לא בוטח בצבא

מחממנוע

New member
לא בוטח בצבא

פעם כשהייתי שומע רדיו, והיתה הגיברת אומרת "אנו בטחים בצה"ל שישמור ויגן עלינו" הייתי משיב לה (כאילו שהיא שומעת) שוטה, רק המנהיג האחד, או משהו בסגנון. היום עדיין אומר לה שוטה, כי אם הם הצליחו פעמיים, החבלנים ימ"ש, זה אומר דרשני. דרשני ענק. ולמה אני אומר את זה? אם שמים חיילים בשמירה אחרי 2 שעות שינה, מי אחראי לזה? איך אפשר לסמוך על צה"ל. לא, צה"ל לא אלוהים בשבילי. ובטח לא הנהגת המדינה. על מי אסתמך בשעת הדחק? אין לי על מי לסמוך, בכלל.

babylon_a1

New member
צריך לשמוח ש

האוייב גרוע יותר מסורבל יותר ובעל שתי ידים שמאליות גם אם יש לו הצלחה פה ושם

מחממנוע

New member
הם לא שוקטים על השמרים

לא ולא!, כשיש שקט, זה סימן לאסון, הם חופרים מאות מנהרות, מצטיידים ברקטות יותר ויותר ארוכות טווח, ואנחנו , מה?

babylon_a1

New member
יש לנו את האוייב האכזר ביותר

והטיפש ביותר ולגבי החלק השני טוב שכך

אומי5

New member
אתה עושה את הטעות המרה ביותר

אסור ,אף פעם ,ולא משנה מה קורה,לזלזל באויב. החיזבאללה מתאמן בלי סוף , החיזבאללה מצטייד בלי סוף החיזבאללה אוסף מודעין מעולה , לחיזבאללה יש מרגלים בתוך צה"ל (כבר נתפסו לא אחד ולא שניים) כל לוחם בחיזבאללה מאמין בכל רמ"ח איבריו שטוב למות בעד דתו / ארצו /אמונתי / 72 בתולות בגן עדן. את מה שקורה בצה"ל אני ישאיר לך. הלחימה נגדם תהייה קשה וארוכה . ושלא ישתמע מזה שאני נגד מלחמה נגדם ,תיקי ארוז ,משום מה האוגדה שלי שהייתה אמורה להיות הראשונה שקופצת ,הפכה לשניה כרגע ,אז אני עוד לא שם....

rigoletto111

New member
הלחימה נגדם תהיה ארוכה

אם נדאג לכך. מאידך, אם ישראל תפציץ ערים ותביא לחמישים הרוגים לבנונים על כל הרוג ישראלי, הלחימה תהיה קצרה. כמו באנתפאדה האחרונה, שבה נהרגו אלפי פלסטינים - אפשר היה להרוג את אותו מספר (בעצם, הרבה פחות) ביומיים ולגמור את האנתפאדה ביומיים. הכל תלוי בנו - זו לא גזירת גורל.

babylon_a1

New member
יש בעיה אחת

לא אכפת להם מחיי אדם (שלהם / שלנו) חוץ מזה, אנחנו יותר חזקים (למרות שטיפשי להגיד את זה מאחר ואין פרופרוציה בכלל בנינו)

אומי5

New member
אתה יותר חזק?

יש לך מושג מה היכולות שלהם ,ומה שלנו (אל תשכח שלא כל מילואיםניק הוא לוחם מטכ"ל)

babylon_a1

New member
יש להם יכולת להילחם שבועיים

ואז יגמר להם הדלק האוכל והנשק, והם ילכו לבכות לאו"ם הם טובים בלוחמת גרילה, צה"ל גם מאד טוב בלוחמת גרילה אבל זה לא רלוונטי כאן (למשל להכנס לכפר לשלוף מחבל ולצאת, בלי טנקים בלי מסוקים, רק כמה חיילים רגלית) צה"ל בנוי להגן על המדינה ממדינות אוייב עם כוחות סדירים החיזבאללה לא מסוכן, סתם מציק ומפריע מסוכן למשל זה 20 אלף אזרחים הרוגים צה"ל יכול לגרום להרבה יותר מזה (גם בלי אמצעים מיוחדים) הוא יכול לכבוש את בירות ודמשק (מבחינה צבאית לא פוליטית) חיזבאללה לא יכול לעשות כלום הוא יכול להציק, וזה מה שהוא עושה ונסראללה יתאייד בקרוב, או שיביאו אותו הנה

אומי5

New member
מתי היית לאחרונה בלבנון?

או בסקירה ותדריך לקראת לבנון? כי אני הייתי באימון כזה בחודש שעבר ,אומנם צה"ל מסוגל ,אבל זה לא יהיה קל בכלל. שיהיה לנו בהצלחה.

babylon_a1

New member
אני מקווה שלא בקרוב

וביליתי שם 3 חודשים ב 97 בכל מקרה יהיה טוב, או שיהיה רע ואז יהיה טוב

אומי5

New member
לצערי מאז 97 הם התקדמו קצת

הם למדו הרבה והצטידו הרבה. לגבי המשפט בסוף אני מקווה שאתה צודק.

uri80

New member
לא הייתי מזלזל בבילון.

א) טיפשים הם לא. ב) אל קעידה עם כמה סכינים קטנות ומס' קטן של אנשים, הרגו כמות אנשים בסדר גודל של ההרוגים שלנו ממלחמת יום כיפור. ג) אל דאגה, לא נראה לי שנסראללה יעזוב את עולמנו בשיבה טובה. לא יודע אם זה יקרה עכשיו אבל מתישהו זה יקרה.

למעלה