לאתאיסטים בלבד.

dafnaleh

New member
לאתאיסטים בלבד.

הדת- דבר רע או טוב? לאלו מביננו שטוענים שאין אלוהים- האם אתם חושבים שהדת הינה דבר חיובי או שלילי? מעבר לעובדה שהדת מעכבת במידה מסוימת את התפתחות הטכנולוגיה והמדע, דעתי היא שלולא הדת, עולמנו היה במצב עוד יותר גרוע ממה שהוא. הרי מהי הדת? זו מערכת חוקים, שנוצרה כדי להגביל את הכסילים, שלא מסוגלים להציב לעצמם את גבולות המוסר. לולא הפחד של האנשים מעונש שמטילה עליהם יישות כל יכולה, כל אחד היה עושה את אשר הוא חפץ. העובדה ש"אלוהים" מסתכל עליך כל הזמן, ויעניש אותך גם אם תפשע בחדרי חדרים, היתה שיטה מצויינת לממציאי הדת. לאנשים הדתיים, מעבר למערכת החוקים המשפטית, יש מחסום נוסף שמונע מהם לפשוע. אם לא היתה דת- אנשים שבטוחים שאף אחד לא יוכל לראותם- יוכלו לגנוב, לרצוח ועוד. לעומת זאת, אם הם יודעים ומאמינים שאלוהים רואה אותם, הם לא יעזו לעשות את אותם דברים. למה אני מתכתבת בפורום הזה, אם עדיף שאלו שמאמינים באלוהים ימשיכו בשלהם? ובכן, אני יודעת שאם אני הייתי חיה בשקר, הייתי רוצה לדעת את זה. אני נכנסת לכאן במחשבה שאולי יש כאן מאמינים שרוצים לחקור באמת, ולא להחזיר אחרים בתשובה. לצערי, בימים אלו אני לא מוצאת בפורום אנשים שבאמת מחפשים להבין גם את הראש של האתאיסטים. שויין. דבר נוסף: האם אתם מגדירים את עצמכם כיהודים אתאיסטים, או כאתאיסטים בלבד?

דת היא שקר עצמי- לכן דבר שלילי

אינני חושב שהשאלה המרכזית היא טוב מול רע. אני חושב שכל שקר או הונאה עצמית בסדר גודל שכזה לא יכולה להיות דבר טוב. הדת היא "טובה" במובן זה שהיא נוחה. אין צורך להתעמק ולחפש משמעויות ובעיקר - היא סותמת את הגוללת על החור השחור של האדם- הייאוש או הפחד או החרה הקיומית שמתחבא אצל כל אחד מאיתנו מעצם היותו אדם שעתיד למות. הדת מצאה פיתרון לייאוש הזה- אנו לא עומדים למות! רלהיפך! אנו נגיע למקום טוב יותר אם נעשה ככה וככה. לצערי, הרבה מאוד (המילה רוב כמה שמפתה לא תהיה מדוייקת על נתונים אמפיריים) מהקהילה החרדית והדתית- פושעים, רוצחים, גונבים ואצלי בשכונה- גם העבריינים הגדולים- שומרי מסורת אדוקים וחלקם חרדים. אז הם לא מפחדים מבורא עולם במצבים האלה, או שפשוט צמים ביום כיפור ו"הכל נשכח ונסלח". בעצם הקבעון הדתי, האדם מאבד את החופש, היצירתיות וההתפתחות האינטלקטואלית, לטעמי, וסוגד למיסיטיקה. בדבר היהדות- אני מאמין שכל לאום/דת וסממן או מאפיין זה או אחר, סתם מפריד בין אנשים. כאילו שאנמחנו צריכים עוד תוויות... מי שנולד בפולין וגר שם כל חייו- ילדיו ונכדיו יהיו שונים כל כך משכניהם הפולנים רק כי עבר כביכול איזה סממן יהודי בדם?

dafnaleh

New member
------

אתה צודק, הדת היא אמנם טובה במובן זה שהיא נוחה. האם זה באמת רע? מה עם אנשים דתיים שמקימים בתי תמחוי בשם הדת, עוזרים לזולת וכו'? הרי הם רק מועילים לחברה- עם זאת שלדעתנו הם חיים בשקר. טוב להם, והם שלמים עם עצמם. אז כל עוד שזה לא אתה החי בשקר- מדוע שזה יפריע ? כתבת: "אנו נגיע למקום טוב יותר אם נעשה ככה וככה." הם אמנם חושבים כך- ולכן הם עושים את ה"ככה וככה" הזה. אם הם לא היו מאמינים שהם יגיעו למקום טוב בגלל המעשים שלהם- הם כנראה לא היו עושים אותם, ולחברה היו נחסכים מעשיהם הטובים. "לצערי, הרבה מאוד מהקהילה החרדית והדתית- פושעים, רוצחים, גונבים ואצלי בשכונה- גם העבריינים הגדולים- שומרי מסורת אדוקים וחלקם חרדים." אני לא מחשיבה את הפושעים האלו לדתיים באמת. לדעתי, הם לא מאמינים באמת שקיים כוח עליון, ושהם יענשו על הפשעים שלהם. אחרת- הם לא היו עושים את זה. נקודה נכונה שציינת, לדעתי, היא חלוקת התוויות שהדת מהווה.

L7

New member
דת מתאימה לחברות פרימיטיביות

ולפשוטי עם. אתאיזם מתאים לאליטות .

dafnaleh

New member
פירוט:

לא מדויק שאיני מסכימה, אבל הקביעות שלך נחרצות מדי לטעמי. דת היא אמנם גם נחלתם של עמים נידחים, אך יש גם אליטות שמסכימות שיש אלוהים. צורך לאמונה באלוהים הוא דבר שיש אצל כל אחד- יש כאלה שמשום שנולדו בחברה דתית יאמינו באלוהים כדבר המובן מאליו, והקדשת חייהם לדת תסתכם בחקר הדת ולא בשאלה האם בכלל קיים אלוהים, משום שלהם זה ברור.

neko

New member
אני לא חושב שהבנת אותו: הוא לא אמר

שטיפשים עניים ובורים יהיו דתיים תמיד, ושאליטות תמיד יהיו אתאיסטים: הוא רק ציין שאלו המיקומים המתאימים. לאדם אינטלגנטי, עשיר ומשכיל יותר מתאים להיות אתאיסט: הוא לא יהיה מוגבל, ויוכל להתקדם ולקדם את הסביבה. לאדם טיפש, עני ובור יותר מתאים להיות דתי: הדת תתן לו מקום "פנימי" לברוח אליו מהמציאות הקשה, ובמקביל החברה תהיה מוגנת מהפשעים שהיה עלול לבצע. לכל אורך ההיסטוריה רואים כיצד בעלי הכוח העשירים והמשכילים דאגו לנצל את הדת ע"מ לשלוט בהמונים הבורים...

dafnaleh

New member
אוקיי

ואכן יש לזה דוגמאות- בעולם המערבי ישנם הרבה יותר אתאיסטים מאשר בשבטים נידחים ובארצות מתפתחות

באהבה1

New member
../images/Emo188.gifהנה דעתה של "אתאיסטית" ש"בדקה"

על שולמית אלוני שמעתם??? אי אפשר להאשים אותה באהבת הדת היהודית!!! נכון? תראו מה היא אומרת על החינוך הדתי!!! "שרת החינוך לשעבר שולמית אלוני הודתה בראיון ב'קול ישראל' כי אכן בחינוך הדתי קיימת פחות אלימות!!! ורמת הלימודים בה גבוהה יותר!!!" "לדבריה אין לטעון שבבתי הספר החילונים 'אין ערכים' אלא 'פשוט יש שם 'ערכים שונים'"- תתרצי את זה איך שאת רוצה!!! העיקר ש בדקת! וחקרת! והודת!!! שהחינוך הדתי פשוט טוב יותר!!!!!!

Governor

New member
על שולמית אלוני שמענו. גם עליך,

להבדיל, שמענו, ולכן אנו מבקשים שתציג קשור לדברים שאתה מיחס לה... 0284392570

dafnaleh

New member
למדתי בבית ספר דתי,

ואכן רמת האלימות היתה שם אפסית. אבל זה *רק* בגלל שהיו שם רק בנות. אני חושבת שאחוז הבנות ה"פריחות" שהיו שם, לא קטן מהאחוז שקיים בכל בית ספר חילוני, ואולי אף למעלה מכך. אותי השעו מבית הספר ליומיים כי מצאו שהלכתי עם מכנסים (גוועלד!!) לעומת זאת, לימדתי בבית ספר יסודי דתי, בנים ובנות, ששם זרקו על מורים כסאות ואבנים, ולא היה יום בו לא הייתי צריכה להפריד בגופי בין שני תלמידים שרבים. זה לא קשור לדת, זה קשור לאיזור בו הם גרו ולחינוך בבתיהם. בבית הספר הריאלי, בו חברי למד, רמת הלימוד היתה הרבה יותר גבוהה מכל בית ספר אחר בו נתקלתי. עשיתי בבית הספר שלי 42 יחידות בגרות. חלקם היו מיותרים לגמרי (10 יחידות תנ"ך ותושב"ע). רמת הלימודים "גבוהה יותר" זה שטות שאין כמוהה.

רק הערה קטנה

(למרות שיש לי יותר) תנ"ך ותושב"ע מיותרים לגמרי? מיןלא תושב"ע נניח, אבל תנ"ך: אפילו לחילוניים זה אמור להיות משהו חשוב במרכיב הזהות היהודית. אבל איך שמלמדים את זה... אולי זה באמת מיותר.

dafnaleh

New member
זה לא מה שאמרתי

3 יחידות התנ"ך ( או שזו יחידה אחת? ) שבתי הספר החילוניים עושים מספיקות לדעתי לגמרי. וגם לימוד תורה ביסודי, מספיק בלי לעשות על זה בגרות. אבל 10 יחידות תנ"ך ותושב"ע? זה לא מוגזם ומיותר?!

זה פחות מדי

כמובן שבצורה הנוכחית אין לזה (כמו לחצי מהמקצועות) שום תועלת.

זה פחות מדי

כמובן שבצורה הנוכחית אין לזה (כמו לחצי מהמקצועות) שום תועלת.

L7

New member
הרמאות הדתית הזו נותנת העדפה

באוניברסיטאות.

L7

New member
5 נקודות נכנס לסכם בכל אוניברסיטה

עם בונוס. ולא חשוב מה שם המיקצוע....... נסי ותהני באתרי האוניברסיטאות.

למעלה