לא אוהב את השם החדש.

אין איל

New member
לא אוהב את השם החדש.

אני בודד, ואני אוהב להיות בודד.
לא ממש אוהב, אבל מעדיף את בדידותי על פני כל אפשרות אחרת.
אני לא עם הפנים קדימה.
(אני עם הפנים לקבר, מחכה שהסיוט הזה ייגמר כבר. אבל זה לא העניין עכשיו.)
אני שמח לעזור לפעמים לאיש בודד או לאשה בודדה שנקלעו לפורום, ולכתוב להם כמה מלים שיקלו על נפשם הדואבת, משום שקשה להיות בודד.
קשה מאד מאד.

אבל השם הזה בכלל לא משקף, והוא לא מספק מענה, ולו הייתי אני, או כל אדם אחר, מחפשים ברשת פורום של אנשים בודדים, על מנת למצוא נחמת מה, לא היינו מגיע לכאן בכלל.

למה שיניתם את השם?

Raindrop23

New member
לגבי השם החדש

רשמתי את דעתי בהודעה אחרת ואני מעתיקה לפה:
גם אני מרגישה יותר בנוח עם השם הקודם של הפורום ("בודדים אבל ביחד") וחושבת שהשם הקודם מספיק אופטימי בפני עצמו (דגש על "אבל ביחד").
אני לא רוצה לפגוע אבל לדעתי השם החדש של הפורום מקשה על הגולשים לדעת מהי מהותו ומטרתו של הפורום וכך לדעתי זה מקשה על אנשים בודדים שמחפשים חברה למצוא את הפורום.
מקווה שלא פגעתי באף אחד אבל זו דעתי ורציתי להביע את הזדהותי מכך שקשה לך עם השם החדש של הפורום.

המנותק1

New member

אני מסכימה איתכם

אמנם אני חדשה כאן אבל מה שמשך אותי בכלל לבדוק את הפורום זה השם שלו. זה מה שיצר תחושת של קהילה קטנה עם מכנה משותף.
מצד שני- זה לא יפה מצידי, כחדשה, להעביר ביקורת..

אין איל

New member
סוויט וירג'יניה יקרה

אין קשר להיותך חדשה, ומותר להעביר ביקורת. הדברים שכתבת הם מדוייקים מאד.
הפורום הזה מחבר בין בודדים, והוא מאפשר לנו לחלוק את הקושי שלנו, מה שהרבה הפעמים מקל על הבדידות.
מה קשור "פנים קדימה"? מה זה השטויות האלה?
מה גם שהנהלת הפורום לא טרחה לשאול או ליידע או לענות על השאלה שהצגתי, ושאחרים הציגו.
כל האופטימיות בשקל הזאת לא מעניינת אף אחד, ולא צריכה לעניין.
אנחנו בודדים וזהו.
בהקשר שלך,
קראתי את דברייך, הם מאד דומים לחוויות שאני חווה.
ההליכה לעבודה, העברת התחושה שהכל בסדר, ואז להגיע הביתה - ולהסתגר מהעולם.
בשבילי - כי העולם הוא רע לי. לא רע כשלעצמו. הוא מדהים, מעולה, יפה, מרשים, מרהיב, מטורף, מקסים, רב הוד, מפתיע, משוגע, מרומם, מופלא, אחד, יחיד ומיוחד, יקר עד בלי די, שגעון של מקום.
אבל לי הוא רע, וכל חוויה של חיכוך עם מי שזה אל יהיה, מה שזה לא יהיה, היא חוויה פוצעת, שורטת, כואבת, פוגעת.
אין לי שום רצון להתערבב בו יותר.
אני רק רוצה ללכת.
ושלא תחשבי - למקרא דברייך מיד עלתה לי תמונה של שנינו על הספה בביתך, צופים בשקט באחת הסדרות שלך. אולי זה יהיה נחמד להיות קצת בשניים.
אבל אז בא הקול ההוא, זה ששולט בי כבר שנים, ואומר עזוב אותך.
היא לבד, אתה לבד.
עדיף ככה.
תתקשרו דרך הפורום. אין צורך בכל הטררם.
אני חושב שהוא צודק.
נגמר לי הכח.

אתה משעשע

עגמומי וקודר אבל משעשע. גם בהודעה שפתחה את השרשור הזה.
&nbsp
ביחס לשאר הדברים שכתבת- אני מאוד מזדהה אם כי אצלי נראה לי שהמצב שונה. אני לא יודעת אם פגעו בי כמו שאני החלטתי להיעלב. תמיד הייתי כזו. לוקחת דברים עמוק מידי ללב ונעלבת מכל דבר קטן. כלומר אני ניתקתי קשרים כי ייחסתי לאנשים תחושות או מחשבות לגבי שאולי הן נכונות אבל אולי גם לא. בקיצור אני הדפוקה. כמו שאומרים- הכל בראש.
מסכימה איתך שהעולם עצמו מקסים ומהמם. זה האנשים שקצת הורסים אותו והשטות הזו שנקראת חיים בכלל מקלקלת.
&nbsp
אני גם מסכימה מאוד שיש משהו מאוד קוסם ומנחם בלחבור לאנשים שדומים לי אבל אני לא עושה את זה לא כי אין לי כוח (אם כי גם) אלא כי אני פוחדת. מאוד נוח להישאר חבויה מאחורי כינוי מבלי שיכירו אותי ואז לא אפגע בכלל. למרות שכשאני חושבת על זה, גם ככה אפשר להיפגע. שנה שעברה או לפני שנתיים כתבתי בפורום תמיכה נפשית. מלכתחילה הרגשתי שהבעיות שלי בטלות בשישים לעומת הבעיות האמיתיות שיש לאנשים שם אבל כתבתי כי הייתי צריכה. להפתעתי בקושי התייחסו אלי, מה שחיזק עוד טיפה את התחושה שלי שאני שקופה ומשעממת. כי בפורום תמיכה לא התעניינו בי, אז למה שזה יקרה במציאות..
בקיצור- כרגע נוח לי החסיון הזה. אני עובדת עם קהל וכמו שאמרתי- שמה מסיכה כל בוקר אבל חוששת שפתאום מישהו יקשר בין מי שמאחורי המסיכה לבין מי שמפרטת את כל מה שחרא לה בפורום. דרך אגב, תמיד היה לי את זה. מין פולניות כזאת של "מה יגידו" בשילוב של איזו פוביה מאובדן הפרטיות באינטרנט. פעם כתבתי גם בכינוי אחר, בפורומים אחרים, ואפילו טרחתי לשנות את הפרטים כדי שלא יזהו אותי (למשל- גרה בדרום במקום בצפון.. ) סתומה, כבר אמרתי?

אין איל

New member
דיר וירגי'ניה

עגמומי, קודר ומשעשע.
אהבתי. ראשי תיבות: עקו"ם. זה בדיוק אני. בנאדם עקום.
ואין מי שיישר, ואני אינני רוצה להתיישר.
"השטות הזאת שנקראת חיים".
אני אינני סבור כך, ורואה את החיים בחזקת נס. אלא שהחיים שמו אותי (בהחלטה משותפת או לא משותפת, אינני יודע) במקום הז. את יודעת, יש עקומת פעמון. הרוב באמצע, מעטים בקצוות. יצא שהחלק שלי בקצה הבודד. ככה זה. לא עניין אישי. מה גם שיש אפשרות לעקור מכאן, ולנסות לעבור לחלק ההומה יותר. אבל אני אינני בנוי לזה, וכבר וויתרתי, ואחרי כן כבר למדתי להעדיף את מקומי על פני המקום ההוא, הפעיל יותר, המסייע להעברת השטות הנקראת חיים באופן נעים יותר. אני כותב מאמר עכשיו, "מָפָּצִים" שמו. כשאגמור לכתוב אשלח לך לינק, אם תרצי.
(אוכל לשלוח לך כבר כעת את טיוטת הדברים. אם תרצי, כמובן.)
מדוע "מפצים"?
כי המפץ הגדול. זה אחד.
והחיים. זה המפץ השני. וגדול הוא מן הראשון, וקטן הוא מן הראשון.
והתודעה. זה השלישי. וגדול הוא מן השניים, וקטן הוא מן השניים.
על כל אחד מהם אני מרחיב ככל יכולתי, מתפייט לי עם המלים.
אני שואל את עצמי אם היה כבר הרביעי (זה התורה), או שלא, וכי התורה כלולה בתודעה. (אני מבין את התורה כאיכות העוסקת באנושי, ואשר מטרתה היא אדם, ולא אלוהים. דווקא אלוהים הוא מכשיר בידי האדם, על מנת שיהפוך לאדם, ולא להיפך, כפי שניתן לחשוב, וכפי שמרביתם של בני האדם אוחזים. מה זאת אומרת מטרתה אדם? זאת אומרת שהיא רוצה לשחרר אותך מהבן אדם, שהוא היצור המוכר, [זה אשר הולך לעבודה, משלם שכר דירה, צופה באח הגדול, מצביע בבחירות, אידיאולוג, כופר, חומרני, רוחני, דתי, חילוני, אוהב כסף, מין, כח, קונה בעזריאלי, עושה סדר פסח ושונא את זה מוות, טס לחו"ל, חוזר מחו"ל, מביע דעתו, אומר את האמת שלו], ולהפוך אותו לאדם שהוא חופשי מן המגבלות שכל אלה מציבים בפניו. אפשר שבדידות היא דרך החוצה, אבל אפשר שהיא מכשול.)

לא חושב שאת משעממת, והנה - גם אינך שקופה. הנה אני מתייחס לדברייך, והם מנוסחים יפה מאד, ומלאים תוכן. אולי לא היית במקום הנכון. אולי הבודדים מבינים אותך יותר, ואלה הזקוקים לתמיכה נפשית לא ראו בך אחת משלהם.
כלומר, הבעייה (אם בכלל), לא בך היא, אלא שהפורום ההוא לא היה המקום הנכון לך.

"סתומה, כבר אמרתי?"
לא, זו הייתה פעם ראשונה.

תודה רבה!

התגובות שלך ממש מושקעות

אני מתחילה להבין שהבעיה שלי שונה. עמוקה יותר.. הבדידות שכפיתי/ נכפתה עלי היא רק אחד הסימפטומים.
כולכם כאן יוצרים או יוצאים. בכל מקרה- עושים. אני קצת שובתת מהכל.
&nbsp
אבל אנחנו עם הפנים קדימה, לא..? יהיה בסדר. אולי.

tzachy

New member
יאללה - בואו נעלה אפשרויות ונצביע...

למשל.. אלא רק דוגמאות לא מחייבות ואולי לא יצירתיות מספיק שהצלחתי לחשוב עליהן כעת:

"בודדים? בואו נדבר על זה",
"בודדים באמצע הדרך",
"ביחד, אנחנו פחות בודדים"
...

ואני בטוח שיהיו רעיונות טובים מאלה.. קדימה להעלות הצעות, נצביע ואז נפנה להנהלה בבקשה לשם חדש... מה דעתכם/ן

השם הקודם הרגיש כאילו קצת מנציח את הבדידות..

נוכחי אבל לא אומר לי כלום ואני לא בטוחה לגבי שם אחר.
השם הראשון והשני במה שרשמת נשמעים מבטיחים..

&nbsp

אין איל

New member
הצעות.

1) בדידים ובדידות (בחולם ובשורוק גם יחד)
2) איכה ישבה בדד
3) בלי עתיד בלי תקוה בלי חלום
4) היות האדם לבדו
5) בדידות מזהרת
6) חומרים מבודדים
&nbsp
7) בודדים אבל ביחד. אחלה שם, יעיל, נגיש.
הפנים קדימה הזה לא מדבר לאף אחד כאן, ולא זמין למי שמחפש פורום בודדים.
&nbsp
&nbsp
מנהלת, השמיעי קול.

לי בא

New member
הי לכם

אני מאוד אהבתי את השם הקודם, זה קצת נתן תחושת שיכות.
יחד עם זאת אני מבינה מה הרעיון בלשנות את השם, לתת שם אופטימי.
אני מאמינה שכולנו כאן אוהבים את הבדידות במידת מה, אחרת היינו נפטרים ממנה.
בכל מקרה, שם חדש או ישן, תישארו כאן, תכתבו ויהיה נעים לכולנו.
&nbsp

גם אני אהבתי את השם הקודם

דווקא יש בו משהו מחבר ואופטימי- אנחנו ביחד

למעלה