לא זו הדרך

חי אדר

New member
לא זו הדרך

היהדות מאז ומתמיד לא חששה להיתמודד עם דעות מוזרות ככל שיהיו. הדרך הננקטת של מחיקת הודעות,מחזקת את ההנחה,שאין לעמדה החרדית יכולת להיתמודד.זה רק מחזק את הוויכוח שהיה לי עם ג´ינגית. לפיה בעלי תשובה לא מודרכים להכרת היהדות על כל גדולי ההוגים והחכמים שבה. אלא בהתאם לפלג שבו המחזיר בתשובה חפץ .

מסכים חלקית

אם ההודעה היא כולה התרסה וכתובה בנוסח שלא מתאים - שימחקו. כל עוד זה כתוב בנימוס ואפילו שתהיה ההודעה תקיפה ברוחם של דברים לדעתי אין צורך להוריד וכמו שאמרתי זה מוריד את החשק לכתוב.. כל טוב, ברכה והצלחה

freeonly

New member
לא מסכים חלקית

ובמלוא הנימוס והנוסח המתאים: הודעותי שנמחקו קודם לכן נכתבו (ואפשר לעיין שם כדי להיווכח) לא בהתרסה ולא בחוסר נימוס ולא בנוסח גרוע (למעט אולי שגיאות כתיב שנובעות ממהירות) *אלא אם כן* דעה הנוגדת את הכתוב בטקסטים הילכתיים מסוימים נחשבת אוטומטית להתרסה ובלתי מתאימה.

חי אדר

New member
מהי התרסה

השאלה כיצד תקבע מהי התרסה ומהי לא התרסה? לפעמים זה עניין של סגנון כתיבה. ראה למשל את הודעותיו של אמיתי21 שייש בהם השתלחות לא מבוקרת,ופרועת ביטוי. מדוע זה לא נחשב התרסה? היכן אתה שם את הקו המבחין.האם לפי ההשתייכות לפלג ולזרם שאליו אתה נמנה? אם כן,אזי דומני שיש טעות בשם של הפורום. זוהי לא הכרת היהדות זוהי הכרת פלג מוגדר ומסויים התובע לעצמו פריבלגיה של כל היהדות.

giingiit

New member
לא צריך להגזים

פשוט לא רוצים שהפורום הזה יהפוך במה נוס]ת להתנצחויות התמידיות עם אנשי דעת אמת. הם שולטים בכל פורום לעניני דת והודעות שנמחקות נמחקות כי לא פה זה המקום עבורם, זה הכל. העמדה החרדית התמודדה עם הקונטרסים טוב מאד וניתן למצוא תשובות לכל הקונטרסים שלהם בפורומים המתאימים שם הם הועלו אבל לא נראה לי שזה פורום שבו צריך לדון עם יש או אין בורא לעולם ואם חז"ל טעו או לא. אלו נושאים שמתאימים לפורומים של דתיים חילונים. פה זה פורום שיוצא מנקודת הנחה ראשונית שכולם מסכימים עם הדברים הבסיסיים שיש בורא לעולם. המטרה של הפורום זה לא להכנס להוכחות לא על חז"ל ולא על בורא עולם. אם אתה חושב אחרת, תפנה למנהל הפורום ותציע לו שישנה את שם הפורום ואת תכליתו ושיהיה זה פורום נוסף בשרשרת הארוכה ששולטים בה אנשי דעת אמת וחופש. בפורום כזה לי אין ענין לכתוב. אני בטוחה שכמוני גם אחרים. בברכה תמנה אגב, מי שמעונין לקרוא את הקונטרסים יכול להכנס לפורום חופש

freeonly

New member
אני דווקא מסכים חלקית עם תמנה

לא בכל. אינני חושב למשל שאנשי דעת אמת "שולטים בכל פורום לעניני דת", אבל *בהנחה* שהפורום מגדיר כתנאי כניסה אליו את הסתמכות כל ההודעות על הכרה במושג המכונה בהקשרים מסוימים "בורא עולם", ואי הטלת ספק ("לא להכנס להוכחות") בשום פסיק בטקסטים הילכתיים, אזי באמת אין מקום לויכוחים בנושאים אלה. למעשה אז אין מקום לשום ויכוחים, זה רק מקום בו מצטטים דברים וניתן להתווכח מי שינן טוב יותר מה מהם.

giingiit

New member
למה לסלף? אי אפשר להגמל מההרגל

לפחות ליום אחד? איפה כתבתי שאסור להטיל ספק בשום פסיק? מישהו אמר לך לא לכתוב כאן? הפורום הוקם מלטרה מסויימת והבאמת מאמרים של דעת אמת זה לא מתוך רצון לדון אלא מתוך רצון להפיץ חומר אנטי דתי ולא משנה באיזה צלופן יפה תארוז את דעת אמת, זה מה שהם מנסים לעשות. אם אתה רוצה לדון על שאלות הילכתיות מכל היבט שלא יהיה, זכותך ומי שירצה יענה לך בשמחה. אבל אם אתה נכנס לפה להפיץ חומר אנטי דתי, מה אתה מתפלא שמוחקים את זה? וההיתממות ממש לא שייכת פה פריאונלי, פשוט בגלל שאני מכירה אותך ויודעת מה האמת. אם זכות הדיבור כל כך חשובה לך, למה לא פנית למנהל פורום חופש שיחזיר לי את זכות הדיבור? או שלהכפיש את חז"ל מותר אבל את צופית מלר אסור? אסור לכפור בדברים שהוד מעלתה כותבת אבל בדברי חז"ל זו מצווה? יש לך הגיון עקום ומתחילה להסתמן מגמה צבועה.

freeonly

New member
למה להטיח האשמות שווא?

17:38 "פה זה פורום שיוצא מנקודת הנחה ראשונית שכולם מסכימים עם הדברים הבסיסיים" 19:15 "איפה כתבתי שאסור להטיל ספק בשום פסיק" ברור לי שהתשובה הכביכול מתבקשת לשני הציטוטים הנ"ל תדון בהטלת ספק "בדברים הלא בסיסיים". אני סקרן לדעת מהם (כלומר, במה מותר לי להטיל ספק ללא מחיקת הודעותי). אני גם דקרן לדעת מדוע אסור לי להטיל ספק בדברים שאת מכנה "בסיסיים", שהרי הם מטבע הגדרתם הבסיס לדברים "הלא בסיסיים" (הדברים החומציים... סתם). את מערבבת בין מה שאת מכנה "חומר אנטי דתי" לבין אותה הטלת ספק. אם הטלת ספק אינה "אנטי", הרי שדברי לא היו "חומר אנטי דתי", ואם הטלת ספק היא "אנטי", הרי שאני גאה להיות "אנטי" שכזה. אין לימוד והתקדמות ללא הטלת ספק. זכול הדיבור חשובה לי, במגבלות מסוימות (למשל פגיעה במדינה). לא נכנסתי לויכוח בינך לבין מנהל פורום חופש מאוסף של סיבות, שכללו אז גם את אי הכרתי אותו, וגם את הרקע לאותה פסילה. אין זה אומר שאני מסכים לה באופן אוטומטי וגם לא שאני סובל ממנה. היא פשוט לא עניני. בקשר להכפשות, איש אינו מכפיש את חז"ל - נהפוך הוא. דעת אמת (אם מותר עוד להזכיר את השם הזה כאן) דווקא טוענים שדברי חז"ל (דהיינו האמוראים והתנאים) היו דווקא כן חכמים ומבוססים על ידע, אלא שידע זה התעדכן עם השנים, מה לעשות, ולא כל אותם דברים מבוססים עובדתית כיום. לא כולם – אבל חלקם דווקא עדיין חכם ורלוונטי. גם אלה וגם אלה ראויים לימוד, יחד עם ניתוח הנכון והלא נכון. מה בין זה לבין הכפשה? אותם חז"ל אינם כאן כדי שנתווכח איתם, אבל צופיה (לא צופית) מלר תיבדל לחיים ארוכים כאן ואיתנו, ואני מודה שאין לי מושג על מה מדבריה בדיוק התווכחתם. אם היא כתבה משהו וציטטת אותה לא נכון, ייתכן שיש בכך הכפשה וייתכן שלא. לא זוכר מה היה הויכוח שם. אף אחד אינו מצטט את חז"ל לא נכון, להיפך. בקשר להערתך לגבי להגיוני העקום ומגמתי הצבועה, אני מתעלם. בסיטואציה הפוכה ייתכן שזה לבדו היה מביא "לפסילת" הכתוב.

masorti

New member
אני כאן אורח חדש, אבל כבר מרפרוף..

בהודעה שלך ובלי להכיר את ההסטוריה של דיוניך בפורום... ברור שאתה מהזן של "חילוני להכעיס". ויש להניח שגם פעיל של "חופש" או "דעת אמת" או ארגון מסוג זה. אני ממליץ לך להימנע מהמנטרות האופייניות למחנה שלך, אם אינך רוצה שתזוהה מיד. ומתוך ויכוחים עם הקולגות שלך בפורומי וואלה, אני יכול לשער מדוע "קפצו הפיוזים" למנהלי הפורום פה.

קשקשת

New member
לא להכעיס...

לא נראה לי שפריאונלי הוא חילוני רק כדי לעשות לך דווקא. הוא מתייחס לדתיים כמו שהם מתייחסים לחילונים - כאל אנשים שמאמינים (בטעות ובתום לב) במשהו שהוא רואה כשיקרי, כיוון שהם "תינוקות שנשבו". משום מה, ישנם אנשים שכאשר הם מקבלים מחילוני יחס כזה, זה מכעיס אותם. אבל אם יבוא חרדי ויגיד לך, מסורתי, שאתה לא דתי מספיק - זה יותר טוב בעיניך? פריאונלי שונה מכם באמונתו ודעותיו, אבל לפי מיטב שיפוטי, התייחסותו רצינית ולא שטחית, ובוודאי שאינה רק על מנת להכעיס.

giingiit

New member
הוא לא חילוני בדווקא אבל נכנס

לפורומים מתוך מגמתיות ולא מתוך רצון לדון. יש בהתנהגותו והתנהגות שאר פעילי חופש ודעת אמת מהמיסיונריות והשתלת אנשים בכל פורום שדנים בו בעניני יהדות. ם זה לא מיסיונריות (מהסוג שאתם משמיצים את החרדים שעושים כל הזמן אז מה כן? ומה המטרה בכתיבה פה? ללמוד? לשמוע? לדון? סקרנות? רצון להבין את הצד השני? אף אחד מהרשומים מעלה. מטרתו היא אחת - מיסיונריות חילונית ונגד זה יצא מנהל הפורום ואני מצדיקה אותו בזה.

קשקשת

New member
ומאיזו מגמה בדיוק

את נכנסת לפורום חופש? נראה לי שמטרתו בפורום הזה דומה למטרתך בפורום ההוא... ומדוע שלא בכל פורום שדנים בו בנושאי יהדות יהיה ייצוג לכל הגישות - גם שלך וגם שלו - בנושאי יהדות?

giingiit

New member
כי לכל פורום יש את המטרה שלו

ואם זה נוגד את המטרה אז צריך לכבדה. ולי אין ייצוג בפורום חופש כי חסמו אותי.

tipid

New member
צריך פשוט לדעת לכבד את הזולת

אפשר תמיד לשמוע וללמוד דעות לא חייבים לקבלם אם זבה בניגוד לעקרונות ולדעות של הכותב. אבל כל החיים לומדים. ועל כךנאמר מכל מלמדי השכלתי.

אנדרי ז

New member
רק אותך חסמו

מי שמוציא דיבה נחסם, מה לעשות. דעת אמת מביאים טיעונים לדיעות שהם מציגים. בין אם את מסכימה או לא עם אותם טיעונים, הם עדיין טיעונים רציונליים ולא הכפשה חסרת בסיס. בינתיים רק את נחסמת בפורום חופש, עקב אותה עבירה חמורה שלא טרחת להתנצל עליה מאז. גם היום לא חסרים בפורום חופש נציגים נאמנים של הדיעות שלכם, כולל ציפי, שממה שאני רואה ביום הראשון שלי פה מוכרת היטב אצלכם בפורום. אף אחד לא סותם להם את הפה, אפילו במקרים שבהם זה אולי היה רצוי.

masorti

New member
אין צורך לענות. קראתי את הכללים...

והבנתי שזהו פורום אינפורמטיבי בלבד. בקיצור, מקום טוב לשאול שאלה הילכתית אבל לא מקום ללבן בעיות תיאולוגיות. אחלה. היה נחמד לבקר.

masorti

New member
המילה "חמושים" מזכירה לך משהו?

האם הדיון הזכור לטוב שניהלנו בנושא יציאת מצרים הוא חוקי לפי אמות המידה של הפורום הזה? (כי לי זכור שהבאתי טיעונים ומקורות שלא הסתדרו עם המדרשים) סתם לדוגמא.. הטיעונים שלי על מספר העברים במצרים מותרים לרישום בפורום זה או שהם כפירה חמורה? ומה עם הדיון על יעקב ועשו? ומה עם דיונים על גיוס חרדים, שבהם אני טוען שמבחינה תיאולוגית הם טועים בעמדתם? --- את הרי מכירה אותי כבר, ויודעת היטב מה ההבדל בין הגישה שלי לגישה של בוקונון,גוססי ושפם בוואלה. אז אני חוזר ושואל? האם הדיונים שציינתי לעיל ודומים להם לגיטימיים פה או לא? כי אם לא... אז אני מבין שמדובר בפורום שהוא בעצם גרסה וירטואלית של ישיבה חרדית. קצת לומדים תורה, קצת מתבשמים ממדרשים, סופגים קמצוץ קבלה, ופה ושם גם שואלים מה ההלכה בנושא זה או אחר. ואם זה כך, כבר הבהרתי שאיני מחפש ללמוד בישיבה. (ובשאלות הלכתיות הייתי מעדיף פורום שמנהל אותו רב) --- הרי לא נכנסתי לפורום כדי לעורר ריב ומדון. אז אם אסור ללבן בעיות דתיות, אין לי כוונה להיות החוצפן התורן. וכמו שאמרתי קודם.. היה נחמד לבקר, ושתהיו לי בריאים.

למעלה