לא אלוקים

לא אלוקים

קראתי בעיתון ידיעות אחרונות את המכתב ששלח דניאל מיניביצקי מת"א וממש נדהמתי. בספח 7 ימים, בעמוד 10 , בעיתון שיצא בתאריך 7.3.03 . להלן מכתבו ואבקש אח"כ את תגובתכם. לא אלוקים בעקבות "רבנית על הקרח" 28.2.03 קראתי בעיון את הכתבה, ובתור חוזר בתשובה אני חולק על הגישה של הרבנית, שאחד מעקרונות הדת הוא לנטרל את החשיבה העצמית. חשיבה עצמית לא תמיד טובה לבני אדם. אני החלטתי בעזרת חשיבה עצמית, שלפעמים אני לא רוצה שתהיה לי חשיבה עצמית. אני רוצה לעשות מה שאומרים לי, ואח"כ לחשוב למה אני עושה את זה. אני יודע שקשה לקבל את זה שיש מישהו או משהו שאומר לך מה לעשות, בטח מישהו או משהו בלתי נראה. עובדה זו גורמת לאנשים מסויימים להמציא דת משלהם, וכך הם הופכים את הדת היהודית לדת אחרת. הסכנה בכך היא שאם משמיטים חלק קטן מהדת, לא ניתן להגיע לפוטנציאל המלא הטמון בה, ואף ניתן להגיע לכיוונים אליהם הדת לא כיוונה. אני לא אלוקים, ולכן אני לא עושה מה שאני חושב שצריך לעשות. אני החלטתי בעזרת שיא החשיבה העצמית, שאני עושה מה שאלוקים חושב שצריך לעשות. אני מקיים את הדת בדרך של אלוקים, לא שלי. ועוד משהו. הדת היא מוסרית מיסודה ואם חלק מציבור המאמינים בה אינו כזה, זה מכיוון שהם לא בסדר ולא הדת. אתם רואים כמה סתירות יש במכתבו זה של דניאל מיניביצקי מת"א. מצד אחד הוא לא רוצה להגיע לחשיבה עצמית כי היא לא טובה לאדם ומצד שני בשיא של החשיבה העצמית שלו הוא החליט שיעשה מה שאלוהים חושב..... זו החזרה בתשובה שהדת מציעה???????????????????? לנטרל את הטבע המציאות של האדם? לעזור לאדם להגיע לתלותיות? כתבה זו הדהימה אותי והחרידה אותי. אה, עוד משהו שנזכרתי שקרה בחיי: לפני שנתיים, כשהייתי למטה עם ילדיי הקטנים, שמעתי שיחה בין ילדים של השכנים שהם דתיים ובאותה שיחה, אותם ילדים דתיים אמרו כי אלוהים אוהב אותם יותר מאשר את הילדים החילונים... זו השטיפת מוח שמקבלים הילדים?

למעלה