לא חמותי, ובכל זאת

להיות במקום הראשון

תלוי במקום אליו הזוגיות שלכם הולכת. לא איפה שאת רוצה שבסוף היא תהיה אלא איפה היא עכשיו.
בשלבים שלפני חתונה והקמת מה שאת מתארת כתא משפחתי שלכם (ושל ילדים שיבואו) כן, את והילדים צריכים להיות במקום ה1.
בשלב של חברות שעוד רחוק משם, אז בדר"כ זה לא המצב. (ולצערנו יש גברים שגם אחרי שיש להם כבר ילדים ההורים והאחים נמצאים בעדיפות גבוהה יותר מהאישה ורצונותיה)

למה נשארת לבד בחגים?

בשביל דווקא?
אם אין לך משפחה, אולי כדאי שתאחזי ב2 ידיים באפשרות שיש לך פה למשפחה גם עבורך - אם את מוזמנת לשם ומקובלת בסבר פנים יפות.
בארוחות שישי וחגים - יש אצלם קידוש ומסורת וכל זה? כי אם כן, מאוד קשה למי שגדל על זה לוותר על זה רק כדי לשבת מול הטלויזיה ולרבוץ.ואם אין לך משפחה שתחליף את הצורך בזה, קשה לבקש ממנו לותר עליו.
אם הוא עובד כמעט כל שבת איך הוא מגיע אליהם בשבת?

אני חושבת שאת צריכה לחלק את הזמן ל-2, תקופת חגים שהיא בלי כל ספק רווית משפחה (ולכן גם אחוז הגירושים עולה אגב), לבין תקופה "נורמלית". הנה, עכשיו לא עומד להיות שום חג עם ארוחה מיוחדת עד פסח. הפסקה מספיק גדולה.
תסבירי לו שקשה לך לא לראות אותו כל השבוע ושאת מצפה שבזמן הפנוי של שניכם שאין חפיפה רבה של זה, ינסה לבלות אתך ביחידות או עם חברים. יש לו את אותם אחרי הצהריים לפני שאת מגיעה מהעבודה בימים שהוא לא עובד.

מיציתי

לא ממש בשביל דווקא (אני קצת חוששת לפרט כאן הכל שמא מי ממשפחתו או הוא קוראים כאן)

לגבי ערב החג עצמו לא אפרט.
לגבי יתר החגים - היו כמה אירועים סמוכים לכך שפתאום הרגשתי שיש כאן השתלטות/התערבות מוגזמת בחיי, התגלעו בינינו אי הסכמות בנושא המשפחה שלו (לא ביחס לביקורים) ולכן החלטתי שאני לוקחת צעד אחורה ולא הולכת לשם.

אין אצלם קידוש וכדומה. רק ארוחת ערב. גם לא משהו מיוחד.
אני לא מצפה שישב איתי מול הטלוויזיה, לא אכפת שאנחנו נעשה ארוחת ערב או שנלך למסעדה - העיקר אני לא יכולה לסבול את האובססיה הזאת לגבי שישי בערב.

אם הוא הולך בשישי (99% מהמקרים) אז לא הולך בשבת ואין בעיה לעבוד. אם עובד בשבת הולך לפני או אחרי עבודה.

בימים בהם הוא לא עובד בערב הוא מחכה לי (מרצונו ויוזמתו) שאגיע הביתה.
הוא מתעקש ללכת דווקא בשישי שאז כל משפחתו נמצאת ולכן גם לא מוכן ללכת באמצע שבוע במקום יום שישי

mykal

New member
מיצית? או נעלבת,

בהרגשה שלי--יש איזה שדר עמוק 'נגדך'?
אולי 'השידוך' לא נראה בעיניהם?
אולי הם משדרים לך--'מנצלת'? משהו במיצוי שלך
מרגיש לי פגיעות.
ואם אינני טועה בתחושתי--על זה כן יש מקום 'לפתוח' בשיחה אמיתית מול בן הזוג.
כי אם הוא הולך לבד--'ויש הרעלה נגדך' זה לא מקום נכון להשאר בו.
תבדקי טוב את הרגשתך.

העמדתי גבולות

כמו שאמרתי, הם מכירים אותי זמן קצר בלבד, ומהר מאוד נולדה ציפיה שאני אעמוד לרשותם ("לעזור") כאילו שאני הבן שלהם. בהתחלה, שחשבתי שמדובר במשהו חד פעמי אז לא אכפת לי אבל כשראיתי יש מגמה מסוימת וציפיות שאינן מתאימות החלטתי לשים זה גבול. אז בהתחלה אמרתי לו שאני לא מוכנה יותר שישתמשו בי והסברתי שאין לי משאבים בלתי מוגבלים, ומה שיש לי אני עובדת קשה בשבילו. אמנם ידעתי שזה לא מתקבל יפה אבל חשבתי שלפחות תהיה עם זה השלמה. כמה ימים לאחר מכן הבנתי שהוא לא ממש הפנים את מה שאמרתי (הוא עשה לי תרגיל בעניין ונאלצתי לעשות משהו שהוא ידע שאני מתנגדת לעשות) ואז התפרצתי (רק על ידו כמובן) והוא כנראה הבין שאני עומדת על עמדתי בכל מחיר. אבל הם (היא) לא, כי הם כמובן לא היו מודעים לבעיה בכלל. ואז עוד פעם הייתה ציפיה מסוימת, והוא - שהיה בין הפטיש לסדן לא ידע מה לעשות (אני לא הייתי נוכחת בערב החג ) ונוצר ריב בינו לבין אמו. ואז עצרתי. כי אם אני לא הולכת לשם הם לא מבקשים כלום ואין להם ציפיות. וככה לא יהיו מריבות.

מה גם, שלהרגשתי, הוא לא מתייחס אלינו כאל זוג כמו שאני רואה את זה (כלומר שניים שבונים יחידה משפחתית חדשה) והוא אמר לי בערב החג - אנחנו לא נשואים ואין בעיה שנתפצל בחג. ומאותו רגע הכל השתנה בי בפנים. אם אנו לא נשואים, ואין בעיה שנתפצל בחג, אז אין לי כל צורך להיות בקשר עם המשפחה שלו.

האם הם חושבים שאני מנצלת אותו? באמת אני לא יודעת.

הוא ואני - אנחנו כמו שמיים וארץ, יש בינינו פערים רבים חלקם עמוקים מאוד. יש בינינו פערים בהשכלה, בהשקפת העולם ובניסיון החיים. הוא טוען שהם מקבלים אותי והם אנשים פתוחים ואין להם בעיה עם כלום.

אני חושבת שהיא לא יודעת איך לאכול אותי. היא רגילה שהבן שלה יוצא עם בחורות בנות 20, והנה פתאום באתי אני, בחורה בוגרת (ומבוגרת ממנו), מעוצבת, משכילה, בעלת השפעה על הבן שלה (עזב את הבית) שאי אפשר להתייחס אליה כמו אל תינוקת והיא לא מבינה מה אנחנו עושים יחד. ואולי היא קצת מקנאה, בגלל שהיא חושבת שאלי הוא מתנהג יותר יפה ממה שהוא מתנהג אליה והוא מקבל ממני בעצם מה שהוא צריך לקבל ממנה.
אמנם, תמיד שבאתי, התייחסו אלי יפה, אבל, בתחושה שלי, יש כלפי וכלפי הקשר תמיהה גדולה מאוד.

מה הם אומרים, אם אומרים, שאני לא שם - באמת לא יודעת, הוא לא מספר.
לי היא הייתה מעירה הערות לא במקום ולא אהבתי את זה.

תודה לכל מי שקרא/ה עד עכשיו

mykal

New member
אני מקוה לא לפגע,

כי באמת שאין לי מטרה כזו--אלא לתת חומ למחשבה.

אם את over quality כפי שהצגת את הדברים,
למה את עוד שם?
אני מציעה לך לקחת דף ועט ולערוך טבלה, של כדאיות מול הפסד.
ואם החלטת שזה טוב לך ומתאים לך,
הרי את אימו וגישתה לא תוכלי לשנות. את הגבולות את תעמידי דרכו.
אבל תחילה תחליטי מה חשוב לך ביותר--תזמיני אותו קפה/שיחה.
תבקשי הבהרות שיקבעו עתיד.
(אתם לא התחתנתם, אבל את רוצה לדעת מה יקרה אם תתחתנו,
ו/או הסבר איך הוא רואה את הזוגיות בכלל כולל המצב העכשוי,
ושאת תאמרי איך את רואה אותה--ליבון דבים טוב שיעשה מתוך הבנה ושקט--'בלי רעשי חוץ'.

זה היה צריך להיות הפוסט הראשון שלך

עם כמה תוספות.
אני אתיחס לכמה נקודות -
1. אם המשפחה שלו מבקשת ממך דברים שלא מתאימים לך לעשות תבהירי להם. ותבהירי לו שיבהיר להם. זה התפקיד שלו.

2. כשזוג לא נשוי אכן ישנה אפשרות להתפצל, תלוי בזוג (לא התפצלתי עם הגרוש שלי לפני הנישואים, אבל היום אני כן מתפצלת עם בן זוגי) וכן צריך קשר עם המשפחה גם אם מתפצלים. בסך הכל אם את מתכננת כן לבנות איתו תא משפחתי את כן צריכה קשר עם המשפחה שלו - וגם אחרי הנישואים עדין מותר לך לא לעמוד דום לכל בקשה שלהם.

3. פערים בהשכלה, לפי מה שאני הבנתי, ואולי לא הבנתי נכון הוא סטודנט. ז"א, כרגע הפערים בינכם לא גדולים. אם לך יש תארים הוא בדרך לשם ואם לך אין אז גם לו בינתיים אין.

4. פערים בהשקפת עולם הם בעייתיים לגבי חיים משותפים בעתיד. אתם צריכים להסכים לגבי נושאים כמו חינוך, כספים, קריירות-בית. אתם לא צריכים להצביע לאותה מפלגה אבל יש דברים רבים שאם לא תסכימו עליהם זה מתכון בטוח לצרות בעתיד.

5.פערים בגיל, לא ציינת בדיוק בת כמה את אבל הוא לא תינוק.רק עכשיו הוא עזב את הבית? אלא אם כן את מעל גיל 35 פערי הגיל בינכם אמורים להיות זניחים (עם הבנה מצידך שלגברים לוקח יותר זמן להשיג את הפער, ומן הסתם לוקח יותר זמן להשיג פערים בהשכלה)

6.בשורה התחתונה, שגם מתקשרת להערות לא במקום, יש לי תחושה שאתם באים עם פערי תרבות (עדות שונות ומנטליות שונה) רבות המשפחות שגישרו על פערים כאלו. אבל זה צריך להגיע מ2 הצדדים. הבנה שלך שהמשפחה שלו לא דומה לך ולשלך ולכן את צריכה להתגמש מעט, והבנה של המשפחה שלו בצרכים שלך ובתחושות שלך. וזה חייב לבוא ממנו.
אני מאוד ממליצה לך לדבר איתו לא בדרך של תלונות - זה מתכון מספר אחת לגבר לקחת 3 צעדים אחורה, אלא נקודתית על מה שמפריע לך כדי למצוא פתרון לא כדי להתלונן ולשפוך. לבוא בגישה פרקטית שמתאימה יותר לראש אנלטי של גבר, במיוחד צעיר.

לסיכום - אני חושבת שעצם העובדה שהוא אתך, ושאתם גרים יחד ושהוא כן מנסה לפתור משברים ולהתגמש מעט (לוקח זמן) מראה שהוא אוהב אותך ואכפת לו ממך. אלו פשוט דברים שדורשים זמן ואת צריכה להבין מה הגישה הכי נכונה להגיע אליו.

השלמת התמונה (בקצרה)

רק להשלמת התמונה רציתי להוסיף שדווקא אנחנו באים מאותה עדה ותרבויות זהות. העניין הוא שאני עם הזמן עברתי הרבה דברים בחיים, נחשפתי לתרבויות נוספות ומנטליות אחרות ופיתחתי לעצמי מנטליות שונה מהמקום ששנינו באים ממנו והשקפת העולם אחרת על פיה אני מבקשת לחיות.

חשוב לי לומר לך הרבה תודה על התגובה המושקעת. למדתי אותה ואני מקווה שאצליח ליישם.

אנילה1

New member
לא מסבירים כלום. כשתתחתנו ויהיו לכם ילדים

תרצי ללכת אל הורי בעלך, לא רק בשישי אלא גם בשבת, הם יחסכו לך עבודות בישול וניקיון, ותוכלי לנוח בסוף השבוע, והילדים נורא ישמחו להיות אצל סבא וסבתא..

למעלה