לא בציניות! - סקר

אחר

New member
אני כראה צם

זה מה שעשיתי עד עכשיו וזה כנראה מה שאני אעשה גם השנה, למרות שאין לי החלטה סופית עקרונית בנושא הזה. למה לצום? התשובה מורכבת ממגוון של מניעים דתיים, לאומיים, משפחתיים ופסיכולגיים. יום אחד, כשהסיבה המשפחתית לא תהיה קיימת יותר, אני אצטרך לשקול את זה שוב.

../images/Emo45.gif

אותו הדבר, רק בלי המשפחתיים. אה, גם בלי הדתיים. בקיצור: צמה. ממניעים לאומיים ופסיכולוגיים. וזהו.

אבזץ

New member
מקווה שלא ממניעים אנורקטיים?

עוד אחד שלא מצא סיבה לצום, אבל אוהב צומי... צום קל!

רוולי 21

New member
אני

אמרתי שלא בא לי לצום, אבל אם אמא שלי תבקש שאני אצום איתה כדי שהיא לא תצום לבד, אז אני אצום.

סלסרו

New member
לא חבל על האנרגיה?

למה שלא תחליט אחת ולתמיד? מה כל כך מסבך בזה?

מי אמר שאין עוד אפשרות?

יש שלא צמים ומדליקים חשמל, אבל מתפללים כל היום. יש כאלה שצמים ולא מדליקים חשמל אבל ישנים כל היום. יש כאלה שצמים ומתפללים אבל רואים טלויזיה וכו` וכו`. אני- אוכל? יס! טלויזיה! יס! להיות בבית? יס! סיגריות? יס!יס!יס!

לא צם מה פתאום לצום?

האם עשיתי משהו רע??? אם מישהו יודע שעשיתי משהו רע, שבגללו אני צריך לצום? שיגיד לי

להפך.

אלהים צריך לצום ולהתפלל אליך
חסידים אמרו- בתשעה באב מי יכול לאכול? ביום כיפור מי צריך לאכול?

מתלבט13

New member
כנראה שאני צם

אמנם אין סיבה אלוהית. אבל סיבות פסיכולוגיות, רגשיות, וגם הקטע שאם אני לא צם, אני מגדיר את עצמי חד משמעית כחילוני - ברררררררררררר... וההצדקה האולטימטיבית - זה לא כל כך קשה לצום......... אולי שנה הבאה, (כמובן שעד אז אלוהים גדול...)

סלסרו

New member
אולי זה הזמן להחליט?

במקום להתלבט, לשבת על הגדר ולפחד מהגדרה אישית - אולי תחליט וגמרנו? זה נורא משחרר. מחליטים, וזהו. שלימים עם ההחלטה.

סלסרו

New member
יום רגיל לכל דבר

אולי יצא לצלם את הכפרות על הבוקר.. חוצמזה, יום רגיל.

למעלה