לא ברור

Harrington

Well-known member
מנהל
בהחלט, אכתוב שזה שמתנדב במד"א תורם יותר מעובד רס"ר
מצוין. מכאן המשך לדיון בדבריה של שמלת התחרה שעל תושבי המדינה לתרום לה והבן שבהחלט יתכן שרבים במגזר החרדי עושים זאת יותר מהרבה חילונים מהמגזר הכללי.
החוק קבע, כי אחרת יהיה אנרכיה.
לא יודע למה החוק קבע את אשר קבע, אבל אשריך שבדקת זאת וידעת לציין. אלא שתחילת המשפט שלך אינו נכון. אין שום חוק במדינת ישראל שקובע זאת.
אני חושב שמי שלומדים באוניברסיטה במקצועות נדרשים תורמים יותר, פלוני חושב שספורטאי תורם יותר ואין לזה סוף, לכן באה המדינה וקבעה שכולם חייבים לשרת בצבא ללא קשר, אם זה יותר או פחות תורם.
אוקיי. ו?
הואיל ואתה שפוט של המערכת כאשר זה לא קשור לחרדים
קשה הא, להנפיק תגובה עניינית שלמה מתחילתה עד סופה :)? אז את הפיסקה הזאת טרם קראתי וכמובן אדלג עליה. אגיב רק לשאלה שראיתי בהמשך ובכך אסתפק. אם וכאשר תוכל להתעלות לרמת דיון ענייני נטו, תרגיש חופשי לעדכן.
אין לי מושג על איזו שאלה אתה מדבר ואשמח להשיב עליה.
אולי אם תתרכז בדיון שלך במקום לנסות להשיב על דיון שאתה לא שותף בו, תדע את התשובה על כך :). בחרת בכל זאת להיכנס לדיון לא לך? זכותך המלאה, אולם חובת הבדיקה במה דברים אמורים במקרה כזה, עליך כמובן.
שוויון חובות לכולם, אחרת אין לזה סוף!
ואללה? אז אתה קורא בעצם למחוקק לחייב בחוק את ההתנדבות למד"א (למשל, דוגמה אחת מיני עשרות)? מענין...

בכל מקרה כאמור, לבחירתך אם לקיים דיון ענייני או להמשיך בשיטה הרגילה שלך. בדרך כלל אני משחק, היום לא בא לי. נסה שוב (כהרגלך) עוד כמה שבועות או חודשים באיזו הקפצה. אולי לא אשים לב שמיצינו את הדיון ואגיב בטעות באופן ענייני.

עד אז, מיצינו דרלינג.

דיברגנט חדש

Well-known member
מצוין. מכאן המשך לדיון בדבריה של שמלת התחרה שעל תושבי המדינה לתרום לה והבן שבהחלט יתכן שרבים במגזר החרדי עושים זאת יותר מהרבה חילונים מהמגזר הכללי.
רק בעיה אחת שלא הבנת כלום מתגובתי בשרשור קודם, נא פנה לרבי שלך להסבר.
לא יודע למה החוק קבע את אשר קבע, אבל אשריך שבדקת זאת וידעת לציין. אלא שתחילת המשפט שלך אינו נכון. אין שום חוק במדינת ישראל שקובע זאת.
גם זה הוסבר לך וגם קיבלת הפניות ל-2 מקורות.
שעפ"י התזה שלך, צריכים להתחשב בהם ולתת להם לעשות את זה במקום גיוס לצבא.
קשה הא, להנפיק תגובה עניינית שלמה מתחילתה עד סופה :)? אז את הפיסקה הזאת טרם קראתי וכמובן אדלג עליה. אגיב רק לשאלה שראיתי בהמשך ובכך אסתפק. אם וכאשר תוכל להתעלות לרמת דיון ענייני נטו, תרגיש חופשי לעדכן.
כי אין בך יושרה, גם לא מינימלית, קיבלת אנאלוגיה מעולה ובחרת להתעלם ממנה (n)
אולי אם תתרכז בדיון שלך במקום לנסות להשיב על דיון שאתה לא שותף בו, תדע את התשובה על כך :). בחרת בכל זאת להיכנס לדיון לא לך? זכותך המלאה, אולם חובת הבדיקה במה דברים אמורים במקרה כזה, עליך כמובן.
אתה ייבבת לי שאף אחד לא השיב לך ואח"כ מלין על כך שאני רוצה לסייע לך, עד לאיזה שפל, עוד תרד? :unsure:
ואללה? אז אתה קורא בעצם למחוקק לחייב בחוק את ההתנדבות למד"א (למשל, דוגמה אחת מיני עשרות)? מענין...
לא, כי התנדבות כשמה כן הוא ואילו חובה כשמו כן הוא, אתה הבנת את זה שטקר?
בכל מקרה כאמור, לבחירתך אם לקיים דיון ענייני או להמשיך בשיטה הרגילה שלך. בדרך כלל אני משחק, היום לא בא לי. נסה שוב (כהרגלך) עוד כמה שבועות או חודשים באיזו הקפצה. אולי לא אשים לב שמיצינו את הדיון ואגיב בטעות באופן ענייני.
למזלך, התפנה לי קצת זמן, על כן, קיבלת תשובה ישר, מה לעשות שלא כולם כמותך 24/7 ומובילים בפער עצום, נכון לעכשיו עם 58,283 הודעות בפורום לעומת המקום השני עם 53,108 הודעות כאשר עד לא מזמן, היא הובילה עליך בכ-3000 הודעות ועכשיו אתה מוביל עליה בכ-5000 הודעות.
עד אז, מיצינו דרלינג.
עד אז, הראית לנו שאפשר לרדת לשפל חדש ואין גבול לטמטום האנושי כפי שאיינשטיין אמר,
בריאות |סיוע|

Harrington

Well-known member
מנהל
חוקי המדינה.
אין חוק במדינה שמחייב גיוס המוני של חרדים. אבל בכל מקרה ככל שאת מתבססת על חוקי המדינה בלבד, הרי שלשיטתך כל שיש לעשות הוא לחוקק חוק גיוס ספציפי (למשל כמו זה שמערכת הבטחון ניסחה ותמכה בו) והבעיה כולה נפתרה? לא נשמע עוד טענות בעניין?

Harrington

Well-known member
מנהל
בזמן שאין מלחמה הממשלה לא קובעת?
כדי להקל עליכם קצת... נציין שמי שקובע על-פי חוק הוא הפוקד. כלומר הגורם המוסמך במערכת הבטחון (בצה"ל?) שקובע את מי הוא מעוניין לגייס בהתאם לצרכיו. אין שום חובה לגייס את כלל הציבור שניתן לגייסו (מפאת הגעתו לגיל וכדו'). החובה הפוכה, על זה שהפוקד בוחר לגייס, מוטלת החובה החוקית אכן להתייצב לשירות. אך זה כמובן משהו אחר.

כל השאר שמפנים כאן ל"חוק" ול"חוקי המדינה" ואף ל"שוויון בדמוקרטיה" וכו', פשוט לא מדייקים בדבריהם, לשון המעטה (האחרון שבשלישייה הוא בכלל קטע של פרשנות שלא מופיע כלל בחוק כלשהו, אולי כן מופיע בדין, אך גם שם לא בצורה שמחייבת לענייננו בשום צורה).

אבי בן 1231

Well-known member
אין חוק במדינה שמחייב גיוס המוני של חרדים. אבל בכל מקרה ככל שאת מתבססת על חוקי המדינה בלבד, הרי שלשיטתך כל שיש לעשות הוא לחוקק חוק גיוס ספציפי (למשל כמו זה שמערכת הבטחון ניסחה ותמכה בו) והבעיה כולה נפתרה? לא נשמע עוד טענות בעניין?
עוד מעט המערכת תעתר לבקשתך ותאשר מבחר חוקים חדשים כבקשתך!!
חוק לגיוס תל אביבים!!

חוק לגיוס רמת גנים!!
חוק לגיוס פתח תיקוואים!!
תמשיך הלאה בבקשה ואל תשכח ולו ישוב אחד בארץ, תודה בשם ההנהלה!!!
אווווווווו ...........................
גם אין חוק שאוסר לכתוב שטויות, נו ............... וזה עוזר??? לדעתך!!!
אבל יש חוק שמחייב גיוס מגיל 18!!!

מה דעתך??

Harrington

Well-known member
מנהל
עוד מעט המערכת תעתר לבקשתך ותאשר מבחר חוקים חדשים כבקשתך!!
חוק לגיוס תל אביבים!!

חוק לגיוס רמת גנים!!
חוק לגיוס פתח תיקוואים!!
תמשיך הלאה בבקשה ואל תשכח ולו ישוב אחד בארץ, תודה בשם ההנהלה!!!
אווווווווו ...........................
גם אין חוק שאוסר לכתוב שטויות, נו ............... וזה עוזר??? לדעתך!!!
אבל יש חוק שמחייב גיוס מגיל 18!!!

מה דעתך??
מה דעתי? שמישהו שמרגיש צורך לכתוב בדיוק את אותו דבר ששניים כתבו לפניו, גם לאחר שהועמדו על טעותם ולחזור עליה כאילו לא נאמר מאומה, אדם כזה לא באמת מעונין לא בדעתי ולא בדעתו של איש. הוא בס"ה מעונין לחזור על המניפסט שלו. גם כשהוא יודע שאינו נכון.

שוין. כל אחד וחשקיו בחיים אני מניח.

אבי בן 1231

Well-known member
מה דעתי? שמישהו שמרגיש צורך לכתוב בדיוק את אותו דבר ששניים כתבו לפניו, גם לאחר שהועמדו על טעותם ולחזור עליה כאילו לא נאמר מאומה, אדם כזה לא באמת מעונין לא בדעתי ולא בדעתו של איש. הוא בס"ה מעונין לחזור על המניפסט שלו. גם כשהוא יודע שאינו נכון.

שוין. כל אחד וחשקיו בחיים אני מניח.
אנא ממך כאשר אתה כותב תשובה ריקה מתוכן המכילה רק מלים, אנא הוסף תרגום!!
שוין. כל אחד ושטיותיו!!!

Harrington

Well-known member
מנהל
אנא ממך כאשר אתה כותב תשובה ריקה מתוכן המכילה רק מלים, אנא הוסף תרגום!!
סורי. לא רואה עצמי אחראי לקשיים שלך בהבנת הנקרא. יש קורסים מקצועיים בשביל הדברים האלה. מילא אם היית כותב/מתדיין בצורה נורמטיבית, הייתי שמח להבהיר את הדורש הבהרה. בנסיבות העניין, איני רואה בכך צורך.

עמך הסליחה.
שוין. כל אחד ושטיותיו!!!
מיצינו.

אבי בן 1231

Well-known member
סורי. לא רואה עצמי אחראי לקשיים שלך בהבנת הנקרא. יש קורסים מקצועיים בשביל הדברים האלה. מילא אם היית כותב/מתדיין בצורה נורמטיבית, הייתי שמח להבהיר את הדורש הבהרה. בנסיבות העניין, איני רואה בכך צורך.

עמך הסליחה.

מיצינו.
אמת|!||!||!| בדיוק לזה התכוונתי|!||!||!||!|
יפה שלמדת קצת חינוך, להתנצל
|!||!||!||!|
מיצי היום בחופשה היא תבוא מחר|!||!||!||!|

Harrington

Well-known member
מנהל
שאלה דבילית!!!!
תודה לך על הציון. באמת לא יודע אם הייתי מסוגל להירדם הלילה בלי לשמוע את דעתך על השאלה ששאלתי :). ותודה גם על זה שצווחת את התשובה, במקום סתם להשיב אותה כפי שבני אדם מתורבתים עושים זאת במהלך דיון ענייני. זה בהחלט מסייע :).
חפש, אם אתה מסוגל בכלל, לשאול שאלה קצת יותר חכמה!!
לא, תודה על הצעתך, אבל אני מוותר. מעדיף לשמוע תשובה עניינית בדיוק לשאלה ששאלתי. התחמקויות באמצעות מתן ציונים ונסיונות הגחכה? אמנם שיטה חביבה, אבל אני עומד על שאלתי בכל זאת. אם וכאשר תצליח להתעלות לרמה הנדרשת להשיב עליה, תרגיש חופשי לעדכן ואשמח לקרוא.

raya

Well-known member
מעניין איך או למה "החליטה" המסורת ש "לימוד תורה וקיום מצוות מסייע בשמירה על עם ישראל במידה דומה לשמירה פיזית."
אם כך - כל המלשב"ים יחליטו ללמוד תורה ולא יהיה אף חייל שיתגייס, איך מצב כזה ישמור על המדינה?

Harrington

Well-known member
מנהל
מעניין איך או למה "החליטה" המסורת ש "לימוד תורה וקיום מצוות מסייע בשמירה על עם ישראל במידה דומה לשמירה פיזית."
תלמדי יהדות (מניח שאת יודעת את התשובה לשאלתך גם בלי הפניה זו) ותמצאי את התשובה בעצמך. לא באמת מסובך :). ס"ה עניין קליל של הכרת התורה והתנ"ך.
אם כך - כל המלשב"ים יחליטו ללמוד תורה ולא יהיה אף חייל שיתגייס, איך מצב כזה ישמור על המדינה?
אלא שאז לא יתקיים השילוב המדובר, כך שכמובן אין כל שחר לטיעון. יותר מזה, אם מחר חו"ח כל חיילי צה"ל יקומו עם שפעת ולא יוכלו להילחם, אין שאלה בכלל שכל מי שתרם עד היום בדרך האחת יצטרך לתרום במסלול המקביל. אלא שבמציאות זה לא המצב כידוע. אז יכול להיות שזה מתסכל אנשים מסוימים ויכול להיות שזה לא בסדר והכל יכול להיות. אבל המציאות היא עדיין המציאות, גם כשזה לא מוצא חן בעינינו.

אבי בן 1231

Well-known member
תלמדי יהדות (מניח שאת יודעת את התשובה לשאלתך גם בלי הפניה זו) ותמצאי את התשובה בעצמך. לא באמת מסובך :). ס"ה עניין קליל של הכרת התורה והתנ"ך.

אלא שאז לא יתקיים השילוב המדובר, כך שכמובן אין כל שחר לטיעון. יותר מזה, אם מחר חו"ח כל חיילי צה"ל יקומו עם שפעת ולא יוכלו להילחם, אין שאלה בכלל שכל מי שתרם עד היום בדרך האחת יצטרך לתרום במסלול המקביל. אלא שבמציאות זה לא המצב כידוע. אז יכול להיות שזה מתסכל אנשים מסוימים ויכול להיות שזה לא בסדר והכל יכול להיות. אבל המציאות היא עדיין המציאות, גם כשזה לא מוצא חן בעינינו.
אין לך שמץ של מושג ירוק מה שהיה בתקופה המוזכרת בתורה!!!
יעני, בתקופה ההיא |חרדי|ם לא יצאו למלחמה באויב אלא התנועעו כלולב, אוי סליחה כתבת שאינך יודע מה זה לולב.
יעני תגובותיך ממש ילדותיות, לולב זה ענף של עץ תמר שמנענעים בפורים, מצא את הטעות!! :ROFLMAO: החכם באדם!!
שאול המלך ובנו יהונתן נפלו במלחמה, אם איני טועה, דוד השתתף במלחמה, אפילו גדעון גייס יהודים למלחמה אך החראדים בישראל, בני העוולה מסתתרים בישיבות ומסכנים את חייהם להצלת העם!!

למעלה