לא חבל??

rusti james

New member

מצער מאד

החלמה מהירה לרוכב. אני אישית רוכב תמיד בכביש,כשיש פקק והסיכון ממכוניות שחותכות נתיבים (ארץ נהדרת,לא?) גדל אני יורד אך ורק לשול ימני ולעולם לא עולה על ה"זברות" (שמסומנות על הכביש) אולי אני קם בגלל זה 3 דק' קודם,ומאחר בדקה-שתיים לעומת אחרים.אבל אני מרגיש בטוח הרבה יותר.. סעו בתבונה ובזהירות.

אופי נהיגה כזה תלוי בכביש

אני גר בראשל"צ ועובד בת"א. אם אני נוסע על 4 ו 1 יש מרווח גדול בין מחלף למחלף, אפשר לנהוג כמוך. אם אני נוסע באילון, יש מחלף כל פחות מקילומטר ולכן לפני כל מחלף צריך לקפח את זכותם של משתמשי דרך אחרים ולהדחף מהשול לנתיב היציאה ומשם לנתיב הימני ואחרי המחלף להידחף לנתיב ההשתלבות ואח"כ לרדת לשול. צריך בכל מחלף להתאבד שלוש פעמים כדי לנהוג כמוך במקום לנהוג בצורה בטוחה בשול ברוחב 5 מטר מראשל"צ ועד צומת חולון. רוכבי דו"ג חיים למרות החוק והמשטרה ולא בזכותם. הדבר היחיד שיכול להיות יותר גרוע בחוק הוא שיאסר לחבוש קסדה ולמלא אויר בצמיגים.

זה באמת כואב

אבל דוד, עולה מדבריך שזה קרה כי מדובר בשטח הפרדה ויש שיבינו שזה לא היה יכול לקרות בין הנתיבים או בשול. אני מקווה שברור שלא כך הדבר. מה שאתה מציג כאן כואב ומרגיז, אבל לא קשור לרכיבה דווקא על שטח ההפרדה.

סהר דוד

New member
הבנת נכון.

חושבני שאני יותר אובייקטיבי מכם, ואני רואה הרבה יותר תאונות ממה שאתם חווים או רואים. לעניות דעתי, המבוססת כאמור על הרבה נסיון- אני רואה פי שלש תאונות בשטח ההפרדה משמאל, מאשר בשול ימין. אני כרגע עם אייפון, ולא נוח לכתוב הרבה, אבל עשו טובה לעצמכם- קבלו את העובדות כמו שאני מציג אותן: נסיעה בשטח ההפרדה מסוכנת פי שלש מאשר בשול!! מה גם שהיא הרבה יותר יקרה בקנס ונקודות.

פרארי1

New member
איך אתה מסביר את זה?

אני לא מערער על נסיונך, אני שואל באמת כדי להבין, כי על פניו, בטח במקום כמו איילון בו השול הימני אינו רציף ויש כל הזמן יציאות של מחלפים, נראה שהשטח משמאל לנתיבים אמור להיות בטוח יותר. איך אתה מסביר את הסטטיסטיקה עליה אתה מדבר? שוב, עזוב את עניין החוקיות והעונש, אני מנסה להבין מה יוצר את הסיכון העודף בשטח ההפרדה השמאלי (עליו אני לא רוכב מפאת אי החוקיות). קח את הזמן עד שתגיע למחשב שיותר נוח לך להשיב ממנו

סהר דוד

New member
הסברתי כבר בעבר, ואני חוזר שוב

א. מבחינת תשתית: לא בכל כביש יש שטח הפרדה (משמאל), יש קטעים בהם השטח הולך ונהיה צר, במקומות מסוימים זה רק קו לבן שמסומן ליד גדר ההפרדה ("ניו-ג'רסי" . קבוע או זמני..) בהרבה כבישים השטח הזה אינו משטח חלק - מראש לא נועד לנסיעה - יש בו מעבירי מים, בורות ניקוז (שמכסה הברזל שלהם נגנב כל פעם, עד שכבר הפסיקו להניח מכסים..) יש בריכות תקשורת ועוד מרעין בישין. ב. מבחינת התנהגות : רוב הנהגים לא מצפים שיהיה רכב משמאלם בשטח ההפרדה, מעבר של דו"ג על פניהם זה דבר מפחיד. רוב הנהגים, בעת חירום נוטים לסטות שמאלה לתוך השטח מתוך מחשבה שהוא אמור להיות "סטרילי" (ואכן - רוב התאונות מתרחשות כמו בתמונה שהראיתי אתמול - רכב סוטה שמאלה ודו"ג מאחוריו נתקע בו) נהגים - ובמיוחד אלו מהמגדר החזק (נשים..) נכנסים לשטח זה בכל מקרה תקלה,פנצ'ר, טלפון מהגן של הילדה, "נראה לי שנדלקה נורה אדומה" וכו'.. .ג. אפילו לנו - בניידת משטרה - אסור לנסוע בשטח הזה ואפילו במקרי חירום. בהיסטוריה שלי אני זוכר אולי 2 מקרים בהם נאלצתי לנסוע בשטח כזה -ואלו היו מקרי חירום קיצוניים

wolfeyes30

New member
תחליף "שטח הפרדה" ב"שול ימני"

בנוסף לזה את הקונטקסט (סוטים ימינה מתוך מחשבה שהוא סטרילי...) ויש לך את כל הסיבות למה שול הוא מסוכן ועדיין יותר בטוח מאשר לרכב בין רכבים בנתיבים...

vmisha

New member
אני אישית ראיתי מקרה

באיילון צפון (בקטע של חולון-בת ים) שניידת משטרה סטתה שמאלה לתוך שטח ההפרדה (הדי רחב שיש שם) בדיוק בזמן שעבר שם אופנוען (במהירות לא גדולה יחסית). עכשיו בטח תגיד שזה היה כדי להמנע ממצב של תאונה (כמו במקרה שתיארת). אז זהו, זה היה בפקק, ולשוטר (הדביל) פשוט נמאס לעמוד בו. אז נכון שהאופנוען לא היה צריך להיות שם. אבל השוטר כמעט הוריד אותו מהכביש (נראה לי היה אפילו מגע בין הניידת לאופנוע). אז בנוסף לאזהרה (החשובה) שלך לגבי לא לנסוע בשטח ההפרדה, אפשר להוסיף גם אזהרה לא להתקל בשוטרים (וגם נהגים אחרים) דבילים.

אין קשר לאובייקטיביות לדעתי

בל בהחלט יש קשר לניסיון ואני לא מזלזל בשלך, רק שמאז הצהרתך על הטעייה מכוונת של הגולשים, אני לא נותן לך את אותו קרדיט. זה כבר אבוד מהבחינה הזו. אם נחזור לעניין, הרי שבחרת להציג מקרה בו הקטנוע עומד על שטח הפרדה רחב מאד עם אספלט טוב והטיעון שמבטל את טיעוניך בנוגע לסכנה ברכיבה שם - בתאונה הזו לפחות. לגבי התנהגות הנהגים - כאן כבר קשה לי יותר להסכים איתך, הן כנהג ברכב והן כרוכב. נהגים סוטים גם לשול, גם בתוך הנתיבים, גם לשטחי הפרדה, ללא דת מין וצבע, מבלי לספור אף אחד, אם הם מרגישים צורך בכך. אף פעם לא נתקלתי או שמעתי על נהג שעושה שיקול של קו לבן או צהוב כשהוא סוטה בבת אחת. אחרי שזה נאמר, אני חושב שרוב רוכבי הדוג רוכבים במהירות ה-ר-ב-ה יותר גבוהה ממה שהם צריכים, הן בשוליים, הן בשטח ההפרדה והן בין הנתיבים. אם יש משהו להטיף עליו - זה זה. לדעתי. לא לעשות את ההפרדה הבטיחותית בין השטחים השונים אלא באופן גורף להטיף לרכיבה יותר איטית במצבי תנועה כאלו, בכל השטחים, ולהעניש בשיא החומרה את אלו שרוכבים מהר מדי, בכל השטחים האמורים.

be_roo

New member
אני אהמר שיש עשרות תאונות דו"ג ביום

במצבים דומים של רכב שסטה לנתיב הדו"ג. וזה לא משנה אם הדו"ג נסע בשטח הפרדה, בשול ימין, בין נתיבים או בנתיב משלו. נהגים סוטים מנתיבים כל העת מבלי לוודא שהדרך פנויה, בעיקר כשמדובר בסטיה קלה או בנסיון למנוע תאונה. נהג שרוצה למנוע התנגשות יסטה אינסטיקטיבית מבלי לבדוק במראות, מבלי שלרגע תעבור בראשו המחשבה שעדיף לסטות לימין או דווקא לשמאל ושכדאי לבדוק קודם את המראות.

סהר דוד

New member
אני לא רוצה להכנס שוב לויכוח אין סופי

כל מה שאני כותב כאן זו דעתי האישית, שאינה נסמכת על שום נתונים מדעיים חיצוניים ושום מחקר רציני. אני מדווח את התרשמותי הפרטית. אבל, להתרשמות שי יש (לפחות בעיני) משקל כבד: אני נהג ותיק ומנוסה הן בדו"ג והן בפחיות מכל הגדלים - נסיון של 46 שנים בממוצע והיכולת שלי לכתוב עליו עדיין ... בניגוד לרובכם, אני גם רואה הרבה יותר תאונות, בתפקידי כשוטר תנועה, ואני גם קורא דוחות פנימיים של מתנ"א. קבלו את דברי כהמלצה, עד כמה שהיא שווה. ולחיזוק דברי- היום שוב, כמעט באותו מקום - תאונה דומה. אופנוע כבד, בשטח ההפרדה משמאל התנגש בעוצמה בדביל שעשה פרסה במעבר בטחון (זה המיועד לניידות משטרה) .זה שהדביל נעצר והובל לשיפוט מהיר, לא חסך לאופנוען רגל שבורה וכמה צלעות שזזו ממקומן, ואופנוע שכנראה יהיה טוטל-לוס.

דוד...

מספיק שרוב הרוכבים מרגישים בטוח יותר בשטח ההפרדה ובגלל זה מראש הם רוכבים שם, והתיאוריה שלך שנשענת על סטטיסטיקה, לא שווה הרבה. אם תחשוב על זה מנקודת ראות של רוכב ממוצע, לא מנקודת הראות של החוק, שטח ההפרדה נראה לרוב בטוח יותר כי עוקפים בו משמאל וכי הוא רציף - היציאות מהכביש הן לרוב ימינה... על נתונים סטטיסטיים גם צריך לדעת להסתכל. אם כל הרוכבים היו רוכבים בשטח ההפרדה, התאונות היו רק שם. אם הרוב ירכבו שם רוב התאונות יהיו רק שם. ובשביל זה לא צריך 46 שנות ניסיון....

סהר דוד

New member
כמה שאתה טועה...

לא "רוב הרוכבים מרגישים בטוח בשטח ההפרדה" , כי אם חלק קטן מהם. ואני לא רוצה להביע דעתי על האופי שלהם. כאמור, גם כרוכב ותיק וגם כשוטר ותיק אני רואה שמספר הרוכבים בשמאל הוא אולי 5 עד 10 אחוזים. התיאוריה שלי שווה כמה שאני חושב שהיא שווה, וכמו שרשמתי- יש לי על מה להסתמך - משני הכיוונים. שטח ההפרדה הוא ממש לא רציף. בחלק מהמקומות הוא בכלל לא קיים. ומה על כבישים בינעירוניים שאין בהם בכלל מעקה הפרדה אלא רק קו הפרדה רצוף או מקוטע? למשל כביש 444 בחלקים ממנו? רק הבוקר ראיתי איך כל הדו"ג נוסעים בשול ימין, ואף אחד לא מנסה לחפש שטח הפרדה משמאל.. גם נסיונך לקעקע את הסטטיסטיקה שלי הוא קצת מעליב. יש לי יותר מתואר אחד במדעים מדויקים ואני יודע מה אני כותב. אני מתייחס ליחס אבסולוטי של תאונה/רוכב בכל צד בנפרד. אפשט זאת במספרים: נניח שבשול ימין רוכבים כל יום מאה רוכבים ובשטח ההפרדה משמאל רוכבים 30. הסכוי של אותם 30 להקלע לתאונה גבוה פי שלש מהסכוי של חבריהם הרוכבים בשול. אם בשול ימין נפגעו 2 רוכבים ביום מסוים - זה שני אחוז. ואם באותו יום נפגעו 2 רוכבים בשטח ההפרדה זה כ-7 אחוזים.

כמה אני טועה באמת?

על סמך מה אתה מבסס את הסטטיסטיקה שלך? תחושות בטן? ספרת את כמויות הרוכבים בפועל? לפי מה אתה מחליט היכן מרגישים הרוכבים בטוח יותר? אני נתקל בבעלי תארים שעושים טעויות פשוטות כל יום. תשאיר את התעודות בבית. הן לא רלוונטיות.

הוא מסתמך על "נניח"

אין לו נתונים סטטיסטיים, סתם מה שנדמה לו שהוא רואה. וסהר דוד, עד כמה שאני זוכרת - לא רוכב, כך שעל תחושות של בטיחות בכלל לא הייתי מסתמכת עליו. רק אנחנו יודעים מה עובר לנו בתוך הקסדה. אני יודעת שאם לא היתה סכנה של קנס, בלי ספק הייתי רוכבת בשול השמאלי שמרגיש לי הרבה יותר בטוח. איך מרגיש לך?

סהר דוד

New member
"סתם מה שנדמה לו"..

חבל לי שככה את מקבלת את דברי. כל ההשתתפות שלי כאן, נועדה לעזור לקהילת הדו"ג, שכאמור- אני אחד מהותיקים שבה. בואי נניח שהיית מתחיל כתיבתי בפורום ,מבלי שהייתי מציין שאני שוטר, אלא רוכב ותיק בעל עשרות שנות נסיון שעכוזו התנדנד על כל דו"ג שהיה בארץ (ועוד יותר מכך), הרי דברי היו נשמעים לך אחרת - כמו כמה מזקני השבט שאני מזהה כאן (לדוגמה - בועז בר, מבלי לפגוע באחרים) אבל מכיון שמראש הופעתי כאן תחת כובע השוטר - הרי כל דברי מתקבלים בחשדנות - ולא זו כוונתי. אני רוכב על דו"ג שנים לפני שאפילו נולדת. הצלחתי להמנע מתאונות קשות - אבל עברתי החלקות ונפילות כואבות לא מעט פעמים. בכביש אני נוהג כמו "חנון". את ההשתוללות אני משאיר למקומות אחרים. כך חינכתי את ילדי ונכדי, וכל מי שעבר תחת ידי. אפילו דוחות חניה אין לי. רכבתי על אופנוע במהירת של 240 קמ"ש כשהייתי צעיר, אבל עשיתי זאת על מסלולי ההמראה של בסיס חיל האויר בו הוצבתי,עשיתי "ווילי" עוד לפני שהמושג הזה נקבע, ולקחתי סיבובים עם הברך על הכביש במהירויות שהיום רק מלחשוב עליהן אני מקבל צמרמורת, אני כותב כאן כשכל שנות הרכיבה שלי מסתכלות מעבר לכתפי, ובונוסף יש לי את נקודת התצפית של שוטר מהכביש. לא רק שנסעתי על כל השוליים בארץ, אני חושב שגם עברתי עליהם רגלית בכל התאונות והאירועים שאני מטפל בהם. אם תקבלי את דברי או לא - זו בחירה חופשית שלך. אני לא מקבל מפרארי משכורת יותר גבוהה ממה שהמשטרה משלמת לי על כ-20 שעות עבודה בכל שבוע , ואני אשן טוב בלילה גם אם תשמיצי אותי כל יום. מצד שני אני אצטער מאד אם דברי יחלפ ליד אוזנייך ולא יקלטו ביניהן. את שלי עשיתי ואני עושה מתוך שליחות של קודש. את יכולה לעשות עם זה מה שבא לך.

למעלה