לא בוטח בצבא

rigoletto111

New member
הממשלה היא המטומטמת

" שר התיירות יצחק (בוז'י ) הרצוג שמוביל את ההסברה בתקשורת הזרה מצד הממשלה, הדגיש היום שסוריה היא זו שנותנת את הגיבוי לחיזבאללה ומובילה בכך לפגיעה קשה באזרחי לבנון. "המתקפה החריפה של ישראל לא מתמקדת באזרחים אלא בבתי מחבלים ובמחסני תחמושת, להבדיל מירי הקטיושות שנורה ללא הבחנה". " כשהרצוג הקטן יבין שעל פגיעה בשכונות מאוכלסות בנהריה צריך להגיב בפגיעה בפרבר השיעי בבירות, יש סיכוי להצלחה הישראלית. הוא בטח חושב שנצראללה יושב ובוכה על גשר או שניים שהפציצו.

אם אנחנו לא סומכים על הצבא

איך נסמוך על אנשי המילואים המרושלים, העייפים, החרמנים, לא מגולחים, ועוד ועוד... חוצמזה, אבינו לא עשה צבא, אז מה עניין אבא למילואים?

אומי5

New member
כי בדרך כלל להם יותר אכפת

כשמגיעים לתחלס ,הם הרבה פחות מחפשים ריגושים ,והרבה יותר מבינים מה זה לחזור הביתה.

uri80

New member
עליהם לפעמים סומכים יותר.

שיקול דעת של אדם בן 30, הוא לא אותו שיקול דעת של נער מתלהב בן 18.

בחיאת ראבק...

נו באמת... אני מתכווין ל"נו באמת באמת" יש משהו שאתה חושב ש"הצבא" צריך לעשות ולא עושה? יש משהו כזה? יש משהו שאתה חושב שהצבא לא עושה, ואתה, לו רק היית במקומם כן היית עושה? מהו אותו משהו? אתה יודע מה? בא נניח לרגע לשאלה "מהו אותו משהו" ונוסיף לשאול: מדוע לדעתך הצבא לא עושה את אותו משהו-לא איכפת לו מספיק? אין לו מספיק שכל? מה בדיוק הבעיה עם הצבא הזה??? הא??? אז נכון, לפעמים. או, לייתר דיוק, פעמים רבות נרמסות זכויות אדם אלמנטריות בצבא. לפעמים נעשות טעויות-הכל סבבה והכל, עדיין לא אומר שאין מה לסמוך על צה"ל-ברור שצה"ל הוא איננו אלוהים, איננו כל יכול, יש לו פאשלות, אבל אני בטוח, ותסלח לי אם אני פוגע בך ובריגולטור, שאת צהל ואת מערכת הביטחון מנהלים אנשים, שלא עוד שהם מבינים בביטחון יותר טוב ממך, אלא שגם שלום החיילים חשוב להם, כך סביר לי להניח, יותר משחשוב הוא לך. גם אני, כמו כולם, הייתי מחובר היום כל היום לכלי התקשורת בדריכות ובמעט פחד-בעיקר פחד מפני חטיפות נוספות-אבל יחד עם זאת אני בטוח, במאה אחוז אני בטוח, שעושים שם את המקסימום כדי שכמה שפחות חיילים יפגעו. ואל לך לזלזל באירגון החיזבללה, הוא לא כזה פשוט...

מחממנוע

New member
איך אתה טועה

בגלל שלי אכפת משלום החיילים, וכואב לי הלב על כל חמודי תנוק שהולך להיות קרבי, ולא יודע שהוא נופל לידיים מכל מיני סוגים. אם כל מה שאתה אומר, ושהם מבינים יותר טוב ממני, ושכולם מבינים יותר טוב ממני, ואני לא מבין, נכון אני לא מבין איך הם משחזרים הצלחות פעם אחרי פעם והצבא לא לומד לקח. אותם טעויות, אותם מטעני גחון. איך, יש דברים שאסור שיקרו שוב. זה מותיר אותי סקפטי מאד באשר למקסימום היעילות של הצבא. ובגלל זה אני חרד לשלום החיילים. ולשלום העם, נו, בסדר.

אין לי אלא נלהסיק מכך אחת מהשתים

או שהם, שם בצבא, לא מספיק כשירים - או שלא מספיק איכפת להם. במילים אחרות, או שלך אכפת יותר מהם או שאתה מחזיק את עצמך ראוי יותר - אולי אתה צודק-לא מכיר אותך...

מחממנוע

New member
עם המסקנות שלך אתה יכול להסיק

קש וגבבא, שאולי יצאו מהם יונים שליליים ויורידו בחורף גשם. למה להוציא דברים מהקשרם?! למה אם אמרתי שאין לי על מי לסמוך, והצבתי נעלם, איקס, למה צריך למלא אותו במשהו? מי אמר שמישהו יודע יותר טוב. לא אמרתי שאני יודע יותר טוב, אף על פי - שלו הייתי שם יתכן והיה יותר טוב. אבל זה לא העיקר, זה לא העינן, כרגיל מסיטים את הדיון במקום מהכלל, אל הפרט הבודד החייל, דם החילים ועוד כל מיני דברים. אני בדאגה אמיתית, ובאים ומטייחים לי אותה.

מה הבעיה?

מה הבעיה עם הצבא, הא? מה הבעיה אני מפרק אותך מה הבעיה. שבתאיצ יש בך מן הערסיות (ואני לא אומרת את זה רק בגלל שאתה מזרחי.)

uri80

New member
מסתפקים במה שיש מחממנוע

ואני לפחות אומר תודה שאני לא בצד האחר.

למעלה