לא הבנתי משהו.....

Vrock

New member
NP

האשימו את שרון במספר פרשות: עדכניות פחות הן פרשות בהן שרון קיבל שוחד, באחד מהמקרים בצורת משכורת לבנו גלעד, בתמורה להטבות. העדכניות יותר היא פרשה שבה עבר בנו של שרון, עמרי , על חוק מימון בפריימריז (אם אני זוכר נכון) בקבלת כספים רבים מאיש עסקים- לא ידוע עם בידיעתו של אביו או ללא ידיעתו. בכ"א, הפרקליטות מנסה להשיג לו עסקת טיעון למרות שאין סיבה.

Continuum

New member
כמה נוח.

כמה נוח זה שראש הממשלה מואשם.. ככה כל פעולה שהוא עושה, אפשר להגיד עליו שהוא מנסה להדיח את האשמה ממנו ולרכז אותנו במשהו אחר. אבל העובדה היא שהוא ראש הממשלה, ואנחנו לא יכולים לגרום לו להפסיק לפעול. הכנסת יכולה, ואם היא הייתה חושבת שההתנתקות היא פעולה לא סבירה בעליל, כנראה שהממשלה הייתה נופלת. לכן, אנחנו לא שופטים את העילה למעשי ראש הממשלה - אלא את המעשים עצמם.

Vrock

New member
כמה נוח.

כמה נוח זה שמישהו מציע לך כסף בחינם. ככה אתה יכול לזכות בפריימריז של המפלגה שלך. אבל העובדה היא שזה לא חוקי, ואתה לא ממש יכול לעשות את זה. ======================== כמה נוח. כמה נוח זה שאתה יכול פשוט להפיל הכל על הבן שלך. ככה אתה גם יכול ליהנות חופשי מהכסף בחינם, ומזה שעכשיו אתה ראש מפלגה. אבל העובדה היא שאתה עשית את זה ולא חסרות ראיות, ואתה גם לא רוצה לדפוק את הבן שלך. תחשוב, אריק! תחשוב! ======================== כמה נוח. כמה נוח כיסא ראש הממשלה. זה עור אמיתי? ככה אתה יודע שיהיה קשה להוציא אותך ממנו. כי העובדה היא שאתה ראש ממשלה, וצריכים לחשוב טוב לפני שמעמידים אותך לדין. זה נותן לך מספיק זמן וכוח כדי להמנע מהעמדה לדין לחלוטין. ======================== כמה נוח. כמה נוח להיות החבר הכי טוב של בג"צ. ככה אתה יכול ליהנות מהכסף שלך ומהתפקיד שלך, בלי ש"החוק" יטריד אותך. כי העובדה היא שאתה והחוק אחוקים, ובדיוק בגלל זה הוא לא יזמין אותך אליו הביתה. ======================== כמה נוח. כמה נוח ללכת ולהאשים את הימין בעקיפת הדמוקרטיה. הרי הדמוקרטיה היא רכושך הפרטי. ככה, אתה יכול לעמת את הימין עם החלטת בג"צ שהיא, כידוע, סמל הדמוקרטיה. אבל העובדה היא שבג"צ לא יכול לפסול אותך עכשיו. נו, אתה יודע למה. ======================== העובדה היא, שהוא עבר על החוק. באופן כללי זה אומר שהוא לא יכול להמשיך בתפקידו, בין אם הכנסת והוא משחקים ביחד ובין אם לא. כי לא מספיק לדעת לשחק יפה, צריך לשחק לפי החוקים. וחשוב לשפוט את העילה למעשים תמיד. היא המראה היחידה העומדת מול פני הדמוקרטיה הישראלית. היא כדור הבדולח המראה את העתיד לבוא. אם אריאל שרון היה עושה את פעולותיו בתום-לב, היה פחות מקום לדאגה.

שרון מושחת ופושע, אין ספק.

הוא גם ביצע פשעי מלחמה בעבר ואחראי למותם של אלפי חפים מפשע בשני הצדדים. בימים אלה ממש הוא בונה את חומת ההפרדה הגזענית שמפרידה בין כפרים פלסטינים לבין האדמות שלהם. המדיניות הכלכלית של הממשלה שלו היא מדיניות הרסנית ואכזרית. הוא אדם מושחת, שחצן וכוחני יתר על המידה. האמת היא, שכל הדברים האלה, הם בדיוק הסיבה לכך שאני לא חושב שצריך להפיל אותו בשלב הנוכחי. אריאל שרון, "הבולדוזר", הוא האיש היחיד שיכול לדרוס את הימין הישראלי - ממש כמו שהוא דרס את שלטון החוק, את השלום ואת הזכויות של העם הפלסטיני. עכשיו הוא עושה אחורה פנה ודורס את גוש-קטיף. והוא היחיד שיכול לעשות את זה. אחרי הפינוי, יהיה הזמן הנכון לסלק אותו מכיסאו. אלא אם כן הוא יחליט לבצע פינוי התנחלויות נוסף. לפחות לדעתי, אם שרון חפץ בשלטון, זה בדיוק מה שהוא יעשה. וכל הדיבורים של וייסגלס ושות' לא משנים שום-דבר, כבר שמענו את שרון אומר אותם הדברים על נצרים.

Vrock

New member
מה שאתה אומר פה

הוא ששרון נמצא מעל החוק משום שהוא מוביל את מהלך ההתנתקות. כן, כך חשבתי. אתה פשיסט?

איזה חוק? איזה פאשיזם?

אשמח אם תסביר לי מה הכוונה בביטוי "מעל החוק", כיוון שלמיטב ידיעתי, אפשר להשתמש בביטוי הזה רק במצב של מדינה דמוקרטית ותקינה. אבל מדינה שכובשת עם אחר במשך 38 שנים היא לא דמוקרטיה תקינה, והיא מפעילה מדיניות אפרטהייד על כ-23% משטחה. אני לא פאשיסט, אבל ההתנחלויות הן אפרטהייד פאשיסטי מהסוג הגרוע ביותר, והן הגורם העיקרי לכך שבשלטון נמצא האדם המושחת הזה. הרי הימין לא קרא להדיח את שרון לפני שהתחיל תהליך ההינתקות, למרות שהעובדות היו ידועות היטב. אין בישראל דמוקרטיה אמיתית, מכיוון שהכיבוש מוציא את העוקץ מכל רעיון דמוקרטי שהוא. סיום הכיבוש הוא הצעד הדמוקרטי ביותר שאפשר להעלות על הדעת. פינוי גוש-קטיף הוא צעד ראשון בכיוון הזה.

Vrock

New member
וואו! איזה ספין.

מדבריך, ניתן להגיד שבישראל אין חוק. כלומר, רצח רבין היה מוצדק. וכן, רצח שרון גם יוכל להיות מוצדק. בכלל, למושג החוק במדינת ישראל אין משמעות לדעתך משום שלא הענקנו לפלשתינים אזרחות ישראלית כשהירדנים והמצרים שללו להם את האזרחות הקודמת. טעיתי. אתה לא פשיסט. אתה אנארכיסט.. תהיה רציני לרגע, בנאדם.

אוקיי,קיבלתי את ההערה שלך ושיניתי..

את עמדתי בסוגיה הכאובה הזאת. אני מודה שההודעה הקודמת שלי בנושא הייתה שטותית על גבול המטומטמת. בדרך להינתקות יש כללים בסיסיים שאסור למדינה לאבדם, ואריק שרון הוא התגלמות האובדן של כל הכללים האלה.

Bassman

New member
גם יוון, הדמוקרטיה הראשונה,

כבשה שטחים... הטיעון הזה מגוחך. דמוקרטיה זה דבר נורא מוזר

נו, ובארה"ב הייתה עבדות...

ידידי, על-פי הסטנדרטים של ימינו, יוון היא דיקטטורה אכזרית. איראן של ימינו היא דמוקרית מאוד לעומת יוון, מדינה שבה רק גברים בעלי רכוש הורשו להצביע בבחירות.

elinale

New member
לאלו שרוצים שישראל תשתוק ולא

"תזיק" לעם הפלסטינאי "המסכן" וה"חף מפשע". כן...כך מציגה אותו אירופה...(ואלי אף אמריקה). אני אומרת לכם,אירופה ואמריקה כולן התמלאו מוסלמים ומלבד שהמדינות הללו אנטישמיות, הן גם נוהגות כך משום שיש בהן המון מוסלמים והן פוחדות שיתנדו למדיניותם.

את זקוקה באופן דחוף...

לשיעור בפוליטיקה עולמית. הבורות שלך פשוט מרקיעה שחקים. את צריכה להתבייש בכך, או לחלופין, לא להצהיר הצהרות מטומטמות שאין להן כיסוי. בממשלה הצרפתית יש שרה יהודייה בתפקיד בכיר. בבריטניה, בבחירות האחרונות, מועמד יהודי קיבל כ-30% מכלל קולות המצביעים, ואם אני לא טועה, שר האוצר של המדינה הוא יהודי. בהולנד, ראש העיר של אמסטרדם, עיר הבירה של המדינה, הוא יהודי בשם כהן. גם ראש העיר של ניו-יורק הוא יהודי, כמו גם משהו כמו מחצית מהיועצים הבכירים של הנשיא בוש. והדוגמאות האלה הן באמת על קצה המזלג. העניין הוא, שלהאשים את אירופה וארה"ב של ימינו באנטישמיות... זה פשוט מעיד על בורות וחוסר הבנה של המושג אנטישמיות.

elinale

New member
../images/Emo128.gifיופי של תקיפה! אי אפשר היה

להסביר את אותו הדבר בלי התנפלויות ויחס איום שכזה?! הלוא זוהי בורות גם כן?! אמנם כפי שאתה טוען אני לא מבינה כלום בפוליטיקה העולמית,אבל לפחות אני לא גסה כמוך. וחוץ מזה יש לי את הזכות המלאה להביע את דעותיי "המטומטמות" כביכול,גם אם הן לא נראות לך. אם יש לך בעיה איתן תעיר בצורה מכובדת.
נו בסדר.. יש יהודים בפוליטיקה העולמית.לא אמרתי שלא. וגם המדינות הללו מגנות אנטישמיות. אך מה יש לך לומר על כך שהם תמיד לצד הפלסטינאים ואנחנו תמיד האשמים?

קודם כל,

מי קבע שהמדינות האלה תמיד לצד הפלסטינים? זה פשוט לא נכון מבחינה עובדתית. אז רק נעבור על הנתונים הבסיסיים- 1) ארה"ב וכל מדינות אירופה המערבית הצביעו בעד הקמתה של מדינת ישראל. 2) צרפת, שאנחנו בטוחים שהיא האויב הכי גדול שלנו, סייעה מאוד לישראל בהקמת הכור האטומי בדימונה. 3) ראש ממשלת בריטניה טוני בלייר השמיע בביקור האחרון שלו במזרח התיכון נאמנות מלאה לישראל ותקף בחריפות את הטרור הפלסטיני. הוא גם אמר שכל עוד יש טרור, אי-אפשר לקיים תהליך מדיני. הלוואי שכל הפוליטיקאים בעולם היו כל-כך נלהבים בתמיכתם בישראל. 4) מדינות אירופה מתנגדות לכיבוש הישראלי, מכיוון שזהו כיבוש בלתי צודק וגם לדעתי יש להפסיקו ומיד. יחד עם זאת, כל המדינות ללא יוצא מן הכלל, מגנות את הטרור הפלסטיני, כל המדינות מקימות בזכות קיומה של ישראל, וכל המדינות מקיימות עם ישראל קשרים דיפלומטיים הדוקים.

למעלה