לא חבל??

אם לא היית כותב בכזו יהירות

והתנשאות מגעילה, אז הייתי מקשיבה לך. לא, אין לי בעיה עם שוטרים ויותר מזה, אחד ממפקדי הסיירת של משטרת התנועה הוא מחבריי הטובים ביותר וגיסי היקר הוא שוטר. רק שוטרים כמוך, שבדומה לבן-גוריון, יודעים יותר טוב מהעם מה טוב לו, מגעילים אותי. בהתחלה מאוד כיבדתי אותך ואהבתי את הרעיון שאתה כותב בפורום, רק מהר מאוד התחיל לי רפלקס הגועל ברגע שאני קוראת את דבריך. אולי תבין גם מה לא בסדר בך (הרי אני ממש לא היחידה שמגיבה בגועל על ההתנשאות שלך)? והתנדבות לא עושים רק מתוך שליחות של קודש. יש עשרות מאמרים פסיכולוגיים על למה אנשים מתנדבים, "שליחות של קודש" היא לעולם לא הסיבה האמיתית. סתם, שתדע.

ז ר ח

New member

ז ר ח

New member
אז מה?

דווקא רוב הרוכבים הוותיקים שאני נתקל בהם רוכבים בלי שום התחשבות בסביבה. כל הזקנים האלה על בימרים ווספות ולעיתים גולדווינגים רוכבים כמו אידיוטים. הוותק משמעותי רק אם אתה לא יהיר ויש בך צניעות, רק ככה אפשר להפיק מניסיון. במקרה של סהר דוד עודף היהירות מכסה על הניסיון.

פרארי1

New member
הילה כתבה שהוא לא רוכב, תיקנתי אותה

זה הכל. חלק לא מבוטל מהתגובות לסהר דוד (בשרשור זה ובכלל) לוקות בזלזול אוטומטי, שלעיתים מבוסס על הנחות שגויות לגביו, לא בדיוק הדרך הראויה להתדיין בצורה תרבותית.

R-יק

New member
"נסיון של 46 שנים בממוצע"

איך אתה ממצע שנות נסיון? למיטב הבנתי - או שיש לך נסיון או שאין לך נסיון... אין ממוצע...

סהר דוד

New member
למה לא למצע?

רשיון על טוסטוס בגיל 16 לרכב פרטי בגיל 18 אופנוע כבד בגיל 22 משאית 15 טון בגיל 26 אני היום בן 65 ממוצע משוקלל משוכלל...

R-יק

New member
למה לא למצע?

כי אם יש לך רשיון מגיל 16 (וזה לא משנה על מה) והיום אתה בן 65 (עד 120) אז בחישוב קל יש לך רשיון 49 שנים. זה לא מספר שאפשר למצע. זו עובדה. G

xfwind

New member
לנהג רכב קשה להבחין בדו"ג שמאחוריו אם אינו

יציב בנתיב. ככה אני מרגיש כאשר נוהג ב-

זה רק בגלל שהקטנוע חדש

לי יש גוימקס 2008 ולכן זה לא קורה לי בשטח ההפרדה. זה קורה בנתיבי הנסיעה. אני רכבתי באותו אזור בנתיב הימני, רכב בנתיב השמאלי שלא ראה אותי, חשב שהוא יכול להשתחל בין הרכב שאחרי לרכב שלפני. כמו שאתה מבין, הוא עבר לנתיב הימני והעיף אותי לכל הרוחות. לשמחתי אני יכול לספר על זה, אבל זה יכול היה בקלות להיגמר אחרת. נהגי המכוניות לא רואים אותנו ממטר. הם באמת לא רואים. הם עסוקים ברדיו, בטלפון ובלצעוק על הילדים. דו"ג צריכים לנסוע הכי רחוק שהם יכולים מפחוניות. בשטחי הפרדה, על מסילת הרכבת, על גדר ההפרדה או בכל מקום אחר שהסבירות שפחונית תגיעה אליו קטנה יותר. רק בריאות

Mad Horse

New member
אוי ואבוי

אני מקווה שלרוכב לא נישקפת סכנת חיים והוא יחלים במהרה! מזל שהוא לא הרכיב איתו מישהו נוסף זה יכל להיגמר באסון!! מה בנוגע לרכב שסטה לתוך שטח ההפרדה? האם הוא קיבל קנס? כי גם הוא אשם בעניין(לפחות כך זה נישמע)

סהר דוד

New member
לגבי "קנס לרכב"

רכבים שהיו מעורבים בתאונה לא מקבלים דוחו תנועה ולא נקנסים ע"י השוטר בשטח. מי שקובע אשמה (אם קיימת) הוא בוחן התאונות שמטפל בזירה, ומי שקובע קנסות ועונשים אחרים הוא בית המשפט. אסור לשוטר תנועה לרשום דוח לרכב שהיה מעורב בתאונה, אפילו אם אותו רכב חצה צומת באור אדום מול עיני השוטר. לכל היותר השוטר ימסור עדות שתגבה על ידי הבוחן, ועדותו תשמש משקל בקביעת האשמה. לפני מספר שנים ראיתי ג'יפ עם עגלה נגררת ועליה קורות עץ שבלטו 6 מטר מחזית העגלה. עקפתי את הרכב , נסעתי לפניו וכרזתי לו לעצור בצד. עוד טרם הספקתי לכרוז , העגלה קרסה, התהפכה והרימה את הג'יפ באויר. ברגע זה זה הפך להיות תאונת דרכים. עם זאת, רשמתי לנהג דוח על המטען החורג. כשהדוח הגיע לתביעה, הייתי צריך להסביר איך בכלל רשמתי דוח לרכב שהיה מעורב בתאונה. הסברתי כי ראיתי את העבירה טרם התאונה, והיתה לי כוונה לרשום את הדוח עוד לפני שהתאונה התרחשה. - הדוח התקבל.

hofnoan

New member
איזה יופי אתה בטח מרוצה מעצמך

לא מספיק הבן אדם התהפך ולמד את הלקח צריך גם להכניס לו דוח. אחכ תתפלאו למה קוראים לכם "מ....קים"

h a j b i

New member
מקרים דומים הרבה יותר נפוצים בשול הימני

האם מכך ניתן להסיק שהשול השמאלי בטוח יותר? לא בהכרח כי בשול הימני פשוט רוכבים יותר וגם סוטים אליו רכבים בתדירות הרבה יתור גבוהה. יש לבחור את השול הבטוח ביותר לרכיבה בקטע הספציפי בו אתה רוכב וסתם מנסיוני האישי, מעולם לא סטו לעברי בשול השמאלי לעומת עשרות פעמים בשול הימני (ואני רוכב בשניהם לא מעט)

למעלה