם לא העם ? בוודאי שזו זעקת הזועקים והם הרוקדים הוותיקים המהווים כסניורים את התשתית של ריקודי העם ויש להם מקום של כבוד בתוך העם ... בשולי הדברים , אני לא ניסיתי בעבר לשכנע אותך לשנות את דעתך שכן קבעת עמדה מאד נחרצת בנושא זה . אני מכבד את דעתך - למרות שאיני מקבל אותה.... גמר חתימה טובה וצום קל.

אדם רוקד - תגובתי

1. הלוחצים ללמוד ריקודים חדשים הם מקרב כל השכבות וגם מכאלו שרוקדים המון שנים, וידועים כאוהבי נוסטלגיות. 2. כולנו רוצים ללמוד רק ריקודים יפים, הבעיה היא שקשה לדעת מהוא ריקוד יפה ומה לא. היו ריקודים שהייתי בטוח שיהיו כוכבים גדולים והם נעלמו לאחר זמן קצר, והיו כאלו שלא עשו רושם גדול בהתחלה ואנו רוקדים אותם עד היום. אין נוסחה שתגיד לנו מה טוב ומה לא טוב. 3. לגבי ההתארגנות - אם לקיים פגישה מסכנה לוקח יותר מחצי שנה, והפגישה עוד לא התקיימה, זו בעיני לא התארגנות. 4. זה נכון שמלל הוא חשוב, אבל גם למלל צריכה להיות נקודת סוף, כמה אפשר לטחון מים? 5. בוודאי שהזועקים הם העם, כולנו העם. אבל כאשר מצד אחד של הגבעה עומדים 10 אנשים וזועקים מרה נגד הריקודים החדשים, ומנגד אלפי רוקדים שבאותו הזמן ממש ממשיכים לחגוג עם הריקודים החדשים, אז נראה לי שלא מדובר בזעקת העם, אלא בזעקת הזועקים בלבד. כדאי גם להזכיר שגם אותם 10 זועקים עוברים מידי פעם לצד השני של הגבעה ורוקדים עם החוגגים ומצטרפים אליהם בשמחתם. גם אני מכבד את דעתך, אני אוהב את הדרך התרבותית והחכמה שאתה מציג את הדברים. לדברים שלך יש ערך כפול בעיני לאור העובדה שאני מכיר אותך ואת יכולותיך באופן אישי. זה בסדר גמור להיות חלוקים בדיעות, זה בריא, זה מפרה את הרוח ואת הדמיון ואני מודה לך על עצם העלאת הנושא שמאפשר דיון תרבותי ורחב בנושא. גמר חתימה טובה.

שמעון עשור - ההיסטוריה תשפוט

את שתי העמדות , והכוחות האימננטיים העצומים , הטמונים בלבבות הרוקדים - יעשו את שלהם ויבחרו בכוון הרצוי לרוקדים. שבוע טוב.

לא מדוייק

המספר 188 הם מספר הריקודים שהגיעו למירי אקוני, לאחר שאלי רונן החליט לסיים את תפקידו. רוב הריקודים ברשימה זאת אושרו או נדחו, יש שם מספר ריקודים שעדיין ממתינים לבדיקה.

למעלה