"לאתיופים יש לב שחור"

נעה גל

New member
"לאתיופים יש לב שחור"

היום, בעיתון ידיעות אחרונות פורסמה כתבה מאת איציק סבן, המספרת על גננת בגן ילדים באשדוד שהחליטה להעניש את הילד האתיופי שבגן שלה. העונש התבצע בדרך חינוכית ומיוחדת - היא תלתה על הקיר את שמות כל הילדים על לבבות אדומים ורק את שמו של הילד האתיופי היא כתבה על לב שחור. לפני חודשיים הילד הביא שקיות ממתקים לגן, הגננת הענישה אותו (העמידה אותו בפינה) ונתנה לילד אחר לחלק את הממתקים. בשבוע שעבר כשאימו אספה אותו מהגן היא שמעה את אחד הילדים אומר לו "אתה ילד אתיופי שלא מתנהג יפה, כי יש לך לב שחור כמו הצבע של העור שלך". משיחה עם הבן שלה התברר לה שהילד בסה"כ חזר על מה שהגננת אמרה לילדים כמה ימים לפני כן. כשהאם גילתה לזעזועה הרב את הקיר עם הלבבות האדומים והלב השחור המציין את שמו של בנה, היא קבלה מהגננת תשובה כזו " החיוך והתנהגותו של בנך אינם מוצאים חן בעיני וזה העונש הראוי להם". במשרד החינוך הזדזעו מן המקרה שלחו לגן מפקחת אזורית וזו החליטה במקום על פיטוריה של הגננת. כתבה מורחבת תפורסם בסוף השבוע במקומון "כל הדרום".

joyjoy

New member
חשוב לי שתקראו../images/Emo92.gif../images/Emo51.gif

גם אני קראתי וגם אני הזדעזעתי עד עמקי נשמתי. חלקכם אולי זוכרים אותי וחלקכם לא, אני סטודנטית בת 25 שמסיימת בימים אלו תואר ראשון בפסיכולוגיה. יש לי ארבעה אחים קטנים ממני והקטן ביניהם הוא בן חמש בן גילו של הילד מאשדוד . אני כותבת מעצמי הרבה על ילדים ומנסה לראות דברים מהעיניים שלהם. קראתי את הכתבה והרגשתי בתוכי כל כך הרבה חוסר אונים וכאב שילד חף מכל פשע ספג לתוכו כל כך הרבה רוע שמקורו נבער ועלוב כל כך ולא פחות ולא יותר ממי ? מהגננת ! זאת שאנו מפקידים בידיה את האוצר הכי יקר שלנו- הילדים בכל אופן , מתברר שבגננת טיפלו. תסלחו לי אבל לדעתי יש עוד כמה דברים לטפל בהם.... קודם כל אני מתכוונת לעשות כל מאמץ לפגוש את המשפחה ולהביע את הזדהותי ונכונותי לעשות ככל האפשר ולו רק על מנת שתוחזר להם מעט אמונה בבני אדם וכמוני עשו כבר רבים שפנו והביעו תמיכה בילד ובמשפחה. דבר נוסף הוא הילדים בגן הזה ולצורך העניין כל ילדי ישראל שכל כך חשוב ללמדם מהי קבלה והבנה וסבלנות וסובלנות בייחוד במדינה שיש בה ריבוי אתני ותרבותי ומה לא... פניתי לגננת של אחי והיא מצידה אמרה לי כבר שהיא שמעה על זה בבוקר והתכוונה לדבר עם ילדי הגן בימים הקרובים על כל הנושא של לקבל את השונה ממך ולראות אותו כאדם וביקשתי ממנה לעזור לי לארגן אלבום ציורים מהילדים שהם בני גילו של הילד מאשדוד. אלבום זה יימסר לילד ביחד עם מכתבים (בתקווה שיוקראו לו כמובן) שיכתבו שלוש בנות מבית ספר יסודי (שאני מעבירה להן שיעורים פרטיים) ושהוריהן שוחחו עימן על הנושא. אני רוצה מפה להביע תקוותי שהאנשים הבאים ו/או הילדים הבאים שיפגוש אותו ילדון ישקפו קצת יותר שלא כולם בחברה הישראלית נבערים כל כך בדעותיהם. מי שמעוניין להגיב/ לשמוע / להשתתף במאמץ לעידוד הילד ומשפחתו מוזמן לפנות אלייי בתיבת המסרים. תודה שקראתם Joy

limori

New member
מחריד מזעזע ומצמרר...

אני מקוה שהגננת שפוטרה לא תפתח גן פרטי בבית שלה ותתעלל בעוד כמה ילדים. ממש עצוב לקרוא ולשמוע כזה רע לב ואכזריות של הגגנת. לימור

דליה.ד

New member
בתי הקטנה היא אתיופית

ומתחנכת בקבוץ בגן שבו אין אתיופים. אין גם אף אחד אתיופי בקיבוץ למרות שלא חסרים אנשים בצבע שלה (הודים, תימנים וסתם אנשים שזופים מאוד). בכל מקרה אנחנו מתייחסים לצבע העור שלה. היא יודעת שהיא נולדה מבטן של אשה חומה. היא יודעת שהיא "ילדת שוקולד מתוקה עם רגלי כיף כייף". צבע עורה הוא חלק ממנה ואנחנו מדברים על השונות בצבע העור גם בבית וגם במסגרת החינוכית. למשל בגן הבאתי את הספר "ילד של שוקולד" ובניתי פעילות לפיו: כל ילד פרש את ידיו וראינו שלכל ילד יש צבע אחר של עור, וזה בסדר גמור, כי כולנו ילדים. אחר כך, שרטטנו את ידי הילדים על בריסטולים וכל ילד יכול היה לצבוע, להדביק מה שהוא רוצה על ידיו (מדבקות, פייטים, פנדה, פלסטלינה וכו´), אחר כך הצגנו תערוכה של היצירות. היתה פעילות מדהימה. גם בבית אנחנו קוראים לה "כושיה קטנה שלנו" מתוך אהבה אמיתית ומתוך רצון להרגילה לכך שכושית זו לא מילת גנאי עבורה (כי יכול להיות שיהיו אנשים שיתמשו במילה כגנאי). אנחנו מפגינים אהבה לצבע עורה המדהים, לגוון עינה המקסימות לתלתליה המדהימים ואוהבים כל סנטימטר וגרם שלה. והאהבה מחסנת! אני מאמינה בהחלט שכן צריך לעשות עבודה קהילתית, למרות שהרבה אנשים מגדירים עצמם כנאורים עדיין יש דעות קדומות רבות שיוצאות ברגעים קשים. בקרוב ביתנו עולה לגן וגם שם נעשה עבודה עם הצוות והילדים. וגם בכיתה א´. ובכל מקום בו נצטרך. היא לעולם לא תצטרך להתמודד עם גזענות לבדה!

נעה גל

New member
יש לאריק איינשטין שיר מקסים הנקרא

"אצבעות שוקולד". השיר מקסים (אם כי לא מיועד במקור לילדים) ואני שרה אותו הרבה לאורן, למרות שבמקרה הטוב, היא יכולה להחשב לשוקולד לבן...

סיפור מאחד הגנים

שמצאתי באתר "גן ילדים" ====================================== מאת: גן יפה טלי, ר"ג בעת משחקם בחצר הבחנתי שאחד מילדי הגן פונה אל ילד אחר ואומר לו "אתה לא!" לשם העניין נקרא להם רועי , ואיתן . שאלתי את רועי למה לא לשתף את איתן גם במשחק, ענה לי רועי: "כי הוא חום !!! "הוא מה?" התפלצתי לשמע ההסבר החד משמעי . "כן הוא חום" אז מה עושים? ואיך זה שכל ההסברים והשירים והתכנים הלימודיים שהעברנו מתחילת השנה לא הועילו? ותשובה אחת קצרה הבהירה ששירים ותכנים זה יופי אבל לשחק ביחד זו בקשה מוגזמת ... למחרת בבוקר הבאתי לגן מעמד קרטון ענק של השחקן מייקל ג´ורדן והנחתי ליד דלת הגן רועי היה הראשון להתלהב : " יו מייקל ג´ורדן " שאלתי את רועי אם הוא אוהב את השחקן ולמה . רועי הסביר לי שהוא "מת" עליו כי הוא השחקן הכי טוב בעולם ושגם הוא היה רוצה ... עצרתי את שטף הדיבור של רועי ושאלתי : שמת לב שהוא חום ???. ================================ נראה לכם שזו שיטה שעובדת?

נעה גל

New member
תודה! וחני,

נתקלתי בקטע מספר שנראה לי שיענין אותך. אני רוצה לשלוח לך אותו דרך מסר. לאיזה ניק לשלוח - חני בורשטיין או חני ב ?

אצלנו בתינוקיה ישנה ילדה....

עם מראה אפריקאי לחלוטין,אמה התחתנה עם עובד זר אבל אנחנו בכלל לא עושים מזה ענין כי זה לא נראה לנו חשוב מפני שאנחנו מתיחסים אליה בזכות עצמה וזה אף פעם לא גרם לבעיות. שלכם חנה גונן

mom&shaked

New member
עצוב ומזעזע

נורא כואב לקרוא על מקרים כאלה, על בורות של גננת=מורה ומחנכת, זאת שבעצם מהווה דוגמא לכל הילדים...אני מקווה שאכן פוטרה והקריירה שלה הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי הגיעה לסיומה... אנחנו חיים בחו"ל ויש לי פחד גדול מאוד מגזענות, לכן אני בוחרת לגור בקירבת יהודים/ישראלים... יתכן והבחירה שלי מוטעת, אבל אני יודעת כמה העולם אכזר וכמה אנשים אכזריים (מקרה הגננת שנעה הביאה מדבר בעד עצמו)אני לא רוצה שילדי יסבלו מגזענות ומעדיפה להגן עליהם במקום שאני יכולה...

עירית ל

New member
גננת בגן עם מיעוט ילדים אתיופיים

מגננת בגן עם מיעוט ילדים אתיופיים נדרש יותר מאשר להיות לא גזענית. יש לי מכרה שבעלה מגאנה וילדיהם שחורים. דרכה נחשפתי לסיפורים קשים על גננות, לאו דווקא גזעניות, שלא מתמודדות עם דעות גזעניות שילדים מביאים מהבית. היא דואגת להביא לגן כל הזמן חומרים על קבלת השונה ולכך שיתבצעו פעילויות בנושא. כשההורים פחות אקטיביים קורים מקרים עצובים. למשל ילדה שחורה שילד דומיננטי אחד מהגן התחיל לקרוא לה בשמות גנאי כמו ´מסריחה´ וזה התפתח לחרם של כל ילדי הגן. והגננת לא היתה בתמונה. דרך אגב, בשיחה שהתנהלה בנושא היתה אישה, שכמובן הזדעזעה כולה מסיפור החרם ומאזלת היד של הגננת. בסיום השיחה היא אמרה: "אבל האמת שלא הייתי רוצה שיגורו בבנין שלי אתיופים כי באמת יש להם ריחות מוזרים".

דורית164

New member
מה שסיפרת לא קשור לגזענות

למאכלים של האתיופים יש ריח שמאוד קשה להסתגל אליו (וזה בעדינות). בעיה אחרת של מגורים עם אתיופים, היא היחס השונה שלהם לסביבה. זה ענין של הסתגלות, ובטח יש הבדל בין אנשים שכבר גדלו בארץ, אבל זו עובדה שאין מה להתעלם ממנה בשם הנאורות. כל מה שאמרתי נכון לגבי כל אדם עם מנהגים שגורמים לאלה שסביבו בעיה, ואין להם קשר לצבע העור. נדרשת הסתגלות הדדית, אבל יש דברים שמאוד קשה להסתגל אליהם, כמו ריח.

נעה גל

New member
וכמובן ששכחת להוסיף

שההסתגלות צריכה להיות הדדית ולא חד צדדית (כפי שעלול להשתמע מדבריך). ושמן הראוי שהסביבה הקולטת תהיה גם קצת יותר סובלנית ממה שהיא נוטה להיות. וגם, שאולי הגיע הזמן ונפיק לקחים ממה שהיה כאן עם עדות המזרח בזמן קום המדינה.

מירי,

New member
אולי- אבל זה מאוד מורכב...

בגן של דודו שולבו 6 ילדים אתיופים מחצרות יסף (למי שלא יודע אתר קרוונים שבו עדיין חיים אתיופים) נוסף לכך יש בגן ילד אתיופי שגר בשכונה שלנו. באחד הימים סיפר לנו דודו שהוא לא רוצה לשבת ליד אחד מהילדים כי הוא מסריח
(אני עד לאותו רגע כלל לא הייתי מודעת לזה שיש להם ריח גוף שונה) , ניסינו להסביר לדודו שזה לא צריך לשנות , וכפי הנראה גם הריח שלנו הוא משונה באף של הילדים האתיופים - ואיך הוא היה מרגיש אם בגלל זה לא היו רוצים לשחק איתו או לשבת לידו, הייתי מבין אותם ומשחק עם ילדים כמוני היסבירר דודו במילים שלו ..... אז בעצם למרות שהם יחד בגן עדיין מבחירה יש את הם ואנחנו.... זה לא פשוט!

נעה גל

New member
אף אחד לא אמר שזה פשוט

אבל אנחנו (כחברה) ביהירותנו הרבה מרשים לעצמנו, לדעתי, קצת יותר מדי. אגב, גם לתימנים שאוכלים הרבה חילבה יש ריח גוף שונה וגם למי שאוכל עמבה על בסיס יומי (אין לי מושג לאיזו עדה זה שיך) - אז מה?

nonana

New member
דוקא הריח מזכיר לי משהו נחמד לספר

בתחילת שנות התשעים בעליה הגדולה מרוסיה וגם מאתיופיה. האחיינית שלי שהיתה אז בת 4-5, ראתה כמה ילדים רוסים שמשוחחים. והיא שאלה את אמא שלה למה הם לא יודעים עברית. אחותי ענתה לה-´הם עולים חדשים מארץ אחרת, הם חדשים כאן´. אחיינית שלי בלי להתבלבל אמרה- [תחילת הדגשה]´אהה בגלל זה יש להם ריח של חדש´.

למעלה