לא בציניות! - סקר

לא בציניות! - סקר

האם אתםן מתכוונים לאכול ביום כיפור ולהתנהג כרגיל? או שאתםן מתכוונים לצום בי תשרי אבל להדליק חשמל? (אני מניח שאין בין היוצאים אי מי עם עוד אפשרות ולכן אני לא שואל אותה) שוב לא בציניות!!

אני

לא מייחס לזה חשיבות ולא רואה סיבה לצום אם אני מאמין בתורה שהיא לא מהשמים אלא א``כ הנסיבות יכריחו אותי לצום השנה.

urmey

New member
ברור, לא?

אם אתה לא מאמין אז למה לצום? ומה הקטע לצום ולחלל חלק אחר? רוצה להבין איך יש אנשים שלא מדליקים אש בשבת אבל נוסעים, או רואים טלויזיה, או מחללים בכל דרך אחרת את השבת. הם מאמינים? במה בדיוק? אני לא מתכוונת לצום!

מאמינים בעצמם

יש את רוב היהודים במדינה שקוראים לעצמם ``מסורתיים`` שהם דומים לרפורמים בקביעה מה היא הדת בשבילי. יש את אלו שלא סבלו בתור חרדים וגדלו בכיף. סוג האנשים האלה צורכים מיסטיקה וכול דבר שעושה להם טוב הוא אמת. ויש את אלו שפשוט מיתעצלים לחשוב.

שכחת להוסיף את תורת הפרושים.

אם לפי כל הדיעות חמור דינו של זקן ממרא מהארבעה הצריכים הכרזה, ולמען יראו וייראו אין לב``ד רשות למחול לו כדי שלא ירבו מחלוקות בישראל, ואפילו הוא אומר מפי השמועה והם אומרים כך נראה בעינינו-נהרג. ותמהני איך העזו חזל למרוד בתורה ע``י מחלוקתיהם עוד בלשכת האמגזית?

hemi32

New member
../images/Emo45.gifמסכים איתך לגמרי ! זה אבסורד !

לא מצליח להבין , איך אנשים חיים כך , ומאיפה הם לוקחים את הסכין החדה ,(אולי מיפן ..
) להפריד דת לפי איך שבא להם ... זה מצחיק שבא לבכות , אנשים בכל הרמות מחליטים מה כן ומה לא , חותכים את המנה לפי איך שבא להם .. ואחד הסיבות ליציאתי בשאלה הייתה מהעובדה הפשוטה הזו .. כי אם יכול חרדי להחליט , לדבר לשון הרע (לדוגמא) או לשקר או לכעוס ..(כאילו עובד ע"ז...) ואם תשאל אותו איך הוא עושה זאת , זה יסתדר לו כי קשה לו ועוד מליון תירוצים , אז מה הבעייה עם לוותר על כל הדת כי קשה לי .. מה , לא יותר קשה לצום בכיפור , מלא לדבר לשון הרע ? בקיצור צביעות דתית ...

admor

New member
ממש לא מסכים איתך

יש אנשים מאמינים (לא אני) שטוענים שיש אלוהים. שהוא בהחלט נתן לנו איזה שהיא מערכת חוקים. הם רק לא מסכימים למערכת הקיימת. שהרבנים מפרשים אותו. הם טוענים וזאת טענה מאוד הגיונית ונכונה שהם יכולים לפרש אותו טוב יותר מהרבנים וחז"ל. שהתאימו את התורה לתקופתם ועכשו צריך עוד עידכון. כל אחד מעדכן כראות עיניו.

לי יש היתר הילכתי

מכיוון שאני עובד בעבודה שניתן להגדירה ``פיקוח נפש`` יש לי היתר לאכול כול צורכי. ולהשתמש בחשמל ובאינטואיציה במשך כול החג. (גם אתה פרפר לילה..)

חחח

ולמה אני צוחק? הזכרת לי את הסיפור על אותו יהודון (קראו לו אגב ``מושקה``) שהפריץ כיון אליו את רובהו או שאתה אוכל את החזיר או שאתה אוכל את החיים אמר לו הפריץ והיהודי אכל את החזיר וממש הרגיש מעין עולם הזה והבא ביחד ורצה עוד חזיר וביקש מהפריץ עוד חזיר אבל שקודם תכוון עלי את הרובה שוב כדי שיהיה לי היתר של פיקוח נפש.. ולך ליברל יקר (להבדיל מליון מליוני הבדלות) אני מציע אל תחפש היתרים יותר נכון אל תחפש את האיסורים (וממילא לא תצטרך לחפש היתרים...) בהצלחה ושיהיה לך בתיאבון.

אל תיקרי מיליון X מיליון

אלא תיקרי ביליון (לפי השיטה האירופאית) וחוצמזה הדת זה נושא להומור משובח.

פנדיאני

New member
לא מתכוון לצום

אך גם לא מתכוון להחצין את זה. כרגע מסתמן שאתבצר בדירה כלשהי, ואעביר את הזמן בעיתונים, סרטים, אינטרנט, ספרים ונשנושים.

ש חף

New member
גם לי יש היתר

לא שזה כזה משנה אבל כל צום גורר איתו הבהלה למיון בדרך כלל כמה שעות לפני צאת הצום אז בכל מקרה אני לא צמה אבל גם אני אתבצר בחדרי עם הסרטים,הספרים והנשנושים מדי פעם אני יוציא את הראש לראות אם כל השאר בבית בסדר... שנה שעברה יום כיפור על אי בתאילנד...אידיאלי <יורי אני מקנאה>

אני צאיים בתשעה בו

לא בגלל הרמדן, אלא ע``מ שלא יעלה עלי הכתוב שכאילו התענתי 9+10. בכדי לפנות מקום בקיבתי לאכול כפליים לתושיה איום כיפור.

למעלה