לא זו הדרך

giingiit

New member
לא מתאים לך להיתמם ככה מסורתי

ממש לא מתאים לך. אם לא מתאים לך לכתוב פה על תכתוב אבל משחק ההיתממות ממש לא שייך. אף אחד לא אמר לחברה של דעת אמת (גם אלו שמשחקים אותה בעלי תשובה) לא לכתוב פה. דיונים יבורכו כפי שכתב להם גם מנהל הפורום אבל הסתות והצפות של קונטרסים מתוך קנטרנות פה זה לא המקום. אם אתה מחפש ויכוחים כגון אלו של החד-סנפיר חסר הסנפיר של דעת אמת, יש לכך כבר פורום שנקרא פורום חופש. כמובן שאינך חייב לכתוב פה או להשאר פה. זו הבחירה החופשית שיש לכל אדם ואדם. אני אומרת שמי שמחפש ריבים שילך לפורום חופש ומי שרוצה לדון בשאלות (כמו אלו של "חמושים") שישאר אם ברצונו. זה כל מה שנדרש. מנהל הפורום לא אמר לפריאונלי שאינו יכול לכתוב פה.

masorti

New member
מי מיתמם?

בהודעה של "כללי התנהגות" כתוב שהפורום הוא אינפורמטיבי בלבד, ובנוסף -את בהודעה בראש האשכול כתבת שפה לא צריך לדון האם חז"ל טעו או לא. אם הנחת הבסיס היא שכל המשנה והגמרא והמדרשים הם אמת אבסולוטית, אז על מה בדיוק יש לדון. ברור לך שמכל טיעון שלי על "חמושים" ינבע שחז"ל טעו. אז או שמותר לטעון שחז"ל טעו, או שאסור לדון על ה"חמושים". (והקונטרסים של "דעת אמת" לא ממש מעניינים אותי. הם גם משעממים לטעמי.) --- את הזמנת אותי לפורום, אז באתי. את מעדיפה שבמקום לשאול אותך אעורר פרובוקציות ותרגישי לא נוח שהזמנת אותי? וכמו שאת יודעת, לפעמים אני נהנה מה"אקשן" של התנצחות ולפעמים בא לי לקבל מידע תורני ותו לא. ואם הפורום הזה מחייב אותי לקדש את העמדה החרדית, אז באמת נראה לי שלא ארבה לכתוב פה. ואת לא צריכה להיעלב ולקחת את זה אישית. בידידות, מסורתי.

masorti

New member
שלום ציפי. טוב לפגוש אותך שוב...

אבל עושה רושם שלא ניפגש כאן הרבה. אם זו עיר מקלט שאליה ינוס החרדי מפחד ה"חמושים", אז חבל. ומכיון שזכור לך הויכוח... האם ויכוח זה ודומיו הם לגיטימיים כאן או שמקומם לא יכירם פה?

ציפי ג

New member
אני לא מנהלת הפורום פה אלא רק פורום

חוק ומשפט, אז אתה מוזמן אלי לביקור (עכשיו גמרתי עם הפרופגנדה, ואני יכולה להתיחס לשאלה). עד כמה שאני התרשמתי מרשימת האנשים מאחרוי מרכז נטעים לא מדובר רק בחרדים, אלא במגוון של אנשים, שהדת זורמת באיבריהם בשאון רב. אני לא זוכרת את הדיון כקנטרני, אלא כעניני ומענין. לעומת זאת דיונים עם אחרים כאן מפורום חופש, שברחתי ממנו לאחר שבועיים בערך של גלישה, הם דיונים ללא טעם. אין הם מעונינים להבין מה אני חושבת, (כפי שאני סבורה שאתה מעונין) אלא הם מעונינים להגיד א. מה הם חושבים. ב. מה עלי לחשוב. אני סבורה שזהו סוג הדיונים אליהם אין למנהלי הפורום רצון להגיע. אני כבר גולשת זמן רב בפורום ברית מילה, ולא הגעתי שם עם אנשים לרמת חיכוכים כזו, על אף הנושא הטעון. אני מאמינה בזכותם של אנשים לבחור את דרכם. אבל איני מאמינה בדרכם של אנשים לפסול אותי רק משום שבחרתי אחרת מהם. ולגבי הקוטרסים, איני אשת תורה (לצערי) וגם לא אשת מדע (פחות לצערי) אבל מהמעט ידע שיש לי בשני הדברים ניכר שמטרתם לנגח ולא ללמד. ישנן שאלות שהם תוהים עליהם שהן באמת מענינות כמו מבנה גוף האשה. אבל בין לתהות ללזלזל הדרך ארוכה. בין לתהות ולהוקיע הדרך ארוכה, ובין לתהות ללא להקשיב למי שעונה לך הדרך ארוכה. אז אם הם רוצים, יש כאן בתפוז ב"ה, ובעזרת נטע (מנהלת הפורומים) כרים נרחבים, ולא צריך להכנס איתם לויכוח. אם הם רוצים ללמוד מהטובו, אם הם רוצים להציק, אני לא אתןלהם לקלקל לי את היום. בכל מקרה, להמשך דיונים מהנה.

giingiit

New member
ההיתממות מסורתי היא בכך

שאתה יודע טוב מאד למה היתה כוונתי. אני לא רואה כל רע בדיונים על חז"ל אבל להבדיל מדעתאמת, כשאתה שואל אתה שואל כדי לעורר דיון ולא ריבים ולא מתוך קנטרנות. אם לא הבהרתי את עצמי מספיק, לזו היתה הכוונה. אם היית קורא את הודעותיו של מנהל הפורום היית רואה שמה שהוא כתב וגם אני ואם לא הבהרתי את זה מספיק לזו היתה כוונתי - שהוא לא רוצה פה קנטרנות. אם אינך קנטרן, דבר פה על מה שאתה רוצה, אבל אם באת ליצור פרובוקציות, לזה יש פורום שנקרא חופש. שם חוסמים גישה לאנשים שחושבים שונה (כמוני למשל). אגב, אני לא מרגישה לא נוח אם הזמנתי מישהו ולא מוצא חן בעיניו. כפי שהסברתי - לכל אחד ישנה בחירה חופשית להשאר או ללכת. גם פריאונלי הוזמן להשאר ולדון אם זה רצונו אבל לא להפוך את הפורום לבמה נוספת של דעת אמת. מקווה שעכשיו כוונתי יותר ברורה. בברכה תמנה

giingiit

New member
יופי. אני מקווה שתישאר ../images/Emo19.gif

ותעורר דיונים על רמה כהרגלך דימים ימימה ואת הדגים נשאיר לפורום ההוא
בברכה תמנה

giingiit

New member
הכוונה בעיקר לאפשר

דיונים מהסוג שניהלנו בזמנו ביהדות. המטרה פה עד כמה שהבנתי היא למנוע מהפורום להפוך לבמה נוספת לאנשי דעת אמת להפיץ כרוזים. מנהל הפורום רוצה סך הכל שיהיה פה מקום שאנשים יוכלו להתכתב מבלי כל ההנצחויות הבלתי פוסקות. זה נשמע לך כל כך נורא לרצות מקום כזה? בברכה תמנה

masorti

New member
זה לא מה שאני מבין מלשון הכתוב...

המשנה במסכת "כללי התנהגות" אומרת... "הפורום הינו אינפורמטיבי בלבד". אמרה הרבנית ג´ינג´ית: מהו "אינפורמטיבי"? הכוונה לדיון בלי הפצת כרוזים של "דעת אמת" והתנצחויות. אז אם את מאותם חכמים שאין להרהר אחר דבריהם... אין מה לעשות. אבל אני הקטן והדל טוען ש"אינפורמטיבי" משמעו "מוסר אינפורמציה בלבד". ברגע שאת תטעני שהיו 15 מליוני יהודים במצרים נגמרה העברת האינפורמציה. הטיעון הנגדי שלי אינו העברת אינפורמציה אלא ויכוח, ואי לכך הוא פסול. שאם לא כך, כל המידע הכלול בקונטרסי "דעת אמת" גם הוא בגדר "אינפורמציה" ולפיכך מותר. ומכיון שמאן לית דפליג שכרוזי "דעת אמת" אסור, ברור שגם מידע הסותר את המדרש - אסור. אז כדאי לתקן מיד את המשנה במסכת "כללי התנהגות" סעיף 3.

giingiit

New member
יש למנהל הפורום אימייל

למה שלא תציע לו? אתה יכול להציע לו גם פה בפורום. אם הוא יסכיםעם דעתך ישנה ואם לא לא. נכתוב דבריםשלא יצא לך לראות כי הם נמחקו עםמחיקת ההודעות שכללו בתוכם הפצת הקוטרסים אבל מנהל הפורום בפירוש כתב לפריאונלי שאין שום בעיה עם כך שהוא ישאר לכתוב פה, רק שלא יכלול קונטרסיםמתוך רצון להתנצח, זה הכל. תראה מסורתי, אנחנו לא בבית משפט. אם היינו בבית משפט, צריך היה לאפשר לי כבר מזמן לחזור לכתוב בפורום חופש (הידעת שחסמו אותי מלכתוב שם כי כתבתי על ספרה של צופית מלרבו היא כותבת לדוגמא, שזוג שחזר בתשובה גר בישיבה, שהוא שקרי?). אם אתה מחפש מסע צדק, למה שלא תשאל את פריאונלי אם כל כך חשוב לו חופש הדיבור, למה הוא מסכים שיסתמו למי שמתנגד לו את הפה? אני בהחלט בעד שתבקש שינוי במה שמריע לך אבל צריך להיות ברור שישנם דברים שפה זה לא המקום עבורם, זה הכל. ערב נפלא תמנה

giingiit

New member
אני לא כועסת, אני בשוונג

של צורת כתיבה לא פשרנית למול ההתנצחויות שהיו פה ולא הצלחתי לצאת מזה כדי לענות לך. אל תיקח את זה אישית כי זה לא

tipid

New member
תמנה מבכימה בהחלט עם גישתך לנושא!

הבהרת זאת בלשון חלקה ונעימה לקוראים.

למעלה